Svi znamo situaciju u kojoj je muzej. Evo sta bi trebalo:
- Novo vodstvo muzeja,
- Ukljuciti druge drzavne institucije: npr. svaka osnovna skola jednom u godini sa ucenicima posjeti muzej...mislim na skole iz KS, srednje također...
- ukljuciti i skole iz vecih gradova FBIH,
- povezati se sa turistickim agencijama i dati im dio od ulaznice,
- povezati se sa hotelima..da stave to u svoju ponudu,
- iznajmiti prostor za razne koncerte, predstave, promocije,
- organizirati izlozbe,
- traziti novac preko EU fondova,
- traziti nove partnere i nove projekte...
Grubi izracun...ako bi ulaznica bila samo 1 KM...bi imali godisnji prihod preko 250.000 KM, ako bi poceli sa gore navedem aktivnostima. U svakom slucaju treba se snalazit na trzistu, a ne...ja zovem tamo... sutra je praznik..nemamo otvoreno. Treba biti stand by...i otvoriti, ako imas grupu, a ne ponasati se kao drzavni sluzbenici... i na kraju ovako zavrsiti..k'o prosjaci na ulici.
Zemaljski muzej
Moderator: Chloe
- lonely_wolf
#2 Re: Zemaljski muzej
Kad sagledam sta se sve desava na ekonomskom,politickom,drustvenom,kulturnom,umjetnickom i na svim ostalim mogucim nivoima, zapitam sam sebe gdje ja to stvarno zivim i da li je to pravac u kojem trebam usmjeriti svoje dijete.
Sarajevo je nazalost davno prestalo biti grad ali ja nekrivim one koji su samo iskoristili moju inertnost i nezainteresovanost, da bi mom gradu ucinili to sto su ucinili i dobro ga svukli u ravan, krivim sebe. Krivim sve one koji sebe nazivaju gradjanima, a cekaju da im neko drugi rijesi pitanje prevoza, vode, kanalizacije i neznam koje cega jos.Gase se umjetnicke galerije, gase se muzeji, jos malo pa ce i pozorista, gasi se svaki oblik kulturnog zivota, a mi gradjani i dalje cekamo. Nismo u stanju ni da se zapitamo kojim sferama ovog drustva neodgovara Historiski i Zemaljski muzej, Umjetnicka galerija,galerija i muzej savremene umjetnosti "Ars Aevi" kome neodgovara obnavljanje muzeja ZOI'84, kome neodgovara bilo koji segment kulturnog zivota u ovom "gradu".
@sammo napravio si samo jednu gresku u svom planu,
-Novo vodstvo muzeja,
Ko ce ga smijeniti, a ko ce izabrati novo
Treba naci koje politicki podoban, da se moze rodbinski povezati u tolikoj mjeri ukoliko dodje do sex-a da se ta ista rodbinska veza moze negirati, a to je veci problem nego naci nekoga koji razmislja kao Ti.
Nego ja imam prijedlog da mi lijepo fino sve ovo rasprodamo Slovencima, Austrijancima, Kazahstancima i svim ostalim bjelosvetskim hostaplerima pa nek nam oni naprave muzeje,umjetnicke galerije, film-festivale pa da se i mi falimo kako smo otisli u muzej i platili ulaznicu 10Eura ,jer ne bi isli da je jeftinije, jer su cijene na nivou nama nedostizne Europske unije.
Sarajevo je nazalost davno prestalo biti grad ali ja nekrivim one koji su samo iskoristili moju inertnost i nezainteresovanost, da bi mom gradu ucinili to sto su ucinili i dobro ga svukli u ravan, krivim sebe. Krivim sve one koji sebe nazivaju gradjanima, a cekaju da im neko drugi rijesi pitanje prevoza, vode, kanalizacije i neznam koje cega jos.Gase se umjetnicke galerije, gase se muzeji, jos malo pa ce i pozorista, gasi se svaki oblik kulturnog zivota, a mi gradjani i dalje cekamo. Nismo u stanju ni da se zapitamo kojim sferama ovog drustva neodgovara Historiski i Zemaljski muzej, Umjetnicka galerija,galerija i muzej savremene umjetnosti "Ars Aevi" kome neodgovara obnavljanje muzeja ZOI'84, kome neodgovara bilo koji segment kulturnog zivota u ovom "gradu".
@sammo napravio si samo jednu gresku u svom planu,
-Novo vodstvo muzeja,
Ko ce ga smijeniti, a ko ce izabrati novo
Treba naci koje politicki podoban, da se moze rodbinski povezati u tolikoj mjeri ukoliko dodje do sex-a da se ta ista rodbinska veza moze negirati, a to je veci problem nego naci nekoga koji razmislja kao Ti.
Nego ja imam prijedlog da mi lijepo fino sve ovo rasprodamo Slovencima, Austrijancima, Kazahstancima i svim ostalim bjelosvetskim hostaplerima pa nek nam oni naprave muzeje,umjetnicke galerije, film-festivale pa da se i mi falimo kako smo otisli u muzej i platili ulaznicu 10Eura ,jer ne bi isli da je jeftinije, jer su cijene na nivou nama nedostizne Europske unije.
-
Mr.Penguin