Zemaljski muzej

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...
Locked
sammo
Posts: 564
Joined: 16/12/2009 19:42

Zemaljski muzej

Post by sammo » 07/01/2012 18:48

Svi znamo situaciju u kojoj je muzej. Evo sta bi trebalo:
- Novo vodstvo muzeja,
- Ukljuciti druge drzavne institucije: npr. svaka osnovna skola jednom u godini sa ucenicima posjeti muzej...mislim na skole iz KS, srednje također...
- ukljuciti i skole iz vecih gradova FBIH,
- povezati se sa turistickim agencijama i dati im dio od ulaznice,
- povezati se sa hotelima..da stave to u svoju ponudu,
- iznajmiti prostor za razne koncerte, predstave, promocije,
- organizirati izlozbe,
- traziti novac preko EU fondova,
- traziti nove partnere i nove projekte...
Grubi izracun...ako bi ulaznica bila samo 1 KM...bi imali godisnji prihod preko 250.000 KM, ako bi poceli sa gore navedem aktivnostima. U svakom slucaju treba se snalazit na trzistu, a ne...ja zovem tamo... sutra je praznik..nemamo otvoreno. Treba biti stand by...i otvoriti, ako imas grupu, a ne ponasati se kao drzavni sluzbenici... i na kraju ovako zavrsiti..k'o prosjaci na ulici.


User avatar
lonely_wolf
Posts: 1765
Joined: 16/03/2011 19:12
Location: daleko u blizini svega
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times
Contact:

Re: Zemaljski muzej

Post by lonely_wolf » 07/01/2012 20:53

Kad sagledam sta se sve desava na ekonomskom,politickom,drustvenom,kulturnom,umjetnickom i na svim ostalim mogucim nivoima, zapitam sam sebe gdje ja to stvarno zivim i da li je to pravac u kojem trebam usmjeriti svoje dijete.
Sarajevo je nazalost davno prestalo biti grad ali ja nekrivim one koji su samo iskoristili moju inertnost i nezainteresovanost, da bi mom gradu ucinili to sto su ucinili i dobro ga svukli u ravan, krivim sebe. Krivim sve one koji sebe nazivaju gradjanima, a cekaju da im neko drugi rijesi pitanje prevoza, vode, kanalizacije i neznam koje cega jos.Gase se umjetnicke galerije, gase se muzeji, jos malo pa ce i pozorista, gasi se svaki oblik kulturnog zivota, a mi gradjani i dalje cekamo. Nismo u stanju ni da se zapitamo kojim sferama ovog drustva neodgovara Historiski i Zemaljski muzej, Umjetnicka galerija,galerija i muzej savremene umjetnosti "Ars Aevi" kome neodgovara obnavljanje muzeja ZOI'84, kome neodgovara bilo koji segment kulturnog zivota u ovom "gradu".

@sammo napravio si samo jednu gresku u svom planu,
-Novo vodstvo muzeja, :x
Ko ce ga smijeniti, a ko ce izabrati novo ;-)
Treba naci koje politicki podoban, da se moze rodbinski povezati u tolikoj mjeri ukoliko dodje do sex-a da se ta ista rodbinska veza moze negirati, a to je veci problem nego naci nekoga koji razmislja kao Ti.

Nego ja imam prijedlog da mi lijepo fino sve ovo rasprodamo Slovencima, Austrijancima, Kazahstancima i svim ostalim bjelosvetskim hostaplerima pa nek nam oni naprave muzeje,umjetnicke galerije, film-festivale pa da se i mi falimo kako smo otisli u muzej i platili ulaznicu 10Eura ,jer ne bi isli da je jeftinije, jer su cijene na nivou nama nedostizne Europske unije.


Locked