Je li neko pio duže od četiri sedmice? I zna li neko može li se bez recepta podignuti, znam da nije na onoj listi i da se plaća 7KM.
Ne mogu spavati, jednostavno imam osjećaj kao da mi gori želdac i nervoza
Moderator: anex
opet imas problem. procitaj malo o [img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com ... iArr[/img]Tabhana wrote:Četiri sedmice sam konzumriao controloc, pa prestao. Rekla mi je doktorica, bilo bi dobro da poslije te terapije svaki drugi dan pijem Controloc.
Je li neko pio duže od četiri sedmice? I zna li neko može li se bez recepta podignuti, znam da nije na onoj listi i da se plaća 7KM.
Ne mogu spavati, jednostavno imam osjećaj kao da mi gori želdac i nervoza
Tretman nije nista posebno, traje koju minutu, nema potrebe da vam govorim detalje osim da se tu radi o vracanju zeludca na svoje mjesto tako sto vam doktor vrsi pritisak na nekoliko mjesta na tijelu - ledja, noga, rame.Cijena je bila 25 km za prvi dolazak, svaki sljedeci 20 km. Dr. Mandzukic je sportski doktor u penziji, a zivi u Rakovici, skrenete lijevo poslije dzamije ako idete iz pravca Sarajeva, imate putokaz kako doci do njega.Odlazak njemu vam ne moze skoditi. Najbolje je da ga prvo nazovete i objasnite vas problem.Tabhana wrote:Šta podrazumljeva taj tretman.Zastozato wrote:Ja sam jedno vrijeme imao velike probleme sa zeludcem, a onda sam poslije propuruke od rodice koja je imala slicne probleme, otisao doktoru Mandzukicu, te nakon nekoliko tretmana malo popravio stanje. Jos uvijek ponekad imam bolove, najvise ujutro kad tek ustanem. Bolovi su najjaci ako sam spavao na desnom boku. Kod mene je izgleda hernija. Ne smijem se prejedavati, ali nekad ne mogu da se kontrolisem. Kahvu sam skoro u potpunosti izbacio, a ako je istina to sto ste napisali za kahvu 'tri u jedan' necu ni nju vise piti.
Najteže, barem meni je poslije jela ne leći 3 sata. Kada jedem dobro sažvačem hranu, ne jedem brzo nego lagano, ne jedem ni puno. Težak proces, zaista.
Mislim da je to slicno ovome sto radi dr. Mandzukic. Jedino vas moram upozoriti da cete na prvom tretmanu osjetiti jaku bol.Tabhana wrote:Ja sam plaćao u Čapljini tretman mislim 30KM, masaže leđa, tj. određene žile nakon čega sam osjećao olakšanje.
Dobro došao u svijet Hijatusne hernijeTabhana wrote:Otkako ovo čudo imam, uvijek neki problemi. Naime, prije par godina sam imao probleme da ne mogu potpuno udahnuti i to je trajalo par dana. Evo i sada, već treći dan kako ne mogu potpuno udahnuti. Koji je više đavo, želdac utiče očigledno na sve, od dijafragme pa na dalje. Treba se očigledno boriti, a ta borba se ogleda u tome da ne poludiš da ti je uvijek nešto. Ponekad se osjećam uklet, sjetim se prijašnjih godina kako sam bio veseo, uvijek vani, trenirao, krećao se, sada sam potpuno distanciran od raje i mnogo toga.
Da klinac koji sam bio, vidi sebe u budućnosti (sadašnji ja), rekao bi ovo nisam ja.
nemoj da imas nikakvog straha.affidavit wrote:Pitala sam isto i na temi kolonoskopija, ali eto možda i ovdje ima neko ko je prošao isto i može da odgovori.
Ovako, zakazana mi je gasto i kolonoskopija sa ileoskopijom uz biopsije. Pošto dr. Srdjan Gornjaković ne radi više na DIP-u, a njega je preporučilo mnogo ljudi, bila sam kod njega na konsultacijama u Suncu, nakon čega je preporučena ova pretraga. Prije toga nađena pozitivna antitjela nakon serologije na glijadin. Eh, on gasto i kolonoskopiju sa ileoskopijom uz biopsije radi u Novoj Bili, kako sam shvatila sestru to se radi u kratkotrajnoj anesteziji.
Može li mi neko, ko je sve ovo prošao, opisati cijeli postupak? Pretpostavljam da boli, ali o kakvoj je anesteziji tu riječ, da li si svjestan svega ili ne? Osim standardne pripreme crijeva za pregled, da li trebam još nešto da uradim? Kako se daje ova anestezija?
Unaprijed hvala.
Pisala sam i na temi "kolonoskopija". Sve sam završila i super je prošlo. Baš tako bez bola, nelagode i bilo kakvih popratnih pojava. Hvala još jednom.dpjokala26 wrote:nemoj da imas nikakvog straha.affidavit wrote:Pitala sam isto i na temi kolonoskopija, ali eto možda i ovdje ima neko ko je prošao isto i može da odgovori.
Ovako, zakazana mi je gasto i kolonoskopija sa ileoskopijom uz biopsije. Pošto dr. Srdjan Gornjaković ne radi više na DIP-u, a njega je preporučilo mnogo ljudi, bila sam kod njega na konsultacijama u Suncu, nakon čega je preporučena ova pretraga. Prije toga nađena pozitivna antitjela nakon serologije na glijadin. Eh, on gasto i kolonoskopiju sa ileoskopijom uz biopsije radi u Novoj Bili, kako sam shvatila sestru to se radi u kratkotrajnoj anesteziji.
Može li mi neko, ko je sve ovo prošao, opisati cijeli postupak? Pretpostavljam da boli, ali o kakvoj je anesteziji tu riječ, da li si svjestan svega ili ne? Osim standardne pripreme crijeva za pregled, da li trebam još nešto da uradim? Kako se daje ova anestezija?
Unaprijed hvala.
radila sam.dodjes na kliniku, obuku ti onu zelenu navlaku i onda legnes na boku.dobijes laganu anesteziju i utones u san.probudis se u sobi a pregled gotov.lezis malo tek da dodjes sebi.obuces se i kuci.nema nikakve boli,nikakve neugode ni neprijatnosti.bolje sa srdjanom u n.bilu nego sa onim mesarima na dipu.sta kosta da kosta.bar znas da si u rukama najboljeg strucnjaka. na dipu ne daju anesteziju.to da znas.
ti bi s obzirom na simptomatologiju, i na to da si imao + helico, definitivno trebao uraditi gastroskopiju.stalker92 wrote:Meni su prije vise od godinu dana poceli razni simptomi-od problema sa stomakom,kaslja neprestanog,malaksalosti,mrsavljenja..osjecao sam se ko les.Tek na ljeto mi je u privatnoj klinici otkriven helicobacter preko krvi.Data mi je trojna terapija,od koje sam se osjecao dosta bolje,problemi sa stomakom su prosli.Ali,nakon 4 mjeseca,opet imam problema sa stomakom.Naime,u jutru kad se probudim me grlo boli,kiselina mi se nakuplja u grlu,imam neki osjecaj pritiska u stomaku kada mi je prazan stomak,kao da mi neko sakom stisne u predjelu zeluca,mucnina,koja traje dok ne pojedem nesto,cesto nakon jela imam teret u stomaku,krcanje stomaka i ovi simptomi su najucestaliji u jutru.Uz to se cesto preznojavam,osjecam malaksalo itd.Moja doktorica mi kaze da posto sam popio terapiju za Helicobacter,da je to izljeceno i da se ne kontrolise...Ja kada bih vam napisao kakve sam sve simptome iskusio u ovih preko godinu dana,ne bi mogli da mi vjerujete.Citao sam po stranim forumima,da moze da prouzrokuje razne simptome,koji ne moraju biti nuzno vezani za stomak.Planiram da odem privatnom gastrologu.Da li neko zna,ima li igdje u Sarajevu taj izdisajni test?Meni se zaista ne ide na tu gastroskopiju.Cuo sam da ima test iz stolice u Prolabu.Da li je iko tu radio taj test prilikom kontrole uspjesnosti izljecenja Helicobacterije?Cudi me da u glavnom gradu tj Sarajevu nema taj izdisajni test,te da se mora ici na gastroskopiju i muciti.P.S ja ne vjerujem da bih mogao gastroskopiju izdrzat,jer mi u jutru ako nista ne jedem bude muka,te knedla u grlu,te imam potrebu da stalno gutam pljuvacu,te mi je tesko cak i kod zubara a kamoli takav pregled...
stalker92 wrote:A najgore sto mi je i ovaj privatni(dr. Mackic kod kojeg sam otkrio) i moja dr porodicne medicine kazu to je izljeceno,pa zaboga popio si terapiju-cim spomenes nesto da si citao preko neta odma te mrko pogleda ko ma kakav internet..A ja pricam imam simptome,kao i ranije prije terapije. ma nema sanse.Cak nece ni da mi da uputnicu kod gastroenterologa.A fino pise da se cesto terapija pije i po 14 dana,pa da je izljecenje od 7-dnevne terapije 100% sto bi neko pio cak 14 dana,i kontrolisao.A za to uspavljivanje,da ne znas koliko se placa i gdje ima tacno u Sa,da li je to opasno??A ti IGm testovi,za sta oni sluze,jel oni otkrivaju aktivnu infekciju?