Alelujaidealnolosa wrote:E tu si se zeznula,idem doktoru u srijedu ,sljedecu.I ne vjerujem da imam strunuLuce wrote:madnessa wrote: ne brini ti, sad ce se ona nafurati da ima i strunu, 9 stranica ubjedjivanja dzaba propade![]()
salim se malo
Zeludac(problemi vezani za njega)
Moderator: anex
- Luce
#226 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
- idealnolosa
#227 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Samo ti mene zahebajiLuce wrote: Aleluja
-
serum
#228 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
@luce
Vidi, smiješ ti popiti nešto, ali će ti biti lošije na pregledu.
Ionako češ imati nagon na povraćanje, ali kad je želudac potpuno prazan neće biti tako loše.
Ako radiš kod njega privatno, puno će biti bolje nego na Koševu (privatno je manja sonda, samim tim manja neugodnost,a imaju više strpljenja za pacijenta,za razliku od Koševa gdje je ko na traci).
Kad nešto popiješ, pogotovo npr.kafu, pregled nebi bio 100% odrađen, zbog ostataka pića isl.
Zato, moj savjet nemoj ništa uzimati na dan pregleda.
Srđan je jedan od najboljih u regionu. Šta ti on kaže, to je tako. Nepriča puno, ali šta ti god kaže, pamti.
Javi kad završiš...
Vidi, smiješ ti popiti nešto, ali će ti biti lošije na pregledu.
Ionako češ imati nagon na povraćanje, ali kad je želudac potpuno prazan neće biti tako loše.
Ako radiš kod njega privatno, puno će biti bolje nego na Koševu (privatno je manja sonda, samim tim manja neugodnost,a imaju više strpljenja za pacijenta,za razliku od Koševa gdje je ko na traci).
Kad nešto popiješ, pogotovo npr.kafu, pregled nebi bio 100% odrađen, zbog ostataka pića isl.
Zato, moj savjet nemoj ništa uzimati na dan pregleda.
Srđan je jedan od najboljih u regionu. Šta ti on kaže, to je tako. Nepriča puno, ali šta ti god kaže, pamti.
Javi kad završiš...
- Luce
#229 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
idealnolosa wrote:Samo ti mene zahebajiLuce wrote: AlelujaAli srecom ne sekiram se ,ionako me boli zeludac
ma uopste te ne zahebavam, samo te pokusavam isprovocirati malo da se dozoves
a niko te ne razumije kao ja, imala iste probleme i vec sam ti fino napisala sta ti je ciniti...
nece ti stetiti da se malo nasmijes, stres puno utice na "stomacne probleme" a ti sebi jos veci stvaras, bespotrebno skroz.
Haj sa srecom, evo necu vise obecavam
- idealnolosa
#230 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ok.Necu jesti ni piti nista.Javim svakako sta mi je rekao.Negdje oko polka 5 ili 5 idem
- idealnolosa
#231 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ma no frks ne zamjerim.Hvala u svakom slucajuLuce wrote: ma uopste te ne zahebavam, samo te pokusavam isprovocirati malo da se dozoves![]()
a niko te ne razumije kao ja, imala iste probleme i vec sam ti fino napisala sta ti je ciniti...
nece ti stetiti da se malo nasmijes, stres puno utice na "stomacne probleme" a ti sebi jos veci stvaras, bespotrebno skroz.
Haj sa srecom, evo necu vise obecavam
-
taichi
#232 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
imam jedno mozda malo glupo pitanje ,da li se od trojne terapije moze debljati,jer ja kako sam je pocela piti dobila sam 2 kg.
-
udrch
#233 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Koji ludak ovo može napisati braćo draga, nisam ni vidio ovo do danas..serum wrote:Ufati se ti tog čaja al pazi da ne pretjeraš da ti nezaraste šta drugo, ne dao Bog jezik,usta.Ne trebaju nam doktori.
Nisi ti ništa obišao, negu uzimao procenat od svakog koga navučeš na taj čaj,isto ko i Mandžukić.
Nego bolje ti je da pitaš ima li kakav čaj i za psihu, jer i sa njom očigledno nisi dobro.
I bez vrijeđanja,("ovo bolesnik") ja nikog nisam vrijeđao....
Za one koji hoće da se riješe problema oko želudca.
Dr Srđan Gornjaković (Poliklinika Sunce)
Dr Gribajčević (Poliklinika Eurofarm Ilidža) (Bivši šef gastroenterohepatologije na Koševu)
ili ako već nemate novca za privatnike, nemam ni ja, onda probajte na Koševu doći do doktora Gornjakovića, ili Zore Vukobrat.
Kako mogu imati procenat od nekoga koga nikad u životu nisam ni vidio, čaj dobijam preko posrednika, trenutno se ne mogu ni sjetiti kako se čovjek zove..nigdje nisam napisao ni ko je ni kako doći do njega..
Ali zato redovno dobijam pinku, samo mu putem maila javim da sam navukao nekog forumaša na njegov čaj
Čaj koji ja kupim košta 30,00 KM i meni i mojoj porodici koja ga redovno konzumira sa mnom, uz bar 1/4 koju poklonim bude mi oko 7,8 mjeseci..kako se od ovog iznosa neko može obogatiti i usput davati nekome neke procente
Početak liječenja želudca počinje trojnom terapijom i sve dok se HB ne neutralizira malo je lijekova koji mogu pomoći, bili oni prirodni ili medicinski..
Potpun povratak u normalno stanje možete postići strogim izbjegavanjem određene hrane koja jako loše utiče na oštećeni zid želudca, svi znamo koja je to hrana..
Određeni čajevi i pravi prirodni med želudac vraćaju u stanje kakvo je nekad bilo i u mom slučaju za to je bilo potrebno skoro godina dana: bez cigareta, kafe, ljutog, kiselog, gaziranog, određene teške hrane i sl..
Kao i kod svakog drugog liječenja, prvo doktori i ispravna dijagnoza, a nakon toga vaš trud uz pomoć prirode garantuju uspjeh..nije ovo slučaj samo kod želudca, tako je kod svega..šta kažu doktori za pritisak, kako se boriti protiv njega? - nešto nisam siguran da je celer ili bijeli luk farmaceutski zaštićen..
-
udrch
#234 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
To znači da terapija djeluje..u mom slučaju je to značilo da bolje jedem, manje povraćam i slično..taichi wrote:imam jedno mozda malo glupo pitanje ,da li se od trojne terapije moze debljati,jer ja kako sam je pocela piti dobila sam 2 kg.
-
SundanceKid
#235 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Moze mi neko dat info gdje se moze u blizini Grbavice uraditi nalaz krvi na helikobakteriju? (mozda mackic to radi??) I koja je cijena tog nalaza?
Pozz
Pozz
- idealnolosa
#236 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ja sam radila u Suncu,cijena je 25km znaci cijena je svugdje slicna.Pitaj u Sanasi
- Filter
#237 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
prodje 13 bajramaidealnolosa wrote:Ja sam radila u Suncu,cijena je 25km znaci cijena je svugdje slicna.Pitaj u Sanasi
-
Brus Lee
#238 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Strpljiva, moj ti je savjet da hitno odes ljekaru i uradis gastroskopiju. Posto ti se bol javlja na prazan zeludac, a jedenjem se bol smanji ili nestane, najvjerovatnije imas cir na zelucu koji moze da se preobrati u rak. Cir na zelucu je tzv. prekanceroza i mora da se lijeci, a ne da se trpi. Nebih da te prepadam, ali koliko sutra trazi uput za gastroskopiju ili se naruci privatno.Strpljiva wrote:Najprije, hvala na iscrpnom odgovoru.U sustini, koliko sam ja shvatila i iz licnog iskustva i od ostalih, najbolje je maniti se doktora (osim u slucaju kada toliko boli da se ne moze funkcionisati..tada naravno treba detaljnije ispitati). Probleme imam godinu dana, isla doktoru, rekao gastritis trojna bla bla bla..
Ja nisam htjela piti trojnu..
Ja patim mnogo duže. Da ne navodim broj godina, pitat ćete se šta sam radila do sada. Svaki odlazak kod doktora se završavao davanjem tableta. Želim konačno da se smirim i znam šta se dešava. Ako ima lijeka da liječim, ako nema da ne živim u nadi.
Da pokušam približiti moje simptome: dok normalno funkcioniše, mogu sve jesti umjereno. Oscilacija u ishrani ne smije biti. Bilo da smanjim ili povećam unos hrane. Čim počnem pretjerivati 2-3 dana (kada su kojekakvi praznici, pa se jede i kada nisi gladan) ili recimo post, to automatski znači da će me želudac zaboliti. A kada se to desi, minimalno trebam 3 sedmice da se primiri. Bol me prati na svakom koraku. Tada uvijek nosim sendvič u torbi, sodu ili mineralnu vodu. Čak i kada nisam gladna, ako me zaboli, moram jesti. Bol mine sat-dva i onda iznova. Kada sam kući, legnem na pod, pritisnem mjesto koje kuca i on se umiri. Problem je na poslu, ako trebam nešto obaviti vani, izađem na kafu, s društvom uveče...Umjesto toga, poslusala sviju koji su imali problema sa zelucem i rijesili ih - zakljucak - NAAAJBITNIJa je ishrana.. Laicki, kad god se nesto previse pojede, luci se previse kiseline.. Znaci ne jesti puno.. Jesti onako srednje obroke cesce, to je naajbitnije..
Druga stavr, kiselina se pretjerano luci i na odredjenu hranu, najcesce je to mlijeko, krompir, zacinjeno, masno, jaja recimo kod mene i sl. Sa ovim treba pazljivo, najbolje je smanjiti, jednostavno ne jesti previse ono sto nam ne prija..
Treca stvar, cajevi.. Meni je jedan forumas na pocetku ove teme na pp napisao (hvala mu i ovim putem i mislim da nije problem sto navodim i da je pozeljno podijeliti iskustva..) za travu kicicu (kičica).. Na netu ima o njoj i primjeni iste..
Ja ev' drugu sedmicu je pijem na nacin koji je opisan na netu (stavim u hladnu vodu osam sati navecer i ujtru), i mogu reci da mi ne pada tako tesko ishrana.. Jedan dan sam zaboravila popit uzasno me bolio zeludac.. Ne ocekujem jos uvijek neka poboljsanja al' namjeravam piti bar dva mjeseca.. Koliko sam shvatila ona oblozi zeludac, samim time i lijeci..
Ima jos tih cajeva za zeludac..
Uglavnom, posmatrati sta nam prija sta ne prija, jer to je manje vise hronicna bolest, koja ne bi trebala imati posljedica ako se drzi pod kontrolom, a ako vas boli i vi i dalje jedete za rucak hamburger ili dvije porcije spageta, ili citavu pizzu, pa onda bi definitivno moglo nastetiti sluznici zeluca..
I naaaravno, sikirancija igra veeliki faktor, sto manje stresa..
Kada sve ovo prođe, želudac miruje mjesec, dva...nekada i tri. Ovaj put me nije zaobolio zbog ishrane. Jednostavno me zabolio kako je ova hladnoća počela. I tako obilježim početak svake zime.
Što se tiče čaja, pijem kunicu s medom. Kafu poslijepodne. A potražit ću ovaj tvoj čaj, pa počnem i s njim. Što se tiče stresa, svakog dotiče, ali izgleda posebno nas.
-
Strpljiva
#239 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Hvala ti, odem čim prije. Blago si me zabrinuo. Ali iznenađujuće ne mnogo. Čak i na spomen raka. Toliko vučem ovo, da ako se do sada nije preobratio, neće nikadBrus Lee wrote:Strpljiva, moj ti je savjet da hitno odes ljekaru i uradis gastroskopiju. Posto ti se bol javlja na prazan zeludac, a jedenjem se bol smanji ili nestane, najvjerovatnije imas cir na zelucu koji moze da se preobrati u rak. Cir na zelucu je tzv. prekanceroza i mora da se lijeci, a ne da se trpi. Nebih da te prepadam, ali koliko sutra trazi uput za gastroskopiju ili se naruci privatno.
edit: do koliko sati rade privatnici i kod koga da zakažem? Obećavam da neću razvuči k'o naša idealnološa
- idealnolosa
#240 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Idi kod Gornjakovica u Sanasu.I nemoj cekati kao ja 
- madnessa
#241 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Jesi više otišla?idealnolosa wrote:Idi kod Gornjakovica u Sanasu.I nemoj cekati kao ja
- idealnolosa
#242 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Jesam.Hehehehe u srijedu
Sta ti mislis da sam ja kukavica.Hehe
-
LaCici
#243 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Jesi li bila proslu srijedu ili tek ovu ides? Bas me interesuje sta ti je rekao i je li sve u redu.
- idealnolosa
#244 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Bila sam proslu srijedu-U ploa 6.Umrla sam od gladi,tako da mi je to bilo gore nego sama gastroskopija....
Nista mi nije,malo ostecena sluznica i nista vise.Nemogu da vjerujem da su mi zato bolovi takvi bili.Odavno nema nadutosti niti bola,kaze Gornjakovic da je vjerovatno bio samo stres.A vjerujem da jeste.Rekao mi je samo da pijem brusnicu radi sluznice
Nista mi nije,malo ostecena sluznica i nista vise.Nemogu da vjerujem da su mi zato bolovi takvi bili.Odavno nema nadutosti niti bola,kaze Gornjakovic da je vjerovatno bio samo stres.A vjerujem da jeste.Rekao mi je samo da pijem brusnicu radi sluznice
-
Strpljiva
#245 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ti reče da si naručena u Poliklinici Sunce, zašto sada Sanas?idealnolosa wrote:Idi kod Gornjakovica u Sanasu.I nemoj cekati kao ja
- idealnolosa
#246 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Sorry do mene je.Ja sam isla u Suce kod Gornjakovica ali mi se Sanasa vrti po glavi jer sam narucena tamo kod zubara veceras.Izvinjavam se,tako se desi kada te strah zubara(inace sam ja neka kukavica vidi se)Strpljiva wrote:Ti reče da si naručena u Poliklinici Sunce, zašto sada Sanas?idealnolosa wrote:Idi kod Gornjakovica u Sanasu.I nemoj cekati kao ja
-
Strpljiva
#247 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Aha, nema problema.idealnolosa wrote:Sorry do mene je.Ja sam isla u Suce kod Gornjakovica ali mi se Sanasa vrti po glavi jer sam narucena tamo kod zubara veceras.Izvinjavam se,tako se desi kada te strah zubara(inace sam ja neka kukavica vidi se)Strpljiva wrote:Ti reče da si naručena u Poliklinici Sunce, zašto sada Sanas?idealnolosa wrote:Idi kod Gornjakovica u Sanasu.I nemoj cekati kao ja
Kakva je procedura na Koševu?
- idealnolosa
#248 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ja sam na DIP-u bila i nisu mi radili gastroskopiju vec me narucivali za uz i ko zna sta.Ja nista od tog nisam uradila,skupila snafu otisla kod Dr gORNJAKOVICA i rijesila se briga(mada mene vec odavno ne boli nista)
-
peppeto
#249 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
za riješenje za bol u želudcu i druge probleme toplo preporučujem alternativno riješenje
http://www.zad.ba
http://www.zad.ba
- idealnolosa
#250 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Sta je ba to?Masazom protiv boli