Imam pojacanu kiselinu,pa ako neko ima istih problema da razmijenimo iskustva
Čitam na netu da je odlican lijek sok od krompira ,da li je neko probao ili ima neki drugi prijedlog
Moderator: anex
I malo ljubavnog razgibavanja jer to djeluje protiv stresa koji doprinosi stvarnju viška kiseline kod osoba koje somatiziraju na želucu!sour cherry wrote:Jedi lješnike ujutro,izbjegavaj masnu,puno začinjenu hranu,zatim kafu,slatkiše i citrusno voće bar na neko vrijeme.Skini višak kila ako imaš,ne jedi kasno,ne nosi tijesnu odjeću,ne sekiraj se,ne ljuti se i tako toAko sve to ne pomogne,otiđi doktoru da ti propiše neki IPP.Uglavnom lahko se rješava i brzo.
Naravno, samo kome su dopušteni predbraĆni odnosi ....pirpa wrote:Pratim...
Probaj piti kolu kad imas problema sa zelucom, ja sam na taj nacin rijesio svoj problem!lajk wrote:Pozdrav![]()
Imam pojacanu kiselinu,pa ako neko ima istih problema da razmijenimo iskustva![]()
Čitam na netu da je odlican lijek sok od krompira ,da li je neko probao ili ima neki drugi prijedlog
slazhem se za kolu, a krompir ti svakako nece odmoci jer ima ljekovita svojstva i pomaze kod mnogo tezih bolesti...rex1990 wrote:Probaj piti kolu kad imas problema sa zelucom, ja sam na taj nacin rijesio svoj problem!lajk wrote:Pozdrav![]()
Imam pojacanu kiselinu,pa ako neko ima istih problema da razmijenimo iskustva![]()
cigareta čokolada kafa i mint bilo u čaju bilo u čokoladi, ove 4 najviše stvaraju poremećenost acida u trbuhu.... naravno i neredovna ishrana.... akoš kafu pit nemoj na prazan stomak i nemoj da ti je stomak prazanlajk wrote:Pozdrav![]()
sour cherry wrote:Jedi lješnike ujutro,izbjegavaj masnu,puno začinjenu hranu,zatim kafu,slatkiše i citrusno voće bar na neko vrijeme.Skini višak kila ako imaš,ne jedi kasno,ne nosi tijesnu odjeću,ne sekiraj se,ne ljuti se i tako toAko sve to ne pomogne,otiđi doktoru da ti propiše neki IPP.Uglavnom lahko se rješava i brzo.
sour cherry wrote:Jedi lješnike ujutro,izbjegavaj masnu,puno začinjenu hranu,zatim kafu,slatkiše i citrusno voće bar na neko vrijeme.Skini višak kila ako imaš,ne jedi kasno,ne nosi tijesnu odjeću,ne sekiraj se,ne ljuti se i tako toAko sve to ne pomogne,otiđi doktoru da ti propiše neki IPP.Uglavnom lahko se rješava i brzo.
momentalno te rijesi kiseline al nikako, nikako ne smije biti nacin da se svakodnevno rjesavas tegoba jer cesta upotreba sode pravi haos u organizmu na 1001 nacin.mufa1 wrote:Soda bikarbona je provjeren lijek protiv kiseline u zeludcu, a nju svi imamo u kuci. Uzmes jednu kasicicu sode, a pripremis casu vode da speres. Loseg je ukusa, al vjeruj da pomaze.
Samo hranom to mozas kontrolisati. Sto bi kod nas rekli --jedem splacine,, znaci prosto kuvanje, bez zacina ,ne puno ulja, nemasno, male porcije , moze malo kafe, ne vino, ne gazirano pice, ne sireve, ...uh duga listaZenaZbrkovima wrote:momentalno te rijesi kiseline al nikako, nikako ne smije biti nacin da se svakodnevno rjesavas tegoba jer cesta upotreba sode pravi haos u organizmu na 1001 nacin.mufa1 wrote:Soda bikarbona je provjeren lijek protiv kiseline u zeludcu, a nju svi imamo u kuci. Uzmes jednu kasicicu sode, a pripremis casu vode da speres. Loseg je ukusa, al vjeruj da pomaze.