zeljo i sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Murat Sabanovic

#1 zeljo i sarajevo

Post by Murat Sabanovic »

prije svega ovim postom ne zelim ni manijake ni pitare da uvrijedim ,nego bi zelio malo da prokomentarisemo o ova 2 kluba.

zeljo i sarajevo su postala jedna dva prosjecna kluba.ama bas nista kod njih nevalja.nikako mi u glavu ne ide kakao ova 2 kluba s tradicijom ne mogu biti bolji od odstaka bh klubova.ipak sarajevo je glavni grad .ovi klubovi imaju jace sponzore i vise love dobijaju od kantona sarajevo,nego ostatak.ali ni jedni ni drugi nisu u stanju da stanu i da kazu: stop ,mi smo ovdje hadzije!!!!
uopste me ne bi ni zacudlio, kada bi za par godina agresorski klub slavija bolja od njih bila.
HZSA

Post by HZSA »

Po meni glup topic, nema se tu sta puno raspravljati, kakva drzava, takvi i mi. Koga briga za tradiciju, vazna je lova, i klubovi koji imaju pare najbolje prolaze, ovi ostali, cao.
To je jednostavno tako, i nikad se nece promijeniti kako je krenulo, previse je papaka doslo u sarajevo, previse je lopova (i papaka) u samom nogometnom savezu.
I neznam kako zamisljas nasu ligu...zeljo i sarajevu uvijek u vrhu ili sta vec?! fakat ne kontam poentu teme, malo pojasni, jer od proslosti se ne zivi, mi to najbolje znamo.
Murat Sabanovic

vozdra ,inace mislim da nije glup topic ali eto ...mozda sam samo ime teme trebo u "kradja i moguce posljedice po ova 2 kluba promjeniti".
sta sam htio da kazem? .
smatram da zeljo i sarajevo mnogo vise love imaju od ostalih bh-klubova,
ali nikako da budu "turbe" u bh-nogometu.zbod cega su oni slabiji n.p.od zrinjskog kojeg jucer na mapi nije bilo.
pa recimo ,da guzonje ova 2 klupa pohapaju dobar dio love,ali zasto se manijaci odnosno pitari ne pobune,ne naprave frku.
recimo, da ni jedan, ni drugi klub nisu imali pravo ucesca u evropski kupovima.to smatram sramotom,i mislim da tu nije savez kriv.
sva lova koja se dobije od sponzora i kantona sarjevo,gdje zavrsi?
to rijetko kojeg pitara i manijaka interesauje.vazno je da se oni deru na stadionima i tuku sa protivnickim navijacima..nekad mi je zao navijaca kada ih vidim kako po kisi stoje u mostaru ili trebinju a njihovi igraci odnosno klubovi prodali utakmicu.jebo,takve klubove koji prodaju utakmicu.
zeljo i sarajevo su prve adrese u bh-nogometu i mozda odskocna daska fudbalerima za inostranstvo. zasto je situcija losa u oba kluba? po mom,do rukovodstva ,igraca a i samih navijaca sto su dopustili da im papci rade s njihovim klubom sta hoce.
inaca ovim topicom hocu jos da kazem da se slavija polako ali sigurno sprema da preuzme celo u bh -nogometu. ukoliko zeljo sarajevo manijaci pitari budo promatrali cutke kako im klubovi propadaju to ce se i desiti
bit ce isto kao sto se desilo u mostaru sa velezom.sada mu i zrinjski i igrace kupuje ....itd. to bi se moglo isto u sarajevu dogoditi.
da li ce ili kada ce, ova dva kluba samo jos "K" kluba bit?
mislim da ce se ubrzo to dogoditi ukoilko se pitari ,manijaci ne pobune.

nabaco sam svasta , nadam se da sam malo jasniji bio .
ako ne jebat ga onda...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Murate, Sabane ne pustaj branu. O kakvoj kantonalnoj lovi pricas? Oba kluba imaju najmizerniju podrsku svoje drustvene zajednice poredeci je sa podrskom ostalim klubovima na drugim kantonima. Doduse, ni sami klubovi ne pokazuju da su zreli za jedan posten partnerski odnos.
Murat Sabanovic

Celicna_saka wrote:Murate, Sabane ne pustaj branu. O kakvoj kantonalnoj lovi pricas? Oba kluba imaju najmizerniju podrsku svoje drustvene zajednice poredeci je sa podrskom ostalim klubovima na drugim kantonima. Doduse, ni sami klubovi ne pokazuju da su zreli za jedan posten partnerski odnos.
eh sto usra i sefa i stanicu ovim komentarom.
preporucio bi ti da se raspitas koliko novaca ova dva kluba od kantona odnosno grada sarajevo dobiju.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Murat Sabanovic wrote:
Celicna_saka wrote:Murate, Sabane ne pustaj branu. O kakvoj kantonalnoj lovi pricas? Oba kluba imaju najmizerniju podrsku svoje drustvene zajednice poredeci je sa podrskom ostalim klubovima na drugim kantonima. Doduse, ni sami klubovi ne pokazuju da su zreli za jedan posten partnerski odnos.
eh sto usra i sefa i stanicu ovim komentarom.
preporucio bi ti da se raspitas koliko novaca ova dva kluba od kantona odnosno grada sarajevo dobiju.
Ako znas reci, bio bih vrlo iznenadjen da daju ista.
Murat Sabanovic

jesi ikad cuo za kantonalno ministarstvo kulture i sporta ?
veci dio novca one zelji sarajevu i kkbosni
dok ostalima ostanu samo mrvice
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Lupas, a nigdje konkretne cifre.
Murat Sabanovic

Celicna_saka wrote:Lupas, a nigdje konkretne cifre.

raspitaj se malo prijatelju, za njih se lova izdvaja.
a takodjer iza ovih klubova stoje politicari.
neki su mozda cak i clanovi ovih klubova.
pogledaj malo u srz problema,nemoj ono povrsinski.
larado

Post by larado »

Murate, bezze ti je prica, bez ikakvih osnova! Srz problema si skroz fulio. Ispasce na kraju da mi (Sarajevo) i zeljo necemo da budemo najjaci u drzavi, jednostavno..ono..neda nam se, jebo navijace, jebo sve, nije to za nas. Grijesis pasha moj. Da iza nas stoje politicari ne bi nam dugovi bili milionski i nebi nas svakakva stoka po selima sirom Bosne a Boga mi i Hercegovine zajebavala kako stigne. Kad imas para pravis rezultate, jednom kad postanes kokuz svi te pocnu gaziti, sa dolaskom kokuzluka odlazi renome, respekt od drugih. Tako je i kod nas.
Siroki Brijeg i Zrinski imaju puno vise para, hercegovacki tajkuni su nesto love ulozili u igrace, a drugim dijelom pokrivaju sudije i tekme. To je u nasoj fildzan ligi formula uspjeha, ko prati fudbal a to nije skont'o mora da je lud.
E sad ti skontaj gdje smo u svemu tome mi i nemoj se samo hvatiti za ono malo love sto se dobije od Bosnalijeka, FDS-a i drugih jer je to sve mala cifra u poredjenju sa onim sto "vrte" ustase.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Murate, nemam se sta raspitivati, demantuj me ako mozes. Ali posto i ja i ti znamo da nisi u pravu, neces jer nemas argumenata tj. informacija.
Post Reply