Zar mislis da oni blesani sto su iz Kiseljaka dosli u Sarajevo da navijaju za Dinamo mrze svoj Kiseljak
Željo-Dinamo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
BošnjakTZ
"Nevjerovatno. Hercegovci su se naložili još prije utakmice. Pravili su probleme i uz put dok su dolazili u grad. Poslije su gađali drotove i provocirali ih. Tačno se vidjela jedna grupa koja je samo pokušavala da napravi njesra."
Evo ti Victor tvojih izdajnika U.....
Evo ti Victor tvojih izdajnika U.....
-
crnokosa_girl
Ne volim opcenito hrvatsku politiku koja se prema nama u BiH postavlja kao da smo im kolonija 
-
bajadera
[quote="crnokosa_girl"]Ne volim opcenito hrvatsku politiku koja se prema nama u BiH postavlja kao da smo im kolonija
[/quote]
Prisutni na stadionu mogli su čuti kako su se Željini navijači služili standardnim arsenalom uvreda na račun gostiju iz Zagreba, poput onih "Gazi, gazi ustaše". (IskonInternet, 05.09.2005.)
SVAKA CAST!!! jesu li to Manijaci bili opet "isprovocirani" pa su vrijeđali po nacionalnoj osnovi i napravili marisanu, je li zato demoliraju stadione, autobuse u kojim idu na gostovanja i pljuju po policajcima...
DOSTA VIŠE ŠUPLJE!!! i sama navijam za Želju, ali ne idem na utakmice upravo zbog pijane i nadrogirane skupine isfrustriranih likova koja samo gledaju s kim da se pobiju (sve to kao iz ljubavi prema Želji), kao da smrt onog momka, na kojem su se !"slomila kola", nije bila dovoljna pouka za te budale!!!
TO SU OBIČNI HULIGANI, NAJNIŽE VRSTE I MANIJACI MORAJU POD HITNO DA SE DISTANCIRAJU OD NJIH AKO ŽELE DA IM IKO IKAD VIŠE DOĐE U POSJETU
Prisutni na stadionu mogli su čuti kako su se Željini navijači služili standardnim arsenalom uvreda na račun gostiju iz Zagreba, poput onih "Gazi, gazi ustaše". (IskonInternet, 05.09.2005.)
SVAKA CAST!!! jesu li to Manijaci bili opet "isprovocirani" pa su vrijeđali po nacionalnoj osnovi i napravili marisanu, je li zato demoliraju stadione, autobuse u kojim idu na gostovanja i pljuju po policajcima...
DOSTA VIŠE ŠUPLJE!!! i sama navijam za Želju, ali ne idem na utakmice upravo zbog pijane i nadrogirane skupine isfrustriranih likova koja samo gledaju s kim da se pobiju (sve to kao iz ljubavi prema Želji), kao da smrt onog momka, na kojem su se !"slomila kola", nije bila dovoljna pouka za te budale!!!
TO SU OBIČNI HULIGANI, NAJNIŽE VRSTE I MANIJACI MORAJU POD HITNO DA SE DISTANCIRAJU OD NJIH AKO ŽELE DA IM IKO IKAD VIŠE DOĐE U POSJETU
-
hajdar
upravo zato sto nisi bila na utakmici nemoj beze komentarisati nesto sto ne znas kako i zasto se desilo. navijanje "gazi ustase" se desilo kada su pocele letati stolice na sjeveru (koje su platili niko grugi nego navijaci Zelje). samo navijanje je trajalo 20-tak sekundi i uopste nije navijao cijeli jug!!! uostalom, ovo su spomenuli samo odredjeni novinari koji zele da uniste sliku u BiH i gradu Sarajevu, kao multietnckom gradu. takodjer, ukoliko si vidjela izvestaje BBB-a, oni ni u jednom dijelu ne spominju ovo navijanje, cak sta vise, zahvaljuju Manijacima na prijemu.bajadera wrote:Prisutni na stadionu mogli su čuti kako su se Željini navijači služili standardnim arsenalom uvreda na račun gostiju iz Zagreba, poput onih "Gazi, gazi ustaše". (IskonInternet, 05.09.2005.)crnokosa_girl wrote:Ne volim opcenito hrvatsku politiku koja se prema nama u BiH postavlja kao da smo im kolonija
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
hajdar wrote:
upravo zato sto nisi bila na utakmici nemoj beze komentarisati nesto sto ne znas kako i zasto se desilo. navijanje "gazi ustase" se desilo kada su pocele letati stolice na sjeveru (koje su platili niko grugi nego navijaci Zelje). samo navijanje je trajalo 20-tak sekundi i uopste nije navijao cijeli jug!!! uostalom, ovo su spomenuli samo odredjeni novinari koji zele da uniste sliku u BiH i gradu Sarajevu, kao multietnckom gradu. takodjer, ukoliko si vidjela izvestaje BBB-a, oni ni u jednom dijelu ne spominju ovo navijanje, cak sta vise, zahvaljuju Manijacima na prijemu.
zasto se pravdas nekome ko nije bio na utakmici...
ovi izvjestaji u hrvatskim medijima mi sve vise lice na propagandu SRNE u ratu kako smo mi sami bacili obje granate na Markale....
sukob je poceo izmedju BBB iz CRO i BBB iz hercegovine....
pa onda policija, pa TEK ONDA manijaci sa sjevera....
ko je bio, vidio je....
ko nije bio, nek i dalje samo cita o tome....
PS Istina je da na jugu ima nekih koji dodju samo belaja radi, ali ovaj belaj je poceo izmedju samih BBBovaca....
-
Nesferatu
A i vi sa tim stolicama vise....
Sto kad ste skupljali pare za stolice, niste skupili za jednu tribinu koja je odvojena od drugih, na kojoj osim betona nema nista drugo i koju moze policija nadgledati vrlo lako, sa malim brojem ljudi? Pa onda kad to napravite, ulazi pare u stolice na ostalim tribinamai....
To je izvor svih vasih problema, sa bilo kojom navijackog skupinom.
I sljedeci izvor je smjestanje vasih navijaca, na dvije tribine koje su tacno suprotne jedna drugoj. Tako da ko god dodje od gostijucih navijaca i ne moze nigdje drugo biti smjesten, vec negdje blizu Zeljinih navijaca. Bilo da je to Sjever-Sjeveroistok ili Istok-Jug. Sto uvijek dovodi do riskantnih situacija. I onda krivite obezbjedenje. Pa nema obezbjedenja koje moze jednu tribinu pregraditi ako se sukobe dvije grupe huligana. Oni vas mogu fizicki odvojiti al' opet ce letjeti predmeti i slicno. A rezultat je isti, ako ne i gori, od direktnog fizickog obracuna, jer odvaljena stolica bira manje od sake na cije ce lice aterirati.
Sto kad ste skupljali pare za stolice, niste skupili za jednu tribinu koja je odvojena od drugih, na kojoj osim betona nema nista drugo i koju moze policija nadgledati vrlo lako, sa malim brojem ljudi? Pa onda kad to napravite, ulazi pare u stolice na ostalim tribinamai....
To je izvor svih vasih problema, sa bilo kojom navijackog skupinom.
I sljedeci izvor je smjestanje vasih navijaca, na dvije tribine koje su tacno suprotne jedna drugoj. Tako da ko god dodje od gostijucih navijaca i ne moze nigdje drugo biti smjesten, vec negdje blizu Zeljinih navijaca. Bilo da je to Sjever-Sjeveroistok ili Istok-Jug. Sto uvijek dovodi do riskantnih situacija. I onda krivite obezbjedenje. Pa nema obezbjedenja koje moze jednu tribinu pregraditi ako se sukobe dvije grupe huligana. Oni vas mogu fizicki odvojiti al' opet ce letjeti predmeti i slicno. A rezultat je isti, ako ne i gori, od direktnog fizickog obracuna, jer odvaljena stolica bira manje od sake na cije ce lice aterirati.
-
mIRCerka
kakogod okrenes, svaki stadion ima 4 tribine, i gdje god da smjestis goste, oni ce biti blizu domacih navijaca....Nesferatu wrote:
orijentacija u prostoru - lose brate lose
sto se tice prijedloga za stolice, slazem se u potpunosti....
mislim da stolice na jugu nisu potrebne...al et...moralo se...radi standarda fife, uefe, i ostalih Ffova....
-
Nesferatu
Nije istina da ce biti blizu domacih navijaca.
Na Kosevu navijaci FCS su svi na Sjeveru i Istoku. Cak i oni na Zapadu, dodju na Sjeverozapad. Tako je Jug fakticki uvijek odvojen i ogradjen za gostujuce navijace.
Na Grbavici mejdutim, navijaci Zelje su na Sjeveru i na Jugu. Tako da gdje god dovedes gostujuce navijace, oni su u kontaktu. Istok je produzetak Juzne tribine. A Sjeveroistok je produzetak Sjeverne. Nema nikakve fizicke demarkacije terena. Nema nikakvih betonski ograda, sa bodljikavom zicom i mrezama, jer to je ono sto treba, bukvalno kakav moderan kavez, pa da tu smjestis gostujuce navijace.
Na Kosevu navijaci FCS su svi na Sjeveru i Istoku. Cak i oni na Zapadu, dodju na Sjeverozapad. Tako je Jug fakticki uvijek odvojen i ogradjen za gostujuce navijace.
Na Grbavici mejdutim, navijaci Zelje su na Sjeveru i na Jugu. Tako da gdje god dovedes gostujuce navijace, oni su u kontaktu. Istok je produzetak Juzne tribine. A Sjeveroistok je produzetak Sjeverne. Nema nikakve fizicke demarkacije terena. Nema nikakvih betonski ograda, sa bodljikavom zicom i mrezama, jer to je ono sto treba, bukvalno kakav moderan kavez, pa da tu smjestis gostujuce navijace.
-
mIRCerka
da prostis, mislim da se treba poraditi na samom stavu SEGREGACIJE jer na tekmu treba doci bodriti svoj tim i pratiti utakmicu, a ne samo cekati da neko nesto kaze i onda uletiti u fajt...Nesferatu wrote:Nije istina da ce biti blizu domacih navijaca.
izvini, ali ja tako shvatam odlazak na tekmu i bodrenje svoga tima....
ali izgleda da ja sve to pogresno shvatam...ipak je nama rat kratko trajao...
-
bajadera
Bez obzira ko je počeo (No Man's Land?!), huliganstvo obojeno nacionalizmom je nešto što od Želje nisam očekivala, "Gazi, gazi ustaše" od strane Manijaka je neprimjereno jednom klubu koji se vodi kao "otvoren"... Naravno, glupo je porediti ili tražiti uzročno-posljedične veze, "Srbe na vrbe", "Nož, žica, Srebrenica" i sl., nesviranje/nepoštivanje BH himne, ima toga na tone i sveprisutno je na BH stadionima... No, opet ponavljam, kako ustati u odbranu grupe nadrogiranih i pijanih isfrustriranih besposličara koji se furaju na nacionalizam i tuču kao nastavak rata 10 god. poslije Daytona i koji kaljaju obraz Manijacima? Isti predsjednik "Želje" Samir Landžo kao predstavnik navijača, koji dakle voli svoj klub, zašto on ne napravi čistku, zabrani određenim likovima odlaske na gostovanje i nadzor u samim redovima za utakmice na domaćem terenu? Ne, ne osjećam se prijatno, čak ni da autom prođem pored stadiona prije ili poslije utakmica zbog mogućnosti da mi neka od tih pijanih budala baci flašu, a rođena sam na Grbavici... 
-
mIRCerka
GAZI USTASE se culo tek na sredini juga, i to oko 65.minute (5 min prije zvanicnog prekida utakmice)...a do toga je doslo jer je bilo vise nego ocigledno da BBB (hercegovachki) skandira HRVATSKA, da lete stolice flase upaljaci i stosta toga...bajadera wrote:Bez obzira ko je počeo (No Man's Land?!), huliganstvo obojeno nacionalizmom je nešto što od Želje nisam očekivala, "Gazi, gazi ustaše" od strane Manijaka je neprimjereno jednom klubu koji se vodi kao "otvoren"...
ako si pratila ijedan derbi, pitari nas zbog NK u nazivu zovu ustasama...
i to nije problem....
mislim, ti sjedi i gledaj kako ti se ja kljucem potpisujem na auto i NEMOJ REAGOVATI....
e to je takav osjecaj...otprilike....
meni je zao iskljucivo radi BBB iz Zagreba....
-
bajadera
Bla-bla-bla, opet ko je počeo... izvini, ko zaista voli Želju, ili bilo koji klub za koji navija, ne može naći opravdanja za takve ispade, ni pod "provokacija", džaba!!!
[quote] mislim, ti sjedi i gledaj kako ti se ja kljucem potpisujem na auto i NEMOJ REAGOVATI....
[quote]
A u uređenoj zemlji Njemačkoj su čak uhvatili lika koji je serijski urezivao faluse na skupe automobile, nekih EUR 30.000 štete, navodno lik mentalno poremećen...
kakve ovo ima veze s vezom
[/quote]
[quote] mislim, ti sjedi i gledaj kako ti se ja kljucem potpisujem na auto i NEMOJ REAGOVATI....
A u uređenoj zemlji Njemačkoj su čak uhvatili lika koji je serijski urezivao faluse na skupe automobile, nekih EUR 30.000 štete, navodno lik mentalno poremećen...
kakve ovo ima veze s vezom
-
mIRCerka
ima veze itekako....bajadera wrote:
kakve ovo ima veze s vezom![]()
mnogi zeljovci stadion Grbavica dozivljavaju kao svoj dom , i ne daju da se sranja poput cupanja stolica rade....
pazi, ne branim ja nikog niti pricam ONI PRVI vako nako....
potpuno je nebitno ko je poceo, ako su obje strane ucestvovale....
ali je BITNO znati istinu...
a bila sam tamo i svojim ocima vidjela....
mislim, ne bismo ih zvali ustasama na pocetku utakmice jer smo bili zauzeti pruzanjem podrske i dinamu i zelji....
ja sam se na jugu osjecala kao sto bi se ti garant osjecala da ti se ja kljucem potpisem na haubu...
IMA VEZE bajadero, ima.....
-
mala sto sve zna
koliko ja znam nije crvena zvezda sa sokoca!mIRCerka wrote:ti sutiHZSA wrote:Mircerka, jel BBB-ovaca...?
Sto se tice stolica na grbavici...kako dosle, tako i otisle...vidjecemo vas kad vam dodje Zvezda, pa ovi sa sokoca dodju navijati
-
praznina
mIRCerka wrote:hajdar wrote:
upravo zato sto nisi bila na utakmici nemoj beze komentarisati nesto sto ne znas kako i zasto se desilo. navijanje "gazi ustase" se desilo kada su pocele letati stolice na sjeveru (koje su platili niko grugi nego navijaci Zelje). samo navijanje je trajalo 20-tak sekundi i uopste nije navijao cijeli jug!!! uostalom, ovo su spomenuli samo odredjeni novinari koji zele da uniste sliku u BiH i gradu Sarajevu, kao multietnckom gradu. takodjer, ukoliko si vidjela izvestaje BBB-a, oni ni u jednom dijelu ne spominju ovo navijanje, cak sta vise, zahvaljuju Manijacima na prijemu.
zasto se pravdas nekome ko nije bio na utakmici...
ovi izvjestaji u hrvatskim medijima mi sve vise lice na propagandu SRNE u ratu kako smo mi sami bacili obje granate na Markale....
sukob je poceo izmedju BBB iz CRO i BBB iz hercegovine....
pa onda policija, pa TEK ONDA manijaci sa sjevera....
ko je bio, vidio je....
ko nije bio, nek i dalje samo cita o tome....
PS Istina je da na jugu ima nekih koji dodju samo belaja radi, ali ovaj belaj je poceo izmedju samih BBBovaca....
Ipak mi se nije učinilo!
Gledajući sve više HRT imam neki utisak da se 90-te vraćaju sa sve kadrom iz tog perioda.
-
mIRCerka
procitaj ostalih par stranica komentara pa edituj svoj komentarmala sto sve zna wrote:koliko ja znam nije crvena zvezda sa sokoca!mIRCerka wrote:ti sutiHZSA wrote:Mircerka, jel BBB-ovaca...?
Sto se tice stolica na grbavici...kako dosle, tako i otisle...vidjecemo vas kad vam dodje Zvezda, pa ovi sa sokoca dodju navijati
lijep pozdrav
PS MAggie, jesi to ti?
-
mala sto sve zna
ja fudbal ne volim samo zbog huligana, prave probleme bez razloga
-
HZSA
mircerka, hajd necu vise...
Samo jedna stvar, navijacka prijateljstva su nesto najgluplje sto postoji (po meni), pogotovo ako se radi o navijacima iz susjednih zemalja...upravo zbog ovakvih stvari, manijaci tamo docekani, sve extra, dodju ljudi iz zagreba, slucajno se zadesim u troli s njima, a ispred manijak u hajdukovom dresu sa zeljinim salom...
i svi mu je*u mater normalno, znaci da se nemozete lizati sa torcidom i BBB-ima u isto vrijeme. Al kod vas izgleda sve moze
Samo jedna stvar, navijacka prijateljstva su nesto najgluplje sto postoji (po meni), pogotovo ako se radi o navijacima iz susjednih zemalja...upravo zbog ovakvih stvari, manijaci tamo docekani, sve extra, dodju ljudi iz zagreba, slucajno se zadesim u troli s njima, a ispred manijak u hajdukovom dresu sa zeljinim salom...
-
bajadera
RIJEKE KRVI
'Ovo je velika tragedija'
Satima je trajao obračun hrvatskih navijača i malteške policije, koja je na divljaštvo uzvratila neviđenom brutalnošću. Pretučena je snimateljska ekipa HTV-a, snimke su oduzete.
Osim katastrofalne igre hrvatske reprezentacije, koja je neodlučenim ishodom protiv Malte ugrozila plasman na Svjetsko prvenstvo, ogled u La Valletti obilježili su i neredi hrvatskih navijača.
Nezadovoljni igrom odabranika Zlatka Kranjčara, dio hrvatskih navijača potpuno je podivljao i počeo trgati sjedalice te ih bacati prema središnjem dijelu zapadne tribine, na kojem su se nalazili domaći navijači, ali i dio uglednika u VIP-loži.
Policija je pokušala zaustaviti divljanje gostujućih navijača, nakon čega je nastao pravi lom. Zapadna tribina stadiona Ta' Qali je devastirana, a nekoliko je osoba ozlijeđeno. Dio krivnje za nerede snosi i policija koja je, umjesto da reagira i smiri divljanje huligana, počela bacati sjedalice na hrvatske navijače i tako samo pojačala rat na tribini. Nakon dvadesetak minuta divljanja, situacija se tek malo smirila.
Sporadični okršaji trajali su još dugo nakon dvoboja, premda je dobar dio od oko 400 hrvatskih navijača premlaćen i odveden u zatvor. Policajci su u početku bili zatečeni incidentima, ali kada su im u pomoć pristigli specijalci, krenula je prava 'tarapana'.
Da se ne bi vidjelo kako tuče malteška policija, uz upotrebu fizičke sile snimateljima HTV-a i RTL-a su oduzete kamere...
"Ovo je velika tragedija, cijela situacija uopće nema smisla. Zaista mi nisu jasni razlozi zbog čega je došlo do divljanja naših navijača", rekao je vidno šokiran predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.
HNS je zbog ponašanja hrvatskih navijača na dosadašnjim utakmicama, prije svega zbog bacanja pirotehničkih sredstava, platio FIFA-i 280.000 švicarskih franaka. No, u krovnoj kući hrvatskog nogometa ne očekuju kaznu zbog incidenta u La Valletti.
"Nije HNS organizirao utakmicu i zbog toga vjerujem kako Savez neće biti kažnjen", dodao je Marković, koji nakon ružnih scena na stadionu Ta'Qali nije bio previše raspoložen za komentiranje utakmice.
IskonInternet
07.09.2005.
zar još nešto treba reći o huliganstvu
'Ovo je velika tragedija'
Satima je trajao obračun hrvatskih navijača i malteške policije, koja je na divljaštvo uzvratila neviđenom brutalnošću. Pretučena je snimateljska ekipa HTV-a, snimke su oduzete.
Osim katastrofalne igre hrvatske reprezentacije, koja je neodlučenim ishodom protiv Malte ugrozila plasman na Svjetsko prvenstvo, ogled u La Valletti obilježili su i neredi hrvatskih navijača.
Nezadovoljni igrom odabranika Zlatka Kranjčara, dio hrvatskih navijača potpuno je podivljao i počeo trgati sjedalice te ih bacati prema središnjem dijelu zapadne tribine, na kojem su se nalazili domaći navijači, ali i dio uglednika u VIP-loži.
Policija je pokušala zaustaviti divljanje gostujućih navijača, nakon čega je nastao pravi lom. Zapadna tribina stadiona Ta' Qali je devastirana, a nekoliko je osoba ozlijeđeno. Dio krivnje za nerede snosi i policija koja je, umjesto da reagira i smiri divljanje huligana, počela bacati sjedalice na hrvatske navijače i tako samo pojačala rat na tribini. Nakon dvadesetak minuta divljanja, situacija se tek malo smirila.
Sporadični okršaji trajali su još dugo nakon dvoboja, premda je dobar dio od oko 400 hrvatskih navijača premlaćen i odveden u zatvor. Policajci su u početku bili zatečeni incidentima, ali kada su im u pomoć pristigli specijalci, krenula je prava 'tarapana'.
Da se ne bi vidjelo kako tuče malteška policija, uz upotrebu fizičke sile snimateljima HTV-a i RTL-a su oduzete kamere...
"Ovo je velika tragedija, cijela situacija uopće nema smisla. Zaista mi nisu jasni razlozi zbog čega je došlo do divljanja naših navijača", rekao je vidno šokiran predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.
HNS je zbog ponašanja hrvatskih navijača na dosadašnjim utakmicama, prije svega zbog bacanja pirotehničkih sredstava, platio FIFA-i 280.000 švicarskih franaka. No, u krovnoj kući hrvatskog nogometa ne očekuju kaznu zbog incidenta u La Valletti.
"Nije HNS organizirao utakmicu i zbog toga vjerujem kako Savez neće biti kažnjen", dodao je Marković, koji nakon ružnih scena na stadionu Ta'Qali nije bio previše raspoložen za komentiranje utakmice.
IskonInternet
07.09.2005.
zar još nešto treba reći o huliganstvu