Željo-Dinamo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
praznina
#1 Željo-Dinamo
Šta manijaci imaju reći povodom ovoga?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sto se utakmice tice, kilavo brate kilavo...par dobrih saMsi i to je to....
smijesno mi je bilo kad su klinci potrcali prema izlazi kao " vidi tamo je neki fajt" i onda par kornjaca samo krene prema njima a oni (prosjek godina 12) brze-bolje nazad na jug...
PS momak koji je stajao na ogradi tacno na sredini ce kad tad proci kroz sake starijih navijaca... kao ON VODI NAVIJANJE pa ljudim koji ZELE DA VIDE HEBENU UTAKMICU psuje majku i govori im da su p***e sto ne skacu...
PPS Cula sam da su nasi navijaci u ZG bili dobro primljeni od strane vodja BBB, tako da mi nije jasno ponasanje BBB danas...
-
praznina
mIRCerka wrote:BBB poceli divljati na sjevernoj tribini... policija ih je ULJUDNO molila (valjda nisu htjeli frku opet) da prekinu, pa pocese "mi smo purgeri najjaci smo najjaci"...onda ih policija izbaci van, naprave sranje vani, ulete nazad u stadion, i ode sve u tri macke piterine...
sto se utakmice tice, kilavo brate kilavo...par dobrih saMsi i to je to....
smijesno mi je bilo kad su klinci potrcali prema izlazi kao " vidi tamo je neki fajt" i onda par kornjaca samo krene prema njima a oni (prosjek godina 12) brze-bolje nazad na jug...
PS momak koji je stajao na ogradi tacno na sredini ce kad tad proci kroz sake starijih navijaca... kao ON VODI NAVIJANJE pa ljudim koji ZELE DA VIDE HEBENU UTAKMICU psuje majku i govori im da su p***e sto ne skacu...
PPS Cula sam da su nasi navijaci u ZG bili dobro primljeni od strane vodja BBB, tako da mi nije jasno ponasanje BBB danas...
Nisam gledao utakmicu ali na HRT-u javiše obrnuto. Zato sam i postavio temu. Tako je prenijela Dijana Čuljak(stari HDZ-ov kadar). Imam neki utisak gledajući HRT da je to onaj isti HRT prije tuđmanove smrti. Čak su vratili sve one novinare provokatore.
Last edited by praznina on 04/09/2005 23:27, edited 2 times in total.
-
mIRCerka
@praznina, bila sam na utakmici, ja na jugu, ostatak familije na sjeveru....
a HRT je HRT, hoce opet rat valjda sta li
@Prince, jest da sam plava do kosti, ali pocinje me ZESTOKO NERVIRATI sto neki na tekme dolaze iskljucivo belaja radi, ne FUDBALA I UTAKMICE radi....
a HRT je HRT, hoce opet rat valjda sta li
@Prince, jest da sam plava do kosti, ali pocinje me ZESTOKO NERVIRATI sto neki na tekme dolaze iskljucivo belaja radi, ne FUDBALA I UTAKMICE radi....
Last edited by mIRCerka on 04/09/2005 23:29, edited 1 time in total.
-
No_Comment
U Zagrebu je oko tekme sve bilo korektno...ali zato u Sarajevu mora bit pizdarija... 
-
mIRCerka
kao sto rekoh, bez provokacije pocese da se*u na tribini...No_Comment wrote:U Zagrebu je oko tekme sve bilo korektno...ali zato u Sarajevu mora bit pizdarija...
cak je cijeli jug bodrio i dinamo na pocetku....
a nek idu domu svome i nek cupaju stolice.....
-
mIRCerka
sukob je bio iskljucivo BBB protiv policije na pocetku...kasnije je par manijaka htjelo da smiri situaciju ali ne mozes ti sa stokom...gavrilo wrote:je li bilo sukoba izmedju manijaka i bbb-ovaca
a u tih par minuta se na jugu orilo UBICE (na racun policije)...
a doce Zvezda Sarajevu kad tad....
-
gavrilo
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img] wrote: Prijateljski susret Željezničar - Dinamo (Z) prekinut u 70. minutu
Jedna osoba povrijeđena na utakmici Željezničar - Dinamo
Dugo najavljivani fudbalski spektakl na stadionu "Grbavica" između Željezničara i zagrebačkog Dinama, rivala iz bivše Jugoslavije, završen je sinoć neslavno u 70. minutu - prekidom.
U tom trenutku sukobili su se gostujući navijači, popularni 'Bed Blu Bojsi" i domaći "Manijaci" na sjevernoj tribini nakon čega je uslijedio stampedo poslije kojeg je većina publike završila u terenu.
Sudija Dragan Skakić iz Gradiške/Bosanske Gradiške nakon što se ni poslije pet minuta nije ispraznio teren i zvanično je označio kraj susreta.
Policija koja je obezbjeđivala ovaj susret je tek tada reagovala i izolovala gostujuće navijače. Od početka dugog dijela susreta moglo se naslutiti da će biti incidenata među navijačima po tome što su u jednom trenutku, nakon što su BBB krenuli izvan stadiona, za njima potrčali gotovo svi navijači domaćeg tima s južne tribine stadiona "Grbavica".
Srećom, tada je izbjegnut bliski kontakt dvije grupe navijača. Treba istaći da su za vrijeme prvog dijela navijači zagrebačkog tima kidali i lomili stolice na stadionu i sukobili se sa policijom, ali je izbjegnut teži incident.
Nakon što se situacija na samom stadionu smirila, neredi su se preselili na sarajevske ulice, a prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo do zaključenja ovog broja jedno lice je povrijeđeno.
"U gradu ima polupanih stakala, izloga i automobila, sa terena pristižu nove informacija, a prema onima s kojima raspolažemo jedna osoba je zbrinuta u Centru urgentne medicine sarajevske bolnice 'Koševo' zbog povreda koje je zadobila u tuči navijača dva kluba", rekli su nam sinoć u MUP-u Kantona Sarajevo.
Prema nezvaničnim informacijama iz istog izvora nekoliko huligana koji su učestvovali u incidentu je privedeno i saslušano.
Kada je u pitanju sam susret oko 6.000 prisutnih na "Grbavici" nije imalo šta vidjeti jer su i "Željo" i Dinamo prikazali dosta lošu igru. Jedino vrijedno pomena desilo se nakon 11. minuta igre kada je susret prekinut da bi se od "Željinog" dresa oprostili dugogodišnji prvotimci Dželaludin Muharemović, Miroslav Kružik i Haris Alihodžić. Sva trojica su uz ovacije napusila travnjak i od Samira Landže, predsjednika FK Željezničar, dobili prigodne poklone.
D. MAKSIMOVIĆ
Divljanje na ulicama Sarajeva pred početak utakmice
Tri sata prije susreta Željezničar - Dinamo huligani koji su došli iz Zagreba, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola, pravili su izgrede i incidente u Sarajevu. Raznim predmetima i flašama napadali su prolaznike i automobile na ulicama, ali su brzo obuzdani od strane policije koja ih je sprovela do stadiona na "Grbavici".
U ovim incidentima pred utakmicu, prema informacijama koje smo dobili nije bilo povrijeđenih.
-
mIRCerka
u kojem gradu sam onda ja bila na utakmici???ri sata prije susreta Željezničar - Dinamo huligani koji su došli iz Zagreba, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola, pravili su izgrede i incidente u Sarajevu. Raznim predmetima i flašama napadali su prolaznike i automobile na ulicama, ali su brzo obuzdani od strane policije koja ih je sprovela do stadiona na "Grbavici".
jutros obje cevabdzinice Zeljo 1 i 2 pune BBBovaca, sjede sa nashima i uzivaju u cevapima...
-
mIRCerka
gavrilo wrote:... a jedni i drugi bolji od zeljemIRCerka wrote:a doce Zvezda Sarajevu kad tad....
mIRCerka wrote:edu wrote:ma pusti je gavro..vidis da je mircy malo siznula..![]()
..zeljo joj je na aparatima..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jos nekih 40ak dana pa ces vidjet ko je na aparatima...
-
praznina
mIRCerka wrote:u kojem gradu sam onda ja bila na utakmici???ri sata prije susreta Željezničar - Dinamo huligani koji su došli iz Zagreba, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola, pravili su izgrede i incidente u Sarajevu. Raznim predmetima i flašama napadali su prolaznike i automobile na ulicama, ali su brzo obuzdani od strane policije koja ih je sprovela do stadiona na "Grbavici".
jutros obje cevabdzinice Zeljo 1 i 2 pune BBBovaca, sjede sa nashima i uzivaju u cevapima...
Pa normalno ko kad u Zagrebu ne znaju šta su ćevapi. Ne znaju ni šta je burek. Yebo ti zemlju gdje ne znaju šta su ćevapi i burek.
Last edited by praznina on 04/09/2005 23:44, edited 2 times in total.
- karanana
e onda vam tako i treba kad im lizete purgerske guzice. jeste li im i cevape platili?mIRCerka wrote:u kojem gradu sam onda ja bila na utakmici???ri sata prije susreta Željezničar - Dinamo huligani koji su došli iz Zagreba, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola, pravili su izgrede i incidente u Sarajevu. Raznim predmetima i flašama napadali su prolaznike i automobile na ulicama, ali su brzo obuzdani od strane policije koja ih je sprovela do stadiona na "Grbavici".
-
No_Comment
Trebali ste BBB-ovce cevapima gadjati...pa bi smirili hormone...znash onu ko tebe kamenom ti njega ......mIRCerka wrote:u kojem gradu sam onda ja bila na utakmici???ri sata prije susreta Željezničar - Dinamo huligani koji su došli iz Zagreba, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola, pravili su izgrede i incidente u Sarajevu. Raznim predmetima i flašama napadali su prolaznike i automobile na ulicama, ali su brzo obuzdani od strane policije koja ih je sprovela do stadiona na "Grbavici".