Željko Komšić vs. Ivo Miro Jović
-
Shoba
Ja zaista mislim da bi neki oblik kantonizacije po ugledu na svicarsku bio OK. Neka budu srpski , hrvatski i bosnjacki kantoni koji ce svaki sebi odredjivati ustroj, a na drzavnom nivou bi se odlucivale stvari od drzavnog znacaja..........ako vec ne moze drugacije....... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
i kantooni za nas ostaleShoba wrote:Ja zaista mislim da bi neki oblik kantonizacije po ugledu na svicarsku bio OK. Neka budu srpski , hrvatski i bosnjacki kantoni koji ce svaki sebi odredjivati ustroj, a na drzavnom nivou bi se odlucivale stvari od drzavnog znacaja..........ako vec ne moze drugacije.......
danas u 13:00 , OBN Televizija, emisija SUCELJAVANJE...gosti Zeljko Komsic i IvoMiroJovic
pristavite kokice
-
bih_finest
Mene je Ivo Miro totalno iznervirao htio sam razbiti televizor, cuj on bi na svaku insituciju stavio i naziv te institucije i na hrvatskom jeziku, kaze pa ima na engleskom a nema na hrvatskom...ccc..ja debila u pm, tesko nama sa onakvim ljudima u vlasti, jer jedino oko cega on brine jeste jezik i hrvatska televizija..ebgla ga ona pa nece ljudi ziviti od toga...dobro mu je rekao Zeljko 'svi narodi su ugrozeni'.. 
- Sir Charles
Sve je to ok, ali Talijani, Francuzi i Nijemci u Svicarskoj su SVICARCI pa tek onda nesto drugo i prvo gledaju sta je u interesu Svicarske pa tek onda njih kao etnickih skupina. Svi oni rade za Svicarsku, grade Svicarsku i navijaju za Svicarsku. Zato ta Svicarska i jeste tako jaka, mocna i bogata zemlja u kojoj su svi sretni, pa i oni koji dodju sa straneTomislav MO wrote:Ako je samo to problem, onda nema problema.mostarac wrote:sa jednom sicusnom razlikom, ali bas sicusnom - NEMAJU SECESIONISTICKE AMBICIJEedikamedika wrote:Switzerland sits at the crossroads of several major European cultures that have heavily influenced the country's languages and culture. Switzerland has three official languages: German (64%) in the north and centre; French (19%) to the west; and Italian (8%) in the south.
Evo ga, 8% a imaju jednaka prava kao i Nijemci kojih je 64%.
I niko im ne bira predstavnike u vlasti do oni sami.
Ni Hrvati u BiH nemaju secesionističke ambicije. Hrvatski interes je da ostane cjelovita BiH.
-
BAHadzic
Slusaj svicarska je vec preko 700 godina drzava i oni su vec 700 godina svicarci i osjecaju se kao takvi i nema u njih francus svabo talijan ili sta ja znam oni nista neosjecaju prema njemackoj ni prema francusima ni prema talijanima svi su 100% svicarci a ti 8% sto pricaju talijanski svako od njih zna i njemacki i kao drugo on je svicarac i normalno da im ista prava ko ostali svicarci.
u bosni nezive bosanci i hercegovci vec Bosnjaci Srbi i Hrvati i ostali, pa sad ako ima Bosnjaka 52% a hrvata oko 10% sto bi ovi sa 10% imali ista prava?
PS: u Svicarskoj zive Svicarci jedno 79% i oni su Konstutivan narod u svojoj zemlji a ostali nisu.
kao drugo pise ti u textu da 64 % pricaju njemacki 19% francuski a 8% talijanski. nepise nista o nationalnosti.
PS: i 6% Srpski/Bosanski/Hrvatski znaci sad mi Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi trebali imat ista prava ovdje u svici ko svicarci?
u bosni nezive bosanci i hercegovci vec Bosnjaci Srbi i Hrvati i ostali, pa sad ako ima Bosnjaka 52% a hrvata oko 10% sto bi ovi sa 10% imali ista prava?
PS: u Svicarskoj zive Svicarci jedno 79% i oni su Konstutivan narod u svojoj zemlji a ostali nisu.
kao drugo pise ti u textu da 64 % pricaju njemacki 19% francuski a 8% talijanski. nepise nista o nationalnosti.
PS: i 6% Srpski/Bosanski/Hrvatski znaci sad mi Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi trebali imat ista prava ovdje u svici ko svicarci?
-
mehopuzic
može samo 4 kantona, 3 nikako... ja se ne osjećam( a i nisam) ni srbin ni hrvat ni musliman... najbolje bi bilo distrikt Sarajevo i jos 3 kantonaShoba wrote:Ja zaista mislim da bi neki oblik kantonizacije po ugledu na svicarsku bio OK. Neka budu srpski , hrvatski i bosnjacki kantoni koji ce svaki sebi odredjivati ustroj, a na drzavnom nivou bi se odlucivale stvari od drzavnog znacaja..........ako vec ne moze drugacije.......
-
senada
pa hajde onda ti po ugledu na moga dedu skidaj pred tramvajem kalose i priglavke.Shoba wrote:Ja zaista mislim da bi neki oblik kantonizacije po ugledu na svicarsku bio OK. Neka budu srpski , hrvatski i bosnjacki kantoni koji ce svaki sebi odredjivati ustroj, a na drzavnom nivou bi se odlucivale stvari od drzavnog znacaja..........ako vec ne moze drugacije.......
ili nosi dekorativne lece po ugledu na moju rodicu iz swice.
ti se pravis mutav vise nego jesi.
- DiplomataSaSela
Ne bi bilo lose ali da smo mi svicarci...ovako ko bi se dogovorio sta je od drzavnog znacaja a sta od kantonalnog...ovo moze rijesiti samo onaj ko je ovo ovako i napravio(mislim na Dayton)Shoba wrote:Ja zaista mislim da bi neki oblik kantonizacije po ugledu na svicarsku bio OK. Neka budu srpski , hrvatski i bosnjacki kantoni koji ce svaki sebi odredjivati ustroj, a na drzavnom nivou bi se odlucivale stvari od drzavnog znacaja..........ako vec ne moze drugacije.......
U svakom slucaju Z.Komsic(samo ne znam bili smio i do Kiseljaka da Siroki i ne pominjem)
-
Tomislav MO
Ispada da se pitamo što je starije: koka ili jaje.Sir Charles wrote:Sve je to ok, ali Talijani, Francuzi i Nijemci u Svicarskoj su SVICARCI pa tek onda nesto drugo i prvo gledaju sta je u interesu Svicarske pa tek onda njih kao etnickih skupina. Svi oni rade za Svicarsku, grade Svicarsku i navijaju za Svicarsku. Zato ta Svicarska i jeste tako jaka, mocna i bogata zemlja u kojoj su svi sretni, pa i oni koji dodju sa straneTomislav MO wrote:Ako je samo to problem, onda nema problema.mostarac wrote: sa jednom sicusnom razlikom, ali bas sicusnom - NEMAJU SECESIONISTICKE AMBICIJE
Ni Hrvati u BiH nemaju secesionističke ambicije. Hrvatski interes je da ostane cjelovita BiH.
Možda su Švicarci zato što se poštuju njihova prava i što su svi ravnopravni, a možda se poštuju zato što se osjećaju Švicarcima. Kako god, jedno bez drugog ne ide.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ivo Miro Jovic me tako podsjeca na gender correct language politiku....bih_finest wrote:Mene je Ivo Miro totalno iznervirao htio sam razbiti televizor, cuj on bi na svaku insituciju stavio i naziv te institucije i na hrvatskom jeziku, kaze pa ima na engleskom a nema na hrvatskom...ccc..ja debila u pm, tesko nama sa onakvim ljudima u vlasti, jer jedino oko cega on brine jeste jezik i hrvatska televizija..ebgla ga ona pa nece ljudi ziviti od toga...dobro mu je rekao Zeljko 'svi narodi su ugrozeni'..
ako mu je sva borba za UGROZBU Hrvata to sto ce dobiti svoj kanal na TV, onda stvarno nemamo sta pricati....
mislim, ja se nesto furam da znam i hrvatski, a napatih se slusajuci IMJ...
kako fino Zeljko rece: nemojte me mijenjati u ovim godinama, uvijek sam govorio HLJEB, moja rodjena sestra KRUH a ja TISUCA ne mogu prevalit preko usana, jer sam uvijek govorio HILJADA...
- Sir Charles
Vidis, jedan od ogromnih problema je sto u ovoj zemlji katolik=Hrvat, pravoslavac=Srbin. Sta su onda Bosnjaci? Jesu li oni jedini autohtoni narod u BiH? Ni slucajno! Svakako da ljudi koji su se u BiH doselili iz Hrvatske i Srbije imaju pravo nazivati Srbima i Hrvatima, a svi ostali su samo bosanski katolici i bosanski pravoslavci. Je li mozda zelis reci da su bosanski kraljevi i kraljice bili Hrvati samo zato sto su bili katolici? Nikako stari moj. Bili su BOSANCI I HercegovciTomislav MO wrote:Ispada da se pitamo što je starije: koka ili jaje.Sir Charles wrote:Sve je to ok, ali Talijani, Francuzi i Nijemci u Svicarskoj su SVICARCI pa tek onda nesto drugo i prvo gledaju sta je u interesu Svicarske pa tek onda njih kao etnickih skupina. Svi oni rade za Svicarsku, grade Svicarsku i navijaju za Svicarsku. Zato ta Svicarska i jeste tako jaka, mocna i bogata zemlja u kojoj su svi sretni, pa i oni koji dodju sa straneTomislav MO wrote: Ako je samo to problem, onda nema problema.
Ni Hrvati u BiH nemaju secesionističke ambicije. Hrvatski interes je da ostane cjelovita BiH.![]()
Možda su Švicarci zato što se poštuju njihova prava i što su svi ravnopravni, a možda se poštuju zato što se osjećaju Švicarcima. Kako god, jedno bez drugog ne ide.
- Sir Charles
Pa i Bosna je stara 1000 godina i u njoj su svi Bosanci i Hercegovci. A znamo svi da se nacionalni pokreti javljaju tek krajem 19. vijeka i da tek od tada u BiH postoje Srbi, Hravti i Muslimani. Do tada su svi bili Bosanci i Hercegovci razlicitih vjeroispovjestiBAHadzic wrote:Slusaj svicarska je vec preko 700 godina drzava i oni su vec 700 godina svicarci i osjecaju se kao takvi i nema u njih francus svabo talijan ili sta ja znam oni nista neosjecaju prema njemackoj ni prema francusima ni prema talijanima svi su 100% svicarci a ti 8% sto pricaju talijanski svako od njih zna i njemacki i kao drugo on je svicarac i normalno da im ista prava ko ostali svicarci.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Konaèno...Sir Charles wrote: Vidis, jedan od ogromnih problema je sto u ovoj zemlji katolik=Hrvat, pravoslavac=Srbin. Svakako da ljudi koji su se u BiH doselili iz Hrvatske i Srbije imaju pravo nazivati Srbima i Hrvatima, a svi ostali su samo bosanski katolici i bosanski pravoslavci.
-
Tomislav MO
Što su nekad bili je tema za pod forum Povijest, i tu bi mogli do mile volje raspravljati tko je od koga nastao, mada sumnjam da bi se složili.Sir Charles wrote:Vidis, jedan od ogromnih problema je sto u ovoj zemlji katolik=Hrvat, pravoslavac=Srbin. Sta su onda Bosnjaci? Jesu li oni jedini autohtoni narod u BiH? Ni slucajno! Svakako da ljudi koji su se u BiH doselili iz Hrvatske i Srbije imaju pravo nazivati Srbima i Hrvatima, a svi ostali su samo bosanski katolici i bosanski pravoslavci. Je li mozda zelis reci da su bosanski kraljevi i kraljice bili Hrvati samo zato sto su bili katolici? Nikako stari moj. Bili su BOSANCI I Hercegovci
Ono što je bitno za ovaj forum Politika je da se u BiH domaći stanovnici DANAS izjašnjavaju kao Hrvati i kao Srbi. Pošto svak od nas slobodno ima pravo da se osjeća kako želi, na tebi je da to prihvatiš, zar ne?
-
Tomislav MO
Hrvati u BiH se osjećaju Bosancima i Hercegovcima i nije im u interesu podjela i pripajanje jednog dijela Hrvatskoj.ztluhcs wrote:Eh sad fino to treba objasniti onima preko granice, da bi oni objasnili braći unutar granica....Tomislav MO wrote:poštuju zato što se osjećaju Švicarcima
Evo ja prvi, živim u Hercegovini, i uvijek ću reći da sam Hercegovac, ne vidim tu problema nikakvog, evo ja se osjećam Hercegovcem i reći ću to i u Zagrebu i u Sarajevu. Istodobno sam u nekom drugom aspektu (etničkom) Hrvat, u nekom trećem aspektu (rasnom) bijelac, u nekom četvrtom aspektu (spolnom) muškarac, u nekom petom aspektu (strukovnom) programer, u nekom šestom aspektu (socijalnom) roditelj i muž, u nekom sedmom aspektu (planetarnom) Zemljanin, u nekom osmom aspektu nešto osmo itd., i sve sam to istodobno.
Primjećujete li da prvo ne isključuje drugo, ili treće, četvrto, peto,....
-
Grom iz vedra neba
Meni je najsmjesnije bilo u emisiji kada je IMJ rekao: "Hrvatski narod je najugrozeniji narod u Europi"
Komsic mu pokusava objasniti da bi on bio predsjednik svih gradjana, a ne samo hrvata, a onda Ivo poce sa ugrozbom
te ako Komsic bude izabran onda ce Bosnjaci imati dva predstavnika u predsjednistvu, a Komsic ga slozi sakom u glavu rekavsi mu: "Jesi li na taj nacin htio uvrijediti mene ili Bosnjake"
I onda mu navede fino da je upravo SDA dovela na vlast Ivu Miru, pa kako onda on moze da prigovara, a ovaj se uhvatio onda price o zenama i jednakopravnosti polova, kada nije imao sta drugo
A sto se tice Mate Djakovica, i njega je Zeljko potopio, fol Mato poceo pricu o hrvatskom kanalu, jeziku, Sveucilistu, a Zeljko mu fino rece, da nikad u zivotu nije rekao tisuca (kao uostalom ni 90% hrvata prije rata) i da bi bilo smijesno da se sada mijenja. A znamo da je i Mato promjenio svoj govor u ovim vremenima promjena.
Zeljko je kralj! I glasam za njega 100%, a lobiracu medju familijom prijateljima i na forumu da ljudi za njega glasaju, jer je karakter, civilizovan covjek i nije komplesas kao ovi papci gore pomenuti.
Ah da, uz to je i Zlatni ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine
Komsic mu pokusava objasniti da bi on bio predsjednik svih gradjana, a ne samo hrvata, a onda Ivo poce sa ugrozbom
I onda mu navede fino da je upravo SDA dovela na vlast Ivu Miru, pa kako onda on moze da prigovara, a ovaj se uhvatio onda price o zenama i jednakopravnosti polova, kada nije imao sta drugo
A sto se tice Mate Djakovica, i njega je Zeljko potopio, fol Mato poceo pricu o hrvatskom kanalu, jeziku, Sveucilistu, a Zeljko mu fino rece, da nikad u zivotu nije rekao tisuca (kao uostalom ni 90% hrvata prije rata) i da bi bilo smijesno da se sada mijenja. A znamo da je i Mato promjenio svoj govor u ovim vremenima promjena.
Zeljko je kralj! I glasam za njega 100%, a lobiracu medju familijom prijateljima i na forumu da ljudi za njega glasaju, jer je karakter, civilizovan covjek i nije komplesas kao ovi papci gore pomenuti.
Ah da, uz to je i Zlatni ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine
-
spongebob
Zeljka Komsica Hrvati NIKADA nece priznat za legitimnog predstavnika zato sto ce biti biran bosnjackim glasovima. Volio bih da vidim kako ce Zeljko proci u hrvatskim opCinama za razliku od Krizanovica koji nikada nije nasao za shodno da posjeti Hercegovinu
Da SDP-u ovaj izborni zakon kroz nominiranje Zeljka Komsica sluzi za karikiranje ustavnog ustrojstva zemlje, onda shvatam poentu, ali to nije slucaj. (vidi pod Krizanovic). Zato ne kontam zasto SDP svjesno uzrokuje novu politicku krizu.
Da SDP-u ovaj izborni zakon kroz nominiranje Zeljka Komsica sluzi za karikiranje ustavnog ustrojstva zemlje, onda shvatam poentu, ali to nije slucaj. (vidi pod Krizanovic). Zato ne kontam zasto SDP svjesno uzrokuje novu politicku krizu.
-
Grom iz vedra neba
Pa ako ti postojece stanje sa Ivom-Mirom nije kriza, ja onda ne znam sta je krizaspongebob wrote:Zeljka Komsica Hrvati NIKADA nece priznat za legitimnog predstavnika zato sto ce biti biran bosnjackim glasovima. Volio bih da vidim kako ce Zeljko proci u hrvatskim opCinama za razliku od Krizanovica koji nikada nije nasao za shodno da posjeti Hercegovinu
Pa taj covjek se ponasa kao plemenski poglavica, a ne kao clan predsjednistva jedne zemlje.
Plemenske kategorije su nesto sto se veze sa Afriku, ili ako hoces etnicke kategorije i etnicki ustroj drzave je nesto sto se veze za feudalizam, a mi zelimo u EU.
Sa ovakvim mentalitetom ne mozemo.
Nije Komsic kriv sto je normalan.
-
spongebob
Grom iz vedra neba wrote:Pa ako ti postojece stanje sa Ivom-Mirom nije kriza, ja onda ne znam sta je krizaspongebob wrote:Zeljka Komsica Hrvati NIKADA nece priznat za legitimnog predstavnika zato sto ce biti biran bosnjackim glasovima. Volio bih da vidim kako ce Zeljko proci u hrvatskim opCinama za razliku od Krizanovica koji nikada nije nasao za shodno da posjeti Hercegovinu
Da SDP-u ovaj izborni zakon kroz nominiranje Zeljka Komsica sluzi za karikiranje ustavnog ustrojstva zemlje, onda shvatam poentu, ali to nije slucaj. (vidi pod Krizanovic). Zato ne kontam zasto SDP svjesno uzrokuje novu politicku krizu.![]()
Pa taj covjek se ponasa kao plemenski poglavica, a ne kao clan predsjednistva jedne zemlje.
Plemenske kategorije su nesto sto se veze sa Afriku, ili ako hoces etnicke kategorije i etnicki ustroj drzave je nesto sto se veze za feudalizam, a mi zelimo u EU.![]()
hm..Nije Zeljko kriv sto je normalan ali je kriv hrvatski etnitet koji je zadrt, zatucan i ogranicen. Da se razumijemo, stvari nista bolje ne stoje ni sa ostala dva naroda. Osim sto kod bosnjackog naroda pored ludila i nacionalizma pa i fasizma, postoji ideja stvarne socijaldemokratije (no boluje od bolesti postkomunizma, ali se ipak moze reci da jedino kod Bosnjaka postoji kakva takva zdrava ljevica)
BIH je drzava 3 tora po Ustavu, a nominovanje Zeljka Komsica i njegova pa gotovo izvjesna pobjeda ne predstavlja ama BAS NISTA, do li naprdjivanje sa hrvatskim torom, a to u sustini ne moze biti promjena na bolje, nego situaciju moze samo dodatno pogorsati.
-
Grom iz vedra neba
Otkud ti ta ideja?spongebob wrote:Grom iz vedra neba wrote:Pa ako ti postojece stanje sa Ivom-Mirom nije kriza, ja onda ne znam sta je krizaspongebob wrote:Zeljka Komsica Hrvati NIKADA nece priznat za legitimnog predstavnika zato sto ce biti biran bosnjackim glasovima. Volio bih da vidim kako ce Zeljko proci u hrvatskim opCinama za razliku od Krizanovica koji nikada nije nasao za shodno da posjeti Hercegovinu
Da SDP-u ovaj izborni zakon kroz nominiranje Zeljka Komsica sluzi za karikiranje ustavnog ustrojstva zemlje, onda shvatam poentu, ali to nije slucaj. (vidi pod Krizanovic). Zato ne kontam zasto SDP svjesno uzrokuje novu politicku krizu.![]()
Plemenske kategorije su nesto sto se veze sa Afriku, ili ako hoces etnicke kategorije i etnicki ustroj drzave je nesto sto se veze za feudalizam, a mi zelimo u EU.![]()
hm..Nije Zeljko kriv sto je normalan ali je kriv hrvatski etnitet koji je zadrt, zatucan i ogranicen. Da se razumijemo, stvari nista bolje ne stoje ni sa ostala dva naroda. Osim sto kod bosnjackog naroda pored ludila i nacionalizma pa i fasizma, postoji ideja stvarne socijaldemokratije (no boluje od bolesti postkomunizma, ali se ipak moze reci da jedino kod Bosnjaka postoji kakva takva zdrava ljevica)
BIH je drzava 3 tora po Ustavu, a nominovanje Zeljka Komsica i njegova pa gotovo izvjesna pobjeda ne predstavlja ama BAS NISTA, do li naprdjivanje sa hrvatskim torom, a to u sustini ne moze biti promjena na bolje, nego situaciju moze samo dodatno pogorsati.
Ja sam ubjedje da ce Hrvati iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Posavine glasati za Komsica.
Pa nisu samo Hrvati u Listici i Grudama. Ko je taj koji ce prebrojati krvna zrca ljudi koji su izasli na izbore i glasali za Komsica?
Zapravo koji su to parametri da se bude Hrvat po kalupu Hrvata iz Listice?
Da mrzis BiH, da palis zastavu drzave u kojoj zivis na utakmici, sta jos?
Ako ti zadrti ljudi ne zele civilizovanu drzavu, onda ne moze ostatak gradjana koji ovdje zive ispastati, dok se oni ne smiluju i ne glasaju za normalnu osobu.
-
spongebob
Ispricaj RS-ovcima sve ovo sto si ispricao meniGrom iz vedra neba wrote:Otkud ti ta ideja?spongebob wrote:Grom iz vedra neba wrote: Pa ako ti postojece stanje sa Ivom-Mirom nije kriza, ja onda ne znam sta je kriza![]()
Ja sam ubjedje da ce Hrvati iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Posavine glasati za Komsica.
Pa nisu samo Hrvati u Listici i Grudama. Ko je taj koji ce prebrojati krvna zrca ljudi koji su izasli na izbore i glasali za Komsica?
Zapravo koji su to parametri da se bude Hrvat po kalupu Hrvata iz Listice?
Da mrzis BiH, da palis zastavu drzave u kojoj zivis na utakmici, sta jos?
Ako ti zadrti ljudi ne zele civilizovanu drzavu, onda ne moze ostatak gradjana koji ovdje zive ispastati, dok se oni ne smiluju i ne glasaju za normalnu osobu.