Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
kanocale

#726 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kanocale »

nosara wrote:
A sta mi gubimo ako on pokusa...?
ja ne gubim nista,nit sam glasala za njega,nit ce dobiti moj glas. :lol:
nosara

#727 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

kanocale wrote:
nosara wrote:
A sta mi gubimo ako on pokusa...?
ja ne gubim nista,nit sam glasala za njega,nit ce dobiti moj glas. :lol:
Ma samo veselo... :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#728 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

cindrlimindrli wrote:
plain vanilla wrote:da mi je bas vidjeti kako Dodikovi glasaju za Ljiljana
budite sigurni da će masu glasača SNSD-a, koja je također razočarana vodstvom ove stranke, uzimati Komšić

Image

Sta je problem? Sto ne vjerujem nasim analiticarima ni "analiticarima"
nosara

#729 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
cindrlimindrli wrote:
plain vanilla wrote:da mi je bas vidjeti kako Dodikovi glasaju za Ljiljana
budite sigurni da će masu glasača SNSD-a, koja je također razočarana vodstvom ove stranke, uzimati Komšić

Image

Sta je problem? Sto ne vjerujem nasim analiticarima ni "analiticarima"
U istom ste safu, samo je kolega lose kvotao... :D
plain vanilla

#730 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

pa gdje mene u saf da stavis :lol:
joint union

#731 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

Alfons Kauders wrote:
Po meni kvalitetne ljude moze iskopati, ali samo tako ako uzme ljude koji dosad nisu bili u visokoj politici ili imaju finacijski motiv.
To i jest problem - takvih ljudi je ostalo vrlo malo.[/quote]

Mozda ih nije ostalo malo, mozda samo nisu dovoljno reklamirani i poznati.
(Ako mu bude problem da ih nadje, nek naleti na forum :D )
nosara

#732 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote:pa gdje mene u saf da stavis :lol:
Dobro, na istoj strani...

Mada bivsoj partiji termin "saf" sasvim odgovara... :D
nosara

#733 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

cetmi wrote:Jel ovo nosara opet politički aktivan, odnosno počeo opet navijati za nekoga?
Bilo je i vrijeme, a imajući u viu tu činjenicu mislim da će Komšić da uspije.

A jeli ovo neki Kukić reko da će naš Zlatni ljiljan da dobije glasove SNSD-a? :lol:
Pa prije bi oni glasali za SDA nego za njega.
A ako im da ponudu koju nece moc odbit...? :D
♥ Julianna ♥

#734 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ♥ Julianna ♥ »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
joint union

#735 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

novi.dan.nova.nafaka wrote: A zašto bi Bakiru trebalo da kompromituje Željka !?
SDA stranci je Željko sa novom strankom dobrodošao jer će SDP-u smanjiti popularnost i broj glasova - u slučaju takvog scenarija, onda je SDA u još boljoj poziciji za pregovore o formiranju koalciji na svim nivoima vlasti kao stranka sa najviše glasova. Dakle, jak Željko i nj. stranka -> slabiji SDP -> jača SDA: to ovako otprilike izgleda iz perspektive SDA...
Ne treba Baketu da kompromituje Zeljka, nego se boji da bi on kompromitovao njega.
I vise bi on uzeo glasova od SDA nego od ovog SDP-a...
MMM1977

#736 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

plain vanilla wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /121012032

Željko Komšić će uzeti glasove razočaranih SDP-ovih i SNSD-ovih birača

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i bivši potpredsjednik SDP-a, sinoć je u Dnevniku D Federalne televizije i zvanično najavio da planira osnovati stranku sa kojom će izaći na Opšte izbore 2014. godine. O ovakvom potezu jednog od najpopularnijih političara u BiH razgovarali smo sa predsjednikom SDU-a Nerminom Pećancem i političkim analitičarima Slavom Kukićem, Enverom Kazazom i Ibrahimom Prohićem....
ne moramo ni organizirati izbore, vec imamo pobjednika

da mi je bas vidjeti kako Dodikovi glasaju za Ljiljana :bih:
To sigurno nećeš vidjeti, obzirom da se sigurno neće kandidirati za člana predsjedništva iz redova srpskog naroda, takav nam je izborni sistem da je takvo nešto, naprosto, nemoguće.

Kada Kukić kaže da će Komšić uzeti glasove razočaranih SNSD-ovaca, vjerujem da misli na buduću stranku na čijem će čelu biti Komšić. A recimo, SNSD-ovci će moći da glasaju za neke kandidate tipa Cenićke i sl.
plain vanilla

#737 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:

ako cemo se vrijedjati, i Komsic je bivsi clan te partije :mrgreen:
cak bio potpredsjednik kad je bila najzelenija
nosara

#738 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:

S akcentom na "bivsi"... :D
nosara

#739 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

MMM1977 wrote: To sigurno nećeš vidjeti, obzirom da se sigurno neće kandidirati za člana predsjedništva iz redova srpskog naroda, takav nam je izborni sistem da je takvo nešto, naprosto, nemoguće.

Kada Kukić kaže da će Komšić uzeti glasove razočaranih SNSD-ovaca, vjerujem da misli na buduću stranku na čijem će čelu biti Komšić. A recimo, SNSD-ovci će moći da glasaju za neke kandidate tipa Cenićke i sl.
Na takve ponude sam mislio... Moze se to fino poslozit, uz dobru volju i pametan redoslijed poteza...
plain vanilla

#740 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
S akcentom na "bivsi"... :D
ja radije akcentujem "potpredsjednik" :mrgreen:

ma nek ti opet imas favorita, ubijala nas je tvoja letargija :thumbup:
ultima_palabra

#741 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:
MMM1977 wrote: To sigurno nećeš vidjeti, obzirom da se sigurno neće kandidirati za člana predsjedništva iz redova srpskog naroda, takav nam je izborni sistem da je takvo nešto, naprosto, nemoguće.

Na takve ponude sam mislio... Moze se to fino poslozit, uz dobru volju i pametan redoslijed poteza...
Na zadnjim istupima mi je Slavo izgledao poprilično normalan... tako da mislim da nije tek tako lupio glupost. Možda zna nešto što mi ne znamo.
Čovjek

#742 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Čovjek »

Po meni bi mu bilo pametnije da preuzme SDP, nego da osniva 199. stranku u BiH!

Kome će uzeti glasove..?
Uzet će glasove SBB-u 100%, SDP-u, SDA, NS...
To će stvoriti groznu situaciju u skupštinama i nestabilne koalicije koje će znatno usporiti napredak Zemlje...
volta dzontra

#743 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

Na zadnjim istupima mi je Slavo izgledao poprilično normalan... tako da mislim da nije tek tako lupio glupost. Možda zna nešto što mi ne znamo.
Zna puno toga......cuda radi....:) raskino sa Zlatkom pa svaku antizlatko akciju prenaglasava.....a konda je jucer bilo kad su zajedno kidisali na predsjedavajuceg VM..:)
Man of steel

#744 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Man of steel »

U Banja Luci bi Komšića bukvalno sve i jedan pljunuo u lice kada bi im došao širiti i prodavati priču o bosanstvu i unitarnoj državi! Ništa bolje ne bi prošao ni u djelovima BiH sa hrvatskom većinom!

Srpski i hrvatski narodni korpusi su homogenizirani i jedinstveni u svojim stavovima i pogledima ka budućnosti, i na sve što im dolazi iz Sarajeva se gleda isključivo kao prijetnja za njihove nacionalne interese.

Nova stranka Željka Komšića eventualno može donijeti samo promjene u Sarajevu,Tuzli,Zenici,Bihaću gdje su pro-bosanske snage odavno na vlasti. Dakle ništa novo i ništa specijalno.

Stvaranjem lažne euforije i pretjeranim očekivanjima od eventualnog dolaska Komšića na vlast, Bošnjaci mogu doživjeti još samo jedno veliko razočaranje u stilu vaskrsnuća Harisa Silajdžića i priče o 100% BiH.
kanocale

#745 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kanocale »

nosara wrote:

:lol: vec vidim komsica kako sa ljiljanima na reveru prolazi crvenim tepihom pozdravljen od hiljada razdraganih glasaca u b.luci.poslije odlazi u grude,siroki,livno, trebinje,nevesine...... :mrgreen: :run:
volta dzontra

#746 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

Čovjek wrote:Po meni bi mu bilo pametnije da preuzme SDP, nego da osniva 199. stranku u BiH!

Kome će uzeti glasove..?
Uzet će glasove SBB-u 100%, SDP-u, SDA, NS...
To će stvoriti groznu situaciju u skupštinama i nestabilne koalicije koje će znatno usporiti napredak Zemlje...
Nestabilne koalicije s tim da ce njegov koalicijski potencijal biti najmanji a glasacko tijelo najnestabilnije. Svojim populizmom puni ljudima glavu vizijom radikalne promjene a kad sve ostane u pet deka bit ce razocaranje vece....
Potencijal za dogovore sa HR korpusom mu je mali jer ce mu se svako pregovaranje protumaciti kao popustanje i politicka konkurencija ce mu se sjetiti pripadnosti

Da je ostao u SDP i borio se mogao je vise postici s manje rizika.
nosara

#747 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Man of steel wrote:U Banja Luci bi Komšića bukvalno sve i jedan pljunuo u lice kada bi im došao širiti i prodavati priču o bosanstvu i unitarnoj državi! Ništa bolje ne bi prošao ni u djelovima BiH sa hrvatskom većinom!

Srpski i hrvatski narodni korpusi su homogenizirani i jedinstveni u svojim stavovima i pogledima ka budućnosti, i na sve što im dolazi iz Sarajeva se gleda isključivo kao prijetnja za njihove nacionalne interese.

Nova stranka Željka Komšića eventualno može donijeti samo promjene u Sarajevu,Tuzli,Zenici,Bihaću gdje su pro-bosanske snage odavno na vlasti. Dakle ništa novo i ništa specijalno.

Stvaranjem lažne euforije i pretjeranim očekivanjima od eventualnog dolaska Komšića na vlast, Bošnjaci mogu doživjeti još samo jedno veliko razočaranje u stilu vaskrsnuća Harisa Silajdžića i priče o 100% BiH.
Srbi i Hrvati su za kriminal i korupciju...? Zanimljivo...

A koje su dodirne tacke izmedju hareta i Komsica, to ne mogu da prokljuvim...? :?
madner

#748 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

O cemu ovo pricate? Glasaci stranaka koji i ne izlaze na izbore van svog tora spocitavaju novoj stranci sto nece imati jednake rezultate u cijeloj BiH. :roll:
volta dzontra

#749 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

nosara wrote:
Man of steel wrote:U Banja Luci bi Komšića bukvalno sve i jedan pljunuo u lice kada bi im došao širiti i prodavati priču o bosanstvu i unitarnoj državi! Ništa bolje ne bi prošao ni u djelovima BiH sa hrvatskom većinom!

Srbi i Hrvati su za kriminal i korupciju...? Zanimljivo...

A koje su dodirne tacke izmedju hareta i Komsica, to ne mogu da prokljuvim...? :?
Srbi i Hrvati zele da kriminal i korupcija ostanu etnički a Bosnjacima ne smeta kad su kriminal i korupcija multietnicki.
Banksy

#750 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
A neces da ti Pedja placa advokata, jel'...? :lol:
Da ojadim sirotog Eskima? Nemam srca :mrgreen:

Veliki je užitak pomisliti na jutrošnju paniku u redovima svih federalnih stranaka :mrgreen:

Samo malo pameti, puno dobrih ljudi, i biće to veliki potres. Željko :bih:
Locked