Corto Maltese wrote:
Mimo ove zajebancije, i tebi i svima koje je trenutno ponijelo, jedan prijateljski savjet: Ne dajte se prevariti!
Željko Komšić je najveća BH podvala nakon Harisa Silajdžića. Različite su im pobude, različitih su sposobnosti, ali metode su im iste- sluditi narod lažnim obećanjima, jahati na valu popularnosti, dok ide, ide, a kad ne bude išlo- zbrisati.
Neko u Tursku i u zaborav, a neko samo u zaborav.
Svakome po sposobnostima.
Mislim da te malo ponijelo, i da je Zeljko ubleha, mislim da nema sanse da bude na drugom mjestu iza Hareta, konkurencija na nasoj politickoj sceni je ipak prevelika. Hare je npr. uzeo sve sto je mogao, okruzio se ljudima koji nisu ni znali sakriti da kradu, davao je nerealna obecanja i zato je zavrsio kako je zavrsio.
Zeljko treba, ako zeli postici nesto, raditi na onome sto narod najvise boli, a to su svakako kriminal i korupcija (i to onaj na najvisem nivou), a kao posljedica toga i nesigurnost i beznadje gradjana. Lako ce se saznati da li tvoje tvrdnje stoje, dovoljno ce biti pogledati listu ljudi kojima ce se Zeljko okruziti. Ako tu budu vecinom posteni i neuprljani ljudi (ako takvih jos ima, i ako Zeljko bude sposoban da ih nadje) imace velike sanse na bilo kojim izborima. Druga greska koju moze napraviti je da bude kopija SDP-a (strukturalno i/ili retorikom), to sto on pravi mora biti novo i svjeze. Trece, morace dobro paziti odakle mu dolazi lova za finansiranje kampanje i stranke.
Uzevsi u obzir sve politicare koji se bore za vlast na ovom nasem komadicu planete, koji bi bio kompetentniji i neuprljaniji od Zeljke za borbu protiv visokog kriminala i korupcije? Molim da pricamo o konkretnim likovima, ne o nekim imaginarnim politicarima kakve bi mi voljeli.
Spocitava mu se da nista nije uradio na mjestu clana Predsjednistva, pa pitam ko je na tom mjestu ikad ista uradio, previse je mehanizama opstrukcije, a nadleznosti su mizerne. Pricati o radu i neradu na mjestu clana Predsjednistva je isto kao i pricati o visokoj politici pred lokalne izbore.
Ja Zeljku gotivim najvise radi toga sto se svima iz svih ovih vladajucih stranaka tresu gace kad se on spomene. Da u njemu vide lika koji im nije konkurencija, ne bi se prasina dizala za njim.