Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
semirizsvemira

#401 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by semirizsvemira »

Samo nam je jos on falio sa svojom strankom . Osladjala mu politika . Pa nece da se okane toga . Ili da lijeci svoje neostvarene snove koje mu je pobriso vozd Zlaja
Troll_Happens

#402 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Troll_Happens »

DougHeffernan wrote:
Jedan001 wrote:od ovoga nece biti nista.. jer ce pola glasova otici njemu pola lagumu pola fahri... a SDA ima fixno glasacko tijelo i opet ce svi glasovi njima otici... tako da je ovo apsolutni promasaj do jucerasnjeg hamala i nosaca kofera strankama tipa sBIH :-)
Mislim da bi Zeljkova stranka mogla uzeti glasove i iz SDA. Ipak je dobitnik zlatnog ljiljana u pitanju.

Vidjet cemo sta ce biti s ovim...od mene moze ocekivati glas.

vidjecemo bilo bi dobro kad bi to bilo tako ali iz iskustva znamo ko glasa i kako se glasa tako da nisam nesto veliki optimista po tom pitanju. Ko sto neko kaze Fahro je okupio "najpoznatije ljude" koje narod voli da kazem a koji nemaju veze ni sa politikom ni sa stvarima oko toga... nego je glavni moto obogati se kad ti se prilika pruzila pogotovo sto nemas uspijeha vise ni popularnosti bilo u muzici ili glumi.
Cosmic

#403 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Jedan001 wrote: vidjecemo bilo bi dobro kad bi to bilo tako ali iz iskustva znamo ko glasa i kako se glasa tako da nisam nesto veliki optimista po tom pitanju. Ko sto neko kaze Fahro je okupio "najpoznatije ljude" koje narod voli da kazem a koji nemaju veze ni sa politikom ni sa stvarima oko toga... nego je glavni moto obogati se kad ti se prilika pruzila pogotovo sto nemas uspijeha vise ni popularnosti bilo u muzici ili glumi.
Ne vole ljudi Fahru, u tome je kvaka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#404 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:
madner wrote:Nema veze, lako je naci u Bosni mudre i pametne, ali naci covjeka kojem narod vjeruje, to je biser :D
:thumbup: ja sam se već bio našiljio da postim na izborima 2014-te

ako ičega imamo previše to su mudroseri sa titulama....oni su nas i doveli do ovog blata
Mudrosere da izvozimo, za par godina bi mogli kupiti Google, Apple i Microsoft.

Zeljko je atipican politicar za nase podneblje, bas zato sto izgleda ko komso s petog s kojim se pozdravis u liftu, sasvim prosjecan covjek kojeg narod postuje... Isto tako narod u Podrinju je nenormalno gotovio Braciku, jer je bio narodski covjek, pa i galamdzija u pozitivnom smislu.

Ufuranih sminkera tipa Hadzica, Becirovica i slicnih pionira je ljudima pun kurac.

Ali mada je Komsic popularan, nije bas za neke funkcije, npr. za sadasnju funkciju. Nadam se da je svjestan toga i da mora imati oko sebe ljude sa vise takta i vise iskustva... E samo da je takvih dovoljno nafatati i bice nesto od stranke. Inace pisi propalo - ne treba nam jos jedna kopija SDU.
Željko je samo običan, normalan čovjek i njegova veličina je ta što je uspio to da i ostane bez obzira na funkcije. Nikad se nije furao d aje nešto i nikad se nije qorčio da je nešto iznad drugih.

ps

al evo na ovih pet stranica ja prebroja više glasova nego što je Esko osvojio :lol: :lol: :lol: za prvi sat više no dovoljno
kamen spoticanja

#405 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
kamen spoticanja wrote:madneru ns projekat nije uspio...sad ide projekat zeljko komsic
Komsic ima jasan program, moju podrsku ima. Samo da naziv ne bude glup :D
on trenutno ima jedino jasan program gdje ce na skijanje ove zime...program ce pisati centrala sdp-a...ipak ne mogu oni sa svakim u koalicije poslije...principijelni su to likovi...
mada je bilo jasno da ce ici u osnivanje stranke,jer se teren pazljivo pripremao(onaj medijski posebno),zanima se samo kakvu ce ulogu u ovome imati fahro...jel otpada definitivno ili i on upada u koaliciju
Alfons Kauders

#406 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

Jedan001 wrote:
DougHeffernan wrote:
Jedan001 wrote:od ovoga nece biti nista.. jer ce pola glasova otici njemu pola lagumu pola fahri... a SDA ima fixno glasacko tijelo i opet ce svi glasovi njima otici... tako da je ovo apsolutni promasaj do jucerasnjeg hamala i nosaca kofera strankama tipa sBIH :-)
Mislim da bi Zeljkova stranka mogla uzeti glasove i iz SDA. Ipak je dobitnik zlatnog ljiljana u pitanju.

vidjecemo bilo bi dobro kad bi to bilo tako ali iz iskustva znamo ko glasa i kako se glasa tako da nisam nesto veliki optimista po tom pitanju. Ko sto neko kaze Fahro je okupio "najpoznatije ljude" koje narod voli da kazem a koji nemaju veze ni sa politikom ni sa stvarima oko toga... nego je glavni moto obogati se kad ti se prilika pruzila pogotovo sto nemas uspijeha vise ni popularnosti bilo u muzici ili glumi.
Nazalost bojim se da imas pravo. Fahro je pokupio metar vidjenijih faca, imao strasnu medijsku podrsku, pa opet tanko... Doduse, Komsic cilja na potpuno drugi profil glasaca, razocarane SDP-ovce i apstinente, pa bi mogao proci bolje sa manje ljudskih i medijskih resursa.
bogumila

#407 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bogumila »

DougHeffernan wrote:

mozda ali ne kao ranije. ova igranka sa sbb-om i zlatkom je u ocima prosjecnog sda glasaca previse kostala. odnosno pokazala negativan primjer sta bude kad ne glasaju za sda, pa su to ispravili na ovim izborima po kratkom postupku. tako da ako bude dobio manje sda-ovih glasova nego dosad, moze zahvaliti fahri i ovom cijelom experimentu.

drugo, ako se za nesto kandiduje sam, kao sto je za predsjednistvo, dobice puno vise glasova nego sto ce dobiti njegova stranka, kako god se zvala i sta god joj bio program. govorim posebno iz ugla pridobijanja sda glasova. ti ljudi nikad nece zakljuciti da je on, a jos manje neka najnovija stranka, sposobnija u politici od sda. dace njemu glas samom, a na listicu za parlament i druga "skupna" zastupanja ce staviti sda. ako se nizasta ne kandiduje sam, sve sto ce dobiti je glasovi nase stranke.
palermo

#408 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

bilo bi glupo, ludo, suludo, anti-bosanski, anti-hercegovački ne podržati Komšića. I ja zapravo mislim da njegov cilj mora biti 300 000 glasova, nama danas treba pokret, ne neka umivena stranka koja će imati za cilj ući u parlament.

Hoće li uspjeti, ne zavisi samo od njega, ja se samo nadam da neće kardinalne greške u izboru vodećih ljudi praviti....i nadam se da će i nešto šot se zove šutljiva intelektualna elita prepoznati u ovom projektu i dati svoj doprinos.Ne načan da mudrosere, nego kro konkretne aktivnosti i šireći ideju koju Komšić kao ličnost sam po sebi promovira.

:thumbup:
stari grad Visegrad

#409 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by stari grad Visegrad »

Meni zanima samo program stranke.
Skyfox

#410 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skyfox »

s ovakom podrskom bi mogao i napraviti nesto :thumbup:
DougHeffernan

#411 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by DougHeffernan »

Mene zanima sta TV1 kaze na ovo :skoljka:
carobnjak1

#412 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by carobnjak1 »

nevjerovatno sta je jedna emisija uradila od naroda,e sad zamislite kad se abd ovo sve pokrene koliku ce podrsku imati!!!naravno pratim ga u stopu +1 i od mene
bogumila

#413 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bogumila »

nije jedna emisija nego zlatko.
Alfons Kauders

#414 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:bilo bi glupo, ludo, suludo, anti-bosanski, anti-hercegovački ne podržati Komšića. I ja zapravo mislim da njegov cilj mora biti 300 000 glasova, nama danas treba pokret, ne neka umivena stranka koja će imati za cilj ući u parlament.

Hoće li uspjeti, ne zavisi samo od njega, ja se samo nadam da neće kardinalne greške u izboru vodećih ljudi praviti....i nadam se da će i nešto šot se zove šutljiva intelektualna elita prepoznati u ovom projektu i dati svoj doprinos.Ne načan da mudrosere, nego kro konkretne aktivnosti i šireći ideju koju Komšić kao ličnost sam po sebi promovira.

Bilo bi super, ali zvuci mi malo preoptimisticno.

E sad, ako je Komsic nevidjeni maher, pa pridobije jos masu kvalitetnih ljudi koji nisu ukaljali obraz i kurvali se raznim strankama, sve je moguce.

Njegov najveci problem ce biti naci takve ljude - jer ih bas i nema puno. Svi su vec prodali dusu. Jebiga, sta znas, mozda nas pozitivno iznenadi.
Revolucionar ★

#415 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revolucionar ★ »

Sjajna politicka opcija, sa nadamo se dobrim vodstvom. Sto se mene tice, ja podnosim zahtjev za clanstvom po osnivanju stranke
Alfons Kauders

#416 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

bogumila wrote:nije jedna emisija nego zlatko.
15 godina Zlatka... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#417 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

mislim da će srž političke platforme biti artikulacija političkog Bosanstva....to je ono što ovoj državi fali da bi bila država i da bi njen narod imao ideološko uporište i jasnu viziju budućnosti

do sada su ovi plemenjaci svi igrali na dvije stolice neki otovreno a neki tajno protiv države
kamen spoticanja

#418 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kamen spoticanja »

Alfons Kauders wrote:
Boze s kim li ce koalirat kad prodju ti izbori... :roll:
Man of steel

#419 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Man of steel »

Još jedna antibošnjačka stranka na čijem je čelu samodeklarisani jugonostalgičar koji drži sliku druga Tita u novčaniku i kojem je jedini cilj promovisanje Bosanstva na ustrb Bošnjaka.

Baš fino i krasno.
BHCluster

#420 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BHCluster »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:
Da li mora kolirati sa bilo kim? Moze ih sviju iz opozicije da jase kako hoce i sa time dobiti jos veci rejting za slijedece lokalne izbore!
Cosmic

#421 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

I njegova kamarila naravno!
Alfons Kauders wrote: Bilo bi super, ali zvuci mi malo preoptimisticno.

E sad, ako je Komsic nevidjeni maher, pa pridobije jos masu kvalitetnih ljudi koji nisu ukaljali obraz i kurvali se raznim strankama, sve je moguce.

Njegov najveci problem ce biti naci takve ljude - jer ih bas i nema puno. Svi su vec prodali dusu. Jebiga, sta znas, mozda nas pozitivno iznenadi.
Najbolje bi mu bilo da prikuplja ljude koji dosad uopšte nisu bili politički angažovani. Naravno, takve je najteže pridobiti, ljudi neće da se bakću jer znaju kako to ide u politici, nije svima obraz đon. Ovo skupljanje glumaca i pjevača je prop'o fol već 10 put, najbolji primjer su Esko i njegov SES.
Alfons Kauders

#422 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:
Imajuci u vidu da je sjebo odnose sa svim strankama, nakon sljedecih izbora svi potencijalni koalicioni partneri ce od SDP-a bjezati kao od gubavca koji pride ima ebolu i HIV.
kanocale

#423 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kanocale »

Mahalac wrote:Totalni promasaj....bez ikakve sumnje.
Nadam se da ce se bar pojaviti kao nezavisni kandidat.

Tih 300 000 sto spominjete je rezultat neceg sasvim drugog i levat je ako to ne konta.
neko ga je uvjerio da je on svojom zaslugom osvojio te glasove. sad bih sebi otkinula ruku sto zaokruzih.
ne ,nece vise dobit glas od mene.nikad se nije izdigao iznad ulice,a to politika ne trpi.da je imao priliku da uci,jeste. 8)
Last edited by kanocale on 11/10/2012 22:34, edited 1 time in total.
palermo

#424 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
Bilo bi super, ali zvuci mi malo preoptimisticno.

moramo biti preoptimistični, realnost nas nigdje neće dovesti.

Jeste, problem ljudi je objektivno najveći porblem. Ali ne u smislu postojanja kvalitetnih, nego načlina kako da pokreneš jednu člitavu generaciji iloi više generacija društvene i tehničke elite kojima je poltika postala sinonim za nemoral, korupciju , kurvanje i kojima dosada nije padalo na pamet da se njome bave.

I da, nadam se da se neće oslanjati na kadrove tipa Zdravko Grebo ( kao slučajan primjer navodim) nego tražiti ljude čija će riječ biti autentična i nova.

I naravno, postoji pitanje medija i finansija.....al rekao bih, ako se kamem zaktrlja, sve je moguće i ovo će biti samo tehnička pitanja.

Naravni, možda se i razočaramo, ali ua zjehu svima nama, makar smo na to navikli. Vrijedi pokušati.
BHCluster

#425 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BHCluster »

Man of steel wrote:Još jedna antibošnjačka stranka na čijem je čelu samodeklarisani jugonostalgičar koji drži sliku druga Tita u novčaniku i kojem je jedini cilj promovisanje Bosanstva na ustrb Bošnjaka.

Baš fino i krasno.
40% ljudi sa pravom glasa ne izlazi na izbore a 5% je ponistilo glasacke listice, jeli to dovoljan razlog za trazenje boljega od onoga sto sada imamo?
Locked