-LIBERO- wrote:Co0l wrote:-LIBERO- wrote:Ja ne znam kakva vi velika imena ocekujete? Sta znaci veliko ime uopste
Ja ocekujem potenciranje na pravicnosti, na drugacijem odnosu u politici, na direktnim ciljevima, na DJELIMA.
U krajnjem slucaju, eto SDP-SBB ili SDA-SBiH sve vrve od velikih imena, kapaciteta i intelektualaca.
Kako god okrenes, i sta god naprave , ne mogu biti gori i ogrezliji u kriminal od ovih trenutnih
Ali eto, hajde da vidimo o cemu se zapravo radi. Samo zato sto je Nosara dio te price, ja jednostavno ne mogu biti ne naklonjen svemu tome

Eto,i sam si dao odgovor vezano za imena

Da, samo sto kod ovih niko i ne trazi "velika imena". Najcesce se za njih glasa jer
to su nasi i gotovo. Ali eto, vidim, vec se proziva stranka za koju ne znamo ni kako ce se zvati, ni ko ce biti u njoj, kao toboze, nece imati "zvucna" i "velika" imena

. Samo neka ne budu ovako ZVUCNA i VELIKA

kao sto su kod SDA SBB I SDP.
Stojim na stanovistu ovoga sto je Ultima napisao u ovom postu iznad.
Ti izgleda ne mozes napisat post a da se u njemu ne vide dvostruki standardi

Ismijavas SDA,SDP,SBB i SBiH sto nemaju zvucnih imena a kad je ova nadolazeca stranka u pitanju onda je ok,stavise i pohvalno da nemaju zvucnih imena.ili vazi za sve ili za nikoga,ne moze za jedne ovako a za druge onako.
Kad kazem zvucna imena ne mislim ni na sta drugo nego na ljude poznate siroj javnosti koji su u stanju da pokrenu masu a da nisu optereceni kojekakvim skandalima,pogotovo sto se od te stranke ocekuje da otme veliki broj dosadasnjih glasaca ovih vecih stranaka.Ako nemas ljudi sposobnih za to nego samo Komsica nece se daleko dogurati pricama o kojekakvim programima i principima jer tu pricu su SDP a kasnije i NS isprofanisali do apsurda i moci ce na taj fazon jedan broj glasaca pokupit ali za nesto vise nece biti snage.i na kraju ce se svesti na wingmana ili SDP-u ili SDA-u ako tu ne bude neko jaci osim Komsica.
I ja ne ismijavam ovu stranku,ako si na mene mislio time,naprotiv,nadam se da ce poluciti sto vise uspjeha ali mislim da je pred njima puno tezi zadatak nego sto se misli.