Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Doktor29

#3001 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

Meni je potpuno nejasno kako i na osnovu cega se ocekuje nesto novo kada se radi o letargicnom covjeku koji se izletio iz jata zvanog SDP, koji vec dugo ordinira Bh politickom scenom bez ikakvog utjecaja na nju i jedino konkretno sto je napravio je kukavicko napustanje SDP-a iz trecego pokusaja, naravno prije toga je najavio da ide do kraja u samom SDP-u.
Ljudi koji se biti uz njega sigurno nece biti anonimusi, to ce biti ljudi koji su promjenili vec nekoliko stranaka ali su sada freelanceri.
Zeljku zanima utjecaj i nista vise, cim ga je izgubio u SDP-u napustio ga je i sva prica o postelju je za naivce koji ce se razocarati sa objavom ljudi koji ce ici uz njega....
Nasoj politickoj sceni treba jaka ljevica, ja se iskreno nadam da ce on to moci, sumnjam ali se nadam
Damir_5

#3002 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote:mislim da je Haretovim najgore pao ovo Komšino osnivanje stranke...ubilo im je bilo kakvu nadu za comeback :D

a negdje sam to spominjao da je doturove pristalice lako prepoznati na forumu...obično imaju nickove koji završavaju s brojevima...pretpostavljam da su 2-3 klonirana lika sa jedno 10 nickova

Damir_5, Jahorina13, Doktor29 itd.
Lose pretpostavljas. Ja nisam ni pod razno "Haretov", kako ti to aludiras, osim toga, to se Komsic smatra Haretovim konkurentom?

Komsic jedino Zlaji moze biti konkurent, Haretu ni pod razno, jer oni koji su glasali za Hareta nece ni pod razno glasati za Komsica ni u jednom slucaju. Medjutim nije da se Komsic nije smatrao Haretovim konkurentom, vjerovatno je zbog toga i navlacio Haretovu smijenu kod medjunarodne zajednice kad je Dodik bacao BiH zastavu, a Hare to nije mogao svariti, jer ne vjerujem da je bas to radio iz zelje da sjebe BiH patriote i Bosnu. U isto vrijeme Komsic je navlacio smijenu i to vise Hareta, nego Dodika, sto je recimo mene frapiralo. Ono smatrao sam ga fajterom za Bosnu, bez obzira na ideoloske poglede.

Samo jos jedan dokaz vise da je i Komsicu kao i Hadzicu interes partije ili tacnije licni interes ispred drzavnog. Inace da nije, nikad mu ne bi palo na pamet tracati Hareta duznosnicima diplomatskog kora u BiH recimo sto je pozivao na reviziju one sudske sramote u slucaju Bosna vs Srbija.

Javno prijetio Kostunici po prstima, a kod diplomata oseravao Hareta sto je potezao pitanje revizije tuzbe Bosna vs Srbija? Nabijem ja na neku stvar Komsicevu politicku "borbu za Bosnu".

Umjesto da se pridruzi Haretu i kaze koja je to sramotna odluka bila, Komsic cak jos napada Hareta u tracevima kod clanova diplomatskog kora zato sto poteze to pitanje.

Isto tako Komsicev savjetnik, inace vlasnik "Titovog bara" u Sarajevu, se hvalio diplomatama kako je on smislio briljantnu strategiju da se Komsic predstavi kao spasioc BiH, kad navodno popularnost etnickih stranaka nestane.

Naravno svi bi mi ocekivali prema prezentiranim politickim stavovima, da su tad u predsjednistvu BiH Komsic i Hare bili prirodni saveznici, medjutim to apsolutno nije tacno, barem prema rijecima diplomata, Komsic nije propustio priliku da ga zacera Haretu kod diplmomata gdje god je mogao, cak i na slucaju Srebrenica, dok je u isto vrijeme hvalio diplomatama Radmanovica, posebno sto se tice uloge donacije Afganistanu "viska" oruzja u BiH, sto je nista drugo nego ispunjavanje zelja velikosrba da se Bosna sto vise razoruza, dok se Srbija ubrzanim tempom naoruzava.

Uglavnom percepcija Komsica koja postoji u BiH je totalno drugcija od one stvarne i veliki broj patriota bi se razocarao kad bi vidjeli njegovo pravo lice, bez obzira i da je imao sto zlatnih ljiljana, jer jedno je Komsic zlatni ljiljan, a sasvim drugo je Komsic politicar.
Last edited by Damir_5 on 11/03/2013 11:06, edited 2 times in total.
Banksy

#3003 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Znači, panika i u SDA ... :mrgreen:
Doktor29

#3004 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

Banksy wrote:Znači, panika i u SDA ... :mrgreen:
To je sada glavna briga SDA :D :D
Damir_5

#3005 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Doktor29 wrote:Meni je potpuno nejasno kako i na osnovu cega se ocekuje nesto novo kada se radi o letargicnom covjeku koji se izletio iz jata zvanog SDP, koji vec dugo ordinira Bh politickom scenom bez ikakvog utjecaja na nju i jedino konkretno sto je napravio je kukavicko napustanje SDP-a iz trecego pokusaja, naravno prije toga je najavio da ide do kraja u samom SDP-u.
Ljudi koji se biti uz njega sigurno nece biti anonimusi, to ce biti ljudi koji su promjenili vec nekoliko stranaka ali su sada freelanceri.
Zeljku zanima utjecaj i nista vise, cim ga je izgubio u SDP-u napustio ga je i sva prica o postelju je za naivce koji ce se razocarati sa objavom ljudi koji ce ici uz njega....
Nasoj politickoj sceni treba jaka ljevica, ja se iskreno nadam da ce on to moci, sumnjam ali se nadam
Nije to kukavicko napustanje SDP-a, nego se nisu mogli dogovoriti oko raspodijele plijena, osim toga Hadzic je postao nova vozdova pudlica, a Komsicu to bilo vokri.
Doktor29

#3006 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

Damir_5 wrote:
Doktor29 wrote:Meni je potpuno nejasno kako i na osnovu cega se ocekuje nesto novo kada se radi o letargicnom covjeku koji se izletio iz jata zvanog SDP, koji vec dugo ordinira Bh politickom scenom bez ikakvog utjecaja na nju i jedino konkretno sto je napravio je kukavicko napustanje SDP-a iz trecego pokusaja, naravno prije toga je najavio da ide do kraja u samom SDP-u.
Nije to kukavicko napustanje SDP-a, nego se nisu mogli dogovoriti oko raspodijele plijena, osim toga Hadzic je postao nova vozdova pudlica, a Komsicu to bilo vokri.
Moguce je i to ali nikako nije moguce da nije mogao gledati toliki lopovluk, za deset godina bi oslijepio :D :D :D
Banksy

#3007 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Doktor29 wrote:
Eno vidim i Haretu ... :mrgreen: Svima će vam biti glavna briga ...

Pitanje je kako će se postaviti Fahro.
Hoće li ga budalasto, kao uslugu SDP-u, udarati i riskirati svoj rejting,
ili se držati po strani, što bi bilo puno pametnije, mirišući neku moguću postizbornu koaliciju s tom novom strankom, jer je izvjesno da od SDP-a u budućnosti više nema ništa ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3008 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:[

I sama sam sklona cinizmu, ali bar sačekajmo da čovjek krene ... I poželimo mu sreću.

Poslije ove njegove akcije, propadne li i ona, ja ne vidim više nijedno svjetlo u ovom tunelu, niti vidim ikakve buduće oklonosti i raspoloženja koja bi mogla dovesti do kreiranja sličnog građanskog, multietničkog koncepta. Ovo mi se čini kao zadnja šansa.
Zato mislim da zaslužuje malo više pozitivne energije i optimističnih misli.
:thumbup: :bih:
ultima_palabra

#3009 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Pitanje je kako će se postaviti Fahro.
ili se držati po strani, što bi bilo puno pametnije, mirišući neku moguću postizbornu koaliciju s tom novom strankom, jer je izvjesno da od SDP-a u budućnosti više nema ništa ...
Vjerovatno će ga ignorisati do kraja godine. A onda će, određujući svoju strategiju prema SDP-u, u isto vrijeme odrediti se i prema Željku.
Damir_5

#3010 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Doktor29 wrote:
Moguce je i to ali nikako nije moguce da nije mogao gledati toliki lopovluk, za deset godina bi oslijepio :D :D :D
Pa nije on gledao samo, on se licno frajer pod policijskom pratnjom, vozikao sa kacketom i suncanim cvikama u Orucevom Mercedesu kabrioletu. Kasnije se kod Bakira Hadziomerovica vadio kako nije imao auta i kako je zelio ustedjeti pare za predsjednistvo BiH, sto je apsolutni nonsens. Ako je zelio ustedjeti, trebao je zamoliti Hareta da mu pozove njegov taksi, tipa sa Skoda Fabijom, pa neka se vozika. Ali ne, njemu je uzor Tito, a i Tito je volio Mercedesove kabriolete.

Naravno ne treba se ni postaviti pitanje zasto je Komsic koristio policijsku pratnju dok se vozikao u Mecki kabrioletu, a Hare nije ni koristio policijsku pratnju dok se vozio u obicnom Skoda Fabija taksiju?

U ovom pitanju sam totalno za Hareta. Hare u Skoda Fabija taksiju bez policijske pratnje, a Komsic u Mercedes Kabrioletu sa policijskom pratnjom nam sve kaze ko je kakav.
Banksy

#3011 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Pitanje je kako će se postaviti Fahro.
Vjerovatno će ga ignorisati do kraja godine. A onda će, određujući svoju strategiju prema SDP-u, u isto vrijeme odrediti se i prema Željku.
Vjerovatno tako - na margini, neutralno.
Ako predizborna počinje odmah iza Nove godine, cijela ova godina je pred njima, pred svima ... A godina je velika, narod slabo šta pamti, svašta se može promijeniti i okrenuti.
Damir_5

#3012 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Banksy wrote:
Doktor29 wrote:
Eno vidim i Haretu ... :mrgreen: Svima će vam biti glavna briga ...

Pitanje je kako će se postaviti Fahro.
Ja ne znam ljudi, samo je li vi nesto znate sto ja ne znam pa racunate da ce se Hare kandidovati za izbore 2014 godine? Ja mislim da je sansa za takvo veoma mala. Tip se u opste ne oglasava, neki pisu i da je bolestan, onda na cemu bazirate to da ce Hare u opste biti zainteresiran da se ponovo kandiduje?
JoseMujica

#3013 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

Damir_5 wrote:
Doktor29 wrote:
Pa nije on gledao samo, on se licno frajer pod policijskom pratnjom, vozikao sa kacketom i suncanim cvikama u Orucevom Mercedesu kabrioletu. Kasnije se kod Bakira Hadziomerovica vadio kako nije imao auta i kako je zelio ustedjeti pare za predsjednistvo BiH, sto je apsolutni nonsens. Ako je zelio ustedjeti, trebao je zamoliti Hareta da mu pozove njegov taksi, tipa sa Skoda Fabijom, pa neka se vozika. Ali ne, njemu je uzor Tito, a i Tito je volio Mercedesove kabriolete.

Naravno ne treba se ni postaviti pitanje zasto je Komsic koristio policijsku pratnju dok se vozikao u Mecki kabrioletu, a Hare nije ni koristio policijsku pratnju dok se vozio u obicnom Skoda Fabija taksiju?

U ovom pitanju sam totalno za Hareta. Hare u Skoda Fabija taksiju bez policijske pratnje, a Komsic u Mercedes Kabrioletu sa policijskom pratnjom nam sve kaze ko je kakav.

niste vi ni pod razno doturovi...niste :D
Banksy

#3014 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Damir_5 wrote:
Ja ne znam ljudi, samo je li vi nesto znate sto ja ne znam pa racunate da ce se Hare kandidovati za izbore 2014 godine? Ja mislim da je sansa za takvo veoma mala. Tip se u opste ne oglasava, neki pisu i da je bolestan, onda
na cemu bazirate to da ce Hare u opste biti zainteresiran da se ponovo kandiduje?
Na tome što svako ko okusi vlast, do kraja života žudi za njom.
Što je najbolje, on sam, možda i ima neke šanse, negdje, nekako. S onom svojom mafijaškom prikolicom, baš nikakve.
Ali nekako mirišem da bi ti o tome mogao znati nešto više?
VjecitiStudent

#3015 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by VjecitiStudent »

Damir_5 wrote:Ja ne znam ljudi, samo je li vi nesto znate sto ja ne znam pa racunate da ce se Hare kandidovati za izbore 2014 godine? Ja mislim da je sansa za takvo veoma mala. Tip se u opste ne oglasava, neki pisu i da je bolestan, onda na cemu bazirate to da ce Hare u opste biti zainteresiran da se ponovo kandiduje?
Ovaj put će povratak biti znatno teži, nema aprilskog paketa, a i generalnog sekretara UN-a će opet birati tek 2016. :D
StupskaBitanga

#3016 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

Nismo ni svjesni činjenice da će uzburkavanjem situuacije na ovom dijelu fronta sa ŽK što je neminovno još više usložniti političku situaciju. Mala bara, krokodila na izvoz
Veliko je pitanje šta će biti sa ovim manjim strankama jer se i veće od SDP i SDA pribojavaju ŽK. Ljudi uvijek vole nešto novo osvježavajuće pa će ako ništa neki glasati za ŽK radi toga, neki radi njega samog a neki radi programa stranke i tu će biti mnogo glasova
Damir_5

#3017 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote: niste vi ni pod razno doturovi...niste :D
Ko smo to "mi"? Mozes ti koliko god te volja navlaciti meni Hareta i kojekakve austrijske lobiste poput Orucevica, medjutim pucas iz prazne, cuje se samo skljoc i nista vise.

Banksy wrote:
Na tome što svako ko okusi vlast, do kraja života žudi za njom.
Što je najbolje, on sam, možda i ima neke šanse, negdje, nekako. S onom svojom mafijaškom prikolicom, baš nikakve.
Ali nekako mirišem da bi ti o tome mogao znati nešto više?
Pa mnogi nas ubjedjuju cak i ovdje, da je Haretu cilj bila lova i da je on najveci lopov u BiH. Ako je sve to tacno, ako je najveci lopov u BiH, ako mu je cilj lova, ako je pokrao lovu kako mnogi tvrde, onda zar nije ostvario ono sto mu je i bio cilj i onda sta bi mu bio motiv da se ponovo kandidira? Potrosio milijarde pa mu treba jos?

Ja mislim da se neki boje i Haretove sjene i da im je strah toliki da su cak paranoidni kad tipa u opste nema na politickoj sceni BiH, a sve iz bojazni da na sljedecim izborima ne dobiju po guzani.
skuterista

#3018 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by skuterista »

JoseMujica wrote:
Damir_5 wrote:
Doktor29 wrote:

niste vi ni pod razno doturovi...niste :D
nije , nije on , ma jok... :D
Damir_5

#3019 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

skuterista wrote: nije , nije on , ma jok... :D
Hajde dobro, eto kad hocete na "silu", eto "jesam" Haretov. I sta sad, hoce li to opravdati suplju pricu, jalovost, lazni politicki patriotizam Zeljka Komsica i kriminal, korupciju, izdajstvo i nesposobnost koju nam demonstrira SDP?

Inace sto se tice Komsiceve partije, tu ce se 2014 godine desiti skoro pa sigurna koalicija sa SDP po sistemu koalicije HDZ-a i HDZ 1990. Ono imas neprikosnovenog vozda (Lagumdzija i Covic) i imas njegovu pudlicu (Komsic i Ljubic). Tu se vjerovatno i radi o pokusaju skupljanja glasova onih koji su nezadovoljni vozdovim izdajstvima, tako da se stvori kao "nesloga" i jos jedna partija kojoj je zadatak pokupiti glasove onih nezadovoljnika u vozda. Kasnije se napravi koalicija i dodje se na isto.

Zeljko ce sa nekim glasovima 2014 godine iskljucivo sebi obezbijediti status vozdove pudlice koju mu je oteo tako nepravedno Damir Hadzic. Mozda ce Zeljko javno i verbalno "Kostunice udarati po prstima", a iza scene ce sigurno opet "udarati" po onima koji su ipak za BiH, cak i onda kad hoce aktuelizirati tuzbu Bosne protiv Srbije, kao sto je to radio i prije.
Last edited by Damir_5 on 11/03/2013 12:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#3020 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Nisi ti Haretov... nemaš dovoljno godina da budeš ičiji :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3021 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Chmoljo »

:lol:
Revoltage

#3022 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

Vidim da ovdje postoje ljudi koji ne mogu vjerovati da u BiH postoji politički lik kao što je Komšić. Čovjek koji drži do svojih principa. Možda ne staje u političku letargiju Bosne i Hercegovine? Tačno, on je nešto vanserijski, nešto što nije u domeni Dode, Zlaje, Sulje, Cove, Lepog. Čovjek koji živi Bosnu i Hercegovinu.
Damir_5

#3023 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

ultima_palabra wrote:Nisi ti Haretov... nemaš dovoljno godina da budeš ičiji :D
Ti znas koliko ja imam godina? Cim nije po partijskoj liniji centrale, odmah diskreditacija po svaku cijenu.

Pa jesi pitao kad zlatnog ljiljana zasto je u trenutku kad je verbalno javno "lupao Kostunicu po prstima", "minirao" Haretov pokusaj za reviziju tuzbe Bosna vs Srbija, umjesto da mu se pridruzio i trazio reviziju te tuzbe? Pa zar toliko malo za njega Bosna vrijedi da je cak i na tom pitanju bio politikant? Hajde dobro sto je Radmanovica falio na sva usta kako je super i kako je ekstra zasluzan za doniranje oruzja Afganistanu koje su inace patriote Bosne krvavo placali i nabavljali da se vise nikad ne bi nekaznjeno dogodila Srebrenica i dok se Srbija ubrzano naoruzava, ali ipak cinkati i tracati onog koji se tad lomio da aktivira reviziju tuzbe protiv drzave koja je njegovu Bosnu vratila 50 godina unazad, to je sramotno.
JoseMujica

#3024 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

Revoltage wrote:Vidim da ovdje postoje ljudi koji ne mogu vjerovati da u BiH postoji politički lik kao što je Komšić. Čovjek koji drži do svojih principa. Možda ne staje u političku letargiju Bosne i Hercegovine? Tačno, on je nešto vanserijski, nešto što nije u domeni Dode, Zlaje, Sulje, Cove, Lepog. Čovjek koji živi Bosnu i Hercegovinu.
:thumbup:

za razliku od mnogih qorčevitih "patriota" Komšić je mogao da bira koju će zemlju da voli :bih: :thumbup:

a neki je volje samo kad su u fotelji i s džabnom svitom...inače bez toga draža im je Antalija
Last edited by JoseMujica on 11/03/2013 12:47, edited 1 time in total.
Damir_5

#3025 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Revoltage wrote:Vidim da ovdje postoje ljudi koji ne mogu vjerovati da u BiH postoji politički lik kao što je Komšić. Čovjek koji drži do svojih principa. Možda ne staje u političku letargiju Bosne i Hercegovine? Tačno, on je nešto vanserijski, nešto što nije u domeni Dode, Zlaje, Sulje, Cove, Lepog. Čovjek koji živi Bosnu i Hercegovinu.
Ko drzi do svojih principa? Pa upravo ja sam zato protiv Komsica sto javno "lupa Kostunicu po prstima", a iza scene minira reviziju tuzbe Bosna vs Srbija.

Javno prica o borbi protiv korupcije i ostalim saradama, a onda sjedne u Mercedes kabrioleta, stavi kacket i suncane cvike, drotovi ispred njega, drotovi iza njega, pa u kurcenje po Sarajevu.
Locked