Najkasnije sredina aprila. Ove godine.Genije wrote:bome se pronosi glOs da će ove godine
Željko Komšić osniva novu stranku
- Prpa.ba
#2901 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
-
Haustorče
#2902 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Istina je da Željko nije uglađeni evropski političar, međutim nismo ni mi nekakav uglađen evropski narod, tako da mu se tu nema šta prigovorit, čovjek je pošten i korektan u lice ti skreše pa se ti ljuti al ti je tako, dobitnik je zlatnog ljiljana, rat je proveo po ratištima za razliku od večine stranačkih prvaka iz svih probosanskih stranaka koji su guzici peglali po podrumima i u izbjeglištvu po bijelom svijetu, a sad izigravaju velike patriote, Željko je mjera vjerujte mi 
-
Revoltage
#2903 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
7. aprila osnivačka skupština! 
- Prpa.ba
#2904 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Prpa.ba wrote:Najkasnije sredina aprila. Ove godine.
- vivaldi
#2905 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Revoltage wrote:7. aprila osnivačka skupština!
samo da podrzim nosaru
nadam se da ce prosperirti i da cemo ga uskoro gledati u nekoj tv debati protiv alfonsa koji brani ove bivse zeljkove
-
jahorina13
#2906 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne podrzavam SDP (ne radi politicke orjentacije, vec radi ljudi). Molim vas moze li mi neko objasniti sta je KONKRETNO uradio Zeljko za BiH (ne racunam politicku nepismenost u izjavama tipa "neko ce dobiti po prstima..."). Za vrijeme Harisa, sakrivao se iza njega i to svi znamo. Mediji su ga voljeli i napravili od njega "velikog" politicara. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno
hvala
hvala
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2907 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
jedva cekam da vidimGenije wrote:Saznajemo
U aprilu osnivačka skupština stranke Željka Komšića
Osnivačka skupština nove stranke Željka Komšića bit će održana 7. aprila u Sarajevu, saznaje Klix.ba.
Pripreme za novu stranku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića privode se kraju. Kako portal Klix.ba ekskluzivno saznaje iz kruga bliskih članu Predsjedništva BiH, osnivačka skupština je zakazana za april, kada će biti poznato ko će sačinjavati rukovodstvo stranke.
Više detalja o stranci i njenom nazivu bit će poznato narednih dana.
Podsjetimo, Željko Komšić je u julu 2012. godine napustio SDP zbog neslaganja u stavovima sa rukovodstvom te stranke.
- slucajni prolaznik
#2908 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
jahorina13 wrote:.. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno
Istupio svojom voljom iz SDP i jos treskom zatvorio vrata za sobom!
Sasvim dovoljno da im popucaju zidovi i da se pocinju rusiti, a s njima i ostali koji se nalaze u zajednickim politickim kompromisima i talovima
- al_akhisari
#2909 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
...bojim se da nisam od onih koji će ti pojašnjavat upit, prije svega služeći se već dobro izlizanim pamfletima i sličnim tricama; zapravo, bojim se da bi i sam gospodin željko, imao poteškoća da da pristojan odgovor (navedeno isključuje doprinos u periodu 92-95);jahorina13 wrote:Ne podrzavam SDP (ne radi politicke orjentacije, vec radi ljudi). Molim vas moze li mi neko objasniti sta je KONKRETNO uradio Zeljko za BiH (ne racunam politicku nepismenost u izjavama tipa "neko ce dobiti po prstima..."). Za vrijeme Harisa, sakrivao se iza njega i to svi znamo. Mediji su ga voljeli i napravili od njega "velikog" politicara. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno
hvala
...ali, čak ni to nije najgore i najtužnije; po mom, skromnom sudu, navedeno važi za sve aktuelne i bivše političke "veličine" u bih; shodno navedenom, ukoliko je upit imao za cilj relativiziranje značaja ili obeshrabrivanje "sljedbenika" gospodina komšića, mislim da neće uroditi plodom
- slucajni prolaznik
#2910 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sta znaci "brljanje" s rukovodstvom?Genije wrote:..i ja se nadam da neće zabrljat s tim rukovodstvom
-
kosac23
#2911 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
evo čovjek vam je sasvim slikovito objasnio šta je gosp. Komšić uradio,natjerao je neke u trku sa vremenom da pokušaju što više pokrasti a ujedno sa tim nama pokazao njihovo stvarno lice...slucajni prolaznik wrote:jahorina13 wrote:.. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno
Istupio svojom voljom iz SDP i jos treskom zatvorio vrata za sobom!![]()
Sasvim dovoljno da im popucaju zidovi i da se pocinju rusiti, a s njima i ostali koji se nalaze u zajednickim politickim kompromisima i talovima
-
Doktor29
#2912 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko je bez sumnje najveca ubleha Bh politicke scene, tko to nije shvatio nema mu pomoci i prica kako je postenGenije wrote:npr tokić
il onaj balavac predsjednik "naše stranke"
i sl
-
Revoltage
#2913 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Jedva čekam kako će poslije izbora blehnuti ovi kamenjari iz svoje rupice!
400.000+
400.000+
-
london2012
#2914 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko je puno bolji od scoji bivsih jarana iz SDP-a, ima casnije namjere i sigurno se ne bi pristao kockati s drzavom samo da napakosti Tihicu ili sutra nekom drugom. Meni licno nije mrzak ali mislim da nista konkretno nije uradio za BiH. Znamo da clan Predsjednistva nema nekih ovlasti ali je mogao recimo ici sa apelacijama prema Ustavnom sudu BiH, kao sto to rade Tihic i Bakir, ali nikada nije. Uostalom mozda ja ne znam, ako jest neka me neko informira kada i za sto se obratio Ustavnom sudu, a to nam je sada jedina mogucnost da se borimo protiv RS-a na zakonit nacin. Ja ovo nikada ne bih napisao da on u narodu kotira kao i svi drugi koji nista konkretno nisu ucinili za BiH, ali pisem zato jer se oko njega stvara nekakva euforija, polazu neke nade, ocekuje se, tolerise mu se sve,a s druge strane se svima je*e do desetog koljena. Nista nemam protiv Zeljka i bit ce mi drago ako me neko demantira, nece mi bit problem da promijenim misljenje. Hvala
-
london2012
#2915 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Meni je drago sto formira strankunjer je za BiH puno bolje da prostor ljevice popuni on a ne debilski SDP. Kakav god da je na ljevici je najbolji tako da podrzavam novu stranku. Ali zar nije smijesna konatatacija u kojoj kazes Hajmo mu dat sansu a frajer na vlasti ima vise od 10 godina.
-
london2012
#2916 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kad mu je narod 2004. dao sansu on dao Ziki Turkovicu da nadozidjuje zgrade u Novom Sarajevu. Ovo govorim u prilog tomu da se puno ne lozis, razocarat ces se
-
Doktor29
#2917 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da ima argumenata za bilo kakav njegov rad, dobar ili los ja ne bih mislio ovako,Genije wrote:daj mi argumenteDoktor29 wrote:Zeljko je bez sumnje najveca ubleha Bh politicke scene, tko to nije shvatio nema mu pomoci i prica kako je postenGenije wrote:npr tokić
il onaj balavac predsjednik "naše stranke"
i sl
i promijeniću mišljenje
brez ikakvih problema
Stvar je da on nema rezultata, ni dobrih ni losih sto znaci jedno... ne radi nista
-
Doktor29
#2918 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne kontam, pricam o Komsicu i ovo vazi za njega samo trenutnoGenije wrote:ko ima?
-
Doktor29
#2919 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislim da se njegovo postenje istice kao glavna razlika od nabrojanih, lako je biti posten kada se nicim ne bavis, posten, patriota, Sarajlija, multi kluti bla bla..... Cim nesto pocnes raditi u ovaj zemlji, makar i ispravno imas neprijatelje ili kriticare, on nema nista sem udaranja po prstima i slicnih glupostiGenije wrote:ma velim ko ima neke rezultate?
sve je to više manje tankosava
šta je uradio bakir-zlaja-suljo-hare?
ništa vrijedno spomena
nažalost
- plain vanilla
#2920 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
a Komsiceva najveca vrlina u njegovoj pol.karijeri je da je napustio SDPGenije wrote:ma velim ko ima neke rezultate?
ništa vrijedno spomena
nažalost
ako cemo tako gledati, hajmo glasati za Mirnesa, on nikad nije bio u SDPu, on je jos bolji
- Opetja033
#2921 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ovo je i moje razmisljanje. U potpunosti sam siguran (smijem se kladiti u bilo sta) da ce nakon narednih opcih izbora njegova stranka i SDA koalirati, te da ce stvoriti novu platformu i okosnicu probosanskih snaga u drzavi.london2012 wrote:Meni je drago sto formira strankunjer je za BiH puno bolje da prostor ljevice popuni on a ne debilski SDP. Kakav god da je na ljevici je najbolji tako da podrzavam novu stranku.
-
Doktor29
#2922 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Upravo, ako je posten kao sto se kunete neka izadje i iznese sve sto zna o betonu na autoputu do afere Reket... Mozes misliti sto ce to napravitiplain vanilla wrote:a Komsiceva najveca vrlina u njegovoj pol.karijeri je da je napustio SDPGenije wrote:ma velim ko ima neke rezultate?
ništa vrijedno spomena
nažalost
ako cemo tako gledati, hajmo glasati za Mirnesa, on nikad nije bio u SDPu, on je jos bolji
- plain vanilla
#2923 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Opetja033 wrote:Ovo je i moje razmisljanje. U potpunosti sam siguran (smijem se kladiti u bilo sta) da ce nakon narednih opcih izbora njegova stranka i SDA koalirati, te da ce stvoriti novu platformu i okosnicu probosanskih snaga u drzavi.london2012 wrote:Meni je drago sto formira strankunjer je za BiH puno bolje da prostor ljevice popuni on a ne debilski SDP. Kakav god da je na ljevici je najbolji tako da podrzavam novu stranku.
- Opetja033
#2924 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ukoliko budu zeljeli da ikada udju u vlast ili da postanu neki ozbiljan faktor u politici a ne samo stranka koja je samoj sebi svrha - morace koalirati sa nekim. U pitanju je ili SDA ili blok SDP-SBB. Da se mozda neko ne nada kako ce Komsiceva stranka osvojiti dovoljno glasova da ide sama? Ne budite smijesni. To se nije dogodilo nikada do sada, nece ni 2014. (ili bilo kojim izborima nakon toga). Dakle ili koalicija sa nekim od ova dva bloka ili vjecita opozicija.plain vanilla wrote:Opetja033 wrote:Ovo je i moje razmisljanje. U potpunosti sam siguran (smijem se kladiti u bilo sta) da ce nakon narednih opcih izbora njegova stranka i SDA koalirati, te da ce stvoriti novu platformu i okosnicu probosanskih snaga u drzavi.london2012 wrote:Meni je drago sto formira strankunjer je za BiH puno bolje da prostor ljevice popuni on a ne debilski SDP. Kakav god da je na ljevici je najbolji tako da podrzavam novu stranku.![]()
gluho bilo
-
Doktor29
#2925 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ja znam ( pouzdano) da takav usmeni dogovor vec postojiplain vanilla wrote:Opetja033 wrote:Ovo je i moje razmisljanje. U potpunosti sam siguran (smijem se kladiti u bilo sta) da ce nakon narednih opcih izbora njegova stranka i SDA koalirati, te da ce stvoriti novu platformu i okosnicu probosanskih snaga u drzavi.london2012 wrote:Meni je drago sto formira strankunjer je za BiH puno bolje da prostor ljevice popuni on a ne debilski SDP. Kakav god da je na ljevici je najbolji tako da podrzavam novu stranku.![]()
gluho bilo