Željko Komšić osniva novu stranku
- nosara
#2401 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Svenarodna socijalisticka radnicka partija - Komunisti... 
- Samir_01
#2402 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hoces da kazes da kad bi se zvao Ahmed Komsic i izjasnjavao kao Bosnjak a ne Hrvat da ne bi uzivao ovoliku podrsku kod nasih jugonostalgiĆara ? hmmm... nema sansezavrzlama wrote:Probih strani se potura kukavicije jaje,gdje se ppkusva proturiti teza da je :
Bosnjak= covjek koji tezi bosnjikistanu i ne interesuje ga BIH i drugi narodi u BIH
Srbin= covjek koji tezi srpskoj drzavi unutar BIH ili van iste
Hrvat= covjek koji tezi hrvatskoj drzavi unutar BIH ili van iste
A opet nekako srbin i hrvat mogu biti to sto jesu i biti BIH patrioti....ALI bosnjak cim naglasava bosnjastvo,odmah nekako antibih nastrojen ,tezi bosnjikistanu..zakljucak je da drugi a i sami bosnjaci nisu nauceni i navikli da budu sto zele,nego da budu nesto izmedju,a to izmedju je poveznica koja ce nebosnjake drzati zadovoljne i umoljavati da zive sa njima u istoj drzavi...
Meni Komsic treba biti hrvat,i uopste ne sumnjam u njegovu probih orijentisanost..
Meni Lazovic moze biti srbin,i uopste ne sumnjam u njegovu probih orijentisanost..
Ali Sejfudiun Tokic(lupam onako) moze bitio bosnjak ali trebam sumnjati u njegovu probih orijentisanost jer ne zeli da bude bosanac...the end.
- FOČANSKI PROPISI
#2403 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Drugovi,opametite se !
Zar vam je tuđe (Željko Komšić),draže od vašeg (Edhem Bičakčić)?
- Samir_01
#2404 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mogao si naci i gori primjer od Edhema... slabo toFOČANSKI PROPISI wrote:Drugovi,opametite se !
-
Telemah
#2405 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Biti izabran izravno u dva mandata na najveću moguću političku funkciju u državi, i onda konačno, nakon osam godina početi razmišljati svojom glavom što se još može postići u politici, normalno gledajući sebe u tome svemu.
Još crnje je činjenica da se drugi mandat u predsjedništvu ove države troši isključivo na pripremu buduće solo političke karijere.
Najbolji naziv te buduće stranke bio bi: DŠD - Daj šta daš.
Još crnje je činjenica da se drugi mandat u predsjedništvu ove države troši isključivo na pripremu buduće solo političke karijere.
Najbolji naziv te buduće stranke bio bi: DŠD - Daj šta daš.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2406 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
FOČANSKI PROPISI wrote:Drugovi,opametite se !
Taj Edhem ionako nema neki imidž, ali ti na ovom forumu ga guraš sve dublje (ako dublje za njega i postoji
- FOČANSKI PROPISI
#2407 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
On je na dnu,pa šta,bar znamo gdje je, da ga čupamo.KatarinaKosaca wrote:FOČANSKI PROPISI wrote:Drugovi,opametite se !
Zar vam je tuđe (Željko Komšić),draže od vašeg (Edhem Bičakčić)?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Taj Edhem ionako nema neki imidž, ali ti na ovom forumu ga guraš sve dublje (ako dublje za njega i postoji)
Vi , lutate šumom iz koje nećete izaći.
- T-Rexx
#2408 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Je li bitno kako se stranka zove? 
- MaxPayne
#2409 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
mislim da je sad jedino bitno ko će mu doći,da ne bude prebijega željnih brzog uhljebljenjaT-Rexx wrote:Je li bitno kako se stranka zove?
-
Telemah
#2410 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Uopće je nebitan naziv stranke. Bitno je da je Želja tu.
Kao da je bitno kako se zove Radončićeva stranka: SBB, ZVR, KGHM, ČŠĐŽ...bitno je da je Fahro tu, ostali su dekor.
Kao da je bitno kako se zove Radončićeva stranka: SBB, ZVR, KGHM, ČŠĐŽ...bitno je da je Fahro tu, ostali su dekor.
- FOČANSKI PROPISI
#2411 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Samo nek ne bude neka akcija.Telemah wrote:Uopće je nebitan naziv stranke. Bitno je da je Želja tu.
-
Revoltage
#2412 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tačno. Bitno je da je Želja tu, a da vi u kamenjaru p.i.z.d.i.t.e.Telemah wrote:Uopće je nebitan naziv stranke. Bitno je da je Želja tu.
-
Telemah
#2413 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I ja tebe volim i neobično mnogo cijenim
Inače Želja je pametan čovjek. Ne gine mu barem mjesto u državnom ili federalnom parlamentu. A to ti ga je još 4 godine na državnim jaslama ili prevedeno oko cca 150 000 km. A u to će i penzija.
Nije loše, kada sve zbrojiš. Gdje si bio, šta si radio - ništa.
Inače Želja je pametan čovjek. Ne gine mu barem mjesto u državnom ili federalnom parlamentu. A to ti ga je još 4 godine na državnim jaslama ili prevedeno oko cca 150 000 km. A u to će i penzija.
Nije loše, kada sve zbrojiš. Gdje si bio, šta si radio - ništa.
Last edited by Telemah on 02/01/2013 17:05, edited 1 time in total.
-
Telemah
#2414 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A nema ni daidža više. Osipa se stara raja.stupljanin wrote:...od Hrvata će samo možda koji Daidža da glasa za njega
- FOČANSKI PROPISI
#2415 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Je li neko čitao, Obojena ptica, Jiržija Kosinskog?stupljanin wrote:Sejdo će svakako da propadne ko stari kauč , nit ima šanse medju Hrvatima ,nit ima šanse pored SDp-a ...od Hrvata će samo možda koji Daidža da glasa za njega , a Reketašima če biti glavni protivnik pri satanizaciji ,da im nebi odvukao glasače ...
Radi se o potresnom svjedočanstvu stradanja poljskog dječaka tokom Drugog svjetskog rata koji se od okoline razlikovao crnom kosom, jevrejskom ili romskom, kako su vjerovali oni kod kojih je tražio sklonište.
Naslov romanu Kosinski je dao po seoskoj zabavi farbanja crne ptice u žive boje koja, nesvjesna novog izgleda, postaje žrtva svog jata nesposobnog da je prepozna.
Komšić me podsjeća na obojenu pticu.
Ne znam koje će ga jato prepoznati.
- ultima_palabra
#2416 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Iskreno sam dirnut vašom nepatvorenom brigom za sudbinu Željka Komšića i njegove stranke
Očekujem da će se do oktobra 2014. javiti više hiljada takvih dušebrižnika...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2417 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Željko Komšić je član Predsjedništva cijele Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, glasaću sa dva glasa iz svoje obitelji za njega, ma za šta da bude kandidovan! Želim u BiH jednog predsjednika!splavar šime wrote:Trebamo se zapitati šta je to uradio Željko Komšić kao član predsjedništva BiH, priča nam o Bosancima i Hercegovcima a evo godinama dobija ogromnu plaću i to kao član ispred Hrvatskoga naroda, priča kako je uvrijeđen kao istinski socijal demokrata a u imenu nove mu stranke neće imati ništa sa Socijal demokratijom. Govori o nekim sumnjivim brojkama o gradnji auto puta a nije niti jednom spomenuo imena i nije niti jednom otišao kao član predsjedništva da obiđe radove, svaka čast za njegovu hrabrost u ratu i dobijanje Zlatnog ljiljana ali imamo dosta još hrabrih pripadnika armije BiH koji su također školovani bili na prvim borbenim linijama ali poslije rata nisu imali priliku da ih neka stranka kandiduje za načelnika općine u Sarajevu, nisu imali priliku da budu ambasadori po svijetu ili čak članovi predsjedništva i to ispred Hrvatskoga naroda dok su mu puna usta Ostalih to jeste Bosanaca i Hercegovaca na račun je dobio sve ove navedene funkcije i položaje. Njegovim odlaskom iz SDP-a kome je donio dobro zna se samo SDA-u a učinio loše onim lokalnim SDP-ovcima i kandidatima na listama za općinska vijeća, ja nevidjoh da je odlaskom iz SDP-a kaznio i osvetio se ni Lagumdžiji ni onima u predsjedništvu SDP-a jer oni ostadoše gdje su, ali zato oni mali i iskreni Socijal demokrati ...
-
Telemah
#2418 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Blago onima koji ne vide, a vjeruju...njihovo je kraljevstvo nebesko.ultima_palabra wrote:Iskreno sam dirnut vašom nepatvorenom brigom za sudbinu Željka Komšića i njegove strankeOčekujem da će se do oktobra 2014. javiti više hiljada takvih dušebrižnika...
- vee-jay
#2419 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
mozda bi se onda trebao pogledati u ogledaloTelemah wrote:Blago onima koji ne vide, a vjeruju...njihovo je kraljevstvo nebesko.ultima_palabra wrote:Iskreno sam dirnut vašom nepatvorenom brigom za sudbinu Željka Komšića i njegove strankeOčekujem da će se do oktobra 2014. javiti više hiljada takvih dušebrižnika...
- seln
#2420 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Vjerovali su neki u veliku ovu, neki u veliku onu, neki u podebljanu kiflu, neki u one cigare...kako se zvase...HB...Telemah wrote:Blago onima koji ne vide, a vjeruju...njihovo je kraljevstvo nebesko.ultima_palabra wrote:Iskreno sam dirnut vašom nepatvorenom brigom za sudbinu Željka Komšića i njegove strankeOčekujem da će se do oktobra 2014. javiti više hiljada takvih dušebrižnika...
pa pusti nas da vjerujemo u covjeka koji nije podrumasio u ratu, koji je ustao kontra Mao Tse Zlaje, koji jos uvijek otplacuje stan, koji je, na kraju krajeva, mrzak uhljupima...
- ultima_palabra
#2421 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Upravo zato će svi koji vjeruju u Treći imati svoj sto u rajuTelemah wrote:Blago onima koji ne vide, a vjeruju...njihovo je kraljevstvo nebesko.ultima_palabra wrote:Iskreno sam dirnut vašom nepatvorenom brigom za sudbinu Željka Komšića i njegove strankeOčekujem da će se do oktobra 2014. javiti više hiljada takvih dušebrižnika...
-
Telemah
#2422 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Molite i dat će vam se; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se.ultima_palabra wrote: Upravo zato će svi koji vjeruju u Treći imati svoj sto u raju
Mogli bi tako do zore (pogotovo ja
I kakve veze ima ta glupost oko ''trećeg'' s ovom temom. Nigdje veze.
Gledano iz perspektive jednog homopolitikusa iz južnijih, sunčanijih krajeva, moguća pojava ŽK na užarenoj političkoj pozornici u Sarajevu i njegov opstanmak na njoj je veoma interesantna stvar. To znači da će doći do još veće fragmentacije bošnjačke politike, koja je ionako u velikoj mjeri i sada fragmentirana.
- Paranoid
#2423 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Greška! Pojava Ž.K. na političkoj sceni nije ništa drugo nego pozicija u kojoj "treći" nema nikakvu šansu. Zvao ti to "fragmentacija" ili ne..svejedno je..Telemah wrote:Molite i dat će vam se; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se.ultima_palabra wrote: Upravo zato će svi koji vjeruju u Treći imati svoj sto u raju
Mogli bi tako do zore (pogotovo ja) .
I kakve veze ima ta glupost oko ''trećeg'' s ovom temom. Nigdje veze.
Gledano iz perspektive jednog homopolitikusa iz južnijih, sunčanijih krajeva, moguća pojava ŽK na užarenoj političkoj pozornici u Sarajevu i njegov opstanmak na njoj je veoma interesantna stvar. To znači da će doći do još veće fragmentacije bošnjačke politike, koja je ionako u velikoj mjeri i sada fragmentirana.
-
Telemah
#2424 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
De mi to malo pojasni.
Ne vidim kakve veze ima ŽK s bilo čim što je od krucijalnog značaja za budućnost ove zemlje.
Meni se čini da vi svi dajete preveliki značaj nekakvom projektu, koji još nema ni imena.
Uostalom, taj čovjek i danas sjedi na najvećoj političkoj funkciji u ovoj državi, i ne vidjeh niti jedne pametne inicijative koju je uputio bilo gdje...prema javnosti, parlamentu, prema MZ....ili nešto izlobirao, pokrenuo.....ništa.
I odjednom će se ''proraditi'' samo da mu se omogući još kakav četverogodišnji mandatćić u parlamentu. Valjda čuva pamet i energiju za taj trenutak.
Ne vidim kakve veze ima ŽK s bilo čim što je od krucijalnog značaja za budućnost ove zemlje.
Meni se čini da vi svi dajete preveliki značaj nekakvom projektu, koji još nema ni imena.
Uostalom, taj čovjek i danas sjedi na najvećoj političkoj funkciji u ovoj državi, i ne vidjeh niti jedne pametne inicijative koju je uputio bilo gdje...prema javnosti, parlamentu, prema MZ....ili nešto izlobirao, pokrenuo.....ništa.
I odjednom će se ''proraditi'' samo da mu se omogući još kakav četverogodišnji mandatćić u parlamentu. Valjda čuva pamet i energiju za taj trenutak.
-
Revoltage
#2425 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
@Telemah
400 tisuća glasova će biti. I još nešto, radi se o bosanskohercegovačkoj stranci. Ne bošnjačkoj, da te smirik.
400 tisuća glasova će biti. I još nešto, radi se o bosanskohercegovačkoj stranci. Ne bošnjačkoj, da te smirik.