Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
nosara

#2351 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:Izgleda da su svi gledali sinoćnji intervju. Odlično! Može li jedan mali test? Može? Hvala. Hajde neka neko citira bar jednu precjednikovu izjavu koje se sjeća od sinoć. Samo jednu rečenicu, koja je zagrijala dušu, natjerala na razmišljanje, ostala u mislima.
Niko, nijednu?
Hvala!
Sjajno je to sto ti od njega, cak i na cakulama na minornoj lokalnoj televiziji, ocekujes nesto nezaboravno... Tako i treba, nije Komsic bilo ko... :wink:
nosara

#2352 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

vee-jay wrote:Upravo tako. O tome sam pisao na drugoj temi (mislim o 1. martu). Nek Komsic dobije 50% SDP glasova (sto je manje vise suluda zamisao) opet ce se morati u koaliciju sa HDZom i SBBom. I onda ce opet biti: izdaja, izdaja.
Ako ne dobije vise od pola SVIH glasova u federaciji to onda nije promjena... To znaci da je ljudima dobro i to treba postovati...
memić memo

#2353 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by memić memo »

Corto Maltese wrote:Izgleda da su svi gledali sinoćnji intervju. Odlično! Može li jedan mali test? Može? Hvala. Hajde neka neko citira bar jednu precjednikovu izjavu koje se sjeća od sinoć. Samo jednu rečenicu, koja je zagrijala dušu, natjerala na razmišljanje, ostala u mislima.
Niko, nijednu?
Hvala!
Čovjek je sve vrijeme intervjua govorio da ne želi prejudicirati ništa niti ikog, da je još uvijek član Predsjedništva države, i da ne želi miješati upravljanje državnim resorom niti koristiti beneficije koje ima, sa svojom političkom idejom. Pošteno, da poštenije ne može biti, pa zar nisi uočio da mu se Hadžifejzović ibretio skoro sat vremena intervjua, ne vjerujući svojim ušima šta sluša :D

Međutim, odgovori i ti na pitanje: Ko je još od poslijeratnih političkih predstavnika u našoj državi imao veću gledanost i pobrao veću pozornost, od sinoćnjeg Komšića? :oops:

Zapravo, pitanje je - da li je iko... Ja mislim da nije :oops:
nosara

#2354 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

memić memo wrote:
Niko, nijednu?
Hvala!
Čovjek je sve vrijeme intervjua govorio da ne želi prejudicirati ništa niti ikog, da je još uvijek član Predsjedništva države, i da ne želi miješati upravljanje državnim resorom niti koristiti beneficije koje ima, sa svojom političkom idejom. Pošteno, da poštenije ne može biti, pa zar nisi uočio da mu se Hadžifejzović ibretio skoro sat vremena intervjua, ne vjerujući svojim ušima šta sluša :D

Međutim, odgovori i ti na pitanje: Ko je još od poslijeratnih političkih predstavnika u našoj državi imao veću gledanost i pobrao veću pozornost, od sinoćnjeg Komšića? :oops:

Kad Corto izvede eskapadu nemas ti sta da komentarises... Samo se zavalis u naslonjac i zadivljeno buljis u taj lirski doseg... Jel' ti bolan jasno...? Za ubuduce... :oops:

:D

Los humor na stranu, zna to kolega, nije bedak... Ali hoce vise, bolje snaznije... :wink:
memić memo

#2355 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by memić memo »

nosara wrote:
memić memo wrote: Ko je još od poslijeratnih političkih predstavnika u našoj državi imao veću gledanost i pobrao veću pozornost, od sinoćnjeg Komšića? :oops:

Kad Corto izvede eskapadu nemas ti sta da komentarises... Samo se zavalis u naslonjac i zadivljeno buljis u taj lirski doseg... Jel' ti bolan jasno...? Za ubuduce... :oops:
Razumijem druže komesaru, neću više ponavljati grešku :D

Smrt fašizmu!
Telemah

#2356 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Komšić će da preuzme štafetu socijaldemokracije od umornog Lagumdžije, i da nastavi dalje od mjesta gdje je on posrnuo... Zaslužio je to.
Samo još da prođe ovih 22-23 mjeseca koja ga sputavaju da konačno nastupi u svijet BiH politike.
FOČANSKI PROPISI

#2357 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

Niko, nijednu?
Hvala!
Hoćemo Reufa Bajrovića!
nosara

#2358 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Telemah wrote:Komšić će da preuzme štafetu socijaldemokracije od umornog Lagumdžije, i da nastavi dalje od mjesta gdje je on posrnuo... Zaslužio je to.
Samo još da prođe ovih 22-23 mjeseca koja ga sputavaju da konačno nastupi u svijet BiH politike.
Izvadi glavu iz supcica, Komsic je politicka konstanta u Bih vec 15 godina... :D
Telemah

#2359 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Onaj mi Reuf izgleda opasniji i od Hareta.
Meni bi se nekako mnogo više uklopio u SDA kadar.
FOČANSKI PROPISI

#2360 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

nosara wrote:
Telemah wrote:Komšić će da preuzme štafetu socijaldemokracije od umornog Lagumdžije, i da nastavi dalje od mjesta gdje je on posrnuo... Zaslužio je to.
Izvadi glavu iz supcica, Komsic je politicka konstanta u Bih vec 15 godina... :D
Još nam reci iz čijeg? :lol: :lol:
Telemah

#2361 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

nosara wrote:
Znam. Ima još konstanti... ta nije jedini. Te nas ''konstante'' i handre. Tebalo bi zakon donijeti i zabraniti upravo tim konstantama doživotno bavljenje politikom.
vee-jay

#2362 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

nosara wrote:
vee-jay wrote:Upravo tako. O tome sam pisao na drugoj temi (mislim o 1. martu). Nek Komsic dobije 50% SDP glasova (sto je manje vise suluda zamisao) opet ce se morati u koaliciju sa HDZom i SBBom. I onda ce opet biti: izdaja, izdaja.
Ako ne dobije vise od pola SVIH glasova u federaciji to onda nije promjena... To znaci da je ljudima dobro i to treba postovati...
Ne mozes ocekivati cudo. Citav rat izmedju SDA i SDPa (kao i drugi partijski ratovi) se uostalom vodi radi fotelja koje bi na narednim izborima trebale donijeti glasove. A sta i da dobije pola od svih glasova (nemoguca misija btw.) opet mora sa HDZom. A kako je krenula ova radikalizacija Bosnjaka morat ce i sa SDA... ili sa SDP/SBB, sto je naravno logicnije.

Ionako ce morati ici u koaliciju sa NS. SDU? Ja nebih nikada ali on ce mozda morati. Vjerovatno nece nisakim iz RSa jer bi za PDP ili DP nekakva koalicija sa Ljiljanom bila samoubistvo.
Klavikula

#2363 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Klavikula »

Image
hocel ovaj lafac kod Zeljka u partiju? :D
Telemah

#2364 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Klavikula wrote:Image
hocel ovaj lafac kod Zeljka u partiju? :D
Tko je ovaj delegat? Ne djeluje mi baš previše umno...ovako po slici.
Revoltage

#2365 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

Sergej Barbarez.
Klavikula

#2366 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Klavikula »

dr. Arslanagic
nosara

#2367 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

vee-jay wrote:
nosara wrote:
Ne mozes ocekivati cudo. Citav rat izmedju SDA i SDPa (kao i drugi partijski ratovi) se uostalom vodi radi fotelja koje bi na narednim izborima trebale donijeti glasove. A sta i da dobije pola od svih glasova (nemoguca misija btw.) opet mora sa HDZom. A kako je krenula ova radikalizacija Bosnjaka morat ce i sa SDA... ili sa SDP/SBB, sto je naravno logicnije.

Ionako ce morati ici u koaliciju sa NS. SDU? Ja nebih nikada ali on ce mozda morati. Vjerovatno nece nisakim iz RSa jer bi za PDP ili DP nekakva koalicija sa Ljiljanom bila samoubistvo.
Ma nista koalicije... Nula bodova... U toj igri ni Broz ne bi ostao cist...
Telemah

#2368 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Mog'o bi Sergej u Komše u stranku. Živčo je k'o i on. A i da malo nacionalno ''prošara'' , da ne bi netko svašta pomislio.
nosara

#2369 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Telemah wrote:
nosara wrote:
Znam. Ima još konstanti... ta nije jedini. Te nas ''konstante'' i handre. Tebalo bi zakon donijeti i zabraniti upravo tim konstantama doživotno bavljenje politikom.
Ko tebe handri ja ne znam, a nije ni tema... Mnogima bi trebalo zabranit da disu, ali nesto ne bih rekao da je Komsic medju njima...
FOČANSKI PROPISI

#2370 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

nosara wrote: Ko tebe handri ja ne znam, a nije ni tema... Mnogima bi trebalo zabranit da disu, ali nesto ne bih rekao da je Komsic medju njima...
Kad dođe proljeće,boljeće.
I njega!
Revoltage

#2371 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

FOČANSKI PROPISI wrote:
nosara wrote: Ko tebe handri ja ne znam, a nije ni tema... Mnogima bi trebalo zabranit da disu, ali nesto ne bih rekao da je Komsic medju njima...
Kad dođe proljeće,boljeće.
I njega!
Sva tri stranačka tora će biti majorizirana. Ja mislim da će biti fenomenalan rezultat. Kad moja nane kaže da je Željko dobar čovjek, a to je do sad samo rekla za Tita, onda mora valjati. Kaže mi maloprije: "Vidi sine Zeljko priča kao mi." :D
Telemah

#2372 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Opet majorizacija :sad: Taman sad kada smo malo živnuli :roll:
vatrogasac

#2373 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vatrogasac »

Danas reče Zlatko u Teleringu da se susreo prije par dana sa Komšićem i da Komšić ima zdravstvenih problema. Izjava koja se može različito protumačiti.
ibizza

#2374 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ibizza »

vatrogasac wrote:Danas reče Zlatko u Teleringu da se susreo prije par dana sa Komšićem i da Komšić ima zdravstvenih problema. Izjava koja se može različito protumačiti.
A Komsic prije 2 novci kod senada govori kako se ne cuje sa Zlajom :-)
Kome vjerovati :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2375 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by PipiDugaDevetka »

ibizza wrote:
vatrogasac wrote:Danas reče Zlatko u Teleringu da se susreo prije par dana sa Komšićem i da Komšić ima zdravstvenih problema. Izjava koja se može različito protumačiti.
A Komsic prije 2 novci kod senada govori kako se ne cuje sa Zlajom :-)
Kome vjerovati :D
Prolazio sam pored zgrade Opštine Novo Sarajevo u svojoj vozilici kada se desio požar u barakama od preko-puta Opštine.
Da li ovaj požar što se desio u vrijeme načelnikovanja Komšića ima veze sa gradnjom Robot-a, ja ne znam.
Locked