Eh da je 1995 postrojio Atifa i peti corp. u Bluci, to bi onda bilo nesto, ovako, ne pika se.PipiDugaDevetka wrote:Član bh. Predsjedništva, Komšić Željko je tokom svog prvog mandata imao priliku da u Banja Luci postroji OS BiH.
Pri tome je nosio značku Zlatnog Ljiljana u reveru.
Da je imenovani uradio samo to i ništa više da nije uradio, dosta od njega.
JEDAN PREDSJEDNIK U JEDNOJ I JEDINOJ!
Željko Komšić osniva novu stranku
-
Kolt12
#2201 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#2202 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Do 2020 od ovih pritisaka i njihove nesposobnosti će umrijeti trećina radno sposobne BiH populacije.Kolt12 wrote:Ma dobro to, nego zasto nam se zatvori tema o ministru koji nije Bosnjak, Damiru Hadzicu. Nadogradnja servera, puf, paf, boom, tras, tema o ministru Hadzicu kako srce vrucu corbu na Bjeloj u po bijela radna dana, zatvorena?
Da je ministar clan njemackog CDU-a, sad bi ga Angela prisiljavala da podnese ostavku, ne zbog toga sto je srkao corbu na Bjeloj u po radnog vremena ili ne zato sto ce corbu naplatiti od institucija BiH kao topli obrok, nego zato sto je rekao da se "koridor 5C mora zavrsiti na vrijeme i u roku, do kraja 2020 godine".
Međutim, Damir to ne interesuje jer je sada haram multi-milioner. Jednostavno, riješio se je onog sirotinjskog života i fukare kojom je živio na Alipašinom polju prije samo 10 godina, tako da ga uopće ne tangira šta mi pišemo ili ćemo ovdje napisati.
- FOČANSKI PROPISI
#2203 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne kaže narod džaba da je batina izašla iz raja.Treba šibati!nosara wrote:Docim je tvoj intelektualni kapacitet toliki da anonimno "rasturas" po forumu jednog prosjecnog regionalnog portala...antimobbing wrote:Komšić je zaista jedan pošten čovjek i istinski patriota ali neke stvari zaista ne razumije i vidio sam da nema dovoljno intelektualnog kapaciteta da stvari razumije i sagledava iz više uglova.
Re: SDA-All about
Unread postby antimobbing on 13/12/2012 08:07
Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.
Re: SDP
Postby antimobbing on 13/12/2012 08:06
Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.
Re: SBIH
Unread postby antimobbing on 13/12/2012 08:06
Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića
Postby antimobbing on 13/12/2012 08:08
Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.I tako dalj, i tako dalje, i tako dalje...
Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postby antimobbing on 13/12/2012 08:05
Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.![]()
![]()
![]()
Moderacija spava zimskim snom, dok ti svaku temu zapisavas svojim besmislicama...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#2204 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nosara legendo moja hehehehenosara wrote: Docim je tvoj intelektualni kapacitet toliki da anonimno "rasturas" po forumu jednog prosjecnog regionalnog portala...
Izgleda da mi još nisi oprostio ono od prije nekoliko godina kada je SDP bio u opoziciji. Tada sam napisao sam da su isti lopovi kao i Tihićev vrh SDA. U to vrijeme si bio žestoki glasnogovornik SDP-a i branio si vrlog vođu i njegovu privatnu partiju istom žestinom kao što ih sada napadaš.
Zar nije tako?
- antimobbing
#2205 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Koga jeli mene?FOČANSKI PROPISI wrote: Ne kaže narod džaba da je batina izašla iz raja.Treba šibati!
- nosara
#2206 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tacnije, vise stvari iz istog ugla...ultima_palabra wrote:Šta hoćeš, sagledao je stvar iz više uglova
- FOČANSKI PROPISI
#2207 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nismo se razumjeli,nema ovo veze sa tobom.antimobbing wrote:Koga jeli mene?FOČANSKI PROPISI wrote: Ne kaže narod džaba da je batina izašla iz raja.Treba šibati!
- nosara
#2208 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Peglas...antimobbing wrote:Nosara legendo moja hehehehenosara wrote: Docim je tvoj intelektualni kapacitet toliki da anonimno "rasturas" po forumu jednog prosjecnog regionalnog portala...
Izgleda da mi još nisi oprostio ono od prije nekoliko godina kada je SDP bio u opoziciji. Tada sam napisao sam da su isti lopovi kao i Tihićev vrh SDA. U to vrijeme si bio žestoki glasnogovornik SDP-a i branio si vrlog vođu i njegovu privatnu partiju istom žestinom kao što ih sada napadaš.
Zar nije tako?
-
Kolt12
#2209 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hajde nemoj zajebavati, da je haram multi-milioner i frajer, skijao bi u po radnog vremena, ne na Bjeloj, nego u Austriji ili Sloveniji. Imaj respekta sto je covjek otisao na Bjelu, a ne u Austriju ili Sloveniju. Znas koliko kosta corba i roaming poziv u Austriji?antimobbing wrote:Do 2020 od ovih pritisaka i njihove nesposobnosti će umrijeti trećina radno sposobne BiH populacije.Kolt12 wrote:Ma dobro to, nego zasto nam se zatvori tema o ministru koji nije Bosnjak, Damiru Hadzicu. Nadogradnja servera, puf, paf, boom, tras, tema o ministru Hadzicu kako srce vrucu corbu na Bjeloj u po bijela radna dana, zatvorena?
Da je ministar clan njemackog CDU-a, sad bi ga Angela prisiljavala da podnese ostavku, ne zbog toga sto je srkao corbu na Bjeloj u po radnog vremena ili ne zato sto ce corbu naplatiti od institucija BiH kao topli obrok, nego zato sto je rekao da se "koridor 5C mora zavrsiti na vrijeme i u roku, do kraja 2020 godine".
Međutim, Damir to ne interesuje jer je sada haram multi-milioner. Jednostavno, riješio se je onog sirotinjskog života i fukare kojom je živio na Alipašinom polju prije samo 10 godina, tako da ga uopće ne tangira šta mi pišemo ili ćemo ovdje napisati.
Zapravo Damir je sa ovim ustedio lovu drzavi. Na Bjeloj je jeftinija corba, osim toga, nema roaming poziva, sto je drzavu doslo puno jeftinije. Sto znaci ustedio je dobru lovu drzavi. Je li tako nosara?
- ultima_palabra
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2211 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zamalo što nije, ''boba'' falila,...!Kolt12 wrote:Eh da je 1995 postrojio Atifa i peti corp. u Bluci, to bi onda bilo nesto, ovako, ne pika se.PipiDugaDevetka wrote:Član bh. Predsjedništva, Komšić Željko je tokom svog prvog mandata imao priliku da u Banja Luci postroji OS BiH.
-
dijaliza
#2212 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ŽELJKO KOMŠIĆ ZAPOČEO PRIPREME ZA STVARANJE SVOG POLITIČKOG BLOKA: Da li će Lista za Bugojno u potpunosti odbaciti saradnju sa lokalnim SDP-om?
Petak | 14.12.2012.
U četvrtak, 13. decembra, gospodin Mato Zeko, savjetnik u kabinetu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, u ime člana Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića bio je gost Liste za Bugojno
IZBORI 2012: Željko Komšić pružio je podršku kandidatima Liste za Bugojno i prije ovogodišnjih lokalnih izbora
Kako javlja bugojanski portal bug.ba, izaslanik Željka Komšića je ovom prilikom svojim domaćinima čestitao na odličnim rezultatima na ovogodišnjim lokalnim izborim, te dogovorio buduću suradnju ali i dao punu podršku Listi za Bugojno da istraje na legalnoj i na zakonima utemeljenoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, uz puno uvažavanje izbornih rezultata, Statuta Općine Bugojno, kao i Etičkog kodeksa izabranih dužnosnika Općine Bugojno.
Inače, Lista za Bugojno bila je nakon izbornih rezultata, prije svega, spremna na saradnju sa SDP-om, ali je nakon ulaska ove stranke u neprincipijelni savez sa SDA-om, kojeg sada kontroliše bivši gradonačelnik Bugojna Dževad Mlaćo, ta saradnja pala u vodu.
Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je Lista trenutno vrlo blizu saradnje sa Komšićem.
Podsjećamo i da je kandidat Liste za Bugojno za načelnika, Hasan Ajkunić, uvjerljivo dobio izbore, dok je sama lista, zajedno sa SDP-om, vodeća u općini sa sedam svojih poslanik u Općinskom vijeću.
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN)
Petak | 14.12.2012.
U četvrtak, 13. decembra, gospodin Mato Zeko, savjetnik u kabinetu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, u ime člana Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića bio je gost Liste za Bugojno
IZBORI 2012: Željko Komšić pružio je podršku kandidatima Liste za Bugojno i prije ovogodišnjih lokalnih izbora
Kako javlja bugojanski portal bug.ba, izaslanik Željka Komšića je ovom prilikom svojim domaćinima čestitao na odličnim rezultatima na ovogodišnjim lokalnim izborim, te dogovorio buduću suradnju ali i dao punu podršku Listi za Bugojno da istraje na legalnoj i na zakonima utemeljenoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, uz puno uvažavanje izbornih rezultata, Statuta Općine Bugojno, kao i Etičkog kodeksa izabranih dužnosnika Općine Bugojno.
Inače, Lista za Bugojno bila je nakon izbornih rezultata, prije svega, spremna na saradnju sa SDP-om, ali je nakon ulaska ove stranke u neprincipijelni savez sa SDA-om, kojeg sada kontroliše bivši gradonačelnik Bugojna Dževad Mlaćo, ta saradnja pala u vodu.
Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je Lista trenutno vrlo blizu saradnje sa Komšićem.
Podsjećamo i da je kandidat Liste za Bugojno za načelnika, Hasan Ajkunić, uvjerljivo dobio izbore, dok je sama lista, zajedno sa SDP-om, vodeća u općini sa sedam svojih poslanik u Općinskom vijeću.
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN)
- afr0diziak
#2213 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Biti fasciniran necijim likom ne znaci da podrzavas njegove ideje i djela koja radi, u ovom slucaju radiO.nosara wrote:
Da je logicno, nadasve pozeljno da njuske koje su fascinirane hitlerom u sirokom luku zaobilaze, ne samo Komsica, vec i sve sto je normalno, pozitivno i ljudsko...
Kad kazem fasciniran Hitlerom, iza cega i sad stojim, ne kazem da sam fasciniran njegovim djelima koja su monstruozna bez dileme.
Recimo ja bi vise volio da je svoje osobine, ideje i um iskoristio za nesto drugo osim holokausta i pokusaja uspostavljanja novog poretka. Uostalom, likovi koji me fasciniraju nikako ne uticu na moj politicki pogled i opredijeljenje, kao i na objektivno gledanje situacije na ovoj nasoj politickoj estradi. Eto naso se pravi da prica o pozitivi, normali i ljudskosti. Za ovo kratko vrijeme koje sam proveo na forumu vidio sam da ti samo kontre udaras svima, i to s ciljem podjebavanja a ne nastavljanja i gradjenja zdrave diskusije.
Da se vratimo na temu o gospodinu Komsicu.
[/quote]PipiDugaDevetka wrote:Član bh. Predsjedništva, Komšić Željko je tokom svog prvog mandata imao priliku da u Banja Luci postroji OS BiH.afr0diziak wrote:Samo jednu recenicu imam za Komsica, stara narodna opste poznata u Bosni koja kaze: "Prodaje jaja pod bubrege."
Lug je napisao, tacnije pitao, sta je to on konkretno uradio za osam godina osim sto je bio suzdrzan u nekoliko glasanja. Ni ja nisam primijetio neke velike promjene i poteze od strane gdina Zlatnog ljiljana kojeg naš narod toliko dize u nebesa, eto skoro oblake da dira nosem.
Postrojavanje je bilo neminovno i Zlatni Ljiljan je tu bio samo da uvelica ceremoniju. Da je kojim slucajem rahmetli Nijaz Durakovic bio clan predsjednistva i on ih je mogao postrojiti. Osnivanje jedinstvenih OS nikako ne mozes svrstavati u Komsiceva ostvarenja za vrijeme stolicenja u predsjednistvu.
Njegovu ulogu u odbrani drzave ne osporavam, ipak je dobitnik najveceg ratnog priznanja u nasoj drzavi. Ali brate krivo mi kad narod od njeg pravi sveca a nista bolji nije od ovih ostalih politicara. Ako i jeste to su nijanse koje ne igraju veliku ulogu u ovoj situaciji u kojoj se BiH nalazi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2214 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Okrupnjuje se okrupnjuje. Lista za Bugojno ce uskoro postati i zvanicno dio te nove koalicije. I nisu jedini.
Solidni bi se temelji mogli napraviti vezano za ovo Samo da ne naprave neku gresku u koracima
Solidni bi se temelji mogli napraviti vezano za ovo Samo da ne naprave neku gresku u koracima
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2215 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Baš ta Komšićeva hrabrost da se pojavi na postrojavanju OS BiH U BLUCI, u vrijeme intenzivnog negiranja BiH, je ono što je najvažnije. Od njega dosta što je to uradio.afr0diziak wrote:Da se vratimo na temu o gospodinu Komsicu.Postrojavanje je bilo neminovno i Zlatni Ljiljan je tu bio samo da uvelica ceremoniju. Da je kojim slucajem rahmetli Nijaz Durakovic bio clan predsjednistva i on ih je mogao postrojiti. Osnivanje jedinstvenih OS nikako ne mozes svrstavati u Komsiceva ostvarenja za vrijeme stolicenja u predsjednistvu.PipiDugaDevetka wrote:Član bh. Predsjedništva, Komšić Željko je tokom svog prvog mandata imao priliku da u Banja Luci postroji OS BiH.afr0diziak wrote:Samo jednu recenicu imam za Komsica, stara narodna opste poznata u Bosni koja kaze: "Prodaje jaja pod bubrege."
Lug je napisao, tacnije pitao, sta je to on konkretno uradio za osam godina osim sto je bio suzdrzan u nekoliko glasanja. Ni ja nisam primijetio neke velike promjene i poteze od strane gdina Zlatnog ljiljana kojeg naš narod toliko dize u nebesa, eto skoro oblake da dira nosem.
Njegovu ulogu u odbrani drzave ne osporavam, ipak je dobitnik najveceg ratnog priznanja u nasoj drzavi. Ali brate krivo mi kad narod od njeg pravi sveca a nista bolji nije od ovih ostalih politicara. Ako i jeste to su nijanse koje ne igraju veliku ulogu u ovoj situaciji u kojoj se BiH nalazi.
Na nama je da se dalje borimo i izborimo,...
- nosara
#2216 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
afr0diziak wrote:nosara wrote:
Kad kazem fasciniran Hitlerom, iza cega i sad stojim, ne kazem da sam fasciniran njegovim djelima koja su monstruozna bez dileme.
Re: Šta trenutno čitate?
Postby afr0diziak on 10/12/2012 09:40
Uostalom, kad se osvrnem na skorasnja desavanja u Gazi i siledzijsko ponasanje Izraela, Hitler mi jos vise poraste u ocima jer je htio da iskorijeni te siledzije.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2217 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SDP jeste jedina i istinska takva opcija ako u obzir uzmemo samo velike političke partije.JoseMujica wrote:političko Bosanstvo još nije imalo političkog zastupnika...SDP je samo folirao da jeste ta opcija
Oni imaju drugi problem.
Mnogo vole vlast i novac.
- afr0diziak
#2218 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ponavljam, nista nemam protiv Komsica kao politicara ili osobe. Cak bi volio da je on takav kakvim ga nas napaćeni narod smatra i da nas moze izvuci iz ove patnje.
Ako dodje do osnivanja te stranke, dosta tog napacenog naroda ce povuci za sobom. Dosta ali ne dovoljno. Historija nam govori, a historija nikad ne laze, da za ovih proteklih 10 godina koliko su aktuelna vlast i politicari aktivni na toj sceni taj isti narod nista nije naucio i uradio nesto da promijeni tu zeljeznu saku koja nas pritisce. Narod koji bira te politicare i koji je glavni i jedini razlog zasto su ti vlastodrsci na svojim pozicijama. Narod koji se stalno zali kako ih ti organizmi u vladi samo ukopavaju i trose njihove novce uzalud. Narod koji je slijep zadnjih deset godina. Ako za tih deset godina mi kao narod, kao gorivo koje pokrece tu masinu zvanu drzava, nismo nista naucili i uspjeli promijeniti sumnjam da ce stranka Zeljka Komsica i njeni sljedbenici napraviti nesto vise.
Nisam pesimistican nego sam realan, sto ne bi bilo lose i za one koji vide spas u toj stranci.
Ako dodje do osnivanja te stranke, dosta tog napacenog naroda ce povuci za sobom. Dosta ali ne dovoljno. Historija nam govori, a historija nikad ne laze, da za ovih proteklih 10 godina koliko su aktuelna vlast i politicari aktivni na toj sceni taj isti narod nista nije naucio i uradio nesto da promijeni tu zeljeznu saku koja nas pritisce. Narod koji bira te politicare i koji je glavni i jedini razlog zasto su ti vlastodrsci na svojim pozicijama. Narod koji se stalno zali kako ih ti organizmi u vladi samo ukopavaju i trose njihove novce uzalud. Narod koji je slijep zadnjih deset godina. Ako za tih deset godina mi kao narod, kao gorivo koje pokrece tu masinu zvanu drzava, nismo nista naucili i uspjeli promijeniti sumnjam da ce stranka Zeljka Komsica i njeni sljedbenici napraviti nesto vise.
Nisam pesimistican nego sam realan, sto ne bi bilo lose i za one koji vide spas u toj stranci.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2219 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
sta ga mucis, ubij ga skroznosara wrote:afr0diziak wrote:nosara wrote:
Kad kazem fasciniran Hitlerom, iza cega i sad stojim, ne kazem da sam fasciniran njegovim djelima koja su monstruozna bez dileme.Re: Šta trenutno čitate?
Postby afr0diziak on 10/12/2012 09:40
Uostalom, kad se osvrnem na skorasnja desavanja u Gazi i siledzijsko ponasanje Izraela, Hitler mi jos vise poraste u ocima jer je htio da iskorijeni te siledzije.
-
Lug
#2220 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
afr0diziak wrote:Ponavljam, nista nemam protiv Komsica kao politicara ili osobe. Cak bi volio da je on takav kakvim ga nas napaćeni narod smatra i da nas moze izvuci iz ove patnje.
ocito je da su mnogi ovdje totalni antitalenti da vide koliko do sutra a ne za 2 godine.. pa ce kukati na komsica kao sto sad kukaju na zlatka. oprez ljudi oprez.. jedina nasa moc je u tim glasovima pa ih ne treba tek tako olako trositi.. bojim se da je komsic izisao iz sdp-a samo da kao magnet pokupi nezadovoljne glasove da ih nebi neko drugi pokupio..ipak smo mi svoji --uporedjivati ocjepljenje rs i prihvatanje drzavnosti BiH je nonsens..
- FOČANSKI PROPISI
#2221 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Znači stranka će se zvati "ZA SDP".Lug wrote:afr0diziak wrote:Ponavljam, nista nemam protiv Komsica kao politicara ili osobe. Cak bi volio da je on takav kakvim ga nas napaćeni narod smatra i da nas moze izvuci iz ove patnje.
Nisam pesimistican nego sam realan, sto ne bi bilo lose i za one koji vide spas u toj stranci.![]()
ocito je da su mnogi ovdje totalni antitalenti da vide koliko do sutra a ne za 2 godine.. pa ce kukati na komsica kao sto sad kukaju na zlatka. oprez ljudi oprez.. jedina nasa moc je u tim glasovima pa ih ne treba tek tako olako trositi.. bojim se da je komsic izisao iz sdp-a samo da kao magnet pokupi nezadovoljne glasove da ih nebi neko drugi pokupio..ipak smo mi svoji --uporedjivati ocjepljenje rs i prihvatanje drzavnosti BiH je nonsens..
Ima logike.
Već viđeno.
- pink floydd
#2222 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zanimljiv taj scenario. Pa logicno je, kad bi se osnovala ta stranka s kim bi drugo koalirali i šenlučili nego sa crvenim.Lug wrote:
![]()
bojim se da je komsic izisao iz sdp-a samo da kao magnet pokupi nezadovoljne glasove da ih nebi neko drugi pokupio..ipak smo mi svoji
-
Propast i katastrofa
#2223 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko ba nije sposoban za vodit stranku
- PipiDugaDevetka
#2224 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Neka Željko bude počasni predsjednik te stranke. Neka okupi tzv. ''moralne vertikale'' od Bogića Bogićevića do,...šta-ti-ja-znam koga.Propast i katastrofa wrote:Zeljko ba nije sposoban za vodit stranku
- heckler
#2225 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Culi smo te prvih 48 putaPropast i katastrofa wrote:Zeljko ba nije sposoban za vodit stranku