Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
etovidis

#1776 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by etovidis »

ketronsd1 wrote:
etovidis wrote: :)
Mozda je nekome dovoljno reci 'e nije on takav', ali to je tek naivna prica; treba gledati cinjenice koje su malo nezgodne za Komsica.
Sto se tice zahtjeva, treba ispuniti zahtjeve BiH gradjana iz reda svih naroda, a Komsic apsolutno nikada nece biti taj.
Pa de ga predlozi!
Nemoj samo kritikovati daj nesto konkretno.Ko je taj ,gdje se skriva?
Nazalost takve osobe zasada nema, a bilo bi super. Znam medjutim da Komsic nije ta osoba i da treba neko potpuno nov; nova generacija i, za bosanskohercegovacke prilike, s poptuno novim pristupom politici.
Harry Tuttle

#1777 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Harry Tuttle »

smijem li pitat':

Kad ce vec ta stranka?!?

:D
ketronsd1

#1778 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ketronsd1 »

etovidis wrote:
ketronsd1 wrote:
etovidis wrote: :)
Mozda je nekome dovoljno reci 'e nije on takav', ali to je tek naivna prica; treba gledati cinjenice koje su malo nezgodne za Komsica.
Sto se tice zahtjeva, treba ispuniti zahtjeve BiH gradjana iz reda svih naroda, a Komsic apsolutno nikada nece biti taj.
Pa de ga predlozi!
Nemoj samo kritikovati daj nesto konkretno.Ko je taj ,gdje se skriva?
Nazalost takve osobe zasada nema, a bilo bi super. Znam medjutim da Komsic nije ta osoba i da treba neko potpuno nov; nova generacija i, za bosanskohercegovacke prilike, s poptuno novim pristupom politici.
Neki izbor se mora uraditi.E sad da li ti imas ista pozitivnije u ovom trenutku od ZK.
Ja licno nemogu vidjeti nekog ko je u ovom trenutku bolji izbor nego ZK.
fuada

#1779 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fuada »

Svaku lijevo i srednje pozicioniranu opciju podržavam. Također podržavam da se male stranke ujedine ili uđu u koaliciju i napokon nešto urade. U tom smislu kao svoj doprinos napisao sam Platformu za promjene i izradio vlastitu web stranicu. Platforma je otvorena za komentiranje besplatno, bez registracije i anonimno. Web stranica je na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba stoga Vas pozivam da komentirate moju Patformu koju ću nadograđivati i mijenjati u skladu sa Vašim komentarima, tako da ćemo na kraju dobiti jednu izbrušenu ideju. Neko negdje reče "šta sada ovi obećavaju". Ja imam drugačiji pristup. Ništa ne obećavam, nego samo predlažem ideje i načine da se iste sa sigurnošću provedu. Samo jedan primjer iz moje Platforme za promjene. Kod zapošljavanja u javnom sektoru odabir kandidata bi vršile specijalizovane komisije izvan institucija u kojim se vrši zapošljavanje. U tim komisijama bi bili i predstavnici demobiliziranih boraca, penzionera, nezaposlenih itd. pa da vidimo ko bi se to zaposlio preko "štele". Drugi primjer korištenje službenih automobila vikendima i u privatne potrebe itd. Zato Vas još jednom pozivam da pogledate moju web stranicu, pročitate Platformu za promjene i komentirate istu na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba
udrch

#1780 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote:Gvožđe se kuje dok je vruće, ako misli neka to što prije uradi.. mislim osnivanje stranke. I onda ima puno posla da stigne išta do 2014.
Slazem se.

Hajdeeeeee Zeljkooooooooooooooo :D
znači već si se razočarao u NS?
šta reći nakon današnjeg uvlačenja u koaliciju za elitno Sarajevo..

Željko naprijed..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1781 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

udrch wrote:
-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote:Gvožđe se kuje dok je vruće, ako misli neka to što prije uradi.. mislim osnivanje stranke. I onda ima puno posla da stigne išta do 2014.
Slazem se.

Hajdeeeeee Zeljkooooooooooooooo :D
znači već si se razočarao u NS?
šta reći nakon današnjeg uvlačenja u koaliciju za elitno Sarajevo..

Željko naprijed..
Ne, nikakvo razocarenje ne postoji.
A prizivanje ove nove stranke je iz razloga, sto je gradjanskoj opciji potrebno jos vjetra u jedra..a mislim da bi to ova opcija mogla biti. Ali ok, dok vidimo imena i sve ostalo sto ide uz tu novu stranku. ;-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1782 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

74 stranice hvalospjeva o stranci koja ni ne postoji :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1783 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:74 stranice hvalospjeva o stranci koja ni ne postoji :mrgreen:
:D :lol: :thumbup:
poznanik

#1784 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:74 stranice hvalospjeva o stranci koja ni ne postoji :mrgreen:

Pretpostavi samo koliko će se stranica napuniti kada stranka bude osnovana 8-)
plain vanilla

#1785 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:

2074, najmanje

do prve bitne odluke, skeniranja clanova stranke, ili gluho bilo kakve koalicije
poznanik

#1786 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:
poznanik wrote:
2074, najmanje... do prve bitne odluke, skeniranja clanova stranke, ili gluho bilo kakve koalicije
Ne vjerujem da će ta stranka ući u poziciju da koalira s drugim strankama; ubijeđen sam da će svojom snagom i masovnošću prosto "pomesti" ove kleronacionaliste, pro i fašiste, i ostale slične interesne stranke i strančice, i suvereno zavladati političkom scenom, u početku u Federaciji, nadam se kasnije i u RS :oops:
plain vanilla

#1787 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
plain vanilla wrote: 2074, najmanje... do prve bitne odluke, skeniranja clanova stranke, ili gluho bilo kakve koalicije
Ne vjerujem da će ta stranka ući u poziciju da koalira s drugim strankama; ubijeđen sam da će svojom snagom i masovnošću prosto "pomesti" ove kleronacionaliste, pro i fašiste, i ostale slične interesne stranke i strančice, i suvereno zavladati političkom scenom, u početku u Federaciji, nadam se kasnije i u RS :oops:
a onda je svizac zamotao cokoladu :oops:
miki.ba

#1788 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by miki.ba »

I pitanje je da li ce postojati ikad.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1789 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by PipiDugaDevetka »

plain vanilla wrote:
miki.ba wrote:I pitanje je da li ce postojati ikad.
a onda je svizac zamotao cokoladu :oops:
Kakvi pesimisti opasnih namjera :!: :?: :arrow:

:-) :( :D

E, ovdje Željko Komšić piše svoje misli o ovoj još uvijek nepostojećoj stranci/partiji:

http://www.prijevremeni-izbori.ba/bs/strane/82
Pa, izvolite se ''tuspasiti''.
etovidis

#1790 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by etovidis »

ketronsd1 wrote: Neki izbor se mora uraditi.E sad da li ti imas ista pozitivnije u ovom trenutku od ZK.
OK, ali ja sam govorio sta treba sa stanovista i interesa cijele Bosne i Hercegovine.
Cosmic

#1791 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

etovidis wrote:
ketronsd1 wrote: Neki izbor se mora uraditi.E sad da li ti imas ista pozitivnije u ovom trenutku od ZK.
OK, ali ja sam govorio sta treba sa stanovista i interesa cijele Bosne i Hercegovine.
Ne postoji zajednički interes svih koji danas žive u BiH. Okani se ćorava posla.
etovidis

#1792 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by etovidis »

Cosmic wrote:
etovidis wrote:
Ne postoji zajednički interes svih koji danas žive u BiH. Okani se ćorava posla.
Postoji, itekako, ali osim na nivou prazne retorike nije prioritet trenutno vodecih stranaka u drzavi.
Cosmic

#1793 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

etovidis wrote: Postoji, itekako, ali osim na nivou prazne retorike nije prioritet trenutno vodecih stranaka u drzavi.
Definiši taj interes.

@Plain Vanilla

I isto toliko stranica pljuvanja po stranci koja ne postoji.
Corto Maltese

#1794 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Cosmic wrote:
etovidis wrote:
Netačno! Najmanji zajednički sadržilac između više različitih, čak i suprotstavljenih, grupa ljudi uvijek postoji. U našem slučaju to, svakako, nije ŽK, i što prije ta iluzija bude razbijena to bolje po ovu zemlju.
Cosmic

#1795 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Corto Maltese wrote: Netačno! Najmanji zajednički sadržilac između više grupa ljudi uvijek postoji. U našem slučaju to, svakako, nije ŽK, i što prije ta iluzija bude razbijena to bolje po ovu zemlju.
I tebi isto pitanje k'o i njemu. Definiši taj interes.
Corto Maltese

#1796 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Cosmic wrote:
Corto Maltese wrote: Netačno! Najmanji zajednički sadržilac između više grupa ljudi uvijek postoji. U našem slučaju to, svakako, nije ŽK, i što prije ta iluzija bude razbijena to bolje po ovu zemlju.
I tebi isto pitanje k'o i njemu. Definiši taj interes.
Koji od milion zajedničkih interesa želiš da ti definišem? S obzirom da cijela planeta funkcioniše po principu spojenih posuda, mnogo bi mi bilo lakše da definišem one suprtstavljene, koji se trenutno svode na podjelu interesnih zona između političara koji se predstavljaju kao vlasnici pojedinih etničkih skupina.
Evo ti nekih:
1. Mir. Niko ni u zemlji ni u komšiluku nije ni pokušao da naruši taj, već 17 godina zajednički, interes.
2. Monetarna stabilnost, jer i trgovac, bankar, radnik iz RS kao i onaj iz FBiH, više voli da kada primi platu, nabavi robu, digne ili odobri kredit bude siguran u to koliko će mu pare koje je za to izdvojio vrijediti za dan, mjesec, godinu.
3. Energetska stabilnost. Ne vjerujem da bi bilo kome normalnom u RS i FBiH bilo drago da se sruše dalekovodi recimo u Mađarskoj, sa kojom i ne graničimo, a kamo li kod komšije, jer bi to značilo da ni on neće imati struje. Sjećaš se, već sam spomenuo zakon spojenih posuda.
4. Lijepo vrijeme. Koliko god se na RTRS upinju da naprave vremensku prognozu samo za Republiku Srpsku, uvijek im, barem jedan, oblak odleprša u Federaciju. A ako taj oblak napravi poplavu negdje oko Jajca, neće se ni Banjalučani dobro provesti.
I tako dalje, i tako dalje, par hiljada puta... U svakom slučaju, naučio sam da pravilo po kojem ne postoje glupa pitanja već samo loši odgovori ne važi, barem na Balkanu. Čak i zaraćene snage nalaze zajednički interes u razmjeni zarobljenika, u povremenim prekidima vatre, mirovnim pregovorima... a ti pitaš koji bi to bio zajednički interes ljudi koji žive u radijusu manjem od 200 kilometara!?!?!?
Cosmic

#1797 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

I onda dođe neko iz manjeg entiteta i kaže: "Radije bih umr'o od gladi nego vodio zajedničku ekonomsku politiku sa turcima. Uostalom, možemo mi to i bez vas sve."

Kad nađeš sagovornika u manjem entitetu za tu priču onda je pričaj, do tad to tamo nailazi na plodno tlo jednako kao i priča bilo kojeg političara iz Sarajeva - nikako.
Propast i katastrofa

#1798 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Propast i katastrofa »

Zeljko Komsic ce samo dalje razbit lijevo glasacko tijelo, to je sve sto ce se desiti. Ocekujte manje predstavnika ljevike u ukupnom zbiru na svim razinama vlasti.
ultima_palabra

#1799 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Propast i katastrofa wrote:Zeljko Komsic ce samo dalje razbit lijevo glasacko tijelo, to je sve sto ce se desiti. Ocekujte manje predstavnika ljevike u ukupnom zbiru na svim razinama vlasti.
Pa ne može ih biti manje od nule.
Cosmic

#1800 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Propast i katastrofa wrote:Zeljko Komsic ce samo dalje razbit lijevo glasacko tijelo, to je sve sto ce se desiti. Ocekujte manje predstavnika ljevike u ukupnom zbiru na svim razinama vlasti.
Gdje ti vidiš ljevicu u BiH?

SDP?

:lol:
Locked