Zato što su sve velike postojeće truhle, a ove male koje su se pojavile ne mogu ni izborni prag preći. Željko Komšić ima bjanko 100 hiljada glasova, a od njegovog uspjeha u formiranju stranke će zavisiti da li će ostati na tih 100 ili će imati 200 ili 300 hiljada glasova ne sljedećim izborima.FOČANSKI PROPISI wrote:I ja ga podržavam,ali zašto nova stranka,evo,mi ga pozivamo u BNS,kao pojačanje.I njega i rejsa Cerića.Maystor wrote: Komšića treba podržati više nego ikada. Ne zbog njega samog (one je već 8 godina u predsjedništvu, postigao je maksimum na domaćoj političkoj sceni) već zbog nas.
Željko Komšić osniva novu stranku
- Maystor
#1601 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- jazzer
#1602 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa vas ne moze pojacati sve da vam se Ronaldo i Messi uclane u partiju.FOČANSKI PROPISI wrote:I ja ga podržavam,ali zašto nova stranka,evo,mi ga pozivamo u BNS,kao pojačanje.I njega i rejsa Cerića.Maystor wrote: Komšića treba podržati više nego ikada. Ne zbog njega samog (one je već 8 godina u predsjedništvu, postigao je maksimum na domaćoj političkoj sceni) već zbog nas.
- FOČANSKI PROPISI
#1603 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne budali Kraljeviću Marko!Maystor wrote: Željko Komšić ima bjanko 100 hiljada glasova, a od njegovog uspjeha u formiranju stranke će zavisiti da li će ostati na tih 100 ili će imati 200 ili 300 hiljada glasova ne sljedećim izborima.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 19/10/2012 10:39, edited 1 time in total.
- FOČANSKI PROPISI
#1604 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kad dođe vrijeme, kod nas će se učlaniti svi.jazzer wrote: Pa vas ne moze pojacati sve da vam se Ronaldo i Messi uclane u partiju.
![]()
SDP. SDA...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1605 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mi penzionisani umirovljenici se možemo samo iščlaniti iz partije/stranke čiji je član smanjio penzije za jedno 67% nekako u vrijeme kada sam ja otišao u peMziju, negdje oko 1997.g. Da oproste adolescenti koji čitaju ovo i kada pominjem nas penzionisane umirovljenike.FOČANSKI PROPISI wrote:Kad dođe vrijeme, kod nas će se učlaniti svi.jazzer wrote: Pa vas ne moze pojacati sve da vam se Ronaldo i Messi uclane u partiju.
![]()
![]()
SDP. SDA...
- FOČANSKI PROPISI
#1606 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Idi,zali cvijeće!PipiDugaDevetka wrote:Mi penzionisani umirovljenici se možemo samo iščlaniti iz partije/stranke čiji je član smanjio penzije za jedno 67% nekako u vrijeme kada sam ja otišao u peMziju, negdje oko 1997.g. Da oproste adolescenti koji čitaju ovo i kada pominjem nas penzionisane umirovljenike.FOČANSKI PROPISI wrote:Kad dođe vrijeme, kod nas će se učlaniti svi.jazzer wrote: Pa vas ne moze pojacati sve da vam se Ronaldo i Messi uclane u partiju.
![]()
![]()
SDP. SDA...
-
Aqua_S
#1607 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
po prvi put u životu sam istog mišljenja kao i Šemsudin Mehmedović...."osnivanje stranke Željka Komšića je podvala isključivo bošnjačkom narodu."..
stvarno i ja tako doživljavam taj novi momenat na političkoj sceni
-
likid
#1608 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
željko komšić još jedan propali lik na potezu malo i oko sarajeva
- Maystor
#1609 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1610 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Maystor wrote:Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj
-
Canton
#1611 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije on trn u oku minderasima iz SDA. Cak sta vise oni ga mozda najvise i podrzavaju, njihovi clanovi kao programirani svi imaju divno misljenje o njemu. Vjerujem da bi ga SDA tajkni novcano pogurali. Zasto? Pa zato sto on moze razbiti struje koje su konkurenti SDA za ucesce u vlasti. SDA stranci odgovara da se SDP razbije a vjerovatno ce doci do osipanja i prelaska ljudi iz SDPa, SBBa pa i SBiHa u Komsicevu stranku.Maystor wrote:Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj
On nije nikakva opasnost ni za koga. Zasto? Sve i da ostvari recumo rezultat koji je SDP imao 2010 a to je ne moguce
opet ce morati praviti koaliciju da li sa SDPom, SDA ili SBBom.
-
Canton
#1612 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
nikako ne moze biti veca podvala od SDAAqua_S wrote:po prvi put u životu sam istog mišljenja kao i Šemsudin Mehmedović...."osnivanje stranke Željka Komšića je podvala isključivo bošnjačkom narodu."..stvarno i ja tako doživljavam taj novi momenat na političkoj sceni
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1613 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SDA je ono što je Rambo Amadeus opjevao stihovima "Švancwlad Klinik" ...ono...Canton wrote:nikako ne moze biti veca podvala od SDAAqua_S wrote:po prvi put u životu sam istog mišljenja kao i Šemsudin Mehmedović...."osnivanje stranke Željka Komšića je podvala isključivo bošnjačkom narodu."..stvarno i ja tako doživljavam taj novi momenat na političkoj sceni
"Đe sam bio šta sam radio
Kako sam se na rođeni kurac nasadio
Dok iz sobe Šajin crnac dobacuje
Što se žališ mila mome
Oduvijek si htjela biti svoj na svome"
- Maystor
#1614 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nemoj upadati u zamku koalicija, to je priča na dugom štapu.Canton wrote:Nije on trn u oku minderasima iz SDA. Cak sta vise oni ga mozda najvise i podrzavaju, njihovi clanovi kao programirani svi imaju divno misljenje o njemu. Vjerujem da bi ga SDA tajkni novcano pogurali. Zasto? Pa zato sto on moze razbiti struje koje su konkurenti SDA za ucesce u vlasti. SDA stranci odgovara da se SDP razbije a vjerovatno ce doci do osipanja i prelaska ljudi iz SDPa, SBBa pa i SBiHa u Komsicevu stranku.Maystor wrote:Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj
On nije nikakva opasnost ni za koga. Zasto? Sve i da ostvari recumo rezultat koji je SDP imao 2010 a to je ne moguce
opet ce morati praviti koaliciju da li sa SDPom, SDA ili SBBom.
O SDA i stranci za BiH ne treba više ni trošiti riječi, a ja lično smatram da ovakav SDP i treba razbiti. Nema tu više ni 5% "dobrih" ljudi, Zlaja je uništio sve. Nije nemoguće da Željko preuzme ulogu koju je 2010. imao SDP (i tada je imao više glasova nego stranka), a to bi bio idealan početak. O koalicijama ćemo kasnije.
- Banksy
#1615 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Besmislica. Konkurenti za učešće u vlasti su ti uvijek oni sličnog ideološkog predznaka. Tačno je da danas i SDP i SDA i SBB ciljaju na sasvim isto biračko tijelo, na isto ono na koje cilja i Željko Komšić. Zato im je svima i smetnja i prijetnja i zato će se lako ujediniti na istom cilju, obaranju nove, potencijalne opasnosti.Canton wrote:Nije on trn u oku minderasima iz SDA. Cak sta vise oni ga mozda najvise i podrzavaju, njihovi clanovi kao programirani svi imaju divno misljenje o njemu. Vjerujem da bi ga SDA tajkni novcano pogurali. Zasto? Pa zato sto on moze razbiti struje koje su konkurenti SDA za ucesce u vlasti.Maystor wrote:Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj
- FOČANSKI PROPISI
#1616 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Naravno ,hrvatsko-crnogorsko,biračko tijelo.Slobodno reci!Banksy wrote:Besmislica. Konkurenti za učešće u vlasti su ti uvijek oni sličnog ideološkog predznaka. Tačno je da danas i SDP i SDA i SBB ciljaju na sasvim isto biračko tijelo, na isto ono na koje cilja i Željko Komšić. Zato im je svima i smetnja i prijetnja i zato će se lako ujediniti na istom cilju, obaranju nove, potencijalne opasnosti.Canton wrote:Nije on trn u oku minderasima iz SDA. Cak sta vise oni ga mozda najvise i podrzavaju, njihovi clanovi kao programirani svi imaju divno misljenje o njemu. Vjerujem da bi ga SDA tajkni novcano pogurali. Zasto? Pa zato sto on moze razbiti struje koje su konkurenti SDA za ucesce u vlasti.Maystor wrote:Hehe, kristalno je jasno zašto je Željko Komšić postao trn u oku mnogima. Čovjek koji predstavlja opasnost za kretena Zlaju, utemeljitelja Fahr-a i minderaše iz SDA je u mojim očima kralj
-
Cosmic
#1617 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Najveća podvala i Bošnjacima i Bosni i Hercegovini je upravo njegova kriminalna organizacija SDA. Ovom prilikom mu javno poručujem da bih radije sebi ruku odsjek'o nego glas'o za tu stranku, ne bi vala da mi je rođeni otac kandidat ni njemu ne bi' mog'o dat glas da je član te smećarske lopovske kleptomanske organizacije koja je dosad najviše uradila na razgradnji Bosne i Hercegovine. Kakav bezobrazni smetljar, nije ga stid da se podmeće k'o veliki Bošnjak pa još uz to i vrijeđa ostale ljude. Sahranit će ovaj narod tu smetljarsku organizaciju kad-tad.Aqua_S wrote:po prvi put u životu sam istog mišljenja kao i Šemsudin Mehmedović...."osnivanje stranke Željka Komšića je podvala isključivo bošnjačkom narodu."..stvarno i ja tako doživljavam taj novi momenat na političkoj sceni
-
Canton
#1618 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne bih rekao da SDP i SDA ciljaju na isto biracko tijelo. Tom birackom tijelu je jedino zajednicko sto su uglavnom Bosnjaci. Isto tako ne bih rekao da isti tip Bosnjaka cini glasace SDPa i glasace SDA.Banksy wrote: Besmislica. Konkurenti za učešće u vlasti su ti uvijek oni sličnog ideološkog predznaka. Tačno je da danas i SDP i SDA i SBB ciljaju na sasvim isto biračko tijelo, na isto ono na koje cilja i Željko Komšić. Zato im je svima i smetnja i prijetnja i zato će se lako ujediniti na istom cilju, obaranju nove, potencijalne opasnosti.
Opet kazem i za Komsicevu stranku ce uglavnom glasati Bosnjaci ali to nisu Bosnjaci-glasaci SDA nego Bosnjaci-glasaci koje pripadaju nekom drugom miljeu.
Glavni takmac SDA u brobi za vlast u federaciji je SDP, bar je do sada tako bilo. SDA odgvara svaki raskol unutar SDPa i svaki raskol unutar SDPovog glasackog tijela. Za mene to nije besmislica, nego cinjenica.
-
Canton
#1619 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije nemoguce ni da Zeljko osvoji 80% glasova ali je malo vjerovatno bas kao i to da ostvari SDPov rezultat iz 2010.Maystor wrote: Nemoj upadati u zamku koalicija, to je priča na dugom štapu.
O SDA i stranci za BiH ne treba više ni trošiti riječi, a ja lično smatram da ovakav SDP i treba razbiti. Nema tu više ni 5% "dobrih" ljudi, Zlaja je uništio sve. Nije nemoguće da Željko preuzme ulogu koju je 2010. imao SDP (i tada je imao više glasova nego stranka), a to bi bio idealan početak. O koalicijama ćemo kasnije.
O koalicijama ce morati, prije ili kasnije. Kada bude u prilici da koalira s nekim opet cemo po forumima, kafama, televizijama slusati kako je Komsic najvece razocaranje nakon rata bez obzira ako i s kim bude pravio koaliciju.
Jos kada ga finansijeri malo pritisnu...
-
palermo
#1620 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma jok, Banksy je u pravu, doživljaj Željke Komšića od strane potencijalnih birača nema nikakvu ideološku podlogu,on se doživljava kao naš čovjek sa mudima (pri tom uopšte nije bitno ima li ili nema muda) i kao takav privlačan je i SDP-ovskim i SDA-ovskim glasačima (ove SBB i ne računam, jer mi je dosada ostalo nerazjašnjeno ko uopšte glasa za Fahru)Canton wrote:Ne bih rekao da SDP i SDA ciljaju na isto biracko tijelo. Tom birackom tijelu je jedino zajednicko sto su uglavnom Bosnjaci. Isto tako ne bih rekao da isti tip Bosnjaka cini glasace SDPa i glasace SDA.Banksy wrote: Besmislica. Konkurenti za učešće u vlasti su ti uvijek oni sličnog ideološkog predznaka. Tačno je da danas i SDP i SDA i SBB ciljaju na sasvim isto biračko tijelo, na isto ono na koje cilja i Željko Komšić. Zato im je svima i smetnja i prijetnja i zato će se lako ujediniti na istom cilju, obaranju nove, potencijalne opasnosti.
Opet kazem i za Komsicevu stranku ce uglavnom glasati Bosnjaci ali to nisu Bosnjaci-glasaci SDA nego Bosnjaci-glasaci koje pripadaju nekom drugom miljeu.
Glavni takmac SDA u brobi za vlast u federaciji je SDP, bar je do sada tako bilo. SDA odgvara svaki raskol unutar SDPa i svaki raskol unutar SDPovog glasackog tijela. Za mene to nije besmislica, nego cinjenica.
-
Canton
#1621 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma nije u pravu. Jel to neko vrsio anketu o dozivljavanju Zeljke Komsica od strane biraca. SDA ce Komsica proglasiti antibosnjakom cim se priblizi tome da formira vlast bez SDA. On je simpatican glasacima SDA dok centrala i hodze ne kazu drugacije. Trenutno je Komsic od velike koristi SDA jer moze donijeti rascjep u SDPu. Dokle god je SDP rascjepljen po bilo kom osnovu SDA ne treba brinuti hoce li biti u vlasti.palermo wrote:
Ma jok, Banksy je u pravu, doživljaj Željke Komšića od strane potencijalnih birača nema nikakvu ideološku podlogu,on se doživljava kao naš čovjek sa mudima (pri tom uopšte nije bitno ima li ili nema muda) i kao takav privlačan je i SDP-ovskim i SDA-ovskim glasačima (ove SBB i ne računam, jer mi je dosada ostalo nerazjašnjeno ko uopšte glasa za Fahru)
Komsic radi pravu stvar za SDA u ovom trenutku. Vjerovatno ce ga i njihovi tajkuni malo pogurat sa lovom.
- ultima_palabra
#1622 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A ko kaže da će narod poslušati centralu i hodže u ovom slučaju? Lako je bilo nahuškati narod da glasa za SDA kad su na drugoj strani bili suncokret Lagumdžija i kriminalac Fahro.Canton wrote:Ma nije u pravu. Jel to neko vrsio anketu o dozivljavanju Zeljke Komsica od strane biraca. SDA ce Komsica proglasiti antibosnjakom cim se priblizi tome da formira vlast bez SDA. On je simpatican glasacima SDA dok centrala i hodze ne kazu drugacije. Trenutno je Komsic od velike koristi SDA jer moze donijeti rascjep u SDPu. Dokle god je SDP rascjepljen po bilo kom osnovu SDA ne treba brinuti hoce li biti u vlasti.palermo wrote:
Ma jok, Banksy je u pravu, doživljaj Željke Komšića od strane potencijalnih birača nema nikakvu ideološku podlogu,on se doživljava kao naš čovjek sa mudima (pri tom uopšte nije bitno ima li ili nema muda) i kao takav privlačan je i SDP-ovskim i SDA-ovskim glasačima (ove SBB i ne računam, jer mi je dosada ostalo nerazjašnjeno ko uopšte glasa za Fahru)
Komsic radi pravu stvar za SDA u ovom trenutku. Vjerovatno ce ga i njihovi tajkuni malo pogurat sa lovom.
Komšić ne može donijeti nikakvu korist za SDA, jer je SDP relevantan faktor još samo dok važe rezultati izbora iz 2010... bez obzira je li Željko aktivan u politici ili ne.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1623 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sumnjam. Znam dosta ljudi, o tome sam već pisao, koji više-manje glasaju za SDA vođeni parolom "ionako svi kradu, ako nas kradu, neka nas barem kradu naši". Vrlo jebeno za SDA konkretno jeste činjenica da većina naroda Komšića smatra našim i poštenim i tu automatski ima prednost nad SDA kao i ostalim strankama. SDP će pojesti ako bude sekundu pametan u šta ne sumnjam. Moja prognoza je nekih 300.000 + glasova uz iole pametnu kampanju i da okupi "poštene ljude" u odborima izvan Sarajeva ( u Sarajevu će mu biti lakše jer zna dešavanja ). To je vrlo jebeno za izvesti ali bi najbolje bilo da u ostalim kantonima većinom skupi ljude koji se nisu bavili politikom do sada. Bolje to nego da skupi prebjege iz ostalih strana. Seciraće ih sa svih strana, to je garantovano. Svima je trn u oku koliko god se čupali da nije.Canton wrote:Ma nije u pravu. Jel to neko vrsio anketu o dozivljavanju Zeljke Komsica od strane biraca. SDA ce Komsica proglasiti antibosnjakom cim se priblizi tome da formira vlast bez SDA. On je simpatican glasacima SDA dok centrala i hodze ne kazu drugacije. Trenutno je Komsic od velike koristi SDA jer moze donijeti rascjep u SDPu. Dokle god je SDP rascjepljen po bilo kom osnovu SDA ne treba brinuti hoce li biti u vlasti.palermo wrote:
- Prpa.ba
#1624 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Izbori 2010. godine, dobio 50 hiljada glasova vise od svoje tadasnje partije. Ljudi progutali govno i glasali za covjeka iz SDP-a iako nisu SDP-ovo biracko tijelo. Dodajmo i tome broj onih koji to nisu zeljeli, a Komsiceva Partija ce im promijeniti misljenje.Canton wrote: Ma nije u pravu. Jel to neko vrsio anketu o dozivljavanju Zeljke Komsica od strane biraca.
Izbori 2010. godine, favoriti hodza, efendija i centrala sumarno 304.000, Komsic 337.000. Negativna kampanja moze imati utjecaja, ali ne i tolikog da Komsic ostvari veliki pad. Jedino gdje se moze samoubiti jeste katastrofalan izbor kadrova, ili losi nastupi. On sada nije percipiran kao "covjek sistema" i ako na tome poentira, i 337.000 glasova ce biti malo. Za sada obavlja solidan posao jer o politickoj buducnosti razgovara sa ljudima koji nisu ljudi sistema.Canton wrote:On je simpatican glasacima SDA dok centrala i hodze ne kazu drugacije.
-
Cosmic
#1625 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dobio je skoro 90,000 glasova više od stranke na nivou FBIH, to je logično računati jer je on dobivao glasove samo iz Federacije.Prpa.ba wrote:Izbori 2010. godine, dobio 50 hiljada glasova vise od svoje tadasnje partije. Ljudi progutali govno i glasali za covjeka iz SDP-a iako nisu SDP-ovo biracko tijelo. Dodajmo i tome broj onih koji to nisu zeljeli, a Komsiceva Partija ce im promijeniti misljenje.Canton wrote: Ma nije u pravu. Jel to neko vrsio anketu o dozivljavanju Zeljke Komsica od strane biraca.
Izbori 2010. godine, favoriti hodza, efendija i centrala sumarno 304.000, Komsic 337.000. Negativna kampanja moze imati utjecaja, ali ne i tolikog da Komsic ostvari veliki pad. Jedino gdje se moze samoubiti jeste katastrofalan izbor kadrova, ili losi nastupi. On sada nije percipiran kao "covjek sistema" i ako na tome poentira, i 337.000 glasova ce biti malo. Za sada obavlja solidan posao jer o politickoj buducnosti razgovara sa ljudima koji nisu ljudi sistema.Canton wrote:On je simpatican glasacima SDA dok centrala i hodze ne kazu drugacije.