Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#1551 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

FOČANSKI PROPISI wrote: Ići daleko nisam smio često
Pritajene želje mogućnosti stežu
U svijetu bez reda znadem svoje mjesto
I dokle skromne granice dosežu
Još ti je ostalo samo da izvadiš suhog mesa i ponudiš me lozom. To bi još i imalo smisla. Ovih zadnjih par komentara zaista nemaju, osim što ispadaš smiješan. Grude, Lištica, politički mrtvac, stihovi i tako te nebuloze koje su jal smiješne, jal veze nemaju sa temom.
FOČANSKI PROPISI

#1552 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Ići daleko nisam smio često
Pritajene želje mogućnosti stežu
U svijetu bez reda znadem svoje mjesto
I dokle skromne granice dosežu
Još ti je ostalo samo da izvadiš suhog mesa i ponudiš me lozom. To bi još i imalo smisla. Ovih zadnjih par komentara zaista nemaju, osim što ispadaš smiješan. Grude, Lištica, politički mrtvac, stihovi i tako te nebuloze koje su jal smiješne, jal veze nemaju sa temom.
Šta ti misliš,da sam ja neki krkan iz Jeleča?
Smanji doživljaj,uzmi mali predah i navijaj za EDU.
Maystor

#1553 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:
Pošto sam jedan od onih koji su se uspješno suprotstavili SDP FOM-ovskom pokušaju privatizovanja protesta iz proljeća 2008., ne znam o kakvom neuspjehu govoriš?
Ideali se nisu promijenili, i dalje sam protiv toga da nam medikriteti sole pamet. Bez razlike, zvali se oni Samir, Semiha ili Željko.
Tri puta modificiran post :D

Insče, registrovan si od 2005 na ovom forumu, od 2005-2008 si imao jakooooo, jako malo postova i odjednom se aktivirao oko protesta :oops: Mnogo toga ne znam, sabirati sasvim sigurno znam :oops: A nakon aktiviranja, razočarenje :skoljka: Šta reći, šta zaključiti. Moj zaključak je da su tvoji ideali iznenada isplivali 2008 godine iako si na forumu bio od 2005; Khm........

Što se tiče mediokriteta, već nam sole pamet pri čemu su dokazane štetočine. Treba biti baš budala pa pljuvati po Komšiću u trenutnoj političkoj konstalaciji snaga, kadru vodećih stranaka i opštoj situaciji na svim društveno-socijalnim nivoima u BIH.
Corto Maltese nije vrijedan da sa na njega troši vrijeme, ali ovo posljednje što ti je napisano je suština ove priče. Iako to neće priznati, Komšića se boje i "crveni" i "zeleni" (pa i "plavi"). Nazivaju ga mediokritetom, pojmom za kojeg nisu ni čuli do pojave bračnog para Vlaisavljević. Možemo mi nalaziti mane Komšiću, ali čovjek je sa druge planete u današnjoj konstelaciji političkih snaga. Možda neće napraviti stranku u svakoj mjesnoj zajednici (tu je SDA šampion, mora se priznati), ali Željko će ostvariti veliki uspjeh na opštim izborima. Ima bjanko podršku ogromnog broja ljudi. Kako god da mu se stranka bude zvala.
Corto Maltese

#1554 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Tri puta modificiran post :D

Insče, registrovan si od 2005 na ovom forumu, od 2005-2008 si imao jakooooo, jako malo postova i odjednom se aktivirao oko protesta :oops: Mnogo toga ne znam, sabirati sasvim sigurno znam :oops: A nakon aktiviranja, razočarenje :skoljka: Šta reći, šta zaključiti. Moj zaključak je da su tvoji ideali iznenada isplivali 2008 godine iako si na forumu bio od 2005; Khm........

Što se tiče mediokriteta, već nam sole pamet pri čemu su dokazane štetočine. Treba biti baš budala pa pljuvati po Komšiću u trenutnoj političkoj konstalaciji snaga, kadru vodećih stranaka i opštoj situaciji na svim društveno-socijalnim nivoima u BIH.
Neću ulaziti u tvoje procjene moje motivacije, statistiku objavljenih postova, broj modifikacija, i ostale jako bitne stvari, jer te amaterska psihologija očito veseli, a ko sam ja da ti kvarim dernek. Samo ću parafrazirati zadnju rečenicu:
Treba biti baš budala pa se oslanjati na Komšića u trenutnoj političkoj konstalaciji snaga, kadru vodećih stranaka i opštoj situaciji na svim društveno-socijalnim nivoima u BIH.
Banksy

#1555 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Pošto sam jedan od onih koji su se uspješno suprotstavili SDP FOM-ovskom pokušaju privatizovanja protesta iz proljeća 2008., ne znam o kakvom neuspjehu govoriš?
Ideali se nisu promijenili, i dalje sam protiv toga da nam medikriteti sole pamet. Bez razlike, zvali se oni Samir, Semiha ili Željko.
Promaklo ti je ... NEUSPJEŠNO ...
madner

#1556 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

To sto su ljudi poslje spinovali da je bio SDP protest ne znaci da jeste.
Banksy

#1557 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

madner wrote:To sto su ljudi poslje spinovali da je bio SDP protest ne znaci da jeste.
To što je SDP poslije spinovao da nije, ne znači da nije.
Postprotestno SDP uhljebljivanje ''nevladinih'' prvaka, kao i rezultati izbora 2010 kažu drugačije.
VjecitiStudent

#1558 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
madner wrote:To sto su ljudi poslje spinovali da je bio SDP protest ne znaci da jeste.
To što je SDP poslije spinovao da nije, ne znači da nije.
Postprotestno SDP uhljebljivanje ''nevladinih'' prvaka, kao i rezultati izbora 2010 kažu drugačije.
Sve odgovore nam moze dati "Zasto ne" :D
FOČANSKI PROPISI

#1559 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Maystor wrote:
Corto Maltese nije vrijedan da sa na njega troši vrijeme, ali ovo posljednje što ti je napisano je suština ove priče. Iako to neće priznati, Komšića se boje i "crveni" i "zeleni" (pa i "plavi"). Nazivaju ga mediokritetom, pojmom za kojeg nisu ni čuli do pojave bračnog para Vlaisavljević. Možemo mi nalaziti mane Komšiću, ali čovjek je sa druge planete u današnjoj konstelaciji političkih snaga. Možda neće napraviti stranku u svakoj mjesnoj zajednici (tu je SDA šampion, mora se priznati), ali Željko će ostvariti veliki uspjeh na opštim izborima. Ima bjanko podršku ogromnog broja ljudi. Kako god da mu se stranka bude zvala.
Hajde ne budalite!
Šta bi bilo kad bi bilo!
Još ste zeleni da bi pravili takve procjene.
Kakav Komšić,kakvi bakrači?

p.s.
Ne podcjenjujem,ali ni mnogo veći umovi nisu u stanju ,danas ,napraviti nešto planetarnih razmjera.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1560 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

jos niko nije spomenuo daktilografkinju?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1561 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Superhik_ wrote:
plain vanilla wrote:jos niko nije spomenuo daktilografkinju?
pa ne čitamo mi avaz pa da budemo blagovremeno i nadasve tačno informisani.... :roll: :D
ne citam ga ni ja :mrgreen:
Corto Maltese

#1562 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Promaklo ti je ... NEUSPJEŠNO ...
Ne vjeruj svakom spinu, naravno da mi nije promaklo. Imam fajl pun elektronskih poruka članova FOM-a koji mi uredno pominju familiju nakon svakog mog pojavljivanja na televiziji ili u novinama u tom periodu. Uostalom, gotovo sve detalje o tim previranjima možeš pronaći i na ovom forumu. (ne)skriveni aktivisti SDP, tačnije FOM-a (a svakog znam lično i poimenice) su, barem u stranačkom kapacitetu, što pobjegli, što izgurani iz te priče još prije 6. aprila.
To im nije lako palo.
dino84

#1563 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dino84 »

Zeljko Komsic osniva politicku stranku i sada ce nam svima biti bolje?

Na koje on glasove racuna,da ne racuna mozda na glasove Srba iz RS-a ili Hrvata koji preferiraju HDZ?

Pricajte sta god hocete,razvezite ovdje diskusiju na 1244123423414 stranica do opstih izbora 2014 godine ali ovo nije nista drugo nego dodatno rascjepkavanje glasova medju Bosnjacima i njihovo dalje slabljenje u okvirima drzave gdje se vise nece znati ni ko ih predstavlja ni ko ima njihovu podrsku.
Ono sto je Fahro uradio SDA to sada Zeljko radi SDP-u,jos ako se Osnivac odluci vratiti iz Turske i oziviti SBiH eto muppet showa u kompletu.
A Dodik i Covic zadovoljno trljaju ruke.Ljudi otvoreno rade na razbijanju drzave i to ne kriju a ovi minderfoteljasi koji nisu makli dalje od mostarskog raskrsca a puna im usta Bosne i Hercegovine se glodju medjusobno.Postajemo kao Palestina ako vec nismo i postali,kazem,pricajte sta god hocete u naredne 2 godine ali to je tako.

SDA koja je opljackala sve zivo sto se moglo opljackati u ovih 20 godina,eno predlazu za premijera KS lika koji kako citam ima par vikendica,dzipova,stan od 104 kvadrata kupljen muckom preko Energoinvesta a Toplane je kao direktor zavalio u dug od oko 70 miliona KM,spdaju se narodom vec 20 godina a ovce i dalje glasaju za njih,pa SBB na celu sa likom koji se razvede od zene i da joj Avaz i 200 miliona da moze biti ministar uz citavu bulumentu propalih kadrova te iste SDA koja ga je othranila i stvorila,pa SDP u kojem ne mogu ni atomskom bombom otjerati najnarcisoidnijeg i nejegoisticnijeg politicara u istoriji BiH od Rimskog carstva pa na ovamo,pa onda SBiH koja bi prodala rodjenu majku za gram vlasti i bar pola fotelje,i sada eto Zeljko Komsic pravi stranku koja ce nas spasiti.

Htjeli smo drzavu,dobili smo je,pokazali da ne znamo i da to nije za nas,sada smo u agoniji i bolje ne zasluzujemo.Narod nakon ovih izbora ne zalim niti najmanje (cast malom procentu) i tim ljudima zelim da se okrenu sami sebi,niko im hljeb nece zaraditi osim njih ili ako im neko pomogne.
Od vlasti mogu vidjeti samo politicare koji navecer piju kafu u Bristolu na Vilsonovom ili da opet cekaju 2 godine izbore pa da ih opet zovu na predizborne skupove.

Ovo je agonija koju i zasluzujemo,mi smo kao narod stoka i drugo nista i ne zasluzujemo.
ultima_palabra

#1564 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

I šta sad, trebamo svi zbiti redove uz SDA kako bi bili jedinstveni?

Ako imaš na sceni 3-4 stranke koje ne valjaju, valjda osnivanje pete (za koju ne znamo kakva će biti) može biti samo pozitivno?
FOČANSKI PROPISI

#1565 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

dino84 wrote:Zeljko Komsic osniva politicku stranku i sada ce nam svima biti bolje?

Na koje on glasove racuna,da ne racuna mozda na glasove Srba iz RS-a ili Hrvata koji preferiraju HDZ?

Pricajte sta god hocete,razvezite ovdje diskusiju na 1244123423414 stranica do opstih izbora 2014 godine ali ovo nije nista drugo nego dodatno rascjepkavanje glasova medju Bosnjacima i njihovo dalje slabljenje u okvirima drzave gdje se vise nece znati ni ko ih predstavlja ni ko ima njihovu podrsku.
Ono sto je Fahro uradio SDA to sada Zeljko radi SDP-u,jos ako se Osnivac odluci vratiti iz Turske i oziviti SBiH eto muppet showa u kompletu.
A Dodik i Covic zadovoljno trljaju ruke.Ljudi otvoreno rade na razbijanju drzave i to ne kriju a ovi minderfoteljasi koji nisu makli dalje od mostarskog raskrsca a puna im usta Bosne i Hercegovine se glodju medjusobno.Postajemo kao Palestina ako vec nismo i postali,kazem,pricajte sta god hocete u naredne 2 godine ali to je tako.

SDA koja je opljackala sve zivo sto se moglo opljackati u ovih 20 godina,eno predlazu za premijera KS lika koji kako citam ima par vikendica,dzipova,stan od 104 kvadrata kupljen muckom preko Energoinvesta a Toplane je kao direktor zavalio u dug od oko 70 miliona KM,spdaju se narodom vec 20 godina a ovce i dalje glasaju za njih,pa SBB na celu sa likom koji se razvede od zene i da joj Avaz i 200 miliona da moze biti ministar uz citavu bulumentu propalih kadrova te iste SDA koja ga je othranila i stvorila,pa SDP u kojem ne mogu ni atomskom bombom otjerati najnarcisoidnijeg i nejegoisticnijeg politicara u istoriji BiH od Rimskog carstva pa na ovamo,pa onda SBiH koja bi prodala rodjenu majku za gram vlasti i bar pola fotelje,i sada eto Zeljko Komsic pravi stranku koja ce nas spasiti.

Htjeli smo drzavu,dobili smo je,pokazali da ne znamo i da to nije za nas,sada smo u agoniji i bolje ne zasluzujemo.Narod nakon ovih izbora ne zalim niti najmanje (cast malom procentu) i tim ljudima zelim da se okrenu sami sebi,niko im hljeb nece zaraditi osim njih ili ako im neko pomogne.
Od vlasti mogu vidjeti samo politicare koji navecer piju kafu u Bristolu na Vilsonovom ili da opet cekaju 2 godine izbore pa da ih opet zovu na predizborne skupove.

Ovo je agonija koju i zasluzujemo,mi smo kao narod stoka i drugo nista i ne zasluzujemo.
Tebi je vrijeme za EU.Ovde ćeš samo dalje propadati.Nisi se prilagodio.
FOČANSKI PROPISI

#1566 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

ultima_palabra wrote:I šta sad, trebamo svi zbiti redove uz SDA kako bi bili jedinstveni?

Ako imaš na sceni 3-4 stranke koje ne valjaju, valjda osnivanje pete (za koju ne znamo kakva će biti) može biti samo pozitivno?
Zaboravio si našu,šestu.
ultima_palabra

#1567 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ultima_palabra wrote:I šta sad, trebamo svi zbiti redove uz SDA kako bi bili jedinstveni?

Zaboravio si našu,šestu.
Moraš li baš svaku temu obesmisliti?
madner

#1568 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Nije da hoce, jos je u soku od izbora :D
nosara

#1569 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dino84 wrote:Zeljko Komsic osniva politicku stranku i sada ce nam svima biti bolje?

Ovaj post je ilustracija pojma "kontradiktornost" u rjecniku... :D
FOČANSKI PROPISI

#1570 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

ultima_palabra wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:

Zaboravio si našu,šestu.
Moraš li baš svaku temu obesmisliti?
Izvinjavam se,pametnije je hvaliti Ovu nepostojeću,europsku,multinacionalnu...
JOHNNYJUVE

#1571 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JOHNNYJUVE »

KHM, ja ću radije vjerovati u vanzemaljce i izmisljene likove nego da vjerujem u stoku koja nas krade 20 godina
dino84

#1572 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dino84 »

Ne trebamo stati uz SDA ali se ne trebaju ni osnivati nove stranke kako se kome cefne,kako se ko na krivo nasadi pa tako ni Zeljko Komsic koji se ponasa kao uvrijedjena mlada.Jer ovaj i ovakav sistem mu je dao mnogo toga,zna da je izabran voljom drugog naroda na funkciju koja mu je donijela desetine i desetine hiljada maraka u dzep,zalaze se za pravdu mada mu ta vrsta nepravde tada nije smetala.

Onaj gore kaze da sam kontradiktoran u svom postu.Moram li biti svrstan u ovaj stranacki tor SDA/SBB/SDP/SBiH a da sam ipak Bosnjak?Postoji li neka druga opcija osima Fahre,SDA,SDP ili Harisove stranke kojoj ja kao predstavnik jednog od 3 konstitutivna naroda mogu pripadati?
Samo sam htio reci da kod donosenja odluka u Parlamnetu,guranja zakona od kojih se normalnom covjeku dize kosa na glavi,pravljenju koalicija itd itd ce biti situacija gdje ce biti puno rogova u vreci.Jer da se ne lazemo,da je situacija ok ne bi se ni formirale nove stranke svako malo,pogotovo kod Bosnjaka.Osim ako za stranku Zeljka Komsica nece glasati Marsovci.
Nisam primitivan,nisam ni tanak sa retorikom,samo sam realist.Govorim ovo iz koze covjeka koji putuje po drzavi,koji vidi sta se desava,kada se nedjeljom u Ustipraci skupi masa cetnika sa crnim zastavama i majicama sa zna se vec kakvim obiljezjima zamislite kako je tamo tim ljudima navecer sklopiti oci.Kada ovdje neko od ovih M92 politicara nesto bubne ti ljudi to iskaslju 3 puta vise.Lako je pricati o BiH iz udobne fotelje u Sarajevu ili iz apartmana na Bjelasnici.

Konkretno,posto je tema o Komsicu,koliko me sjecanje sluzi a sluzi me dobro,u martu kada je prvi put glumio uvrijedjenu mladu i govorio da ne vidi napredak u zemlji i da ne moze ljudima obecati ispunjenje obecanja (sjetio se nakon godinu i po od izbora) tada je rekao kako ce biti kandidat za predsjednika na sljedecem kongresu SDP-a i da je to dogovorio sa Lagumdzijom.E to sam ocekivao od njega a ne neki potez a la Pecanac i pravljenje nove stranke.

Otkinut ce SDP-u jedan dio glasova a nece moci ni sa kim u koaliciju.Sa predstavnicima hrvatskog naroda ni u ludilu a zna se zbog cega,sa Dodikom takodjer,sa SDP-om mozda?Haha.Sa Fahrom?Pa vec je krenulo pljuvanje po njemu u Avazu.
Ostaje mu SDA i to je to.Pa ako ce to donijeti nesto dobro na politickoj sceni,onda ok.Ocekujem onda jos 15 novih stranaka u ove dvije godine.
illuminated

#1573 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by illuminated »

Uh kako se kredibilitet tesko stjece a lako gubi....
Viktorija Ketelhut, koja je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u 46. godini života, imenovana je za novog generalnog konzula u Konzulatu BiH u Minhenu, saznaje "Press" iz svojih obaviještenih izvora bliskih Predsjedništvu BiH.

Ketelhutovu je za funkciju konzula u prestižnoj diplomatskoj misiji u Nemačkoj predložio Željko Komšić, i to na osnovu diskrecionog prava da imenuje diplomate iz kvote koja pripada hrvatskom narodu. Iako formalno ispunjava zakonske preduslove za imenovanje u diplomatsku službu, postavljenje Ketelhutove izazvalo je veliku buru u Ministarstvu spoljnih poslova BiH, budući da je, kako tvrde izvori bliski kabinetu Zlatka Lagumdžije, više nego diskutabilno da je na tako važnu funkciju doveden neko ko nema nikakvo iskustvo u diplomatiji.
Da stvar bude zanimljivija, Ketelhutova je završila je Fakultet političkih nauka 2011, što znači da je diplomu stekla u 46. godini.

Prvi posao dobila je upravo u Komšićevom kabinetu kao daktilografkinja.
Iako u zvaničnoj biografiji, koju je uputila MIP-u, tvrdi da je od prošle godine angažovana kao savjetnica u Komšićevom kabinetu, njeno ime se na sajtu Predsjedništva ne nalazi među imenima Komšićevih savjetnika.
Sam Komšić je u dopisu koji je, povodom njenog imenovanja, ovih dana uputio MIP-u, naveo da je ona zaposlena u njegovom kabinetu kao savjetnik za spoljnu politiku. Međutim, na web-prezentaciji Komšićevog kabineta kao savetnik za spoljnu politiku naveden je Davor Vuletić, koji je na tom mjestu već nekoliko godina.

- Sudeći prema podacima iz njene biografije, prvi radni odnos Ketelhutova je zasnovala 2004. godine, u 39. godini, u kancelariji gradonačelnika Sarajeva, gde je radila kao službenik na prijemu službene pošte. Godinu dana poslije toga, u vrijeme kad Komšić osvaja fotelju načelnika opštine Novo Sarajevo, ona prelazi u opštinsku administraciju, gde dobija mjesto referenta za pitanja mladih i nevladin sektor.
Poslije toga, Komšić je Ketelhutovu ubacio u svoj kabinet kao stručnu saradnicu, ali samo zato što nije mogla da bude menovana za savjetnika bez fakultetske diplome. U međuvremenu, završila je i fakultet, pa je ekspresno imenovana za savjetnicu da bi dogurala i do diplomatske fotelje.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -u-minhenu
ultima_palabra

#1574 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

dino84 wrote:Ne trebamo stati uz SDA ali se ne trebaju ni osnivati nove stranke kako se kome cefne,kako se ko na krivo nasadi pa tako ni Zeljko Komsic koji se ponasa kao uvrijedjena mlada.Jer ovaj i ovakav sistem mu je dao mnogo toga,zna da je izabran voljom drugog naroda na funkciju koja mu je donijela desetine i desetine hiljada maraka u dzep,zalaze se za pravdu mada mu ta vrsta nepravde tada nije smetala.
Kakva uvrijeđena mlada, pa vidiš li u šta se SDP pretvorio? Ponašanje Lagumdžije i klonova je uvredljivo za normalnog čovjeka, pa tako i za Komšića. Ako ga na predsjedništvu stranke podrži 2-3 člana od 30tak, kojim trikovima bi onda bio izabran za predsjednika stranke?

Glasovi mogu doći sa raznih strana... može pokupiti većinu SDP-ovih, Fahrinih i SBiH birača, čvaknuti nešto i od SDA, te privući masu apstinenata i onih koje politika nije interesovala. Također, može stupiti u neku vrstu saveza sa manjim hrvatskim strankama koji bi onda privukao glasove Hrvata u srednjoj Bosni i Posavini. Među povratnicima u manji entitet Željko je vrlo popularan (aplauzi u Potočarima) tako da bi i tamo mogli biti parlamentarni.
illuminated

#1575 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by illuminated »

A gospodja/gospodjica jedva polozila evropske integracije i to ove godine, sa ocjenom E, 55%

http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... nredni.pdf

E nestace ova drzava u ovoj formi da hebe rak raka.
Locked