Ja bi volio da nije tako, ali na zalost jeste. Cak je HDZ rekao da planira biti bolji sa Dodikom i da je on jedina razuma osoba od politicaraCanton wrote:Komsic da razmislja glavom danas bi bio predsjednik SDPa. Nazalost covjek ima lose savjetnike ili mozda previse internet forume. Ne mogu generalizirati Hrvate u Hercegovini a takodje ih ne mogu smatrati toliko naivnim da cim im neko spomene entitet da glasaju za njih. To nije tacno. Brojnost Hrvata u BiH ne omogucava im da imaju kvalitetnu opoziciju HDZu a SDP nema znanja a mozda i volje da im se nametne bar kao drugi izbor.blacksky wrote: Hrvati u hercegovini ne smatraju svoju drzavu BiH.. koja god stranka da spomene entitete i slicno hrvati odma idu da glasaju za njih.. ne zanima ih nista drugo isto kao sto je i Dodik poceo spominjati federaciju i muslimane a utalio se sa hrvatima i entitetima pa tako dobijali glasove od srba i hrvata... tu politiku imamo vec 20 godina, a Komsic je do sada jedini koji razmislja drugacije, ili bolje reci glavom.
Raduje me kakav-takav rast SDPa u Hercegovini mada mislim da je vise slucajan nego plod zdrave kampanje SDPa u tom dijelu BiH.
Željko Komšić osniva novu stranku
-
blacksky
#1526 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
-
Canton
#1527 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Covic moze biti i sa Obamom dobar. Covicevska politika je pred porazom u Srednjoj Bosni to je vidiljivo iz lokalnih izbora 2008 i 2012 te rezultata 2012. Mnogo je Hrvata koji se ne slazu sa lizanjem guzice Dodiku ali ih se mora animirati. SDP se mora prije svega rijesiti Lagumdzije te zauzeti novi politicki kurs prema sredinama gdje Bosnjaci nisu vecina kako u Federaciji tako i u RSu.blacksky wrote: Ja bi volio da nije tako, ali na zalost jeste. Cak je HDZ rekao da planira biti bolji sa Dodikom i da je on jedina razuma osoba od politicara.. sto znaci da se politicka situacija nece izmjeniti tamo u narednih par godina..
- Platformas
#1528 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nemoj Madnere prelazit, ti u koju god stranku dodjes ona izda il ti ga skrene udesnomadner wrote:Ne pratis, stara vijestSmail Aga wrote:Znaci,mjenjas stranumadner wrote:Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.
I ako se ispostavi da je levat, opet ce moj izbor biti moralno ispravan, jer isti predstavlja sansu za ovo drustvo i drzavu. Nisam jos dosao u stadium cinizma gdje nalazim izgovore da nista ne radim.![]()
![]()
![]()
Koliko SDP clanstva po tvome moze Zeljko povuci sa sobom ??![]()
Znatno, ali vise iz srednjeg nivoa nego od "zvucnih" imena.
- JOHNNYJUVE
#1529 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
naučio je s kim ima poslaCorto Maltese wrote:OK, može i tako. dodaćemo to pod "c": Pokušao je i izgubio. I sada sa gubitničkih temelja formira novu stranku.JOHNNYJUVE wrote:još mi reci da si ti neka ličnost u vrhu stranke i blizak Komšiću pa znaš da on to nije ni pokušao , ili da možda to što je obećao planski ispunjava, polahko?
"ovo mi je škola, i drugi puta ću...pametnije"
- Skijaš
#1530 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Treba podržati Komšića, to ne sporim, ali je neodgovorno vezati sudbinu države za njegovu sudbinu. BiH je preživjela puno gore periode u zadnjih 20 godina i nema ga ko ima pravo podvući crtu i reći da je borba neuspjela te da više nema nade. Možeš to pomisliti, ali je ružno druge gnjaviti tim stavom.Banksy wrote:Mani se fraza ...Skijaš wrote:Nema posljednih šansi jer ni nada nema rok trajanja. To vrelo ne može presušiti, a zbog najmlađih generacija, i ne smije.Banksy wrote:
To.
I to ne samo šansu, već posljednju šansu koju smo, ničim zasluženo, sasvim slučajno dobili na samom kraju balade.
Komšić je zaista zadnja šansa, prije nego nas popišu i teritorijalno zakucaju, prije nego ''na ekonomskim osnovima preustroje'' Federaciju i usvoje HDZ/SDP Sejdić/Finci, zato ga trebamo bezuslovno podržati, svi ...
- madner
#1531 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislis da je do mene?Platformas wrote:Nemoj Madnere prelazit, ti u koju god stranku dodjes ona izda il ti ga skrene udesnomadner wrote:Ne pratis, stara vijestSmail Aga wrote:Znaci,mjenjas stranu![]()
![]()
![]()
Koliko SDP clanstva po tvome moze Zeljko povuci sa sobom ??![]()
- Skijaš
#1532 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
možda i nije ali aj da ne rizikujemomadner wrote:Mislis da je do mene?Platformas wrote:Nemoj Madnere prelazit, ti u koju god stranku dodjes ona izda il ti ga skrene udesnomadner wrote: Ne pratis, stara vijest![]()
- Banksy
#1533 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Skijaš wrote:Treba podržati Komšića, to ne sporim, ali je neodgovorno vezati sudbinu države za njegovu sudbinu. BiH je preživjela puno gore periode u zadnjih 20 godina i nema ga ko ima pravo podvući crtu i reći da je borba neuspjela te da više nema nade. Možeš to pomisliti, ali je ružno druge gnjaviti tim stavom.Banksy wrote: Mani se fraza ...
Komšić je zaista zadnja šansa, prije nego nas popišu i teritorijalno zakucaju, prije nego ''na ekonomskim osnovima preustroje'' Federaciju i usvoje HDZ/SDP Sejdić/Finci, zato ga trebamo bezuslovno podržati, svi ...
- madner
#1534 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Lakapo, da sacekamo statut.Skijaš wrote:možda i nije ali aj da ne rizikujemomadner wrote:Mislis da je do mene?Platformas wrote: Nemoj Madnere prelazit, ti u koju god stranku dodjes ona izda il ti ga skrene udesno
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1535 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako je....sigurno će kao uzoran član predsjedništva živjeti isključivo od mirovineCanton wrote:Ja ne mislim tako. To ce biti stranka kratkog daha. Na narednim izborima moze ostvariti rezultat ravan SBBu u najboljem slucaju za njih. Onda opet moraju u koaliciju i onda opet razocarenje naroda itd...blacksky wrote:ja mislim da Komsiceva stranka moze biti jaca od SBB-a i ostalih sitnih stranaka zajedno i to vec na pocetku, a da ne pricamo za naredne 2-4...
Komsic ce uglavnom zavrsiti kao svi bivsi SDPovciu politickom smislu
- FOČANSKI PROPISI
#1536 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nema stranke bez infrastrukture.
Nema infrastrukture bez novca.
Nema više Željka Komšića.
On je istorija ili ako hoćete tačnije,politički mrtvac.
- FOČANSKI PROPISI
#1537 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kakav statut?madner wrote: Lakapo, da sacekamo statut.
- poznanik
#1538 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
FOČANSKI PROPISI wrote:Kakav statut?madner wrote: Lakapo, da sacekamo statut.
- ultima_palabra
#1539 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dočim je Edhem Bičakčić politički živFOČANSKI PROPISI wrote:Nema stranke bez infrastrukture.
- FOČANSKI PROPISI
#1540 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Još je na intenzivnoj njezi,ali će preživjeti.ultima_palabra wrote:Dočim je Edhem Bičakčić politički živFOČANSKI PROPISI wrote:Nema stranke bez infrastrukture.
- Corto Maltese
#1541 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Odlično poređenje.ultima_palabra wrote:Dočim je Edhem Bičakčić politički živFOČANSKI PROPISI wrote:Nema stranke bez infrastrukture.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1542 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U iste one ideale u koje si vjerovao prije cirka 3-4 godine ? Ove nove ideale ? Možda neki miks ? Možda ništa od navedenog ?Corto Maltese wrote:Ti uvjeravaj druge u svoje ideje, ja ću u svoje.madner wrote:Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.
Naime, mi smo se čak i upoznali prilikom jedne akcije u Ferhadiji, dijelila se mrkva građanima ako se ne varam
Neko je to radio iz ubjeđenja da se stvari mogu promijeniti a neko po nalogu, da hajruje. Na kraju smo se obojica razočarali u SDP ( neko prije, neko kasnije ). Neko nije ništa očekivao da hajruje pa se manje razočarao. Neko je očekivao da hajruje pa je razočarenje bilo tim veće i bolnije.
Na kraju svega nisam odustao niti imam namjeru da odustanem, uredno glasam i čekam šansu da im sve na kamaru, hvatam se za slamke spasa, zapravo ih čekam i kontam da može biti bolje ako bude pružena prilika. Jedna je već prekrižena za vijek i vijekova ( SDP ) zbog Lagumdžije i nesposobnih poltrona oko njega.
Malo je bezobrazno tvoje pisanje kao i tvoj stav na kraju cijele priče. Kao malo dijete koje nije dobilo šta želi pa se raspekmezilo i jebe kompletnoj kući koncept svojim kmečanjem i arlaukanjem.
Prihvati neuspjeh i nastavi dalje, nemoj sve uvjeravati da si u pravu jer već barem jednom nisi bio u pravu. Što je sasvim logično, svi mi griješimo ponekad ali ne smaramo okolo kako ništa ne valja, kako su svi lopovi, bla, bla, bla.
-
miki.ba
#1543 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komšić je naš Predsjednik, molim malo poštovanja
da ne bude građanskih tužbi. 
- cvrčak_na_hedonizmu
#1544 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Jeben neki mrtvac, mnogo ga vole u narodu iako je "mrtav". Možda je zombiFOČANSKI PROPISI wrote:Nema stranke bez infrastrukture.
Željko Komšić je uzeo duplo više glasova za člana predsjedništva od Bakira I uz obrazloženje većine koji su glasali za njega ( onih sa kojima sam pričao naravno ) kako je najbolji od svih ponuđenih. Bakiru nije pomoglo ni Alijino naslijeđe, ni vjerno SDA biračko tijelo.
Ako bude pametan, dobiće ogroman broj glasova u Federaciji.
- Corto Maltese
#1545 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pošto sam jedan od onih koji su se uspješno suprotstavili SDP FOM-ovskom pokušaju privatizovanja protesta iz proljeća 2008., ne znam o kakvom neuspjehu govoriš?cvrčak_na_hedonizmu wrote:U iste one ideale u koje si vjerovao prije cirka 3-4 godine ? Ove nove ideale ? Možda neki miks ? Možda ništa od navedenog ?Corto Maltese wrote:Ti uvjeravaj druge u svoje ideje, ja ću u svoje.madner wrote:Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.
Naime, mi smo se čak i upoznali prilikom jedne akcije u Ferhadiji, dijelila se mrkva građanima ako se ne varamSolidno sam "operativno" pomogao i u pripremi protesta, koliko sam imao vremena naravno.
Neko je to radio iz ubjeđenja da se stvari mogu promijeniti a neko po nalogu, da hajruje. Na kraju smo se obojica razočarali u SDP ( neko prije, neko kasnije ). Neko nije ništa očekivao da hajruje pa se manje razočarao. Neko je očekivao da hajruje pa je razočarenje bilo tim veće i bolnije.
Na kraju svega nisam odustao niti imam namjeru da odustanem, uredno glasam i čekam šansu da im sve na kamaru, hvatam se za slamke spasa, zapravo ih čekam i kontam da može biti bolje ako bude pružena prilika. Jedna je već prekrižena za vijek i vijekova ( SDP ) zbog Lagumdžije i nesposobnih poltrona oko njega.
Malo je bezobrazno tvoje pisanje kao i tvoj stav na kraju cijele priče. Kao malo dijete koje nije dobilo šta želi pa se raspekmezilo i jebe kompletnoj kući koncept svojim kmečanjem i arlaukanjem.
Prihvati neuspjeh i nastavi dalje, nemoj sve uvjeravati da si u pravu jer već barem jednom nisi bio u pravu. Što je sasvim logično, svi mi griješimo ponekad ali ne smaramo okolo kako ništa ne valja, kako su svi lopovi, bla, bla, bla.
Ideali se nisu promijenili, i dalje sam protiv toga da nam medikriteti sole pamet. Bez razlike, zvali se oni Samir, Semiha ili Željko.
Last edited by Corto Maltese on 18/10/2012 00:04, edited 3 times in total.
- FOČANSKI PROPISI
#1546 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Samo se broje oni iz Gruda i Lištice.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ako bude pametan, dobiće ogroman broj glasova u Federaciji.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1547 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Imaš još neku želju ?FOČANSKI PROPISI wrote:Samo se broje oni iz Gruda i Lištice.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ako bude pametan, dobiće ogroman broj glasova u Federaciji.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1548 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tri puta modificiran postCorto Maltese wrote:
Pošto sam jedan od onih koji su se uspješno suprotstavili SDP FOM-ovskom pokušaju privatizovanja protesta iz proljeća 2008., ne znam o kakvom neuspjehu govoriš?
Ideali se nisu promijenili, i dalje sam protiv toga da nam medikriteti sole pamet. Bez razlike, zvali se oni Samir, Semiha ili Željko.
Insče, registrovan si od 2005 na ovom forumu, od 2005-2008 si imao jakooooo, jako malo postova i odjednom se aktivirao oko protesta
Što se tiče mediokriteta, već nam sole pamet pri čemu su dokazane štetočine. Treba biti baš budala pa pljuvati po Komšiću u trenutnoj političkoj konstalaciji snaga, kadru vodećih stranaka i opštoj situaciji na svim društveno-socijalnim nivoima u BIH.
- FOČANSKI PROPISI
#1549 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ići daleko nisam smio čestocvrčak_na_hedonizmu wrote:Imaš još neku želju ?FOČANSKI PROPISI wrote:Samo se broje oni iz Gruda i Lištice.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ako bude pametan, dobiće ogroman broj glasova u Federaciji.
Pritajene želje mogućnosti stežu
U svijetu bez reda znadem svoje mjesto
I dokle skromne granice dosežu
-
Cosmic
#1550 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imaš još neku želju ?FOČANSKI PROPISI wrote:Samo se broje oni iz Gruda i Lištice.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ako bude pametan, dobiće ogroman broj glasova u Federaciji.