Skijaš wrote:vivaldi wrote:Banksy wrote:
Daj da te pitam ... Vidim da ne pozdravljaš njegovu najavu osnivanja nove političke stranke, pa me zanima šta predlažeš, šta bi bilo pametno uraditi, posmatrajući stvari iz ugla nekog nacionalno neopterećenog, recimo bivšeg glasača SDP-a ili stranaka sličnog profila. Šta?
ja uopste ne vidim rijesenje situaciji u bih - pisem to od prvog dana. Uopste ne znam kako bi se moglo rijesiti jer je jaz ogroman i samo se betonira. Ako ne vidim generalno rijesenje, onda kada je rijec o bilo kakvom pojedincu tek ne vidim nikakvu nadu.
Meni je u svemu tome cilj da stvari ne idu nagore odnosno da narodu bude lakse bivstvovanje.
Dugo sam vremena mislio da kod nas ne moze gore s obzirom na infratsrtkturu i nezaposlenost. I jedina stvar koju sam (to naravno samo ja znam i ne mogu dokazati

) je uticaj krize na BiH jer sam bio ubijedjen da nas nece dotaci jer nema sta da dotkane.
Medjutim, danas je ekonomska situacija puno gora nego prije 4-5 godina, a to se vidi i po budzetima. Mislim da je kriza udarila svaku porodicu, a ionako se nije dobro zivjelo.
U svemu tome mi vec 2 godinu ne mozemo vlast sastaviti i mislim da to samo pogorsava stvari. Na kraju krajeva mi ni onih dzabnih 100 miliona ipa fodnova nismo uspjeli povuci.
Mislim da je Dodikova prevara Sarajeva po pitanju vojne imovine najbolji primjer zašto ovdje ustvari ne može doći do ekonomske stabilizacije bez kraha jedne od suprotstavljenih opcija. Ili će Bošnjaci bez radikalizacije prihvatiti formiranje nekog samo svog entiteta koji bi završavao kod Jablanice (ili u boljem slučaju na Bulevaru) ili će čitav projekat etnoteritorijalizacije propasti i vratićemo se svojatanju čitave zemlje od strane sva tri naroda. Jer napredak u stanju nezavršenog rata nije moguć bez pritiska i uplitanja međunarodne zajednice.
Dečko, presmiješan je tvoj multikulturizam... Nemoj samo pretjerati! Temu "Bosnjacki nacionalizam" uspio si zakljucati, nije valjda da se boris protiv gornjeg nacionalizma i ovih gore granica do Jablanice u Covicevom sovinistickom mozgu "krusaka i jabuka", zaboravio si samo drugu stranu Mostara, i stari most svakako...
Svoj neukusni sarkazam prodaji nekome drugom. Ako su ti zasmetale bosnjacke nacionalne teme, zasto odgovaras sovinizmom, kao da to u poslijeratnoj Bosni ima neku sarkasticnu vrijednost. Handzar je govorio o bosnjackom nacionalizmu, i ima pravo o tome govoriti, nakon vise od 100 godina šovinizma "poturice Hrvati" i "poturice Srbi". Čekaj da budem precizan i sarkastičan:"ti si pokatoličeni Srbin". Hajde traži svoju konstituvnost kao takav u Zagrebu. Sram te treba biti, ako mislis da je sovinizam koji vlada na forumima sirom Srbije i Hrvatske odgovor ovodasnjim mladim izgubljenim koji se bacaju i u nacionalizam -- sto je u Herceg-begovskoj-Bosni standard -- ne provocirajuci i ponizavajuci -- ček ček "vlahe".
Što se tiče tvoga multi-univerzuma, u kojem Bošnjaci žive više od 100 gidina da bi nak raju dočekali pokolj Sarajeva i genocid u Srebrenici -- jadan je! -- Lijepo ti to prosipaj s druge strane Neretve pa kao pohrvljatveni Srbin nećeš dobiti nikakvo skijaško polje, već će Herceg-Bosanci počet provjeravat da li su i oni Srbi, ustaše ili vlasi.
Da ne bi slucajno shvatio da ljude vrijedjas i da je i takav sarkasticni sovinizam, prvenstveno nakon sto ljudi nisu pisali na sovinisticki nacin, nakon cega se gospod nasao uvrijedjenim i u svojoj sveznalosti poceo po "poturicama"... Jadni mi da smo ovo dozvolili! Mi se ovakvim pravdamo zasto za Zeljka glasamo... Jao, jao, cek cek "da bi njemu bilo gore"...

Jer nama je stalo da ovom ili onom puku bude gore, nista vise... Ne damo hrvatski jezik i hrvatsku televiziju, cek "pokatoliceni"' jezik... pitaj prijatelje iz RS-a, trazi kod njih svoju konstitutivnost... gore u Posavini gdje je samo srusena kuca u Covicevom mozgu konstitutivna... Nemoj da bi ko slucajno poceo pricati o bosnjackoj nacionalnoj drzavi, ah... pocece nas smatrati da smo postali kao Crnogorci, jer u Bosni zive Srbi i Hrvati, a u Crnoj Gori, hmmm...
Samo nisu ti ovi iz RS-a zainteresirani za tebe, oni su tvoji prijatelji, sta njih briga ko su tvoji i sta su ikada bili, oni znaju da se kod klanjanja svetoj rezidenciji okrecu Srbiji, a ti Hrvatskoj, zato vrijedi udariti na ove sto izmisljaju zemlju Bosnu, Komsica npr., unisti covjek konstitutivnost, valjda zato sto je Rom, a da bi kao takav bio predsjednik mora se pretvarat da je arijevac. Evo sad ce se on izborit i za cetvrtog clana predjednika, nevidjenu konstitutivnost koja kosta milione budzedskih maraka, a onda ce Covic u svoj mozak morat ubaciti i jagode, mozda i po koju glavicu bijelog luka... ne bi mu bila na odmet, trebao bi srediti svoje zube, kao i svaki bh. političar...
Valjda se naljutis i onda ovim mladim handzarima napises sljedece: "Bosnjaci su Hrvati poturice koji su u tursko doba ... bla bal" ... Cekaj, ne razumijem ovu generalizaciju i odgovor... jabuke i kruske, tvoju konstAntitivnost i pricu o ugrozenosti... pa ni Svicarska ti nije uzor, kako viidim... Fino ti modeliraj svoju ovu pticu i sliku Sarajeva u Zagrebu, i pricaj im o pokatolicanstvu i djeda mrazu...
Nemoj se samo uvrijediti, molim te,... De fino na Herceg-Bosnu da ti srce bude na mjestu...
Macku o rep tvoja konstituvnost... Trazi je tamo na poskoku, na Herceg-Bosni i ostalim nepismenim "pokatolicenim"....
Jel kod tebe ovakav sarkazam pravilo? Jesil ga gore lijepo procitao, kako ti se svidja? Treba li ovako odgovarati?
Allah himanet i multi-Sarajevo, god save you!