Željko Komšić osniva novu stranku
-
maher
#1351 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
zeljko komsic nikako ne bi smio dok je na funkciji clana predsjednistva bih iz reda hrvatskog naroda formirati bilo kakvu stranku...odnosno koristiti tu funkciju u te svrhe
- Skijaš
#1352 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SPONAmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
Socijalistički POkret NAroda
- Zatamnjena stakla
#1353 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
JOHNNYJUVE wrote:forza juveSorel wrote:Da se pridružimo![]()
Maher, zašto?
- veljaca
#1354 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sretno Zeljko 
- madner
#1355 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne bih da kvarim percepciju, ali Komsic je bio jako jasan u intervju. On je moj igrac, ne tvoj.Skijaš wrote:SPONAmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
- Skijaš
#1356 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Prvo, ispravka na ovo prethodno, mislio sam "Socijalni Pokret Naroda" a pisao "Socijalistički". I drugo, na šta konkretno misliš ?madner wrote:Ne bih da kvarim percepciju, ali Komsic je bio jako jasan u intervju. On je moj igrac, ne tvoj.Skijaš wrote:SPONAmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
- madner
#1357 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Intervju na FTVu, razlog zasto je bio protiv sporazuma.
- volta dzontra
#1358 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Partija nije ni obnarodovana a već počele frakcijske borbemadner wrote:Ne bih da kvarim percepciju, ali Komsic je bio jako jasan u intervju. On je moj igrac, ne tvoj.Skijaš wrote:SPONAmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
- madner
#1359 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako je to u velikim strankama 
-
fiza
#1360 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa sto te ne zaposli? Nisam ja protiv nikog ovdje..tako da zaboravi na to nasao sam te u svom djelu ovo ono.. Kako ce biti SDA muslimanska kad je opljackala narod? Kako mogu smatrat muslimanom nekog ko ce se truditi da mi unisti zivot.JOHNNYJUVE wrote:sto se tice fakulteta NJMAČKA-BOSNA . . . sto se tice znanja onog teoretskog, tu je naš fakuultet svjetlosnu godinu ispred, sto se tice znanja u praksi , situacija obrnuta...
tako da je malo glupo pricati o fakultetu i diplomi...
sto se tice ovog dijela sto si rekla o tome gdje radi cije dijete, da ti iskreni kazem nasao sam te u onom dijelu mog posta "ko šta radi i kako je kome" a najmanje kako je meni... e sta mene briga gdje Željkov sin radi? neka bude direktor firme ako je zna voditi, neka igra za reprezentaciu ako zna igrati... neka ima dovoljno radnih mjesta u drzavi da ne gledam u takve stvari... najzad, da te pitam , gdje rade sinovi od
ALIJE IZETBEGOVIĆA, I NJEGOVA PORODICA, REISOVA DJECA GDJE STUDIRAJU, DODIKOVA, BLA BLA BLA.... ????? ako cemo tom linijom, danas nam je Alijin sin preCjednik, reisova djeca studiraju DILJEM svijetaitd itd...
a Bgm ja znam gdje Željko Komšić živi , i šta ima (jer moj otac koji je u ratu izgubio zdravlje i posao, zna lično Željka Komšića) i vjeruj, da je bio lopov, kao sto nije, da bi sad imao 4 vile, 3 vikendice i nekoliko apartmana i jahtu na moru... al nema... što li?
i kazes poljoprivredni fakultet zavrsila, bas me interesuje je li radis u struci, tj da li tvoja firma radi posao povezan sa tvojim obrazovanjem? ako radi , da li je moguće da otvoriš nešto slično i ovdje?
sto se tice ko su NAŠI.-.. evo da ti kazem, SDA je kao muslimanska, SNSD ti je kao SRPSTVO a HDZ ti je kao veliki hrvati.... i tako idu po selima i za 100 km iili šporet sumljive kvalitete kupe glasove , a nemaju PROGRAM POLJOPRIVREDNOG RAZVOJA TIH SELA...
sto se tice toga ko se s koje teme prebacio, pa 70% ljudi je okrenulo leđa SDP-u nakon odlaska ŽK od kojihe je nekih 30 posto ipak glasalo za SDP jer nisu imali drugu opciju...
naravno , sada im se ispunila želja da imaju covjeka koji ema skandala i korupcije iza sebe i da mogu mu pružiti podršku... znam sad da je tesko ovim NACIONALSITIMA al ...
moj otac nema ljiljan i nije ranjen a cijeli rad bio na prvoj liniji, i još mnogo ljudi, i da ti nesto pojasnim o ratu, neko mora i VODITI TAJ rat jer ako bi svi isli na prvu liniju te bitke bi bile izgubljene...
to ti je kao kad imas atomsku bombu a nemas covjeka koji je zna ispaliti, pa eksplodira u tvojoj drzavi
- Skijaš
#1361 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije on bio protiv sporazuma jer se rješavalo pitanje jednog od konstitutivnih naroda nego zato što se nije paralelno s tim riješilo i pitanje onih koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda. Mislim, OK, neka se zove "građanska", ali to ne bi trebalo biti protumačeno kao korak ka ugrožavanju konstitutivnosti jer sam siguran da to neće ni biti jedan od ciljeva stranke.madner wrote:Intervju na FTVu, razlog zasto je bio protiv sporazuma.
- kamen spoticanja
#1362 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
PZLmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
Projekt zlatka lagumdjije
- ultima_palabra
#1363 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Još te nije prošla ta paranoja?kamen spoticanja wrote:PZLmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
- madner
#1364 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Konstuitivnost je nespojiva sa gradjanskim modelom. Insticuonalna ravnopravnost je kovanica koja znaci gradjanska drzava koja postuje prava ljudi da se izjasne kako hoce i govore jednim od jezika BiH.Skijaš wrote:Nije on bio protiv sporazuma jer se rješavalo pitanje jednog od konstitutivnih naroda nego zato što se nije paralelno s tim riješilo i pitanje onih koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda. Mislim, OK, neka se zove "građanska", ali to ne bi trebalo biti protumačeno kao korak ka ugrožavanju konstitutivnosti jer sam siguran da to neće ni biti jedan od ciljeva stranke.madner wrote:Intervju na FTVu, razlog zasto je bio protiv sporazuma.
Bumo vidjeli.
- kamen spoticanja
#1365 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
pitat cu te ja 2015. u januaru ,kad konacno budemo znali imena koalicionih partnera...SDP-PLZ-HDZ-HDZ1990-SBBultima_palabra wrote:Još te nije prošla ta paranoja?kamen spoticanja wrote:PZLmadner wrote:Prijedlozi za imena nove stranke, da se malo vratimo na temu
svi ce te mi kahvu platit
- volta dzontra
#1366 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sreća pa je tu lider gigantskih kapaciteta koji može pomiriti tako jake osobnostimadner wrote:Tako je to u velikim strankama
-
maher
#1367 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
oblasti djelovanja clana predsjednistva su odbrana i vanjski poslovi...svoje vrijeme i raspolozive resurse u naredne dvije godine mora utrositi u te poslove, a ne u formiranje stranke...Sorel wrote:JOHNNYJUVE wrote:forza juveSorel wrote:Da se pridružimo![]()
![]()
Maher, zašto?
takodjer, njegova izjava je da kao clan predsjednistva zeli raditi u interesu svih gradjana bih, pa se formiranje stranke i stranacke aktivnosti ne bi bas uklapale u tu izjavu...
- kamen spoticanja
#1368 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ma nije moguc gradjanski koncept u BiH...reko Omer Cevramadner wrote:Konstuitivnost je nespojiva sa gradjanskim modelom. Insticuonalna ravnopravnost je kovanica koja znaci gradjanska drzava koja postuje prava ljudi da se izjasne kako hoce i govore jednim od jezika BiH.Skijaš wrote:Nije on bio protiv sporazuma jer se rješavalo pitanje jednog od konstitutivnih naroda nego zato što se nije paralelno s tim riješilo i pitanje onih koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda. Mislim, OK, neka se zove "građanska", ali to ne bi trebalo biti protumačeno kao korak ka ugrožavanju konstitutivnosti jer sam siguran da to neće ni biti jedan od ciljeva stranke.madner wrote:Intervju na FTVu, razlog zasto je bio protiv sporazuma.
Bumo vidjeli.
- madner
#1369 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dobro madner reko da je moguc.
Kome vise vjerujes?
Kome vise vjerujes?
- JOHNNYJUVE
#1370 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
NNP 
NOVI NARODNI POKRET
@FIZA
ja već radim
nema potrebe da se guram negdje gdje nisam stručan
al iako sa skromnim iskustvom, mislim da imam bolje ideje od 80 % političara koji su preCjednici opština ili sela kako hoćeš...
ja ti kazem SDA MUSLIMANSKA , jer se oni predstavljaju tako narodu (većinom po onim mjestima udaljenijim od gradova) i puna usta BOSNE I BORACA a moj stari ni zlatne kašike ni invalidnine iako ne može hodati
a imali su skoro 15-17 godina da mu to obezbjede
musliman, taj pojam je danas koristen tamo gdje ne treba, na veliku žalost... istina , musliman koji ima kućni odgoj neće nikad pomisliti da ukrade komšiju, ili bilo koga, isto kao i drugi VJERNICI ... problem je to sto nas narod nema uzora takvog, 95% političara je korumpirrano pa ide ona "ovaj manje krade" , e to je onaj dio koji Komšića uziže iznad LOPOVA (psoebno SDA, kad se samo sjetim Brankovića kojeg su gurali gdje su god stigli) , a ta ista SDA je svim silama branila ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE, pa brale, ako si pošten, sto nisi izglasao taj zakon?
hajmo Brankoviću ...šta imaš ? stan od 300 000 km? auto od 140 000 km? vikendicu od 80 000 km.. na papir...
520 000 km imas imovine, podjeeli na radni staz, prosječna plata , imas li kredit? nemas , ok , sve si platio kešom od plate... odlično .. trebao si imati platu od 5000 km mjesecno, i cijelu je davati da bi ovo imao... da vidim? nisi imao toliko? odakle ti pare? crnO? haj jaro u zatvor...
Prepisao imovinu ženi? odlično.. da vidimo odakle je žena to platila-... nije radila? crno? ajd i ti u zatvor... rođaku prepisao.. ajd da vidimo rođak odakle ti to
... pa bi gradili zatvore umjesto fabrika da ih sve smjestimo...
i nisi mi odg. jel radis u njemackoj u struci?
i da li se moze taj posao pokrenuti ovdje? 
NOVI NARODNI POKRET
@FIZA
ja već radim
ja ti kazem SDA MUSLIMANSKA , jer se oni predstavljaju tako narodu (većinom po onim mjestima udaljenijim od gradova) i puna usta BOSNE I BORACA a moj stari ni zlatne kašike ni invalidnine iako ne može hodati
musliman, taj pojam je danas koristen tamo gdje ne treba, na veliku žalost... istina , musliman koji ima kućni odgoj neće nikad pomisliti da ukrade komšiju, ili bilo koga, isto kao i drugi VJERNICI ... problem je to sto nas narod nema uzora takvog, 95% političara je korumpirrano pa ide ona "ovaj manje krade" , e to je onaj dio koji Komšića uziže iznad LOPOVA (psoebno SDA, kad se samo sjetim Brankovića kojeg su gurali gdje su god stigli) , a ta ista SDA je svim silama branila ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE, pa brale, ako si pošten, sto nisi izglasao taj zakon?
hajmo Brankoviću ...šta imaš ? stan od 300 000 km? auto od 140 000 km? vikendicu od 80 000 km.. na papir...
520 000 km imas imovine, podjeeli na radni staz, prosječna plata , imas li kredit? nemas , ok , sve si platio kešom od plate... odlično .. trebao si imati platu od 5000 km mjesecno, i cijelu je davati da bi ovo imao... da vidim? nisi imao toliko? odakle ti pare? crnO? haj jaro u zatvor...
Prepisao imovinu ženi? odlično.. da vidimo odakle je žena to platila-... nije radila? crno? ajd i ti u zatvor... rođaku prepisao.. ajd da vidimo rođak odakle ti to
i nisi mi odg. jel radis u njemackoj u struci?
- ultima_palabra
#1371 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma kod nas se u politici ne gleda ni mjesec unaprijed, a kamoli dvije godinekamen spoticanja wrote:pitat cu te ja 2015. u januaru ,kad konacno budemo znali imena koalicionih partnera...SDP-PLZ-HDZ-HDZ1990-SBB
svi ce te mi kahvu platit
Usput, ako ovaj projekt uspije, SDP bi mogao biti dosta marginaliziran, a SBB možda da ne bude ni parlamentarna stranka.
-
fiza
#1372 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Allah ti pozlatio jezik, o tome govorim. Koliko god crno izgledalo tako treba! Jer to nisu njihove pare,to su pare naroda.JOHNNYJUVE wrote:NNP
NOVI NARODNI POKRET
@FIZA
ja već radimnema potrebe da se guram negdje gdje nisam stručan
al iako sa skromnim iskustvom, mislim da imam bolje ideje od 80 % političara koji su preCjednici opština ili sela kako hoćeš...
ja ti kazem SDA MUSLIMANSKA , jer se oni predstavljaju tako narodu (većinom po onim mjestima udaljenijim od gradova) i puna usta BOSNE I BORACA a moj stari ni zlatne kašike ni invalidnine iako ne može hodatia imali su skoro 15-17 godina da mu to obezbjede
![]()
Prepisao imovinu ženi? odlično.. da vidimo odakle je žena to platila-... nije radila? crno? ajd i ti u zatvor... rođaku prepisao.. ajd da vidimo rođak odakle ti to... pa bi gradili zatvore umjesto fabrika da ih sve smjestimo...
i nisi mi odg. jel radis u njemackoj u struci?i da li se moze taj posao pokrenuti ovdje?
- Skijaš
#1373 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ja bih radije podržao četnički HDZ nego Komšića koji bi osporio konstitutivnost tri naroda i nejasno mi je otkud ti ideja da Željko uopšte želi ići tim putem. Hoće da "ostali" imaju klub u Domu naroda koji bi bio ravnopravan u odnosu na ostala tri kluba ? Odlično, apsolutna podrška. To je fer jer prema svim procjenama, onih koji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi ni Hrvati, ima nekoliko stotina hiljada u ovoj zemlji. Ali udarati u samu konstitutivnost, to je neprihvatljivo.madner wrote:Konstuitivnost je nespojiva sa gradjanskim modelom. Insticuonalna ravnopravnost je kovanica koja znaci gradjanska drzava koja postuje prava ljudi da se izjasne kako hoce i govore jednim od jezika BiH.Skijaš wrote:Nije on bio protiv sporazuma jer se rješavalo pitanje jednog od konstitutivnih naroda nego zato što se nije paralelno s tim riješilo i pitanje onih koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda. Mislim, OK, neka se zove "građanska", ali to ne bi trebalo biti protumačeno kao korak ka ugrožavanju konstitutivnosti jer sam siguran da to neće ni biti jedan od ciljeva stranke.madner wrote:Intervju na FTVu, razlog zasto je bio protiv sporazuma.
Bumo vidjeli.
-
fiza
#1374 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komsic koji sebe smatra sarajlijom ne trudi se da bosanci budu priznat narod-u tom grmu lezi zec!Skijaš wrote: Ja bih radije podržao četnički HDZ nego Komšića koji bi osporio konstitutivnost tri naroda i nejasno mi je otkud ti ideja da Željko uopšte želi ići tim putem. Hoće da "ostali" imaju klub u Domu naroda koji bi bio ravnopravan u odnosu na ostala tri kluba ? Odlično, apsolutna podrška. To je fer jer prema svim procjenama, onih koji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi ni Hrvati, ima nekoliko stotina hiljada u ovoj zemlji. Ali udarati u samu konstitutivnost, to je neprihvatljivo.
- madner
#1375 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako ti je on blizi sta cu ti ja.
Koncept konstuitivnosti nije spojiv sa gradjanskom drzavom.
Koncept konstuitivnosti nije spojiv sa gradjanskom drzavom.