Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1301 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

fiza wrote: narod je sam sebe okarakterisao ugrozenima. ja sa 29.godina imam firmu u Njemackoj. Ovako ti je to bilo, upisala ja faks u Sa, normala, dosla do zadnje godine 2 godine gurala jedan ispit, jer liku nisam bila simpaticna. Dosla u Njemacku upisala isti fakultet, polozila razliku predmeta, i taj usrani ispit , tj za godinu sam 7 ispita ocistila. Imam diplomu u ruci , priznala je BiH ili ne. Dosla u BiH, ne priznaju diplomu, vratila se otvorila firmu! Zasto tako ne razmisljaju ostali? Ok zapelo mji je u BiH odo traziti hajra negdje drugo. nema posla u BiH odo traziti hajra u drugoj drzavi. Ja sam muslimanka, pokrivena sam, vecu tolerantnost sam pronasla ovdje nego u BiH! Dolje pokrivena djevojka zavrsi fakultet, htjeli priznati ili ne medju NJEN narod nece naci posla-a svi hvale hidzab! Narod kao narod doljke navikao je da mu se daje, zbog toga niko ni nece da radi, kada dobije posao ne izdrzi ni mjesec dana, ili se prijavi a moli Boga da nedobije posao.
ma milina
ljudi kod nas leze i zive od socijale
umjesto da lijepo rade, vikend slobodan, plata redovna, pio i zdravstveno se svima uplacuje
ma zemlja dembelija, ali narod lijen
madner

#1302 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

fiza wrote:
madner wrote:Ili ne moze poloziti jedan ispit i onda mu svako drugi kriv. :D
Pa kako sam u Njemackoj iz prve? Htjeli priznati ili ne U BiH na zalost postoji jos uvijek kako se zoves, kako si obucena. Hvala Bogu pa BiH nije jedina drzava.
Neki ljevi faks.

Nije ni cudo da nije priznat.
fiza

#1303 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

plain vanilla wrote:
fiza wrote: narod je sam sebe okarakterisao ugrozenima. ja sa 29.godina imam firmu u Njemackoj. Ovako ti je to bilo, upisala ja faks u Sa, normala, dosla do zadnje godine 2 godine gurala jedan ispit, jer liku nisam bila simpaticna. Dosla u Njemacku upisala isti fakultet, polozila razliku predmeta, i taj usrani ispit , tj za godinu sam 7 ispita ocistila. Imam diplomu u ruci , priznala je BiH ili ne. Dosla u BiH, ne priznaju diplomu, vratila se otvorila firmu! Zasto tako ne razmisljaju ostali? Ok zapelo mji je u BiH odo traziti hajra negdje drugo. nema posla u BiH odo traziti hajra u drugoj drzavi. Ja sam muslimanka, pokrivena sam, vecu tolerantnost sam pronasla ovdje nego u BiH! Dolje pokrivena djevojka zavrsi fakultet, htjeli priznati ili ne medju NJEN narod nece naci posla-a svi hvale hidzab! Narod kao narod doljke navikao je da mu se daje, zbog toga niko ni nece da radi, kada dobije posao ne izdrzi ni mjesec dana, ili se prijavi a moli Boga da nedobije posao.
ma milina
umjesto da lijepo rade, vikend slobodan, plata redovna, pio i zdravstveno se svima uplacuje
Pa sto ne nabave stoku? Znas li ti koliko ima ljudi placaju drugima da im izdaju zemlju da nesta usiju. Narod je kriv sto im se to ne uplacuje, svako sam sebi kroji sudbinu. Nece ti privatnik uplacivati-ima rjesenje prijavi ga! Radis na crno- prijavi ga! Imam poznanicu u BiH, otisla da prijavi ove porodicne doktore, otisla zubaru, nece on, eto prepunjen, hajd na 3.ci sprat kod jedne Suvade, otisla kod nje, zena naslonjena na prozor, ne zna sta ce od dosade, i nije je htjela primiti,. Eto i ona prenapunjena, eto da pokusa u dr. opstini. I ti kad cujes takve stvari, dokaz je koliko ljudi zele raditi, pa kad ostanu bez posla, svako im kriv,.
fiza

#1304 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

madner wrote:
fiza wrote:
madner wrote:Ili ne moze poloziti jedan ispit i onda mu svako drugi kriv. :D
Pa kako sam u Njemackoj iz prve? Htjeli priznati ili ne U BiH na zalost postoji jos uvijek kako se zoves, kako si obucena. Hvala Bogu pa BiH nije jedina drzava.
Neki ljevi faks.

Nije ni cudo da nije priznat.
Nije priznat u BiH kao sto BiH-diplome nisu priznate vani :D
madner

#1305 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Neke jesu neke nisu. Kao sto i nije problem akreditovati neljeve diplome ovdje.
Real Khan

#1306 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Real Khan »

fiza wrote: Pa kako sam u Njemackoj iz prve? Htjeli priznati ili ne U BiH na zalost postoji jos uvijek kako se zoves, kako si obucena. Hvala Bogu pa BiH nije jedina drzava.
Nije priznat u BiH kao sto BiH-diplome nisu priznate vani :D
[/quote]

@Fizo, Allaha ti dž.š., kakve veze ima tvoj ispit i faks sa ovom temom?! Ima drugi podforum pa opleti o diplomi, ispitu, hidzabu itd.
P.S. Halali na tonu, ali nikakve veze ne vidim između tvojih ispita i osnivanja stranke gospodina iz naslova
plain vanilla

#1307 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

fiza wrote:
plain vanilla wrote:
ma milina
Pa sto ne nabave stoku? Znas li ti koliko ima ljudi placaju drugima da im izdaju zemlju da nesta usiju. Narod je kriv sto im se to ne uplacuje, svako sam sebi kroji sudbinu. Nece ti privatnik uplacivati-ima rjesenje prijavi ga! Radis na crno- prijavi ga! Imam poznanicu u BiH, otisla da prijavi ove porodicne doktore, otisla zubaru, nece on, eto prepunjen, hajd na 3.ci sprat kod jedne Suvade, otisla kod nje, zena naslonjena na prozor, ne zna sta ce od dosade, i nije je htjela primiti,. Eto i ona prenapunjena, eto da pokusa u dr. opstini. I ti kad cujes takve stvari, dokaz je koliko ljudi zele raditi, pa kad ostanu bez posla, svako im kriv,.
Jer stoka nije besplatna? Jer nemaju zemlju?

Naravno, narod glupi je za sve kriv...nema veze sto drzava dozvoljava sve lopovluke, narod je kriv.

Radis na crno, prijavi ga, ostani bez posla

halo ba Njemacka, de malo saberi se
fiza

#1308 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

madner wrote:Neke jesu neke nisu. Kao sto i nije problem akreditovati neljeve diplome ovdje.
Kako mozete ocekivati da neko prizna Vas uspijeh ako vi ne priznate tudji? :) Koliko je naseg naroda Vani, zavrse fakultete nema sanse da se zaposle u BiH, s druge strane sta ocekivat od drzave koja nije rijesila status sama sa svojom diplomom... Zavrsis fakultet, diplomiras u rangu si sa srednjoskolcem- po novom sistemu, Vecu prednost ima neko ko je VISU zavrsio nego neko ko je DIPLOMIRAO,.
fiza

#1309 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

plain vanilla wrote:
fiza wrote:
plain vanilla wrote:
ma milina
Jer stoka nije besplatna? Jer nemaju zemlju?

Naravno, narod glupi je za sve kriv...nema veze sto drzava dozvoljava sve lopovluke, narod je kriv.

Radis na crno, prijavi ga, ostani bez posla

halo ba Njemacka, de malo saberi se
Mogu imati za auta, za mobitele, za markiranu garderobu, za kafice, igranke, za koncerte, a ne mogu za stoku? Moja porodica se bavi stocarstvom od 1993.g pa nam NIKAD nije zafalilo. Ima preko 300 ovaca, nismo imali dunum zemlje ali smo ljudima placali da nam izdaju zemlju. Kasnije smo kupili, ako ne ulazes neces ni imati. prodaj stan kupi zemlju, napravi sobicu i vanjski wc. pa kako budes imala siri se. od sobice nastanu dvije, od dvije tri, pa ploca, pa gradis sprat pa krov, fasadu. Ne mozes odmah imati i kucu i stilski namjestaj i kuhinju, i auto i skupi mobitel. Ja sam bila siromasna, okusila sam kako je to kad ti drugi daju ono sto oni iznosaju pa eto da ne bace to smece daj sevapa moze sirotinja nosati. Dok su drugi mahali mobitelima, i kaficama poslije skole, meni je bilo kuci, uzmi knjigu idi na ispasu i uci. Nas je 7.mero bilo u jednoj sobi, Nismo ni kuhinje imali. Vec hajde sporet madrac, neki bio babo napravio kauc, ono daske, na to smo stavili dusek pa smo imali kauc, od vune pravili jastuke, duseke, i jorgane, majka je plela, muzla, prodavala vunu... Uvijek je to bilo da onaj ko okusi zalogaj siromastva kad ti neko da svoje smece a ne neku novu garderobu, makar kapu, uvijek smo mi siromasni procvijetali u zivotu. Dok se moj uzrast igrao ja sam cuvala ovce i ucila, koliko sam puta plakala jer su me izbjegavali zbog siromastva... ali nikad u zivotu nikad nisam prosila.Nikad u zivotu nisam rekla nemam. Bila sam previse ponosna za to. Moji su izgubili preko 5000Km jer sam obnavljala zbog jednog ispita. Ne znas sta je siromastvo. Budi zahvalna i zahv ali Bogu sto imas kompjuter a ne radis (ako si nezaposlena), jer ja ga nisam imala dok su se drugi nad njim izivljavali.
Vi ste dosta nezahvalan narod, ogledajte se na one koji nemaju nikako pa idu u sumu sa celljadima da mogu nesta naloziti. Dolazi zima, dok ce te se vi uvijati u vase tople deke, dzempere, dok imate naloziti, dok vas drzava grije, dok sijedis po ovoj kisi u kuci za kompjuterom sjeti se da sad neko hoda sa celjadom po sumi i reze sa onom rucnom pilom a ne sa motorkom drva. Budite zahvalni! recite hvala Bogu!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1310 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

PRAVDA ZA FIZU!
madner

#1311 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Drzava za fizu :D
ultima_palabra

#1312 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Halo ba đak trkač, nobody cares :-)
plain vanilla

#1313 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

fiza wrote:
Mogu imati za auta, za mobitele, za markiranu garderobu, za kafice, igranke, za koncerte, a ne mogu za stoku? Moja porodica se bavi stocarstvom od 1993.g pa nam NIKAD nije zafalilo. Ima preko 300 ovaca, nismo imali dunum zemlje ali smo ljudima placali da nam izdaju zemlju. Kasnije smo kupili, ako ne ulazes neces ni imati. prodaj stan kupi zemlju, napravi sobicu i vanjski wc. pa kako budes imala siri se. od sobice nastanu dvije, od dvije tri, pa ploca, pa gradis sprat pa krov, fasadu. Ne mozes odmah imati i kucu i stilski namjestaj i kuhinju, i auto i skupi mobitel. Ja sam bila siromasna, okusila sam kako je to kad ti drugi daju ono sto oni iznosaju pa eto da ne bace to smece daj sevapa moze sirotinja nosati. Dok su drugi mahali mobitelima, i kaficama poslije skole, meni je bilo kuci, uzmi knjigu idi na ispasu i uci. Nas je 7.mero bilo u jednoj sobi, Nismo ni kuhinje imali. Vec hajde sporet madrac, neki bio babo napravio kauc, ono daske, na to smo stavili dusek pa smo imali kauc, od vune pravili jastuke, duseke, i jorgane, majka je plela, muzla, prodavala vunu... Uvijek je to bilo da onaj ko okusi zalogaj siromastva kad ti neko da svoje smece a ne neku novu garderobu, makar kapu, uvijek smo mi siromasni procvijetali u zivotu. Dok se moj uzrast igrao ja sam cuvala ovce i ucila, koliko sam puta plakala jer su me izbjegavali zbog siromastva... ali nikad u zivotu nikad nisam prosila.Nikad u zivotu nisam rekla nemam. Bila sam previse ponosna za to. Moji su izgubili preko 5000Km jer sam obnavljala zbog jednog ispita. Ne znas sta je siromastvo. Budi zahvalna i zahv ali Bogu sto imas kompjuter a ne radis (ako si nezaposlena), jer ja ga nisam imala dok su se drugi nad njim izivljavali.
Vi ste dosta nezahvalan narod, ogledajte se na one koji nemaju nikako pa idu u sumu sa celljadima da mogu nesta naloziti. Dolazi zima, dok ce te se vi uvijati u vase tople deke, dzempere, dok imate naloziti, dok vas drzava grije, dok sijedis po ovoj kisi u kuci za kompjuterom sjeti se da sad neko hoda sa celjadom po sumi i reze sa onom rucnom pilom a ne sa motorkom drva. Budite zahvalni! recite hvala Bogu!
sta sad, da mislimo na lijen narod? nek rade, nek sebi zarade, sto se foliraju
panonac04

#1314 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by panonac04 »

PRAVDA ZA FIZU! :thumbup:
fiza

#1315 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

plain vanilla wrote:
fiza wrote:
Pa da! U BiH ima vise auta nego ljudi! Ne znam, ja i ti cemo uvijek drugacije razmisljati, nije mi jasno da covo koji ne radi, koji sebe smatra ugrozenim da po citav dan sjedi za kompom! Pa i to kosta! Odakle mu?
fiza

#1316 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

panonac04 wrote:PRAVDA ZA FIZU! :thumbup:
Pa ne, ali govorim cinjenice... treba reci hvala Bogu pa necu morati skakati po sumi vec sjedim za kompjuterom u toploj sobi.
plain vanilla

#1317 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

fiza wrote:
plain vanilla wrote:
Pa da! U BiH ima vise auta nego ljudi! Ne znam, ja i ti cemo uvijek drugacije razmisljati, nije mi jasno da covo koji ne radi, koji sebe smatra ugrozenim da po citav dan sjedi za kompom! Pa i to kosta! Odakle mu?
mozda ga svalerka izdrzava

ali to nije tema, ni tvoj fakultet, ni Njemacka
tema je Komsic
plain vanilla

#1318 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

fiza wrote:
Pa ne, ali govorim cinjenice... treba reci hvala Bogu pa necu morati skakati po sumi vec sjedim za kompjuterom u toploj sobi.
kome da se zahvali onaj koji ne vjeruje u Boga :mrgreen:

spusti se malo na zemlju, zavrsit ces k'o Dzeni
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1319 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Šta je ovo?Niti jednog ugrozdbenika na temi? :oops:
fiza

#1320 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fiza »

plain vanilla wrote:
fiza wrote:
kome da se zahvali onaj koji ne vjeruje u Boga :mrgreen:

spusti se malo na zemlju, zavrsit ces k'o Dzeni
Da nije tema, ali sam sebe navela kao primjer. Onaj ko hoce da radi uvijek ce naci posla..makar u kanalu, :) I uopste se nisam uzdigla kao sto ste vi to protumacili, vec sam navela primjer sta znaci biti siromasan a sta znaci kad sebe neko hoce da etiketira kao siromasnu osobu. A za Komsica rekoh, nacionalistima ne treba dati pravo glasa.
blesava

#1321 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by blesava »

Od kad je pocela ova prica sa Zeljkom i novom strankom, sa kim sam got pricala, svi su odmah izjavili da ce postati clanovi i podrzati zeljka, cak su tu bili u pitanju i neki zadrti SDA-ovci, SBB-ovci kao i oni koji su totalno apoliticni i koji nikad nisu ni izasli na izbore u zivotu.
Tako da je sasvim izvijesno da imamo pobjednika na slijedecim izborima.
plain vanilla

#1322 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

blesava wrote:Od kad je pocela ova prica sa Zeljkom i novom strankom, sa kim sam got pricala, svi su odmah izjavili da ce postati clanovi i podrzati zeljka, cak su tu bili u pitanju i neki zadrti SDA-ovci, SBB-ovci kao i oni koji su totalno apoliticni i koji nikad nisu ni izasli na izbore u zivotu.
imal koji HDZovac ili SNSDovac
žuti

#1323 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by žuti »

plain vanilla wrote:
blesava wrote:Od kad je pocela ova prica sa Zeljkom i novom strankom, sa kim sam got pricala, svi su odmah izjavili da ce postati clanovi i podrzati zeljka, cak su tu bili u pitanju i neki zadrti SDA-ovci, SBB-ovci kao i oni koji su totalno apoliticni i koji nikad nisu ni izasli na izbore u zivotu.
imal koji HDZovac ili SNSDovac
AHA :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1324 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Sad će ti se javiti "analitičari" da ti objasne koliko je to pogubno. 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1325 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

fiza wrote:
šta fali šumi? obično se šume plaši oni što su friško pobjegli iz nje
Locked