Samo na temi posvećenoj strančici, što mi svakako nije promaklo i dobro me zabavilo. Ali SDP je oduvijek neprikosnoveni pobjednik svih izbora na ovom forumu i puls njegovih glasača se ovdje može premjeriti sa minimalnim odstupanjima. Ne kažem da je ovdje moguće utvrditi ko će pobijediti na izborima (pobijedit će SDA naravno, uvijek, čak i kad izgubi), već da se ovdje najpreciznije artikuliraju motivi glasačkog tijela SDP-a.nosara wrote:Do ovih zadnjih... Oderala ih i nasa strancica... Tuga golema...!nekavalaitrebatako wrote: Nije. Na ovom forumu je SDP apsolutni pobjednik svih izbora od osnivanja foruma. Zato i jeste reprezentativan kad je riječ o motivaciji glasača SDP-a u bilo kojoj fazi njegovog postojanja. NS je bidaat, nije ni to lijepo raditi nosara.
Željko Komšić osniva novu stranku
-
nekavalaitrebatako
#1176 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- nosara
#1177 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A zasto kisni ljudi iz sdp-a nisu slusali taj puls...?nekavalaitrebatako wrote:Samo na temi posvećenoj strančici, što mi svakako nije promaklo i dobro me zabavilo. Ali SDP je oduvijek neprikosnoveni pobjednik svih izbora na ovom forumu i puls njegovih glasača se ovdje može premjeriti sa minimalnim odstupanjima. Ne kažem da je ovdje moguće utvrditi ko će pobijediti na izborima (pobijedit će SDA naravno, uvijek, čak i kad izgubi), već da se ovdje najpreciznije artikuliraju motivi glasačkog tijela SDP-a.nosara wrote:Do ovih zadnjih... Oderala ih i nasa strancica... Tuga golema...!nekavalaitrebatako wrote: Nije. Na ovom forumu je SDP apsolutni pobjednik svih izbora od osnivanja foruma. Zato i jeste reprezentativan kad je riječ o motivaciji glasača SDP-a u bilo kojoj fazi njegovog postojanja. NS je bidaat, nije ni to lijepo raditi nosara.
-
nekavalaitrebatako
#1178 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zato što su bili zauzeti forumanjem i banovanjem ljudi koji su kritikovali SDP.
-
faer
#1179 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
u ovom tvom argumentu je glavni problem hdz-ova. naime, KONST NARODI NISU IZBORNE JEDINICE! hdz-ovi su sebe i svoje glasace uvjerili u to da oni moraju moci da blokiraju sve sto im se ne svidja i onda kad ih realnost demantuje oni padaju u kalimero histerije.volta dzontra wrote:@Man of steel
Hrvati nemaju sve poluge s kojima u politickom sistemu raspolazu Bosnjaci i Srbi. Zato je nosara u pravu. Bez Hrvata se moze napraviti vlada FBIH i VM. U ovom slucaju HDZove je u VM uveo Dodik.
Sad koliko je korisno zanemarivati glasacku vecinu jednog navodno konstitutivnog naroda to je drugo pitanje
fino procitajte ustav pa onda ospite paljbu po franji t. koji vas je ocito prodao u dejtonu, a onda vas dokrajcili petric i beri. danas je stanje takvo i imate dvije mogucnosti: 1. da se opet dignete na oruzanu borbu, 2. da prihvatite cinjenice i pocnete da prihvatate obrise gradjanskog drustva.
sto se tice komisca, mislim da ce 2014. proci puno bolje nego sto to iko ovdje ocekuje. naime, on je jednaka opasnost i za sda i za sdp. sbb ce po meni svakako dozivjeti konacni slom 2014. jer fahro nije uspio da glasacima objasni zasto bi napustili sda zbog njegove imaginarne price o okretanju bosnjaka svojim problemima. naime, velika vecina ljudi koji glasaju za sda ima pretenzije da se bavi i banja lukom jednako kao zenicom.
mislim da je komsic dao intervju zivota neki dan na ftv i da sad ima dosta vremena da pocne lagano kreirati masineriju koja ce se primarno baviti sprijecavanjem kradje prilikom prebrojavanja glasova 2014. realno, postavio se kao neko ko je iznad politike i neko ko sve glasace postuje i voli. zadnji koji je to uradio je bio stjepan m.
- Skijaš
#1180 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bitno je moralno, pravno i istorijsko uporište određene ideje, ako "glasačka većina" podržava pogrešnu ideju, tu "glasačku većinu" treba ignorisati. O tom se ovdje radi, o sukobu ideja. Ako neko (bez obzira na etničku pripadnost) podržava dizanje zidova među narodima i zapišavanje teritorije (pogotovo u situacijama kao kod nas gdje nema dogovora oko toga gdje bi ti zidovi nikli), boli me uho za to njegovo mišljenje. Treba ga preglasati, to je ljudska obaveza i nešto ne bi valjalo s nama da pokušavamo uvažiti te bolesne ideje.volta dzontra wrote:Sad koliko je korisno zanemarivati glasacku vecinu jednog navodno konstitutivnog naroda to je drugo pitanje
- volta dzontra
#1181 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A da ponovo procitas sta sam ja napisao? Isto sto i ti! Samo bez frustracije i pozivanja na Franju T. , Petricha i tesko prikrivenog sovinizma prema Hrvatima koji zele utjecati na politicke tijekove u drzavi u kojoj zive.faer wrote:u ovom tvom argumentu je glavni problem hdz-ova. naime, KONST NARODI NISU IZBORNE JEDINICE! hdz-ovi su sebe i svoje glasace uvjerili u to da oni moraju moci da blokiraju sve sto im se ne svidja i onda kad ih realnost demantuje oni padaju u kalimero histerije.volta dzontra wrote:@Man of steel
Hrvati nemaju sve poluge s kojima u politickom sistemu raspolazu Bosnjaci i Srbi. Zato je nosara u pravu. Bez Hrvata se moze napraviti vlada FBIH i VM. U ovom slucaju HDZove je u VM uveo Dodik.
Sad koliko je korisno zanemarivati glasacku vecinu jednog navodno konstitutivnog naroda to je drugo pitanje
fino procitajte ustav pa onda ospite paljbu po franji t. koji vas je ocito prodao u dejtonu, a onda vas dokrajcili petric i beri. danas je stanje takvo i imate dvije mogucnosti: 1. da se opet dignete na oruzanu borbu, 2. da prihvatite cinjenice i pocnete da prihvatate obrise gradjanskog drustva.
sto se tice komisca, mislim da ce 2014. proci puno bolje nego sto to iko ovdje ocekuje. naime, on je jednaka opasnost i za sda i za sdp. sbb ce po meni svakako dozivjeti konacni slom 2014. jer fahro nije uspio da glasacima objasni zasto bi napustili sda zbog njegove imaginarne priceo okretanju bosnjaka svojim problemima. naime, velika vecina ljudi koji glasaju za sda ima pretenzije da se bavi i banja lukom jednako kao zenicom.
mislim da je komsic dao intervju zivota neki dan na ftv i da sad ima dosta vremena da pocne lagano kreirati masineriju koja ce se primarno baviti sprijecavanjem kradje prilikom prebrojavanja glasova 2014. realno, postavio se kao neko ko je iznad politike i neko ko sve glasace postuje i voli. zadnji koji je to uradio je bio stjepan m.
Uglavnom. Jos jedna od bizarnosti projekta Komsic je zakljucak da su njegovi najvatreniji navijaci ljudi koji ne mogu skriti sovinizam prema Hrvatima koji imaju drukcije politicke stavove.
Ima i;
3.Zivjeti i gledati takve kao ti da pjene od sovinizma
-
Cosmic
#1182 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ublehe koje su ublehaši iznosili dok me nije bilo na forumu:
1. Bošnjaci su glasali za Komšića da bi napakostili Hrvatima
2. Ljudi su glasali za Komšića jer je slao poruke tipa "po prstima i po nosu"
3. Ne treba nam još jedna stranka pored njih 200. Da pojasnim, nije isto kad Esko osnuje SES i kad Komšić osnuje stranku. SES i slični nam ne trebaju, Komšić nam treba i to što prije.
4. Komšić se kandidovao ispred SDP-a da uzme "legitimnim" Hrvatima mjesto u predsjedništvu. I ovo da pojasnim, Komšić (a i ja sa njim) uopšte ne smatra da bi bilo koji narod trebao da ima ekskluzivnog prestavnika, pri čemu je ismijavanje trenutnog izbornog zakona poželjno. Čak pri tome nije prekršio Ustav ni na koji način. Ustav ne priča o predstavnicima u Predsjedništvu nego o pripadnicima.
5. Ismijavanja na ličnoj osnovi koja najviše govore o onima koji ih iznose uopšte ne treba komentarisati. Nek samo zamisle da svi mediji u državi komentarišu njihov nehljebski život.
Nastavite sa šupljom, biće citiranja za dvije godine. A onda u mišije rupe
1. Bošnjaci su glasali za Komšića da bi napakostili Hrvatima
2. Ljudi su glasali za Komšića jer je slao poruke tipa "po prstima i po nosu"
3. Ne treba nam još jedna stranka pored njih 200. Da pojasnim, nije isto kad Esko osnuje SES i kad Komšić osnuje stranku. SES i slični nam ne trebaju, Komšić nam treba i to što prije.
4. Komšić se kandidovao ispred SDP-a da uzme "legitimnim" Hrvatima mjesto u predsjedništvu. I ovo da pojasnim, Komšić (a i ja sa njim) uopšte ne smatra da bi bilo koji narod trebao da ima ekskluzivnog prestavnika, pri čemu je ismijavanje trenutnog izbornog zakona poželjno. Čak pri tome nije prekršio Ustav ni na koji način. Ustav ne priča o predstavnicima u Predsjedništvu nego o pripadnicima.
5. Ismijavanja na ličnoj osnovi koja najviše govore o onima koji ih iznose uopšte ne treba komentarisati. Nek samo zamisle da svi mediji u državi komentarišu njihov nehljebski život.
Nastavite sa šupljom, biće citiranja za dvije godine. A onda u mišije rupe
- vivaldi
#1183 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komso bi sa strankom mogao dodatno zakomlikovati stvari, ako njegova popularnost ne izblijedi u naredne dvije godine. Rijesiti nece i ne moze nista, to je sigurno, ali koliko moze zakomplikovati to je trenutno nepoznanica
- volta dzontra
#1184 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako glasacka vecina podzava ideju koju zastupa demokratskim sredstvima i bez krsenjazakona ko si ti da procijenjujes njezinu moralnost s vlastite partikularne pozicije.Skijaš wrote:Bitno je moralno, pravno i istorijsko uporište određene ideje, ako "glasačka većina" podržava pogrešnu ideju, tu "glasačku većinu" treba ignorisati. O tom se ovdje radi, o sukobu ideja. Ako neko (bez obzira na etničku pripadnost) podržava dizanje zidova među narodima i zapišavanje teritorije (pogotovo u situacijama kao kod nas gdje nema dogovora oko toga gdje bi ti zidovi nikli), boli me uho za to njegovo mišljenje. Treba ga preglasati, to je ljudska obaveza i nešto ne bi valjalo s nama da pokušavamo uvažiti te bolesne ideje.volta dzontra wrote:Sad koliko je korisno zanemarivati glasacku vecinu jednog navodno konstitutivnog naroda to je drugo pitanje
Ako vec i procijenjujes to ti ne daje pravo da preglasavas.
Ako vec imas mogucnost preglesavanja i koristis je onda je hinjski s.... kako je to jos i bogougodno jer ti , preglasavani, nisu spoznali drzavotvornu ideju rahmetli A.I.
Zasto cuko lize jaja? Zato sto moze dobaviti. Zasto Bosnjaci preglasavaju Hrvate? Zato sto im je to ustavno-izborno omoguceno!
Nema potrebe da moraliziras nad stvarima koje su politicki legitimne.
-
faer
#1185 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
?volta dzontra wrote:A da ponovo procitas sta sam ja napisao? Isto sto i ti! Samo bez frustracije i pozivanja na Franju T. , Petricha i tesko prikrivenog sovinizma prema Hrvatima koji zele utjecati na politicke tijekove u drzavi u kojoj zive.faer wrote:u ovom tvom argumentu je glavni problem hdz-ova. naime, KONST NARODI NISU IZBORNE JEDINICE! hdz-ovi su sebe i svoje glasace uvjerili u to da oni moraju moci da blokiraju sve sto im se ne svidja i onda kad ih realnost demantuje oni padaju u kalimero histerije.volta dzontra wrote:@Man of steel
sto se tice komisca, mislim da ce 2014. proci puno bolje nego sto to iko ovdje ocekuje. naime, on je jednaka opasnost i za sda i za sdp. sbb ce po meni svakako dozivjeti konacni slom 2014. jer fahro nije uspio da glasacima objasni zasto bi napustili sda zbog njegove imaginarne priceo okretanju bosnjaka svojim problemima. naime, velika vecina ljudi koji glasaju za sda ima pretenzije da se bavi i banja lukom jednako kao zenicom.
Uglavnom. Jos jedna od bizarnosti projekta Komsic je zakljucak da su njegovi najvatreniji navijaci ljudi koji ne mogu skriti sovinizam prema Hrvatima koji imaju drukcije politicke stavove.
Ima i;
3.Zivjeti i gledati takve kao ti da pjene od sovinizma
dakle moja podrska komsicu=sovinizam prema hrvatima? molim te da elaboriras
- Challenger__
#1186 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nemam želju da umanjim nadu onima koji je vide u novom pozicioniranju Željka Komšića, niti da umanjim zabrinutost onih Hrvata koji u istom vide sredstvo njihove marginalizacije. Ne pišem o njegovoj stranci uopšte. Interesuje me međunarodni aspekt aktuelne paradigme Komšić-Man of steel wrote:Lagumdžija tvrdi da je raskinuo koalciju sa SDA zbog budžeta a prešućuje odlazak kod Merkelove, i to sve nakon što su Čović i Krišto išli u Njemačku da se žale jer su ih željeli istisnuti iz vlasti. Toliko o "nebitnosti" Hrvata!
Man of steel, ovo što si napisao je hronološki sasvim tačno.
Uslovno rečeno, njemačka inicijativa je počela da se realizuje novom većinom, a kakav je odnos američke ambasade prema istoj, mislim da se može vidjeti iz ponašanja Željka Komšića.
Last edited by Challenger__ on 14/10/2012 15:48, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#1187 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nema šanse. Dokle god je Hrvat ili Srbin, Bošnjaci će biti radi da ga izaberu. Ukoliko bi se izjasnio Bošnjak, postao bi samo još jedan Mirnes, sa nešto drukčijim imenom. A Mirnesa ovdje ima na pasja preskakala.Da se taj isti Komšić kandiduje kao član predsjedništva iz reda Bošnjaka sigurno bi bez konkurencije pobjedio
- volta dzontra
#1188 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Americka ambasada se zajebaje na marginama americkih vanjsko-politickih interesa. Tko god obeca cvrsto da ce pokusati napraviti nesto oni ga poguraju. Ako ispusi oni operu ruke i idu do novog obecanka. I tako vec 17 godina bez pritiska da im konacno upali....ako i ne upali nema veze. Ni iz dzepa ni u dzep. Ako su Zlatka pustili niz vodu pustit ce i Zeljka ako se pokaze neuspjesan. Ko ne vidi tu mustru kroz americki intervencionizam od 2. svjetskog rata slijep je kod ociju....Challenger__ wrote:Nemam želju da umanjim nadu onima koji je vide u novom pozicioniranju Željka Komšića, niti da umanjim zabrinutost onih Hrvata koji u istom vide sredstvo njihove marginalizacije. Ne pišem o njegovoj stranci uopšte. Interesuje me međunarodni aspekt aktuelne paradigme Komšić-Man of steel wrote:Lagumdžija tvrdi da je raskinuo koalciju sa SDA zbog budžeta a prešućuje odlazak kod Merkelove, i to sve nakon što su Čović i Krišto išli u Njemačku da se žale jer su ih željeli istisnuti iz vlasti. Toliko o "nebitnosti" Hrvata!
Man of steel, ovo što si napisao je hronološki sasvim tačno.
Uslovno rečeno, njemačka inicijativa je počela da se realizuje novom većinom, a kakav je iodnos američke ambasade prema istoj, mislim da se može vidjeti iz ponašanja Željka Komšića.
- Skijaš
#1189 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Čovjek. Nacisti isto tako šire svoje stavove "demokratskim sredstvima", ali me to ne obavezuje da nacizam uvažim kao legitimnu opciju.volta dzontra wrote:Ako glasacka vecina podzava ideju koju zastupa demokratskim sredstvima i bez krsenjazakona ko si ti da procijenjujes njezinu moralnost s vlastite partikularne pozicije.Skijaš wrote:Bitno je moralno, pravno i istorijsko uporište određene ideje, ako "glasačka većina" podržava pogrešnu ideju, tu "glasačku većinu" treba ignorisati. O tom se ovdje radi, o sukobu ideja. Ako neko (bez obzira na etničku pripadnost) podržava dizanje zidova među narodima i zapišavanje teritorije (pogotovo u situacijama kao kod nas gdje nema dogovora oko toga gdje bi ti zidovi nikli), boli me uho za to njegovo mišljenje. Treba ga preglasati, to je ljudska obaveza i nešto ne bi valjalo s nama da pokušavamo uvažiti te bolesne ideje.volta dzontra wrote:Sad koliko je korisno zanemarivati glasacku vecinu jednog navodno konstitutivnog naroda to je drugo pitanje
Ako vec i procijenjujes to ti ne daje pravo da preglasavas.
To pravo daje opravdanost ili neopravdanost ideja. One koji žele nepravedna rješenja treba preglasati, to je ljudska obaveza.
Ako nešto smatramo moralnim, treba iskoristiti sva zakonom dozvoljena sredstva da se tu političku opciju osnaži, odnosno da se utjecaj neprijateljski orijentisane političke stranke ograniči.Ako vec imas mogucnost preglesavanja i koristis je onda je hinjski s.... kako je to jos i bogougodno jer ti , preglasavani, nisu spoznali drzavotvornu ideju rahmetli A.I.
- Challenger__
#1190 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Berlin ( ne od juče) vodi inicijativu koju vidi kao "solidan kompromis" ("sporazum Čović-Lagumdžija") koji bi trebao, po njihovom viđenju, da stabilizuje situaciju u Federaciji i BiH kao cjelini. Svoju inicijativu su ohrabrili sa 10 milijardi Eura - investicionog fonda - koji je deponovan na računu Bundes banke.volta dzontra wrote: Americka ambasada se zajebaje na marginama americkih vanjsko-politickih interesa. Tko god obeca cvrsto da ce pokusati napraviti nesto oni ga poguraju. Ako ispusi oni operu ruke i idu do novog obecanka. I tako vec 17 godina bez pritiska da im konacno upali....ako i ne upali nema veze. Ni iz dzepa ni u dzep. Ako su Zlatka pustili niz vodu pustit ce i Zeljka ako se pokaze neuspjesan. Ko ne vidi tu mustru kroz americki intervencionizam od 2. svjetskog rata slijep je kod ociju....
Međutim... taj fond ima jednu malu "grešku", a sastoji se u činjenici da je riječ o njemačko-ruskom fondu, čija bi relalizacija (stabilizacija prilika u Federaciji, otkup Telekoma, dijela elektroprivrede i investicja u kapitalne projekte) dovela do toga da bi ambasada SAD u Sarajevu imala uticaj jedanak francuskoj ili austrijskoj.
Zato je paradigma Komšić odlično došla onima kojima ne pada na pamet da gube uticaj u BiH.
- Banksy
#1191 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Razlog više da pozdravimo i prigrlimo inicijativu.Challenger__ wrote:
- cvrčak_na_hedonizmu
#1192 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako SDA nakon silne pljačke i zla koja je nanijela Bošnjačkom narodu ( a to je evidentno, sva područja pod kontrolom SDA su propala, nema privrede, nema posla, nema ničega jer su skakakvci sve pojeli i rastali se pa uštekali milijarde po ino bankama ) može dobiti toliki broj glasova onda se postavlja pitanje zašto ih dobijaju. Evidentno su lopovčine ( ista je priča za SDP i FahrA da se razumijemo ), štetočine, varalice, korumpirani, nesposobni i tako dalje.bogumila wrote:
U pravu si za "vibe" na ulici, pa i za sda glasace kojima nije mrsko sto osniva stranku i cak razmisljaju da li bi ga podrzali. medjutim desice se slijedece: stranka (sda) ce tim svojim glasacima postaviti pitanje "u koji dom naroda ce on uci, pod uslovom da uopste uspije? bosnjacki? hrvatski?" slabo da ce i u jedan. u bosnjacki ne moze, u hrvatski ce se zaratit ako jos i to pokusa uzet hrvatima. dakle ta stranka je na drzavnom nivou besmislena, sve dok je ustav kakav je sad.
drugo, eto sve i da budu ustavne promjene i osnuje se neki klub ostalih, glasaca sda taj klub ne zanima i nece ga svojim glasom popunjavati jer nema interesa za to. razloga zasto komsic kao stranka nece uzeti glasove sda je stotinu (vjeronauke, cuda).
kad se kandidovao kao pojedinac, figura u predsjednistvu, uzeo je prilicno sda glasova jer je pucao na poziciju koja nije imala veze sa "strateskim interesom", zastitom vjerskog, nacionalnog itd. pa je bilo ok podrzati zlatnog ljiljana.
medjutim kad nastupi kao stranka, dio "trzista" koji pokriva jednostavno nije nesto sto zanima nekog iz sda. ovo sve iz samo prakticnih razloga. da ne kazem da ce "prekaljeniji" sda glasac pomisliti na sta bi licili njegovi pregovori sa dodikom ili bilo kime. svadja, vriska, ako ne bi i sake letile LOL u najmanju ruku bi demonstrativno napustio sastanak.
ovo je ukratko moj danasnji razgovor sa jaranom, ciji je entuzijazam za komsica nakon razgovora ispuhao. isti "razgovor" na sirem nivou ce garantovano praviti sda sa svojim glasacima, kad za to dodje vrijeme (uoci izbora). tako da fakat ne vjerujem da ce on uzeti ikakav znacajan broj sda glasaca. ne znam, meni se to cini logicnim. zeljka na nekom nivou postujem, na nekom i ne, ali u okivru ovog ustava, on meni ko bosnjaku jednostavno nema sta ponudit. cak i bez price o tome da li je on kao politicar kompetentan ili nije.
Dobijaju glasove iz dva razloga, prvi je Alijino naslijeđe a drugi je jer SDA ima percepciju u narodu kao "naši". Fahro nije naš, ljudi ga ne vole, SDP također nisu "naši", ovo glasova što su dobili na zadnjim opštim izborima je bio više revolt nego ljubav. Haris je također bio "naš" pa je dobio masu glasova ali je zasluženo završio ispod cenzusa zbog nerealne priče i lopova sa kojima se okružio.
Jer obični narod razmišlja, svi političari su lopovi, svi kradu, pa ako već kradu neka nas kradu "naši" = SDA ; Činjenica koju sam spoznao iz priče o politici sa jako puno ( različitih ) ljudi.
Što se tiče predsjedništva priča ti je SMIJEŠNA ; Znaš zašto, zato jer je:
Bakir Izetbegović 162831
Željko Komšić 337065
DUPLO VIŠE glasova je dobio Komšić od Izetbegovića. Znaš li zašto, jer je ljudima bio najprihvatljiviji a ne jer smo htjeli zajebati Hrvate. Masi je draži Željko Komšić jer je NAŠ ČOVJEK. Komšija sa petog sprata, ljudina, više manje čist, nema manifetluka oko njega, zlatni ljiljan, narodski čovjek, tako i priča, tako se i ponaša. To je najbitnije u cijeloj priči.
SDA ima problem kao štoga imaju SDP, Fahro i sve ostale stranke jer Komšića smatraju našim i tu konkretno SDA gubi onaj default glasanja, naši su, jebajiga ga, bolje oni nego neko drugi.
Nama kao Bošnjacima nema niko ništa da ponudi osim krađe, lopovluka, nepotizma, korupcije, nesigurne ekonomske situacije, korumpiranog pravoduđa i tužiteljstva, propale privrede. Osim ako se nisi uhljebio preko SDA, onda razumijem priču. Takvih je nemali broj ali većina ga puši i to im je jasno.
Do sada ta većina nije imala za koga da glasa, najbliža im je bila SDA ali da ih masa obožava, ne obožava.
Nama kao Bošnjacima trebaju da ponude da zatovre lopove i malo poprave ekonomsku situaciju u Federaciji jer resursa imamo, da ima posla, da nema toliko korupcije, nepotizma, da ubice zatvaraju, da se može naći posao koji je normalno plaćen, da ima vode i struje. To je valjda logično. Masa to NEMA.
Ako Željo pametno okupi ekipu oko sebe, jebaće vas sve redom jer sam pričao sa mnogo ljudi, vjernika, nevjernika, vakih i nakih, bogme uz malo mozga i pametnu kampanju počistiće sve redom. Pun je ljudima kurac iste šuplje priče i nerada državnih službenika.
Ako i ovo propadne onda treba bježati odavde ili se pomiriti da smo zemlja trečeg svijeta u Europi.
- volta dzontra
#1193 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
@Skijas
Šta se mučiš, pišeš i kvotaš! Znači! Hrvati zastupaju nacizam. Nacizam je neljudski, Neljudi zastupaju nacizam. Kad su neki neljudi, obveza ljudi je da se svim sredstvima obračunaju s njima s tim da je preglasavanje light-početna varijanta.
Šta se mučiš, pišeš i kvotaš! Znači! Hrvati zastupaju nacizam. Nacizam je neljudski, Neljudi zastupaju nacizam. Kad su neki neljudi, obveza ljudi je da se svim sredstvima obračunaju s njima s tim da je preglasavanje light-početna varijanta.
- volta dzontra
#1194 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Znači Bošnjaci su spremi žrtvovati 10 milijardi eura da zadrže ćeif preglasavanja Hrvata. Lijepo je znati da nešto vrijedišChallenger__ wrote:Berlin ( ne od juče) vodi inicijativu koju vidi kao "solidan kompromis" ("sporazum Čović-Lagumdžija") koji bi trebao, po njihovom viđenju, da stabilizuje situaciju u Federaciji i BiH kao cjelini. Svoju inicijativu su ohrabrili sa 10 milijardi Eura - investicionog fonda - koji je deponovan na računu Bundes banke.volta dzontra wrote: Americka ambasada se zajebaje na marginama americkih vanjsko-politickih interesa. Tko god obeca cvrsto da ce pokusati napraviti nesto oni ga poguraju. Ako ispusi oni operu ruke i idu do novog obecanka. I tako vec 17 godina bez pritiska da im konacno upali....ako i ne upali nema veze. Ni iz dzepa ni u dzep. Ako su Zlatka pustili niz vodu pustit ce i Zeljka ako se pokaze neuspjesan. Ko ne vidi tu mustru kroz americki intervencionizam od 2. svjetskog rata slijep je kod ociju....
Međutim... taj fond ima jednu malu "grešku", a sastoji se u činjenici da je riječ o njemačko-ruskom fondu, čija bi relalizacija (stabilizacija prilika u Federaciji, otkup Telekoma, dijela elektroprivrede i investicja u kapitalne projekte) dovela do toga da bi ambasada SAD u Sarajevu imala uticaj jedanak francuskoj ili austrijskoj.
Zato je paradigma Komšić odlično došla onima kojima ne pada na pamet da gube uticaj u BiH.
Komšo je naletio da Amerima odradi još jedan u nizu To keep the pot boiling a da ih ništa ne košta...
Ne znam Challenger...ja ne volim geopolitičke urote. Malo mi sve to zvuči nategnuto
- Challenger__
#1195 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ukratko: RS je zabetonirana ruska interesna sfera. FBiH je "ničija zemlja" koja bi - njemačkom inicijativom - postala ekskluzivna zona Berlina (i do izvjesne mjere Kremlja).
E, to već ne može, misli i pokazuje američka abasada.

- Skijaš
#1196 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Samo u okviru sistema. I naravno, uz odlučniji nastup prema HDZ-u, tražim i iskorak prema tim ljudima koji su glasali za HDZ. Treba ići među ljude i objasniti im zašto konfrontacija s HDZ-om i gdje četnik Čović griješi.volta dzontra wrote:@Skijas
- volta dzontra
#1197 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
valeChallenger__ wrote:Ukratko: RS je zabetonirana ruska interesna sfera. FBiH je "ničija zemlja" koja bi - njemačkom inicijativom - postala ekskluzivna zona Berlina (i do izvjesne mjere Kremlja).
pa majku mu ako već mora nek ide ali nek izvale 10 milijardi eura....
- Corto Maltese
#1198 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sugerišeš da je i Mevlid dio te urote?Challenger__ wrote:Ukratko: RS je zabetonirana ruska interesna sfera. FBiH je "ničija zemlja" koja bi - njemačkom inicijativom - postala ekskluzivna zona Berlina (i do izvjesne mjere Kremlja).
- nosara
#1199 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nemam nista protiv rusa, ali ne vidim neka desavanja glede rs (cak i srbije) koja bi se mogla protumacit kao bavljenje svojojm interesnom sferom... Isto vazi i za zapad u odnosu na fbih...Challenger__ wrote:Ukratko: RS je zabetonirana ruska interesna sfera. FBiH je "ničija zemlja" koja bi - njemačkom inicijativom - postala ekskluzivna zona Berlina (i do izvjesne mjere Kremlja).
Sitna smo para...
-
nekavalaitrebatako
#1200 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da. I po starom dobrom američkom običaju, neće ni cvonjka investirati u državu, zašto bi kad je jeftinije uložiti siću u kampanju nekog ublehaša. Čak i ako propadne, a do sada su propali svi, gubitak je minimalan a kupile su se još nekolike godine konfuzije, ničije zemlje, cimanja, valjanja u blatu, perpetualne krize... I sve to za koji milion. Cijena, sitnica.Challenger__ wrote:Ukratko: RS je zabetonirana ruska interesna sfera. FBiH je "ničija zemlja" koja bi - njemačkom inicijativom - postala ekskluzivna zona Berlina (i do izvjesne mjere Kremlja).
A Švabe vamo krhaju milijarde u normalizaciju. Stupid fucks.