Željko Komšić (lik i djelo)
- Orange Revolution
#1 Željko Komšić (lik i djelo)
Možete reći što god hočete,nije ništa uradio,promjenio dres,populista,i bilo šta drugo upereno protiv predsjednika Komšića mi kažemo
BRAVO PREDSJEDNIČE KOMŠIĆU
Bosanac i Hercegovac,patriota,zlatni ljiljan,i Hrvat koji nije Čovićev,naš predsjednik
https://www.youtube.com/watch?v=YmAarwNwruY#t=43
Bosanac i Hercegovac,patriota,zlatni ljiljan,i Hrvat koji nije Čovićev,naš predsjednik
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Čovjek o kojem jedno mislim popodne, a drugo prijepodne
Jest zlatni ljiljan, jest bio u rovu, jest Bosanac i Hercegovac, kapa dolje
Ali, famozno ALI
Kao predsjnik Općine sumnjivo dodijeli oprostor tržnom centru, pa posudio auto, pa se pravdao što je posudio auto, pa najnoviji "gaf" kad nas je bukvalno stigla kletva "Da Bog da te Šanko liječio", pa onda kao nije on ništa (jok, ja sam), pa onda "gaf" vječitog gubitnika šizofrenog Suljagića.... pa opet se sjetim da nije htio preko štele da zaposli ženu, pa mi se učini da je pošten, ali onda opet ne mogu vjerovati da bivajući godinama u vrhu SDP-a, nije ništa znao o talovima, reketima, neleglanim imenovanjima i protuprvanim razrješenjima itd...
Ali, famozno ALI
Kao predsjnik Općine sumnjivo dodijeli oprostor tržnom centru, pa posudio auto, pa se pravdao što je posudio auto, pa najnoviji "gaf" kad nas je bukvalno stigla kletva "Da Bog da te Šanko liječio", pa onda kao nije on ništa (jok, ja sam), pa onda "gaf" vječitog gubitnika šizofrenog Suljagića.... pa opet se sjetim da nije htio preko štele da zaposli ženu, pa mi se učini da je pošten, ali onda opet ne mogu vjerovati da bivajući godinama u vrhu SDP-a, nije ništa znao o talovima, reketima, neleglanim imenovanjima i protuprvanim razrješenjima itd...
Last edited by KatarinaKosaca on 03/03/2015 22:45, edited 1 time in total.
- Lokman
#3 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Danas se traže političari sa radnim navikama i organizacijskim sposobnostima koji mogu uspostaviti ambijent ekonomskog blagostanja. Ti kao da si reciklirani titov pionir koji nemože da funkcioniše izvan kulta ličnosti. Hoćeš da kažeš da su Pindžo i Kurteš vjesnici jednog novog pravednijeg bosanskohercegovačkog društva? Komšić je kolektivna utopija nacionalno neosvješćene bošnjačke fukare kocentrisane u velikim gradovima. Pa zar nakon zadnjih dva mjeseca svako trezven nije vidio da Komšić nema nikakvog koncepta a još manje kadrova za bilo kakve promjene i reforme. Pored toliko akutnih kriza i problema sada je izmislio novu ublehu "ujedinjenje ljevice", svime se bavi osim konkretnim poslovima i životnim problemima.Orange Revolution wrote:Možete reći što god hočete,nije ništa uradio,promjenio dres,populista,i bilo šta drugo upereno protiv predsjednika Komšića mi kažemo
Last edited by Lokman on 03/03/2015 22:47, edited 1 time in total.
- vivaldi
#4 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
pa dileme nema ako ga razvrstas na zeljko komsic kao osoba i zeljko komsic kao politicar. sve sto si nabrojala se moze svrtast u jednu od od te dvije kategorije.
jedina je bitno koji zk ti je vazniji, a posto se odf zove politika, onda pretpostavljam odgovor
jedina je bitno koji zk ti je vazniji, a posto se odf zove politika, onda pretpostavljam odgovor
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Po svemu vala slika i prilika standardnog stanovnika Bosne i Hercegovine.KatarinaKosaca wrote:Čovjek o kojem jedno mislim popodne, a drugo prijepodne![]()
Ali, famozno ALI
Kao predsjnik Općine sumnjivo dodijeli oprostor tržnom centru, pa posudio auto, pa se pravdao što je posudio auto, pa najnoviji "gaf" kad nas je bukvalno stigla kletva "Da Bog da te Šanko liječio", pa onda kao nije on ništa (jok, ja sam), pa onda "gaf" vječitog gubitnika šizofrenog Suljagića.... pa opet se sjetim da nije htio preko štele da zaposli ženu, pa mi se učini da je poštena, ali onda opet ne mogu vjerovati da bivajući godinama u vrhu SDP-a, nije ništa znao o talovima, reketima, neleglanim imenovanjima i protuprvanim razrješenjima itd...
Okoristi se gdje može, upada u loše društvo, zna o svemu boldiranom ali ne radi ništa, voli da se dere dok je sa rajom na kafi ali kad treba onda ćorak,... sve ono što vidim oko sebe u drgim ljudima sve njihove mane ali i vrline su skupljene u njemu međutim i on pati do naše boljke jednostavno ne zna da kanališe energiju da afirmiše ljude sve se svodi na HOOOOO-RUK.....Nek radi kako najbolje zna jer boljih trenutno i nema...mislim ima ali se ne žele baviti politikom.
- KatarinaKosaca
#6 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Pa, ne može jedan čovjek biti privatno pošten (ne zaposliti ženu preko štele), a profesionalno nepošten (smjestiti Šanka preko štele). Ne može sa Šankom u džepu govoriti SDA-u "Držte lopova" aludirajući na smještanje njihovih kadrova. Jednostavno, inkopatibilno..vivaldi wrote:pa dileme nema ako ga razvrstas na zeljko komsic kao osoba i zeljko komsic kao politicar. sve sto si nabrojala se moze svrtast u jednu od od te dvije kategorije.
- Danguba
#7 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Kapa dole Zeljko... kapa dole ljiljane... kapa dole ljudino
Nisi za aktivne politike. Pasiva ti vise odgovara.

Nisi za aktivne politike. Pasiva ti vise odgovara.
- Lokman
#8 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
I šta nakon što dobije lukrativna ministarstva? kakvo nas iznenađenje očekuje nakon Kurteša i Pindže...da neće možda reciklirati energetsku mafiju Stranke za BiH? Zaista tragikomičan tip i još gora stranka na koje je glupo trošiti vrijeme i energiju.Slobodna Bosna doznaje da se delegacija SDA, predvođena Safetom Softićem, sastala danas s čelnicima DF-a i da je postignut načelni dogovor o nastavku pregovora koalicione trojke krajem sedmice. Također doznajemo da su sva tri koaliciona partnera spremna učiniti izvjesne ustupke tako da postoji realna mogućnost da se finalni pregovori okončaju uspješno.
Koalicioni partneri su navodno spremni da zajednički kandidiraju najmanje dva ministra i na taj način pomire i usuglase početne zahtjeve.
- KatarinaKosaca
#9 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Da, vjerojatno tako nekako.... Iako sam glasala DF samo na jednom nivou (državnom), nekako se ne osjećam kao glasač, ali da sam malo više očekivala ovaj period od izbora, jesam.O'zone wrote:Po svemu vala slika i prilika standardnog stanovnika Bosne i Hercegovine.
Okoristi se gdje može, upada u loše društvo, zna o svemu boldiranom ali ne radi ništa, voli da se dere dok je sa rajom na kafi ali kad treba onda ćorak,... sve ono što vidim oko sebe u drgim ljudima sve njihove mane ali i vrline su skupljene u njemu međutim i on pati do naše boljke jednostavno ne zna da kanališe energiju da afirmiše ljude sve se svodi na HOOOOO-RUK.....Nek radi kako najbolje zna jer boljih trenutno i nema...mislim ima ali se ne žele baviti politikom.
-
StupskaBitanga
#10 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
već jesu reciklirali tu mafijuLokman wrote:I šta nakon što dobije lukrativna ministarstva? kakvo nas iznenađenje očekuje nakon Kurteša i Pindže...da neće možda reciklirati energetsku mafiju Stranke za BiH? Zaista tragikomičan tip i još gora stranka na koje je glupo trošiti vrijeme i energiju.Slobodna Bosna doznaje da se delegacija SDA, predvođena Safetom Softićem, sastala danas s čelnicima DF-a i da je postignut načelni dogovor o nastavku pregovora koalicione trojke krajem sedmice. Također doznajemo da su sva tri koaliciona partnera spremna učiniti izvjesne ustupke tako da postoji realna mogućnost da se finalni pregovori okončaju uspješno.
Koalicioni partneri su navodno spremni da zajednički kandidiraju najmanje dva ministra i na taj način pomire i usuglase početne zahtjeve.
-
stari grad Visegrad
#11 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Komsic je omiljen i to je njegva prednost.
On moze da nadje super savjetnike i ministre, ne mora on znati sve. Evo i jedan prijedlog DF-u. Trazi Ministarstvo financija i trezora.
Cinjenica je da gradjani u FBiH zive u prosjeku siromasno. Koliko je nezaposlenih? Kolika je proscenca plata ovih koji rade, samo 800 km. Kako penzioneri prezivljavaju? Koliko je zaduzenje? Kolika kosta administrativni aparat?
Ministar finansija treba imati nesto iza sebe, sta je postigao u zivotu postenim radom?
HDZ nema kvalitetnog covjeka koji bi podigao standard zivota u FBiH. Dok npr. ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ta pozicija treba pripati nekom pametnom ekonomisti, a ne nekom prosjenom sa etnickim predzankom. To je za dobrobit sviju.
On moze da nadje super savjetnike i ministre, ne mora on znati sve. Evo i jedan prijedlog DF-u. Trazi Ministarstvo financija i trezora.
Cinjenica je da gradjani u FBiH zive u prosjeku siromasno. Koliko je nezaposlenih? Kolika je proscenca plata ovih koji rade, samo 800 km. Kako penzioneri prezivljavaju? Koliko je zaduzenje? Kolika kosta administrativni aparat?
Ministar finansija treba imati nesto iza sebe, sta je postigao u zivotu postenim radom?
HDZ nema kvalitetnog covjeka koji bi podigao standard zivota u FBiH. Dok npr. ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ta pozicija treba pripati nekom pametnom ekonomisti, a ne nekom prosjenom sa etnickim predzankom. To je za dobrobit sviju.
-
Labirint
#12 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
stari grad Visegrad wrote: Dok npr. ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
To lave, nek i Elton Džona dovede za ministra kulture npr (umjesto Kaplana
- vivaldi
#13 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
pa politika je generlano jedan veliki kompromis, ali on sam sebi kopa jamu sto javnosti iznosi previse stvari oko kojih nema "pregovora", a u realnosti ako ikada ima namjeru da udje u vlast mora i pogaziti.KatarinaKosaca wrote:Pa, ne može jedan čovjek biti privatno pošten (ne zaposliti ženu preko štele), a profesionalno nepošten (smjestiti Šanka preko štele). Ne može sa Šankom u džepu govoriti SDA-u "Držte lopova" aludirajući na smještanje njihovih kadrova. Jednostavno, inkopatibilno..vivaldi wrote:pa dileme nema ako ga razvrstas na zeljko komsic kao osoba i zeljko komsic kao politicar. sve sto si nabrojala se moze svrtast u jednu od od te dvije kategorije.
koliko god njegov rezultat bio dobar, daleko je to od best of sda, snsd, sds, hdz.., a bez obzira na ciljeve svih njih drzava nikada nije bila po mjeri iskljucivo nekog od njih. u najidelanijem scenariju je bilo 1/3 sto znaci da nesto dobijes, a nesto izgubis.
zeljko zna da narod voli te proleterske izjave sto je naravno super kad nemas odgovornosti. vlast je medjutim druga pjesma.
i siriza je pred izbore obecavala da nece vracat dug, odjebat ce sve, njemacku okrivili za sve i svasta...
i onda uzmu izbore, dodju na vlast i sta se desi?
Varufakis: Cedićemo kamen zbog MMF
predizborna suplja je jedno, a vlast znaci da svakog prvog trebas isplatiti penzije, plate, naknade...nema tu vremena za proleterske izjave
-
stari grad Visegrad
#14 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Moj prijedlog je odlican. Bolja je Sanela Jenkins od svih ekonomista sa predznakom HDZ. Spasila je bivseg muza bankara od bankrota. Ona vodi svoju fimu, osim toga ima masu prijatelja i poznanstava, itd.Labirint wrote:stari grad Visegrad wrote: Dok npr. ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ta pozicija treba pripati nekom pametnom ekonomisti, a ne nekom prosjenom sa etnickim predzankom. To je za dobrobit sviju.![]()
![]()
![]()
![]()
To lave, nek i Elton Džona dovede za ministra kulture npr (umjesto Kaplana) a onaj mu muž il žena šta već bude savjetnik. Šta sve neš ovdje pročitat
-
afafaf
#15 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Zeljko najjaci lik u politici, nenormalno gotivan kad prica ,tacno mu vidis da je uvijek iskren iako zna da ne moze sam promjeniti stanje u drzavi.
A jos ljiljan a ne ko neki sto su rat u kancelariji proveli.
A jos ljiljan a ne ko neki sto su rat u kancelariji proveli.
- Teniser
#16 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Čestitam Komšiću,dokazuješ da si iskren i pošten,to što te pokušavaju balatiti u neku ruku je i normalno,istina trebaš se otresti šljama oko sebe i zaista krenuti u okupljanje ljevice.Ti znaš da smo mi tu zbog tebe i tebi vjerujući,nisi bio kukavica u ratu nemoj ni sada..
-
razonoda
#17 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Lokman wrote:Danas se traže političari sa radnim navikama i organizacijskim sposobnostima koji mogu uspostaviti ambijent ekonomskog blagostanja. Ti kao da si reciklirani titov pionir koji nemože da funkcioniše izvan kulta ličnosti. Hoćeš da kažeš da su Pindžo i Kurteš vjesnici jednog novog pravednijeg bosanskohercegovačkog društva? Komšić je kolektivna utopija nacionalno neosvješćene bošnjačke fukare kocentrisane u velikim gradovima. Pa zar nakon zadnjih dva mjeseca svako trezven nije vidio da Komšić nema nikakvog koncepta a još manje kadrova za bilo kakve promjene i reforme. Pored toliko akutnih kriza i problema sada je izmislio novu ublehu "ujedinjenje ljevice", svime se bavi osim konkretnim poslovima i životnim problemima.Orange Revolution wrote:Možete reći što god hočete,nije ništa uradio,promjenio dres,populista,i bilo šta drugo upereno protiv predsjednika Komšića mi kažemo
- hornet
#18 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Prvo, ruzno je bilo koga nazivati fukarom, u bilo kojem smislu. Drugo, ta 'fukara' u velikim gradovima mnogo bolje zivi nego ona druga 'fukara' koja je glasacka baza SDA. Trece, nijedan iole nacionalno osvijescen Bosnjak ne bi trebao glasati za SDA jer cega god su se prihvatili zavrsilo je lose za Bosnjake. Eh sad sto se danas bosnjastvom busaju turkofili koji misle da je sultan Fatih nas a kralj Tvrtko Vlah to je druga prica. Cetvrto, te politicare sa organizacionim sposobnostima smo i imali priliku da vidimo u zadnjih 20 godina. Mislim, svi su se izredali, ne zna se ko je nesposobniji. Ne branim ja uopste Komsica, niti mu stranku, cak se i apsolutno slazem da su losa ova kadrovska rjesenja ali je opet pozitivniji lik nego neki drugi.Lokman wrote:Danas se traže političari sa radnim navikama i organizacijskim sposobnostima koji mogu uspostaviti ambijent ekonomskog blagostanja. Ti kao da si reciklirani titov pionir koji nemože da funkcioniše izvan kulta ličnosti. Hoćeš da kažeš da su Pindžo i Kurteš vjesnici jednog novog pravednijeg bosanskohercegovačkog društva? Komšić je kolektivna utopija nacionalno neosvješćene bošnjačke fukare kocentrisane u velikim gradovima. Pa zar nakon zadnjih dva mjeseca svako trezven nije vidio da Komšić nema nikakvog koncepta a još manje kadrova za bilo kakve promjene i reforme. Pored toliko akutnih kriza i problema sada je izmislio novu ublehu "ujedinjenje ljevice", svime se bavi osim konkretnim poslovima i životnim problemima.Orange Revolution wrote:Možete reći što god hočete,nije ništa uradio,promjenio dres,populista,i bilo šta drugo upereno protiv predsjednika Komšića mi kažemo
- Kombat
#19 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
stari grad Visegrad wrote:Komsic je omiljen i to je njegva prednost.
Sanela Jenkins?!?!?! Pa jos uvijek nemamo Ministarstvo Vaginalne Monetizacije koliko ja znam?!
- travnik
#20 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
U osam godina mandata kao član PBiH je trebao imati najmanje 100 konkretnih diplomatskih inicijativa ili poteza koji se tiču vanjske politike, a on nema niti jednu konkretnu inicijativu ili potez. Dakle, njegov učinak je gori od učinka Paravca ili IMJ, jer su oni manje sjedili u udobnoj fotelji i manje koštali građane BiH. Njegova politička filozofija se svodi na ulizivanje raji kako bi ga ne'ko sutra potapšao po ramenu i bacio mu turu pića u kafani. Kao ekstremni nacionalisti koji se skrivaju iza "nacionalnih interesa", on se skriva iza "BiH", te na isti fazon dobiva glasove i plaši birače nekakvim podjelama i prijetnjama, što je totalno ofirno. Njegovi intelektualni kapaciteti i rezultati koje je postigao jasno govore da je njegov domet mjesna zajednica, a ne država BiH. Jedini razlog zbog kojeg ga se gotivi je taj što je Hrvat, a misli kao većina Bošnjaka. Da je kojim slučajem Bošnjak, bio bi marginalan političar, a da kojim slučajem ne misli 100% kao što je formirano mišljene u SA, budući da je Hrvat, bio bi kamenjarac, škutor, nacionalista i fašista. Kao političar koji je dolazio, barem na papiru, iz multi-kulti stranke i cijelo vrijeme trubio da želi biti predsjednik svih, nije ništa uradio da to zaista bude, već je nastavio biti poltron, odnosno dodvoravati se samo jednima. Njegova misija je trebala biti rad na integraciji društva BiH, ali jedini učinci njegovog rada su daljnja dezintegracija društva BiH. Imao je osam dugih godina da reducira tenzije i normalizira stanje, ali on nije ni pokušao, već naprotiv, njegove izjave i potezi su više išli na rastu animoziteta i pogoršavanju odnosa u BiH, što je u cijelosti kontradiktorno sa njegovom politikom, naravno onom javno obznanjenom, dok sa stvarnim političkim djelovanjem je u cijelosti kompatibilno jer ovako trulo stanje odgovara "patriotama" (on) i "borcima za nacionalne interese" (njegovi koalicioni partneri).
- fosna2014
#21 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
"Ja da ginem, a vi opet u trezor. Jel?"

- hornet
#22 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Kombat wrote:stari grad Visegrad wrote:Komsic je omiljen i to je njegva prednost.
Sanela Jenkins?!?!?! Pa jos uvijek nemamo Ministarstvo Vaginalne Monetizacije koliko ja znam?!a monetizacija vagine je njena jedina specijalnost!
Citav svijet se vrti oko toga.
- gay activist
#23 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Željko Komšić je lijep, dobronamjeran i pošten, svako bi poželio s njim otići na ćepi.
Ali što se tiče političke vještine, svako bi poželio da bude vođa njegovih neprijatelja, a ne njegov.
A mogao je uraditi veliki iskorak. Šta će nama vlada Federacije? Pa da bi u akutnoj potrebi dobili od Europe neku pomoć. I taj argument je trebao da istakne, i pristane na raspodjelu mjesta koju su mu predložili. Time mi pokazao da mu je država iznad političkih privilegija, i bio bi svijetla tačka u toj vladi. Ovako, interes države, podredio je broju ministarstava.
mada, još nije kasno, jer ipak podržava manjinsku vladu, da spasi što se spasiti može.
Ali što se tiče političke vještine, svako bi poželio da bude vođa njegovih neprijatelja, a ne njegov.
A mogao je uraditi veliki iskorak. Šta će nama vlada Federacije? Pa da bi u akutnoj potrebi dobili od Europe neku pomoć. I taj argument je trebao da istakne, i pristane na raspodjelu mjesta koju su mu predložili. Time mi pokazao da mu je država iznad političkih privilegija, i bio bi svijetla tačka u toj vladi. Ovako, interes države, podredio je broju ministarstava.
mada, još nije kasno, jer ipak podržava manjinsku vladu, da spasi što se spasiti može.
- Orange Revolution
#24 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Sletejeli ste plačenici da blatite,nakon 95.godine,koji je predsjednik a da je kao vaš(vi djelite na vaš naš)pa tako i mi poštujemo i priznamo jedino Komšića,no kako rekohkoji mali zeleni je donjeo nešto dobro osim onih nelegalnih i divljih građevina u centru Sarajeva.
Predsjedniče Komšiću,veliko vam hvala,zaista vas cijenimo i poštujemo..
Predsjedniče Komšiću,veliko vam hvala,zaista vas cijenimo i poštujemo..
- cyprus
#25 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Po meni nema sumnje da je Komšić pošten kao čovjek... Kao političar nisam siguran da zaslužuje baš superlative... Ipak, naredne četiri godine bi trebale reći više o njemu... Kako god, generalno ga gledam kao pozitivnog lika... Da imamo svi svjetonazor kao Komšić ili bar sličan, vjerujem da bi bilo bolje...
I naravno nadam se ujedinjenju ljevice, ali ljevice koja bi prelazila granice torova... Možda je to zasad nerealno, ali želim vjerovati da će nekad biti moguće... Ovo nije toliko vezano za Komšića, ali eto, momentalno je on dio te neke priče...
I naravno nadam se ujedinjenju ljevice, ali ljevice koja bi prelazila granice torova... Možda je to zasad nerealno, ali želim vjerovati da će nekad biti moguće... Ovo nije toliko vezano za Komšića, ali eto, momentalno je on dio te neke priče...