yole wrote:Pa Komsic je iz SDP-a to su komunjare obicne,drugo ja ne mislim Teufik da si ti karina,nego mislim ako je Komsic ateist,a zena vjernica,a on ove stvari danas izjavljuje pa onda je ocito pod njenim utjecajem,jer da nije rekao bi neka svatko navija za koga hoce i neka prica kako hoce,a to za navijace u Zagrebu,pa coece procitaj malo recimo sportske novosti ili neke novine pa ljudima je krivo vise nego u BiH kad BiH izgubi,pa prodaju se u sredistu Zagreba dresovi Zelje,Sarajeva i Repke,prema tome,to znam iz pouzdanih izvora.
Ti vec malo zescim jezikom (mada bas nesto ne mogu da definisem kao hrvatski jezik kojim se izrazavas obzirom da je to kako ti pises jezik nekog ponavljaca) poceo da se obracas svojim sugovornicima ovdje pa ti to bas i ne sluzi na cast.
Vidis, i ja sam Hrvat po svom rodjenju kao i sva familija mi i ne nosam to kao znacku o reveru.
Nisam glasao za Komsica (a pogotovo ne za Jovica) pa mi je opet drago da je tip pobijedio. Ako nista drugo, civilizovan je i zna kako da se ponasa.
Da ti je tesko u Travniku vjerujem. Nije lako nikome pa tako ni tebi. Ne zato sto si Hrvat vec zato sto je sva drzava(ili ono sto mi definismo pod time) u glibu a nije bas da su za sve komunjare krive. Nema ih vec odavno, samo sto ti to mozda nisi primjetio.
Moja kompletna familija je bukvalno nestala iz Bos.Posavine al' je poprilicno blentavo ubjedjivati me kako su za to krivi samo oni drugi kada savrseno znam da je glavni krivac za to bio u Zagrebu.
Za njega i njemu slicne smo bili samo sitnis, kusur u trgovini al' treba jos vode proci ispod mostova dok se ta istina provari.
Kuce moje familije su popljackali i popalili momci iz Zadra no kako znamo pricu da HV nikada nije ratno djelovala u Bosni ovo je samo moja halucinacija.
Sto bi zapjevali becarci :
"...Posavino ostala mi pusta
prodala te iskrivita usta...
Na kraju krajeva, zar nismo i mi ubijali, zar nismo i mi silovali, zar nismo i mi konc-logore drzali i ko zna koliko majki u crno zavili u ime hrvatskog jedinstva i tisucljetnog sna? Mi smo se samo branili, drugi su za sve krivi? Komunjare, balije, cetnici....
Jesi li se zapitao nije li mozda previse zla posijano i previse neduzne krvi proliveno u tvoje ime da bi sad pretendovao tek tako nosati dres cro-tima u sredini u kojoj si.
Domoljublje se ne iskazuje time za koga ces navijati vec koliko si hrabar boriti se za istinu pa cak i ako su u toj istini oni u koje se zaklinjes crnji od samoga vraga. Nije lako al' sto prije odrecitujemo "
mea culpa", ne zbog recitacije, vec zbog ubjedjenja svima ce nam mozda biti mrvicu bolje.
Confíteor Deo omnipoténti,
beátæ Mariæ semper Vírgini,
beáto Michæli Archángelo,
beáto Joánni Baptístæ,
sanctis Apóstolis Petro et Páulo,
ómnibus Sanctis, et tibi, pater:
quia peccávi nimis cogitatióne, verbo, et ópere:
mea culpa, mea culpa,
mea máxima culpa.
Ídeo precor beátam Maríam semper Vírginem,
beátum Michælem Archángelum,
beátum Joánnem Baptístam,