Možda sam nešto propustio? HDZ posto ipak zaobilazan faktor i u ovom mandatu?It_is_a_Leclerc wrote:A što se to ne bi mogla formirati vlast bez SNSD-a ?! Postoje potrebne većine i u Domu naroda, i u Predstavničkom domu. Jedino što Dodik može u ovom trenutku je - blokirati uspostavu Doma naroda tako da, kako on kaže, "padne drvo na put, pa delegati ne mogu na sjednicu". Ja se svakako nadam da će Dodik probati to da uradi, jer znam da mu se ne to ne bi tolerialo ni mjesec dana, prije reakcije visokog predstavnikacyprus wrote:Nažalost, mislim da se Dodikova silazna putanja ovim završila... Sljedeće izbore će u RS-u vjerovatno dobiti sa natpolovičnom većinom...
A kako rekoh još prije mjesec dana: vrlo sam skeptičan da se vlast na državnom nivou može skrpiti bez Dodika... I dalje ne vidim kako bi se to moglo ostvariti... Po mom mišljenju postoje samo dvije opcije:
a) oformiti vlast sa Dodikom
b) ne oformiti vlast nikako
Kako god okreneš - sranje...A onda na kurs kuknjave kod Marinka Ćavare zvanog "nelegalna, neligitimna vlada koju je sastavio visoki predstavnik".
Osim toga, Dodik je to već pokušao. Sjetit ćemo se kako se lijepo proveo.![]()
Vlast se ne može sastaviti bez PDP-a, odnosno bez potpisa Mladena Ivanića, i bez DF-a, jer nema proste većine. Sve ostalo je moguće.
Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koaliciji?
- cyprus
#76 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
- pumica
#77 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Uz dodika i covica za narod SIGURNO nema radnih mjesta i boljeg standarda.Kikibombona wrote:Ja sam se nadao da ce SDS formirati vlast u RS, ne zato sto su mi drazi od Dodika, vec zato sto mi je od bizona muka. Al eto, onaj celavi mali nije pristao. Vec je dugo ta kolacija oko Dodika na vlasti, zajedno su upleteni u kriminalne radnje, pa bratstvo koje pociva na interesima nije bilo lako razjebati.zavrzlama wrote:
nema ....posto je sds-u dotuzilo da dodik pretvra rs u vlastitu zemljoradnicku zadrugu....sad imamo sds koji je veca smetnja dodiku,nego sto je covic pomoc..
SDS?
Teoretski je moguce da SDS napravi vlast sa SDA i DF? Al sta ako Dodik i Covic budu apsolutno protiv? Koja je izlazna strategija? Kako ce ekonomija preziviti tesku politicku situaciju i zastoj? Ljudi su ocajni, zanima ih prvenstveno bolji standard i radna mjesta. Nije se zajebavati sa zivotima ljudi.
Sta ce za SDS znaciti ako provede na vlasti cetri godine?
Kako ce proci na narednim izborima u srazu sa Dodikom, kada svaki stanovnik RS bude znao da Sarajevo niposto ne zeli Dodika i da im je partner SDS?
Mi smo operisani od dugorocne strategije. Ho - ruk politika, politika lomljenja preko koljena, politika dnevnih velikih pobjeda....... Mi i strategija? Nikada! Svaka nasa politicka odluka je put u nepoznato, obicno bez ikakve izlazne strategije. Svaka bitka je odlucujuca....... E jesmo cudan narod u vrazju mater.
So, der ju go...
-
StupskaBitanga
#78 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Napravio ih je jakim kada je pravio državnu vlast bez njih i sada kada su ga nadigrali sada je došao do zida i do toga hoće li ga totalno baciti pod koljena ili će se spasiti što se spasiti možeHoce li ovaj put biti rezulata ili ce Dodika i Covica napraviti jos jacim?
- It_is_a_Leclerc
#79 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Vlast se može formirati i bez HDZ-a, na nivou BIH, uz nategnutu, ali svakako moguću većinu. Kako bi ta vlast funkcionisala, zbog mehanizma Doma naroda, je pitanje, je HDZ će u Domu naroda imati 4/5 za razliku od SNSD-a koji će imati 3/5, a ta donošenje odluka potrebna je trećina. No, međutim, vlast se formirati može, a HDZ-u tu ostaje mehanizam blokade u smislu nedolaska na sjednicu, kao i Dodiku, al' zato treba imati političke cojones veličine Trebevića
Kako rekoh, HDZ ima veliku odgovornost. Odabere li Dodika jasno će se prokazati kao destabilizirajuća funkcija u BIH.
Kako rekoh, HDZ ima veliku odgovornost. Odabere li Dodika jasno će se prokazati kao destabilizirajuća funkcija u BIH.
- cyprus
#80 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?Kikibombona wrote:Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?cyprus wrote:
Tu sam i ja, uletim ponekad pročitam nešto, ali se vrlo brzo iznerviram, pa čitam sve rjeđe... Zadnjih godinu dana 90% forumskog premena provodim na fudbaluEventualno se uključim samo u relativno friške političke teme koje još uvijek nisu zasićene jednim te istim pričama... Ali generalno, ovo što sam mogao vidjeti, odavno te nije bilo... Moguće da griješim, šta ja znam
![]()
A to što mi teško pada... realno pada... Samo sam naviko, od 2006. godine (od tad otprilike i nešto dublje pratim politiku) tonemo sve više u govna... Trend se izgleda nastavlja...
Ipak, ovdje treba imati na umu i ovo: sada se ''probih'' stranke nalaze u goroj situaciji nego Silajdžić 2006. i Lagumdžija 2010. godine... I Silajdžić i Lagumdžija su mogli pametnije odabrat, a bojim se da DF i SDA sad nemaju nekih pametnih opcija... I uzeti Dodika u vlast i ne uzeti ga je loss-loss... Ovo sve pod uslovom da se spoljni faktor ostane pasivan kao u prethodnih 8 godina...
- Kikibombona
#81 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Uvijek moze gore i bolje. Ako drzava bude nestabilna, nijedan investitor u BiH nece doci.pumica wrote:
Uz dodika i covica za narod SIGURNO nema radnih mjesta i boljeg standarda.![]()
So, der ju go...
Pumice, ovakav pristup je vec vidjen, nije nista novo.
Silajdzic je imao isti ovakav pristup?
I sta se desilo?
MZ nam je okrenula ledja, Dodik je strahovito ojacao jer ga Sarajevo mrzi.
Politika Silajdzica je napravila Dodika najjacim politicarem u BiH.
Bez njegove agresivne retorike, Dodik bi se morao suociti sa katastrofalnom ekonomijom, kriminalom i korupcijom.
Nije dzaba rekao da je zahvalan Silajdzicu.
Lagumdzija je imao isti ovakav pristup sa Covicem?
HDZ je slabio, imao sve manji uticaj dok ih Lagumdzija nije pokusao eliminisati iz politickog zivota.
Takav pristup je jako pomogao Covicu i ojacao stranku.
Ne treba mu bolja reklama od te da ga mrzi i zeli unistiti politicko Sarajevo.
Komsic radi isto sa Dodikom.
Dodik se karakterise kao svo zlo ovog svijeta, a SDS se prihvata kao pozeljan partner.
Takav pristup Sarajeva prema Dodiku je fantasticna reklama za njega i kriminalna za SDS.
Samo nek to koristi u kampanji za dvije i cetri godine i pomest ce izbore.
Rezulat ce biti?
Komsic napravio nikad jaceg Dodika?
Politikom se trebaju baviti mudri igraci, koji imaju plan za svaku situaciju. Agresivni politicari, politicari koji idu na sve ili nsita, koji od svake razmirice prave atmosferu 'biti ili ne biti'..... su losi politicari. Takvi politicari djeluju vodjeni emocijama, obicno nemaju dugorocne planove.
Ja sam uvjeren da je politikak konfrontacije stetna za drzavu i da upravo odgovara separatistima.
- cyprus
#82 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Za formiranje takve vlasti treba mozak veličine kikirikija...It_is_a_Leclerc wrote:No, međutim, vlast se formirati može, a HDZ-u tu ostaje mehanizam blokade u smislu nedolaska na sjednicu, kao i Dodiku, al' zato treba imati političke cojones veličine Trebevića![]()
- Danguba
#83 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Odbiti formiranje vlasti na drzavnom nivou radi Dodika ne treba mozak veci od kikirikija.
- Kikibombona
#84 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Nije bilo tesko pretpostaviti.cyprus wrote:
Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?
Ipak, ovdje treba imati na umu i ovo: sada se ''probih'' stranke nalaze u goroj situaciji nego Silajdžić 2006. i Lagumdžija 2010. godine... I Silajdžić i Lagumdžija su mogli pametnije odabrat, a bojim se da DF i SDA sad nemaju nekih pametnih opcija... I uzeti Dodika u vlast i ne uzeti ga je loss-loss... Ovo sve pod uslovom da se spoljni faktor ostane pasivan kao u prethodnih 8 godina...
Neki ljudi nikada ne skontaju.
Tu je primjer Siljadzica, tu je primjer Lagumdzije. I opet nista. Tako je kada se politika vodi emocijama a ne razumom.
-
zavrzlama
#85 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
ocito da je odsustvo uticalo na tebe.....pa bolan .kakva losa pozicija probih strane,kad se vodi otvoren rat snsd i sds....jednostavo sda ostane dosljedna dogovora sa sds i df i stvar zavrsena...ne formira se vlast na drzavnoj razini,ko trpi,pa rs i dodik + sto ce MZ biti prinudjena da upre prstom u kocnicare...nego idi ti na sportske teme, ostaces neprimjecenijicyprus wrote:Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?Kikibombona wrote:Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?cyprus wrote:
Tu sam i ja, uletim ponekad pročitam nešto, ali se vrlo brzo iznerviram, pa čitam sve rjeđe... Zadnjih godinu dana 90% forumskog premena provodim na fudbaluEventualno se uključim samo u relativno friške političke teme koje još uvijek nisu zasićene jednim te istim pričama... Ali generalno, ovo što sam mogao vidjeti, odavno te nije bilo... Moguće da griješim, šta ja znam
![]()
A to što mi teško pada... realno pada... Samo sam naviko, od 2006. godine (od tad otprilike i nešto dublje pratim politiku) tonemo sve više u govna... Trend se izgleda nastavlja...
-
palermo
#86 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Ispravno mišljenje. Taj sam ti. I Silajdžić i Lagzumdžija su ispušili zato što su ispali pičke i odustali od agresivnog pristupa. Al jednom će ipak doći onaj ko će imati muda. Meni je sasvim svjedeno je li to Bakir ili Željko ili ćemo pak morati čekati nekog trećegKikibombona wrote:
Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?
- Kikibombona
#87 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Postenopalermo wrote:Ispravno mišljenje. Taj sam ti. I Silajdžić i Lagzumdžija su ispušili zato što su ispali pičke i odustali od agresivnog pristupa. Al jednom će ipak doći onaj ko će imati muda. Meni je sasvim svjedeno je li to Bakir ili Željko ili ćemo pak morati čekati nekog trećegKikibombona wrote:
Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?
Kad si vec rekao da je strategija propala zato sto su ispali picke, hoces li reci kada su ispali picke koje su tacno greske napravili?
Ako me sjecanje sluzi, Silajdzic je ostao agresivan do kraja i apsolutno nista nije napravio, osim nikad jaceg Dodika.
-
palermo
#88 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
pa Hare potpisao reformu policije po Dodinom diktatu, poslije toga izgubio sav ilitiga vas kredibilitet. To što je poslije iz opozicije ževkao je nešto nevažno.Kikibombona wrote:
Posteno![]()
Kad si vec rekao da je strategija propala zato sto su ispali picke, hoces li reci kada su ispali picke koje su tacno greske napravili?
Ako me sjecanje sluzi, Silajdzic je ostao agresivan do kraja i apsolutno nista nije napravio, osim nikad jaceg Dodika.
A to jačeg Dodika, pa to je nevažno, stvari treba dovesti do kraja....dakle, ako hoćeš da podržavaš Dodika treba da se suočiš sa posljediacama (govorim o glasačima Dodika)......ono što je učinilo Dodika jakim su njegovi uspjesi u pregovorima sa bošnjačkom stranom, odnosno pičkasti (prećerah sa ovim izrazom, da mi formuske dame ne zamjere
- cyprus
#89 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Da li su oni ispali pičke zato što nisu smjeli da ustraju na ''svom putu'' ili zato što je taj put otpočetka bio osuđen na propast? Ja nemam dilemu da se radi o ovom drugom...palermo wrote:Ispravno mišljenje. Taj sam ti. I Silajdžić i Lagzumdžija su ispušili zato što su ispali pičke i odustali od agresivnog pristupa. Al jednom će ipak doći onaj ko će imati muda. Meni je sasvim svjedeno je li to Bakir ili Željko ili ćemo pak morati čekati nekog trećegKikibombona wrote:
Kada nemaš pokriće iza sebe, politika se ne vodi mudima nego razumom... Čak i kad imaš pokriće, opet sama muda ne pomažu...
-
zavrzlama
#90 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Sve je tacno sto si napisao...medjutim dodik je snagu uglavnom crpio iz nezavisnosti Kosova,jer je evropa odusak velikosprskoj politici dala u divljanju dodika i zaustavljanju reformi koje jacaju BIH...sjeti si da je posle nezavisnosti Kosova, PIC poceo da krese krila visokim predstavnicima i zabranjuje Bonske ovlasti....danas se situacija totalno promijenila,jer je zapad samo malkice okrenuo ledja dodiku,sta mislis ako krenu jace protiv njega....i bakir i zeljko su osokoljeni ovakvim pristupom zapada prema dodiku ,da nisu pitanje je sta bi danas bilo sa koalicijom df ,sda sdspalermo wrote:pa Hare potpisao reformu policije po Dodinom diktatu, poslije toga izgubio sav ilitiga vas kredibilitet. To što je poslije iz opozicije ževkao je nešto nevažno.Kikibombona wrote:
Posteno![]()
A to jačeg Dodika, pa to je nevažno, stvari treba dovesti do kraja....dakle, ako hoćeš da podržavaš Dodika treba da se suočiš sa posljediacama (govorim o glasačima Dodika)......ono što je učinilo Dodika jakim su njegovi uspjesi u pregovorima sa bošnjačkom stranom, odnosno pičkasti (prećerah sa ovim izrazom, da mi formuske dame ne zamjere)a ne agresivnost ovih drugih
- cyprus
#91 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Nego, de mi reci kako se taj rat SNSD-SDS uklapa u tvoju čuvenu teoriju o jedinstvenoj velikosrpskoj strategiji iz Beograda?zavrzlama wrote:ocito da je odsustvo uticalo na tebe.....pa bolan .kakva losa pozicija probih strane,kad se vodi otvoren rat snsd i sds....jednostavo sda ostane dosljedna dogovora sa sds i df i stvar zavrsena...ne formira se vlast na drzavnoj razini,ko trpi,pa rs i dodik + sto ce MZ biti prinudjena da upre prstom u kocnicare...nego idi ti na sportske teme, ostaces neprimjecenijicyprus wrote:Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?
A bojim se da neformiranje državne vlasti nije interes ''probih'' strane, kao ni da se situacija u kojoj se dva zainteresirana bloka ne mogu dogovoriti o formiranju vlasti ne može okarakterisati kao kočenje isključivo od strane jednih...
- Skijaš
#92 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Ogromna je laž da se Dodika može odobrovoljiti ustupcima, a oni koji šire takvu laž podsjećaju na one koji su recimo obustavu uništavanja Vukovara uslovljavali predajom branitelja Vukovara. Kao, ne bi se velikosrpska opcija tako ponašala da joj se ide niz dlaku. To je neprijateljska propaganda. I da, ne mislim ja da je SDS nešto bolji od Dodika, samo nemojte lagati i petljati kako će se konfrontacijom sa njim izgubiti šansu za napredak, očekivati da to neko popuši je uvreda.Kikibombona wrote:Postenopalermo wrote:Ispravno mišljenje. Taj sam ti. I Silajdžić i Lagzumdžija su ispušili zato što su ispali pičke i odustali od agresivnog pristupa. Al jednom će ipak doći onaj ko će imati muda. Meni je sasvim svjedeno je li to Bakir ili Željko ili ćemo pak morati čekati nekog trećegKikibombona wrote:
Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?![]()
- cyprus
#93 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Razlikovati kratkoročne i dugoročne koristi...Danguba wrote:Odbiti formiranje vlasti na drzavnom nivou radi Dodika ne treba mozak veci od kikirikija.
- pumica
#94 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
U bold se upravo uklapaju dodik i covic.Kikibombona wrote:Uvijek moze gore i bolje. Ako drzava bude nestabilna, nijedan investitor u BiH nece doci.pumica wrote:
Uz dodika i covica za narod SIGURNO nema radnih mjesta i boljeg standarda.![]()
So, der ju go...
Pumice, ovakav pristup je vec vidjen, nije nista novo.
Silajdzic je imao isti ovakav pristup?
I sta se desilo?
MZ nam je okrenula ledja, Dodik je strahovito ojacao jer ga Sarajevo mrzi.
Politika Silajdzica je napravila Dodika najjacim politicarem u BiH.
Bez njegove agresivne retorike, Dodik bi se morao suociti sa katastrofalnom ekonomijom, kriminalom i korupcijom.
Nije dzaba rekao da je zahvalan Silajdzicu.
Lagumdzija je imao isti ovakav pristup sa Covicem?
HDZ je slabio, imao sve manji uticaj dok ih Lagumdzija nije pokusao eliminisati iz politickog zivota.
Takav pristup je jako pomogao Covicu i ojacao stranku.
Ne treba mu bolja reklama od te da ga mrzi i zeli unistiti politicko Sarajevo.
Komsic radi isto sa Dodikom.
Dodik se karakterise kao svo zlo ovog svijeta, a SDS se prihvata kao pozeljan partner.
Takav pristup Sarajeva prema Dodiku je fantasticna reklama za njega i kriminalna za SDS.
Samo nek to koristi u kampanji za dvije i cetri godine i pomest ce izbore.
Rezulat ce biti?
Komsic napravio nikad jaceg Dodika?
Politikom se trebaju baviti mudri igraci, koji imaju plan za svaku situaciju. Agresivni politicari, politicari koji idu na sve ili nsita, koji od svake razmirice prave atmosferu 'biti ili ne biti'..... su losi politicari. Takvi politicari djeluju vodjeni emocijama, obicno nemaju dugorocne planove.
Ja sam uvjeren da je politikak konfrontacije stetna za drzavu i da upravo odgovara separatistima.
A ovo sada sto se desava ne moze se bas uporediti sa vremenima koje spominjes kao paralelu.
Cini se da sada MZ pokrece desavanja i da zeljko i bakir nemaju bas mnogo izbora. I cini se zasada da razvoj situacije nije los za bih, mada ne bi bilo prvi put da nas MZ namagarci.
Uostalom, kako postupati sa likovima poput covica i dodika? Ici im niz dlaku u svemu je jedina druga opcija, a ta opcija se vise ne moze izdrzati.
- vee-jay
#95 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Samo sto SDA uopste nije do rata SDS vs. SNSD nego do kvantiteta fotelja.zavrzlama wrote:ocito da je odsustvo uticalo na tebe.....pa bolan .kakva losa pozicija probih strane,kad se vodi otvoren rat snsd i sds....jednostavo sda ostane dosljedna dogovora sa sds i df i stvar zavrsena...ne formira se vlast na drzavnoj razini,ko trpi,pa rs i dodik + sto ce MZ biti prinudjena da upre prstom u kocnicare...nego idi ti na sportske teme, ostaces neprimjecenijicyprus wrote:Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?Kikibombona wrote: quote="cyprus"
![]()
/quote
- Skijaš
#96 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Niti ima kratkoročne koristi niti ima dugoročne štete, ista je to ekipa i isto će se ponašati.cyprus wrote:Razlikovati kratkoročne i dugoročne koristi...Danguba wrote:Odbiti formiranje vlasti na drzavnom nivou radi Dodika ne treba mozak veci od kikirikija.
-
zavrzlama
#97 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Pa jebo ga ti,ja vec 100 postova napisao o tome zasto je sds protiv dodika....sds ima istu antibosansku ideologiju kao i snsd,ali znaju da ako dodik ostane na vlasti jos par mandata ,da mogucnost podjele BIH ce postati minimalna ili nikakava...ognjen tadic je javno u emisiji"cirilica" rekao da im je cilj ulazak u vlast na nivou BIH da sa te pozicije natjeraju bosnjake da sami odustanu od BIH...medjutim podrska sds-u je ujedno i slabljenje dodika,a laks eje sa jednim protivnikom se tuci nego sa dva,zna i sds da sda i df nisu njihovi ideoloski koalicioni partneri ali obje strane imaju zajednickog neprijatelja...trebam li crtaticyprus wrote:Nego, de mi reci kako se taj rat SNSD-SDS uklapa u tvoju čuvenu teoriju o jedinstvenoj velikosrpskoj strategiji iz Beograda?zavrzlama wrote:ocito da je odsustvo uticalo na tebe.....pa bolan .kakva losa pozicija probih strane,kad se vodi otvoren rat snsd i sds....jednostavo sda ostane dosljedna dogovora sa sds i df i stvar zavrsena...ne formira se vlast na drzavnoj razini,ko trpi,pa rs i dodik + sto ce MZ biti prinudjena da upre prstom u kocnicare...nego idi ti na sportske teme, ostaces neprimjecenijicyprus wrote:Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?
Ipak, ovdje treba imati na umu i ovo: sada se ''probih'' stranke nalaze u goroj situaciji nego Silajdžić 2006. i Lagumdžija 2010. godine... I Silajdžić i Lagumdžija su mogli pametnije odabrat, a bojim se da DF i SDA sad nemaju nekih pametnih opcija... I uzeti Dodika u vlast i ne uzeti ga je loss-loss... Ovo sve pod uslovom da se spoljni faktor ostane pasivan kao u prethodnih 8 godina...![]()
A bojim se da neformiranje državne vlasti nije interes ''probih'' strane, kao ni da se situacija u kojoj se dva zainteresirana bloka ne mogu dogovoriti o formiranju vlasti ne može okarakterisati kao kočenje isključivo od strane jednih...
- vee-jay
#98 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Silajdzic i Lagumdzija su ispusili zato sto su izgubili na izborima. Dodik nema sa tim nikakve veze...cyprus wrote:Da li su oni ispali pičke zato što nisu smjeli da ustraju na ''svom putu'' ili zato što je taj put otpočetka bio osuđen na propast? Ja nemam dilemu da se radi o ovom drugom...palermo wrote:Ispravno mišljenje. Taj sam ti. I Silajdžić i Lagzumdžija su ispušili zato što su ispali pičke i odustali od agresivnog pristupa. Al jednom će ipak doći onaj ko će imati muda. Meni je sasvim svjedeno je li to Bakir ili Željko ili ćemo pak morati čekati nekog trećegKikibombona wrote:
Kada nemaš pokriće iza sebe, politika se ne vodi mudima nego razumom... Čak i kad imaš pokriće, opet sama muda ne pomažu...
- It_is_a_Leclerc
#99 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Apsolutno je nevjerovatna kratkovidost pojedinih forumaša koji misle da je bolje pustiti Dodika u vlast da ne pravi probleme. To je takva jedna nesvjesnost, da ne kažem naivnost, da ću početi sumnjati u dobronamjernost takvih stavova. Šta vi mislite da Dodik neće praviti probleme, ako uđe u vlast ?! Jeste vi prespavali zadnjih 8 godina ?! To su ljudi s kojima se dogovori apsolutno sve, da bi već za sedam dana sve to pomnožili sa nulom. S njima nema saradnje.
Dodik nema mehanizme za blokadu države. I to je činjenica. Pokušaji da nas se uvjeri kako bi bilo dobro popustiti ga i primiti ga u vlast, jer "inače nećemo imati vlasti" su potpuna neozbiljnost.
Dodik nema mehanizme za blokadu države. I to je činjenica. Pokušaji da nas se uvjeri kako bi bilo dobro popustiti ga i primiti ga u vlast, jer "inače nećemo imati vlasti" su potpuna neozbiljnost.
- cyprus
#100 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Pod ''ispušili'' se podrazumijeva ''izgubili na izborima''... Dakle, malo je logički besmisleno reći da su oni izgubili na izborima zato što su izgubili na izborimavee-jay wrote:Silajdzic i Lagumdzija su ispusili zato sto su izgubili na izborima. Dodik nema sa tim nikakve veze...
Taj lijek nažalost još manje ima Željko Komšić...