Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koaliciji?
- sinuhe
#26 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Kao da Salkic ima ovlasti da ulazi u neke koalicije... Covjek koji je jedino poznat po debilnoj izjavi u vezi ubistva u Prijedoru.
Ovako se Komsic pere ispred svojih biraca kao toboze neki glas razuma u toj koaliciji sa SDA.
Ovako se Komsic pere ispred svojih biraca kao toboze neki glas razuma u toj koaliciji sa SDA.
- Corto Maltese
#27 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Ingeniozno!zavrzlama wrote:..DF i Zeljkoi komsic rade dobru stvar i vode otvorenu politiku....sta je trebao DF i Komsic,da sjede u opoziciji i bez ikakvog efikasnog uticaja gledaju kako SDA prodaje inetrese BIH...ovako DF je u koaliciji sa SDA sa guranjem svojih zahtjeva ,koji ujedno i onemoguciju da zahtjevi SDA budu jedina alternativa antibosanskim snagama....ukoliko dodje do toga da SDA nastavi po starom(popustanju velikosorbima)DF nikad nije kasno izaci u javnost i reci sta radi SDA i napustiti koaliciju...vecu stetu pravis SDA ako si dio vlasti ,nego ako si opozicija ..
Dakle, nije ni partija ispred države, nit je država ispred partije, nego je SDA iznad svega
A šta popodne?
- DeutscheAusweis
#28 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Šta bi dao da si na SDA mjestu...da te mrze, a da ti se dive...šta bi dao..Corto Maltese wrote:Ingeniozno!zavrzlama wrote:..DF i Zeljkoi komsic rade dobru stvar i vode otvorenu politiku....sta je trebao DF i Komsic,da sjede u opoziciji i bez ikakvog efikasnog uticaja gledaju kako SDA prodaje inetrese BIH...ovako DF je u koaliciji sa SDA sa guranjem svojih zahtjeva ,koji ujedno i onemoguciju da zahtjevi SDA budu jedina alternativa antibosanskim snagama....ukoliko dodje do toga da SDA nastavi po starom(popustanju velikosorbima)DF nikad nije kasno izaci u javnost i reci sta radi SDA i napustiti koaliciju...vecu stetu pravis SDA ako si dio vlasti ,nego ako si opozicija ..
Dakle, nije ni partija ispred države, nit je država ispred partije, nego je SDA iznad svega![]()
A šta popodne?
Šta bi dao da mozes ovako,
dići ruke a puk da te slijedi...
šta bi dao...
Željko...ti budi srećan sad,
što si preko puta...
ti što nas strašni let
nad provalijom dijeli
jer ovo je tvojih pet minuta....a pred Sda stoji zivot cijeli...
-
kopijas34
#29 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Onaj ko udje u bilo kakvu koaliciju sa Dodikom je cista izdajica. To se nemoze desiti po meni.
- Helena2014
#30 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
kopijas34 wrote:Onaj ko udje u bilo kakvu koaliciju sa Dodikom je cista izdajica. To se ne moze desiti po meni.
Osim SDP, oni-SDP razjedinjeni ili ujedinjeni mogu uvijek
Još ni pola tačaka svoga sporazuma sa SNSD-om nisu riješili
- tandmand
#31 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
U postizbornom periodu DF mi je jedno pozitivno iznenadjenje, iako nisam njihov glasac zbog programske podloge koja je okupila jedan dio x-nostalgicara, koji bi da pasivno promatraju dogadjaje na politickoj sceni. Za takve je dovoljno udruzenje gradjana "Josip Broz Tito" a ne stranka od koje se ocekuje djelovanje u ne-laboratorijskim uvjetima. DF ako ovako nastavi imati ce i moj glas na iducim izborima. Koalicija sa SDA je neugodna upravo zbog ljigavih i ucjenjenih likova kao sto su Ramiz Salkic, Sadik Ahmetovic ... nastavi niz. Oni ce morati biti pusteni niz vodu jer sudbina SDPa je opomena svima. Glasacko tijelo vise nije rob ideoloskoh paradigmi, vec se okrece onima koji stvarno nesto rade za narod, gradjane i drzavu BiH. Ovdje prvenstveno mislim na glasace koji ne podrzavaju separatisticke politike.
-
augustini45
#32 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
?...nemojte ga bolan.....kako mu samo fino stoji onaj "fitilj" crvene boje......cak I dodo zakacio neku "neutralnu" boju, a ramke se "urmenio" za posebnu priliku....hahaha...produzuje mu dodo mandat, pa ramke piska u gace od srece......Nomo wrote:Tooooooooooooooooo Tito moj . udri bagru cetnicku i ustasku a pogotovo balijetine iz SDA koje krcme drzavu . Ramize ramize din dusmanine gori si od karadjica . pamti bosanski narod i prati ko voli Bosnu a ko voli fotelju . Gazi komsicu bandu i lopove gazi iz kao crve , gazi olos cizmom . udari lopovsku bagru po krezavim zubima i krmecoj njuski .![]()
smrt fastima sloboda mojoj jednoj i jedinoj nedjeljivoj , suverenoj sekularnoj , gradjanskoj BOSNI .
ps Bosna ce stati na noge kada bude porazena mladomuslimanksa struja SDA koja je uvijek bila za podjelu , razdovjenost . koja je bila fidzan drzavu gdje oni vladju i kradu . cetnici i ustase su sitan problem . to je moglo biti pometeno u ratu ali su im uvijek ruku davale dzukele iz SDA .
- Helena2014
#33 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Salkić najavljen kao gost na Face TV kod Senada za par minuta 
-
zenit dozic
#34 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Corto Maltese wrote:Još jedan veliki plus za Željka, kao i za Suljagića i Domovinu.
Tek sada se nazire vizija, kao i dometi ove inicijative.
-
Pokajnik
#35 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Nisam siguran da SDS i dvije manje stranke iz RS,i dalje žele da koaliraju sa SDA i DF nakon što je postalo jasno da su na entitetskom nivou izgubili.Corto Maltese wrote:U prevodu, Željko je SDS-u poručio: "Ja izdati ne znam!"
- Danguba
#36 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Pokajnik wrote:Nisam siguran da SDS i dvije manje stranke iz RS,i dalje žele da koaliraju sa SDA i DF nakon što je postalo jasno da su na entitetskom nivou izgubili.Corto Maltese wrote:U prevodu, Željko je SDS-u poručio: "Ja izdati ne znam!"
cuj ovoga...
-
zavrzlama
#37 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
SDA je najveci kocnicar izvodjejnja neprijatelja BIH na cistac....ulazak DF u koaliciju sa istim je u datim okolnostima jedino sto se moze uraditi da SDA ne ode u koaliciju sa snsd i dodikom...treba biti naivan pa misliti da je SDA drazi DF od dodika,ALI pritisak glasaca SDA i javnosti na vrh stranke je prevagnuo ,tako da je SDA morao da odjebe (bar se nadam trajno) dodika i udje u koaliciju sa DF-om... vecina SDA glasaca i vrh SDA imaju razlicite poglede na buducnost BIH,to zna i Zeljko ,zato je i pogazio svoje stavove u usao u koaliciju sa SDA,ne radi sebe ,nego radi BIH...Corto Maltese wrote:Ingeniozno!zavrzlama wrote:..DF i Zeljkoi komsic rade dobru stvar i vode otvorenu politiku....sta je trebao DF i Komsic,da sjede u opoziciji i bez ikakvog efikasnog uticaja gledaju kako SDA prodaje inetrese BIH...ovako DF je u koaliciji sa SDA sa guranjem svojih zahtjeva ,koji ujedno i onemoguciju da zahtjevi SDA budu jedina alternativa antibosanskim snagama....ukoliko dodje do toga da SDA nastavi po starom(popustanju velikosorbima)DF nikad nije kasno izaci u javnost i reci sta radi SDA i napustiti koaliciju...vecu stetu pravis SDA ako si dio vlasti ,nego ako si opozicija ..
Dakle, nije ni partija ispred države, nit je država ispred partije, nego je SDA iznad svega![]()
A šta popodne?
Veca je pobjeda po meni reorganizirati SDA u stranku probih orijentacije ili eliminisati iz politickog zivota,nego ukloniti dodika sa vlasti u rs-u,jer ko kod dodje umjesto dodika ce biti sa istom ideologijom...
- Corto Maltese
#38 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Uvidio sam da sam pogriješio. Kad vidim kako junački, iznutra, ruše Dodika moram ih pohvaliti.zenit dozic wrote:Corto Maltese wrote:Još jedan veliki plus za Željka, kao i za Suljagića i Domovinu.
Tek sada se nazire vizija, kao i dometi ove inicijative.Koliko si samo pljuvo po ovoj incijativi, i uvjeravo forumske protivnike kako su u krivu u vezi podrške istoj
- pumica
#39 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Corto Maltese wrote:Uvidio sam da sam pogriješio. Kad vidim kako junački, iznutra, ruše Dodika moram ih pohvaliti.zenit dozic wrote:Corto Maltese wrote:Još jedan veliki plus za Željka, kao i za Suljagića i Domovinu.
Tek sada se nazire vizija, kao i dometi ove inicijative.Koliko si samo pljuvo po ovoj incijativi, i uvjeravo forumske protivnike kako su u krivu u vezi podrške istoj
- Corto Maltese
#40 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića 
- Helena2014
#41 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Corto Maltese wrote:Uvidio sam da sam pogriješio. Kad vidim kako junački, iznutra, ruše Dodika moram ih pohvaliti.zenit dozic wrote:Corto Maltese wrote:Još jedan veliki plus za Željka, kao i za Suljagića i Domovinu.
- Mister Yes
#42 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
It_is_a_Leclerc wrote:Kako sam i najavio, Dodik nije opcija za DF. Kakva košarkaškim slengom banana za Bakira i Dodika.A 'vlišno je falilo da se izmire
-
levana
#43 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Corto Maltese wrote:Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića
Ovi što te bodre sa ovim
- Kikibombona
#44 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Prcas Corto?Corto Maltese wrote:Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića
Ovo je za Dodika dugorocno prava stvar. Ako ga zele ojacati, na pravom su putu. Ima li bolje reklame za Dodika od cinjenice da ga Sarajevo apsolutno ne zeli i gore reklame za SDS da su za Sarajevo pozeljni. Sto je ostrija kampanja protiv SNSD, to ce njihova popularnost u RS biti veca. Vec vidjeno vise puta.
Ista stvar i sa HDZ. Trubilo se da je HDZ slomljen, da je ostvarena velika pobjeda. I? Ofanziva na HDZ je mobilizovala hrvatsko biracko tijelo i osigurala im do sada najvecu pobjedu. Sve su prilike da ce slicno biti sa SNSD na sljedecim izborima.
Jedino ako je u pitanju pakleni plan, ako se smatra da je Dodik stetan po RS i koristan po BiH, pa ga se na ovaj nacin zeli ojacati i lukavo unistiti opasni SDS.
-
palermo
#45 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Ne vidim zašto bi Bakir htio SNSD. Samo je pitanje, vlada li strankom. Ako ne vlada, vrijeme mu je da zavlada, ako ne može da zavlada, onda će završiti kao i Zlaja.Mister Yes wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Kako sam i najavio, Dodik nije opcija za DF. Kakva košarkaškim slengom banana za Bakira i Dodika.A 'vlišno je falilo da se izmire
Željko drži Bakira za jajca reklo bi se. Ako žele SNSD moraće se pomiriti sa Fahrom. Nema druge.
A za Komšu bravo
- Helena2014
#46 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Kikibombona wrote:Prcas Corto?Corto Maltese wrote:Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića![]()
Ovo je za Dodika dugorocno prava stvar. Ako ga zele ojacati, na pravom su putu. Ima li bolje reklame za Dodika od cinjenice da ga Sarajevo apsolutno ne zeli i gore reklame za SDS da su za Sarajevo pozeljni. Sto je ostrija kampanja protiv SNSD, to ce njihova popularnost u RS biti veca. Vec vidjeno vise puta.
Ista stvar i sa HDZ. Trubilo se da je HDZ slomljen, da je ostvarena velika pobjeda. I? Ofanziva na HDZ je mobilizovala hrvatsko biracko tijelo i osigurala im do sada najvecu pobjedu. Sve su prilike da ce slicno biti sa SNSD na sljedecim izborima.
Jedino ako je u pitanju pakleni plan, ako se smatra da je Dodik stetan po RS i koristan po BiH, pa ga se na ovaj nacin zeli ojacati i lukavo unistiti opasni SDS.
Sve je u ovome momentu bolje nego da se ponovo Dodik ugradi u sve pore i dominira ponovo nad svime. (od države do općina)
Do tada treba da se pati sa tjesnom većinom u NS RS i da ulaže mnogo napora da dopminira u RS, a ima mnogo kadrova kojima je obećao Vijeće ministara, šta će oni sada da rade, nego protiv njega?
A za 4 godine, ko živ ko mrtav, o tome kad do toga dođe, do tada ima mnogo posla da se napravi BEZ NJEGA
-
muzicar_iz_parka
#47 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Trebali su se SDA i DF dogovoriti o zajedničkom nastupu u "Domovini" prije ovakvih poteza.
Oni koji su glasali biće razočarani, ljudi prešli iznad svojih političkih ubjeđenja za viši cilj, a ovi poletili ko će prije ugrabiti neku fotelju.
Oni koji su glasali biće razočarani, ljudi prešli iznad svojih političkih ubjeđenja za viši cilj, a ovi poletili ko će prije ugrabiti neku fotelju.
- Kikibombona
#48 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Pa to i jeste nas problem, sto politiku posmatramo vodjeni emocijama. 'Ajmo mi njih sada srediti, a sta ce biti sutra, razmislit cemo kada svane.Helena2014 wrote:
Sve je u ovome momentu bolje nego da se ponovo Dodik ugradi u sve pore i dominira ponovo nad svime. (od države do općina)
Do tada treba da se pati sa tjesnom većinom u NS RS i da ulaže mnogo napora da dopminira u RS, a ima mnogo kadrova kojima je obećao Vijeće ministara, šta će oni sada da rade, nego protiv njega?
A za 4 godine, ko živ ko mrtav, o tome kad do toga dođe, do tada ima mnogo posla da se napravi BEZ NJEGA
SDP je izbacio HDZ iz vlasti. I? Kakvi su rezultati? Sta se postiglo?
Postiglo se to da HDZ ima neuporedivu vecu politicku snagu nego je imao prije cetri godine.
Sta ce se postici u cetri godine bez Dodika, posebno ako se zna da moze blokirati mnogo toga.
Sta kada se Dodik za cetri godine vrati jaci nego ikada?
- cyprus
#49 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Nažalost, mislim da se Dodikova silazna putanja ovim završila... Sljedeće izbore će u RS-u vjerovatno dobiti sa natpolovičnom većinom...
A kako rekoh još prije mjesec dana: vrlo sam skeptičan da se vlast na državnom nivou može skrpiti bez Dodika... I dalje ne vidim kako bi se to moglo ostvariti... Po mom mišljenju postoje samo dvije opcije:
a) oformiti vlast sa Dodikom
b) ne oformiti vlast nikako
Kako god okreneš - sranje...
A kako rekoh još prije mjesec dana: vrlo sam skeptičan da se vlast na državnom nivou može skrpiti bez Dodika... I dalje ne vidim kako bi se to moglo ostvariti... Po mom mišljenju postoje samo dvije opcije:
a) oformiti vlast sa Dodikom
b) ne oformiti vlast nikako
Kako god okreneš - sranje...
- Mister Yes
#50 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic
Samo što je SIPA na državnom nivou a SNSD sa Dodikom u zatvoru ne vrijedi pišljiva bobaKikibombona wrote:Prcas Corto?Corto Maltese wrote:Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića![]()