Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koaliciji?

Post Reply
oakville

#101 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by oakville »

cyprus wrote:
Kikibombona wrote:
cyprus wrote:
Tu sam i ja, uletim ponekad pročitam nešto, ali se vrlo brzo iznerviram, pa čitam sve rjeđe... Zadnjih godinu dana 90% forumskog premena provodim na fudbalu :mrgreen: Eventualno se uključim samo u relativno friške političke teme koje još uvijek nisu zasićene jednim te istim pričama... Ali generalno, ovo što sam mogao vidjeti, odavno te nije bilo... Moguće da griješim, šta ja znam :-D

A to što mi teško pada... realno pada... Samo sam naviko, od 2006. godine (od tad otprilike i nešto dublje pratim politiku) tonemo sve više u govna... Trend se izgleda nastavlja...
Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?
Apsolutno... Epizoda 3... Koliko će ih još biti potrebno da bi se naučile neke lekcije o onome što ti zoveš 'izlazna strategija'?

Ipak, ovdje treba imati na umu i ovo: sada se ''probih'' stranke nalaze u goroj situaciji nego Silajdžić 2006. i Lagumdžija 2010. godine... I Silajdžić i Lagumdžija su mogli pametnije odabrat, a bojim se da DF i SDA sad nemaju nekih pametnih opcija... I uzeti Dodika u vlast i ne uzeti ga je loss-loss... Ovo sve pod uslovom da se spoljni faktor ostane pasivan kao u prethodnih 8 godina...
Kakve "izlazne strategije" pa nije intervencija u stranoj zemlji ? :D
Nema kratkoročne štete ni koristi kao ni dugoročne štete ni koristi, u rsu imaš stabilno političko tijelo hranjeno 90% nacionalizmom, za razliku od federacije gdje je puno ljudi zainteresiranih za prvenstveno životni standard, pa su u federaciji mogućnosti socijalnih nemira mnogo veće.

S obzirom na to, najbolje je da Dodik vodi rs i to i ne treba liječiti, dodo je legitiman i treba legitimno i demokratski da pljačka narod koji mu je za to dao odobrenje, a da pri tome na tzv "državnom" nivou i nema nikakve koalicije ni vlasti, nek srbi vide da je "dodo izradio bošnjake," nek se proslavi još jedna velika pobjeda i nek se sve lijepo nastavi kao i dosada :D
cyprus

#102 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:Pa jebo ga ti,ja vec 100 postova napisao o tome zasto je sds protiv dodika....sds ima istu antibosansku ideologiju kao i snsd,ali znaju da ako dodik ostane na vlasti jos par mandata ,da mogucnost podjele BIH ce postati minimalna ili nikakava...ognjen tadic je javno u emisiji"cirilica" rekao da im je cilj ulazak u vlast na nivou BIH da sa te pozicije natjeraju bosnjake da sami odustanu od BIH...medjutim podrska sds-u je ujedno i slabljenje dodika,a laks eje sa jednim protivnikom se tuci nego sa dva,zna i sds da sda i df nisu njihovi ideoloski koalicioni partneri ali obje strane imaju zajednickog neprijatelja...trebam li crtati :D
Pa jeboga ti, kažem ti, nisam te čitao u zadnje vrijeme pa nemam pojma šta si 100 puta napisao :mrgreen:

Znači, tvrdiš da je SDS protiv Dodika ssad samo zato što su se prepali da na ovaj način nema ništa od podjele BiH? :mrgreen: A jesi li siguran da ovaj rat nije izfejkiran iz matice u Beogradu? Jer nekako mi po tvojim ranijim pisanjima ne djeluje realno da je svemoćna svesrpska i velikosrpska vrhuška iz Beograda dozvolila neki unutarsrpski rat? :-D
Danguba

#103 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:Apsolutno je nevjerovatna kratkovidost pojedinih forumaša koji misle da je bolje pustiti Dodika u vlast da ne pravi probleme. To je takva jedna nesvjesnost, da ne kažem naivnost, da ću početi sumnjati u dobronamjernost takvih stavova. Šta vi mislite da Dodik neće praviti probleme, ako uđe u vlast ?! Jeste vi prespavali zadnjih 8 godina ?! To su ljudi s kojima se dogovori apsolutno sve, da bi već za sedam dana sve to pomnožili sa nulom. S njima nema saradnje.

Dodik nema mehanizme za blokadu države. I to je činjenica. Pokušaji da nas se uvjeri kako bi bilo dobro popustiti ga i primiti ga u vlast, jer "inače nećemo imati vlasti" su potpuna neozbiljnost.
:thumbup: :thumbup:

sva sustina.
cyprus

#104 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

Dobro, tema već lagano ulazi u ustaljenu kolotečinu, vrijeme za mene da se ozbiljnije posvetim izboru novog selektora reprezentacije :D

Ovdje sumnjam da će bit šta novo da se kaže sve do trenutka kada se vlast bude formirala... A upamtite moje riječi: u njoj će 99% biti SNSD...
Helena2014

#105 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Helena2014 »

cyprus wrote:Dobro, tema već lagano ulazi u ustaljenu kolotečinu, vrijeme za mene da se ozbiljnije posvetim izboru novog selektora reprezentacije :D

Ovdje sumnjam da će bit šta novo da se kaže sve do trenutka kada se vlast bude formirala... A upamtite moje riječi: u njoj će 99% biti SNSD...

:hm: Ako bude SNSD, onda neće biti SDA-DF, pa sad....
Danguba

#106 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Danguba »

Sa SNSD-om jos 4 godine agonije, sa SzP 4 godine nade.
Kikibombona

#107 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Kikibombona »

Skijaš wrote:
Ogromna je laž da se Dodika može odobrovoljiti ustupcima, a oni koji šire takvu laž podsjećaju na one koji su recimo obustavu uništavanja Vukovara uslovljavali predajom branitelja Vukovara. Kao, ne bi se velikosrpska opcija tako ponašala da joj se ide niz dlaku. To je neprijateljska propaganda. I da, ne mislim ja da je SDS nešto bolji od Dodika, samo nemojte lagati i petljati kako će se konfrontacijom sa njim izgubiti šansu za napredak, očekivati da to neko popuši je uvreda.
Kakvi ustupci, kakav Vukovar? :shock:

Tegoba.
It_is_a_Leclerc

#108 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by It_is_a_Leclerc »

Skijaš wrote:
Ogromna je laž da se Dodika može odobrovoljiti ustupcima, a oni koji šire takvu laž podsjećaju na one koji su recimo obustavu uništavanja Vukovara uslovljavali predajom branitelja Vukovara. Kao, ne bi se velikosrpska opcija tako ponašala da joj se ide niz dlaku. To je neprijateljska propaganda. I da, ne mislim ja da je SDS nešto bolji od Dodika, samo nemojte lagati i petljati kako će se konfrontacijom sa njim izgubiti šansu za napredak, očekivati da to neko popuši je uvreda.
To je to o čemu i ja govorim. Ne treba reći koliko je samo sporazuma, principa, briselskih, butmirskih i inih obećanja potpisano s Dodikom, a da se od toga nije ništa uradilo. Neki su mu čak dali i previše (Lagumdžija i Zakon o prebivalištu, npr.), al' ni to nije bilo dovoljno da traktorista iz Bakinaca pristane pokrenuti rješavanje vojne imovine po principima koje je usvojilo državno Predsjedništvo.

SDS, odnosno Savez za promjene, nisu puno bolji, u recimo to tako, dugoročnoj viziji za BiH, ali sam ja uvjeren da bi, kad bi se uspostavila državna vlast s njima, oni bili prinuđeni da rade apsolutno sve na poboljšanju uslova života građana kako bi se, hajmo to reći, oprali pred svojim, mahom desničarskim biračkim tijelom za ono što im pakuju režimski mediji u RS-u.
Skijaš

#109 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Skijaš »

Danguba wrote:Sa SNSD-om jos 4 godine agonije, sa SzP 4 godine nade.
SzP - isti nivo otpora multietničkom konceptu, domaćinski odnos prema budžetu manjeg entiteta, privid konstruktivnosti

SNSD i sateliti - isti nivo otpora multietničkom konceptu, pranje para preko predstavništava u kojim se niko ne javlja na telefon, preko Kusturice, svjetskih prvenstava u raftingu, bacanju pogleda u vis itd, zadržavanje reflektora na velikosrbima kao remetilačkom faktoru
vivaldi

#110 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:SDS, odnosno Savez za promjene, nisu puno bolji, u recimo to tako, dugoročnoj viziji za BiH, ali sam ja uvjeren da bi, kad bi se uspostavila državna vlast s njima, oni bili prinuđeni da rade apsolutno sve na poboljšanju uslova života građana kako bi se, hajmo to reći, oprali pred svojim, mahom desničarskim biračkim tijelom za ono što im pakuju režimski mediji u RS-u.
problem je sto je ekonomski iskorak gotovo nemoguce napraviti. to jebe svakoga ko je na vlasti.
It_is_a_Leclerc

#111 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

vivaldi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDS, odnosno Savez za promjene, nisu puno bolji, u recimo to tako, dugoročnoj viziji za BiH, ali sam ja uvjeren da bi, kad bi se uspostavila državna vlast s njima, oni bili prinuđeni da rade apsolutno sve na poboljšanju uslova života građana kako bi se, hajmo to reći, oprali pred svojim, mahom desničarskim biračkim tijelom za ono što im pakuju režimski mediji u RS-u.
problem je sto je ekonomski iskorak gotovo nemoguce napraviti. to jebe svakoga ko je na vlasti.
Ja mislim suprotno. Mirko Šarović je, npr., uradio prve korake ka zaštiti domaće proizvodnje, pa je naletio na minu jer nije htio faktički bjanko potpisivati saglasnost za nekakve elektrane po Drini...
vivaldi

#113 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:
vivaldi wrote:
Ja mislim suprotno. Mirko Šarović je, npr., uradio prve korake ka zaštiti domaće proizvodnje, pa je naletio na minu jer nije htio faktički bjanko potpisivati saglasnost za nekakve elektrane po Drini...
ma ne pita se tu mirko sarovic nista. hrvatska jase na krilima brisela i mi smo tu donji. i nije to samo nas problem. i srbija je popusila od hrvatske.

vjerovatno se ne sjecas, ali cim je hrvatska usla u eu srbija im je udarila carine na cigare, i na kraju su popusili jer je brisel bio na strani hrvatske i dozvolili hrvatskoj da zadrazi cefta povlastice.

prkosenje hravtskoj je sada prkosenje eu, a ko ce tu popusiti savrseno je jasno. a za populizam uvijek ima mjesta, ali slabo ima koristi
filosofman

#114 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by filosofman »

Helena2014 wrote:
Znači nije rekao da? Pa u redu još bolje, neka nam traje koalicija.
It_is_a_Leclerc

#115 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Ramiz Salkić je totalna politička egzibicija. Ja ne znam šta je taj čovjek uradio za povratnike ikad, igdje, ikako ?! Ali dobro, kadrovska politika SDA je već duže vrijeme - što nespoboniji, to fleksibilniji.
Da se malo "doteše", Ćamil Duraković je mogao postati jedan vrlo dobar, mladi bošnjački političar, ne samo u RS-u, već i u cijeloj BiH, al', počistio ga Bake, zajedno sa Tihić-strujom.
Yug

#116 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Yug »

Helena2014 wrote:
Znaci to je to :lol: ,jedino ko je juce pao sa marsa nije mu jasno sta ce se desavati...onaj mali Komsic i onaj kako se zove Ervin Suljagic morat ce traziti izlaznu strategiju.Ovi iz SDS su ionako dobro zbunjeni. :lol:
Corto Maltese

#117 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Corto Maltese »

Kikibombona wrote:
Corto Maltese wrote:Niko ga nije ovako sistematski rušio, još od zlatnih dana Harisa Silajdžića :D
Prcas Corto? :D

Ovo je za Dodika dugorocno prava stvar. Ako ga zele ojacati, na pravom su putu. Ima li bolje reklame za Dodika od cinjenice da ga Sarajevo apsolutno ne zeli i gore reklame za SDS da su za Sarajevo pozeljni. Sto je ostrija kampanja protiv SNSD, to ce njihova popularnost u RS biti veca. Vec vidjeno vise puta.

Ista stvar i sa HDZ. Trubilo se da je HDZ slomljen, da je ostvarena velika pobjeda. I? Ofanziva na HDZ je mobilizovala hrvatsko biracko tijelo i osigurala im do sada najvecu pobjedu. Sve su prilike da ce slicno biti sa SNSD na sljedecim izborima.

Jedino ako je u pitanju pakleni plan, ako se smatra da je Dodik stetan po RS i koristan po BiH, pa ga se na ovaj nacin zeli ojacati i lukavo unistiti opasni SDS.
Ukratko, što je Lagumdžija bio za Čovića, to je Željko Suljagić za Dodika.
zavrzlama

#118 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:Pa jebo ga ti,ja vec 100 postova napisao o tome zasto je sds protiv dodika....sds ima istu antibosansku ideologiju kao i snsd,ali znaju da ako dodik ostane na vlasti jos par mandata ,da mogucnost podjele BIH ce postati minimalna ili nikakava...ognjen tadic je javno u emisiji"cirilica" rekao da im je cilj ulazak u vlast na nivou BIH da sa te pozicije natjeraju bosnjake da sami odustanu od BIH...medjutim podrska sds-u je ujedno i slabljenje dodika,a laks eje sa jednim protivnikom se tuci nego sa dva,zna i sds da sda i df nisu njihovi ideoloski koalicioni partneri ali obje strane imaju zajednickog neprijatelja...trebam li crtati :D
Pa jeboga ti, kažem ti, nisam te čitao u zadnje vrijeme pa nemam pojma šta si 100 puta napisao :mrgreen:

Znači, tvrdiš da je SDS protiv Dodika ssad samo zato što su se prepali da na ovaj način nema ništa od podjele BiH? :mrgreen: A jesi li siguran da ovaj rat nije izfejkiran iz matice u Beogradu? Jer nekako mi po tvojim ranijim pisanjima ne djeluje realno da je svemoćna svesrpska i velikosrpska vrhuška iz Beograda dozvolila neki unutarsrpski rat? :-D
Pa zasto ubise Stambolica,Djindjica, arkana,legija u zatvoru i masa atentata...medjusrpski sukobi i danas traju u srbiji,a traju jer se sukobljavaju dvije struje...salonska i otvoreno cetnicka...kako se mijenja odnos svijeta prema srbiji ,tako srbija mijenja jedne od ovih na vlasti..sjeti se 2001,kad dodje dodik na vlast i to na zahtjev i prijedlog samog sds(cavic) sa samo jednim poslanikom sdsd...itd itd
Pokajnik

#119 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Pokajnik »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:

Pa zasto ubise Stambolica,Djindjica, arkana,legija u zatvoru i masa atentata...medjusrpski sukobi i danas traju u srbiji,a traju jer se sukobljavaju dvije struje...salonska i otvoreno cetnicka...kako se mijenja odnos svijeta prema srbiji ,tako srbija mijenja jedne od ovih na vlasti..sjeti se 2001,kad dodje dodik na vlast i to na zahtjev i prijedlog samog sds(cavic) sa samo jednim poslanikom sdsd...itd itd
U čemu ti vidiš velikosrpstvo u politici Dodika ili drugih političkih faktora u manjem bh entitetu ?
DeutscheAusweis

#120 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by DeutscheAusweis »

Čuj u čemu?
Zar PreCjednik šumskog Reicha, koji počiva na grobnicama nije sjahao sa talasa nacionalističkih izjava i bezočnih laži. Zar je izjava tipa: "U Sarajevo idem jer moram", ali je zato kod reformiranog radikala u Reichstagu na zvižduk (kao četveronoškom ljubimcu) ispred kancelarije i dahće dok ga ovaj zagrli, prekrsti i onda zajedno se dive imaginarnoj otadzbini..

Nažalost, u tim njihovim paralelnim stvarnostima, postoje i oni koji ih još uvijek vide kao pravednike, praveći se da ne znaju za nepravdu i zločine na kojima je utemeljena RS.
vee-jay

#121 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by vee-jay »

cyprus wrote:
vee-jay wrote:Silajdzic i Lagumdzija su ispusili zato sto su izgubili na izborima. Dodik nema sa tim nikakve veze...
Pod ''ispušili'' se podrazumijeva ''izgubili na izborima''... Dakle, malo je logički besmisleno reći da su oni izgubili na izborima zato što su izgubili na izborima :-D A nije baš da to nema veze sa Dodikom... Daleko od toga da je Dodik tu jedini faktor, ali je činjenica da ni Silajdžić ni Lagumdžija nisu imali lijek za Dodika (a obećavali su)... Dakle, nije se radilo o tome da oni nisu imali muda da primjene lijek, nego su se bahatili da ga imaju, a nisu ga imali... To je svakako doprinijelo tome da ga ispuše...

Taj lijek nažalost još manje ima Željko Komšić...
Znas ti kao i ja da su i Silajdzic i Lagumdzija izbore izgubili u Federaciji a ne u Bosni i Hercegovini i da je Dodik na listi razloga ili na samom kraju (Silajdzic) ili ga uopste nema (Lagumdzija).
Pokajnik

#122 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Pokajnik »

DeutscheAusweis wrote:Čuj u čemu?
Zar PreCjednik šumskog Reicha, koji počiva na grobnicama nije sjahao sa talasa nacionalističkih izjava i bezočnih laži. Zar je izjava tipa: "U Sarajevo idem jer moram", ali je zato kod reformiranog radikala u Reichstagu na zvižduk (kao četveronoškom ljubimcu) ispred kancelarije i dahće dok ga ovaj zagrli, prekrsti i onda zajedno se dive imaginarnoj otadzbini..

Nažalost, u tim njihovim paralelnim stvarnostima, postoje i oni koji ih još uvijek vide kao pravednike, praveći se da ne znaju za nepravdu i zločine na kojima je utemeljena RS.
Velikosrpstvo implicira težnju za proširenjem srpske države na područja drugih država u slučaju BiH na područje Federacije BIH .Ništa od toga ne prepoznajem u nastojanjima M.Dodika Daleko od toga da je on kao i bilo koji drugi političar pravednik ali nema mu se šta zamjeriti što pokušava da RS što više osamostali od ostatka BiH.To je toliko očekivano da je svako obrazloženje suvišno.
DeutscheAusweis

#123 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by DeutscheAusweis »

Pokajnik wrote:

Velikosrpstvo implicira težnju za proširenjem srpske države na područja drugih država u slučaju BiH na područje Federacije BIH .Ništa od toga ne prepoznajem u nastojanjima M.Dodika Daleko od toga da je on kao i bilo koji drugi političar pravednik ali nema mu se šta zamjeriti što pokušava da RS što više osamostali od ostatka BiH.To je toliko očekivano da je svako obrazloženje suvišno.
Image

Orden ti ne gine...
Pokajnik

#124 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Pokajnik »

DeutscheAusweis wrote:
Pokajnik wrote:

Image

Orden ti ne gine...
Tebi se to Lipi,ne mora da dopadne ali to što radi Dodik jeste legitimno.
Post Reply