Zeljko Komsic -"Gradjanski rat"
-
Dajdo
a sto se tice komsica, covjek je odlikovani pripadnik armije republike bosne i hercegovine, koji je u njoj branio svoj dom i opkoljeni grad, pa vi razmislite ko je mogao izjaviti takvu glupost - neko ko je nosio glavu u torbi zbog ideala normalne gradjanske drzave, ili nekakav anonimni hotic...
toliko.
toliko.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Mi nismo imali nikakvu pomoc. Sami smo morali da se nosimo sa neprijateljima. O tome najbolje svjedoce nasi borci koji su ratovali sa pet metaka u dzepu!!pacifista wrote:Kada građani jedne zemlje ratuju između sebe (a građani BiH su prije rata bili i Srbi i Hrvati i Muslimani), to se zove građanski rat.
O pomagačima sa strane ne želim, sve su ih strane imale.
A dokaz da je ne BiH izvrsena agresija su vojne i paravojne jedinice koje su dolazile iz SiCG, a da ne govorimo o naoruzanju, municiji, platama itd... I ne zaboravi da je cijeli veliko srbijanski plan agresije na BiH upravo skovan u Srbiji, izmedju zna se koga!
A da o razmjerama zlocina i ne govorim, masovne grobnice su sve rekle!
@Pacifista, ne mijesaj teze!!
I usput, kada ce Babo Fikro iz zatvora izaci...?
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Nemoj Harisa stavljati u isti koc sa ostalima. Harisu sigurno ne smeta Zeljkov ljiljan. Pa na istoj su strani bili tokom rata, a i sada su vise manje!! I Haris je nesto uradio za ovi zemlju tokom rata. Nemojmo tako olako nekima oduzimati zasluge a drugima olako pripisivati. I jedan i drugi je dobar!!adi2 wrote:a što silajdžičevim dodikovim &
čovičevim junošama smeta Željkov zlatni ljiljan to govori samo o njima samima pozdrav drugarice i drugovi
-
Area_51
Jest jest, dok mi tog proljeca 1992. sjedismo kod kuce, snage Novosadskog i Uzickog korpusa rasporedise se oko Sarajeva sa svom svojom tehnikom. Mozda je onaj general Djurdjevac iz kasarne Lukavica, bio neki lokalac odavdje. Ma daj, molim te. Pa onda onaj cuveni plan RAM, sa ciljem jako opasnim za gradjane nase drzave. Nemojte izvrtat istoriju, ovdje je sve jasno.
Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
Zeljko je bio ovdje, zajedno sa nama koji smo vlastitim izborom ostali i branili se od regularnih snaga druge drzave na pocetku, koje se transformisase u Vojsku Republike Srpske ali sa tehnikom koja osta po zadataku ovdje, kadrom koji je cijelo vrijeme bio na platnom spisku Beograda i neutazivom zeljom da spali sve pred sobom.
Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
Zeljko je bio ovdje, zajedno sa nama koji smo vlastitim izborom ostali i branili se od regularnih snaga druge drzave na pocetku, koje se transformisase u Vojsku Republike Srpske ali sa tehnikom koja osta po zadataku ovdje, kadrom koji je cijelo vrijeme bio na platnom spisku Beograda i neutazivom zeljom da spali sve pred sobom.
- Ja_Ja
Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
-
jefferson
Pa ako si procitao vidio si da su to rijeci novinara! Sta se pravis kreten!Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
- rajvosa^
A to je upravio uradio ili pokusao da uradi tvoj klijent novinar kao sto se vidi iz prilozenog...pa ti sad razmisli.Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
- Ahmmed
Odeš u Srebrenicu....Pa, kreneš putem prema Zelenom Jadru.....Prođeš skretanje za Osmače i dođeš na Kragljivodu....S Kragljivode, volja ti u Knezove, Gladoviće, Stop, a ako nije zahmet spustiš se i do Prohića....Upitaj svijet koji se tamo vratio odakle su ih granatirali i gdje su tenkovi bili...Sve će ti se kazati samo....Bez definicija, Haga, čudesa i tvog filozofiranja!pacifista wrote:Zaista ne vidim vašu logiku ovdje. Komšić je veoma pametan čovjek, a kad kaže nešto onako kako jest, onda se 99 % ljudi uzjoguni, jer to nije u skladu s onim čime su trovani predratnih i ratnih godina. Ljudi, daj se jednom osvijestite i prestanite s ratnom retorikom, kad već ova dvojica klipana na relaciji BL-SA ne mogu. Prestanite razmišljati tako uskoumno - nije ovaj rat bio ni otadžbinski za Srbe, ni domovinski za Hrvate, niti agresija na BiH za Bošnjake. Bosna je bila NAŠA prije rata i MI smo u njoj živjeli. MI se nismo složili oko njene budućnosti i MI smo između sebe ratovali. TO SE ZOVE GRAĐANSKI RAT!
Kako mogu svi sa strane biti u krivu, a mi samo u pravu - toliko smo pametni da smo se doveli do rata - to dovoljno o pameti našoj govori.
-
Area_51
Apsolutno su tema, jer kad vidis naslov koji pocinje »Hotich Komsica pita« nema sta taj Hotich da pita Zeljka i da mi glumi patriotu iz Sent Luisa, to je osnovna poenta. Treba ga pitat, sta si ti Hotichu sa svom tom Bosanski kongres ekipom ucinio da americki novinari ne prave greske u izvjestajima o zbivanjima ovdje, koliko je istine o Bosni preneseno, koliko je Bosanska zajednica stvarno Bosanska a ne samo bosnjacka, koliko ste stvarno informirani o tome sta se desava u nasoj zemlji. Tanko.Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
Nek se covjek bavi turizmom, niko mu ne brani, ali da on u usta uzme Zlatnog ljiljana, a jedna je pobjegulja, onda stvarno ima moralni poremecaj. Ja to majstore ne dam. Bez ljutnje.
- gospodar kuglastih munja
Postoji Bosanski Kongres i Bosnjacki Kongres ! Na koga se odnosi tvoja opaska?Area_51 wrote:Apsolutno su tema, jer kad vidis naslov koji pocinje »Hotich Komsica pita« nema sta taj Hotich da pita Zeljka i da mi glumi patriotu iz Sent Luisa, to je osnovna poenta. Treba ga pitat, sta si ti Hotichu sa svom tom Bosanski kongres ekipom ucinio da americki novinari ne prave greske u izvjestajima o zbivanjima ovdje, koliko je istine o Bosni preneseno, koliko je Bosanska zajednica stvarno Bosanska a ne samo bosnjacka, koliko ste stvarno informirani o tome sta se desava u nasoj zemlji. Tanko.Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
Nek se covjek bavi turizmom, niko mu ne brani, ali da on u usta uzme Zlatnog ljiljana, a jedna je pobjegulja, onda stvarno ima moralni poremecaj. Ja to majstore ne dam. Bez ljutnje.
-
basta sljezove boje
sirote srpske babe ... rekao bi kicky i duboko uzdahnuoAhmmed wrote:Jah...I uvijek bi stradao fini, nedužni, gradski svijet: Koljevići, Plavšići, Starovići, Bjelice, Kalinići...grdna ranobasta sljezove boje wrote:bila seljacka buna ... as usual
-
artzy
Problem je sto neki nasi "mali ljudi" zele dobiti "kredit" proizvodeci komunikaciju sa ljudima koji ga imaju. Informacija o Hoticevom patriotizmu je vjerovatno tacna. Zeljko je bio moj saborac i nema njemu ni jedna pobjegulja ista pricat i provjeravat njegove izjave. Ima ljudi koji bi to mogli - ovaj ne moze. To me podsjeca na onog Fatmira koji bi sa svima nesto da raspravlja a "kredit" moze izgraditi samo medju manje pismenim dijelom stanovnistva dok u stvari nikog relevantnog ne zanima sta ima da kaze.Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.
-
JahijaJilic
Pa zar nije dobio Ljiljan u borbi protiv drugih Bosanaca i Hercegovaca koji su drugacije misli i radili, pa i pomoc u tenkovima, hrani i u drugim oblicima dobivali? A da su ratna tehnika, oprema i ljudstvo stizali sa obje strane i to se valjda zna.
Ali. Sta ste vi ucinili da svijet zna i zamapti da je bila agresija? Tko napisa knjige, priloge i dr. na svetskim jezicima???? Ima paparamantusa koji govore ni pola vlastitog jezika a rado bi da ih protjerani, istjerani, pretuceni, pokradeni ili teroristicki napadnuti zastupaju u svijetu???!!! Kada bi napisana knjiga o ratu u BiH na nekom svjetskom jeziku, osim stranaca???!!! Pa cak ni za njih pola Bosanaca niti zna niti je culo. Ocito jako pismen i intelektualno radno sposoban narod. Poznat u svijetu samo kroz dijasporu, a toliko je "nasih" ili "vasih" knjizevnika??? Tatale unmorale.
Ali. Sta ste vi ucinili da svijet zna i zamapti da je bila agresija? Tko napisa knjige, priloge i dr. na svetskim jezicima???? Ima paparamantusa koji govore ni pola vlastitog jezika a rado bi da ih protjerani, istjerani, pretuceni, pokradeni ili teroristicki napadnuti zastupaju u svijetu???!!! Kada bi napisana knjiga o ratu u BiH na nekom svjetskom jeziku, osim stranaca???!!! Pa cak ni za njih pola Bosanaca niti zna niti je culo. Ocito jako pismen i intelektualno radno sposoban narod. Poznat u svijetu samo kroz dijasporu, a toliko je "nasih" ili "vasih" knjizevnika??? Tatale unmorale.
Last edited by JahijaJilic on 07/09/2007 01:32, edited 2 times in total.
-
Area_51
Moze li jedan Danis Tanovic i Oskar u ruci i njegove rijeci. Izvini Danise majstore, moradoh te uzeti u usta, ima ovih sto i pored svjetla ne vide.JahijaJilic wrote:Pa zar nije dobio Ljiljan u borbi protiv drugih Bosanaca i Hercegovaca koji su drugacije misli i radili, pa i pomoc u teknovima, hrani i u drugim oblicima dobivali? A da su ratna tehnika, oprema i ljudstvo stizali sa obje strane i to se valjda zna.
Ali. Sta ste vi ucinili da svijet zna i zamapti da je bila agresija? Tko napisa knjige, priloge i dr. na svetskim jezicima???? Ima paparammmantusa koji govore ni pola vlastitog jezika a bi da ih protjerani ili istjerani ili pretuceni ili pkradeni ili teroristicki napadnuti zastupaju u svijetu. Kada bi napisana knjiga o ratu u BiH na nekom svjetskom jeziku, osim stranaca???!!! Pa cak ni za njih pola Bosanaca niti zna niti je culo. Ocizto jako pismen i intelektualno radni narod. Poznat u svijetu samo kroz dijasporu, a toliko je "nasih" knjizevnika???
-
JahijaJilic
To je JEDAN!!! Svijet van BiH ima hiljadu i jedan milion problema. Pogleda, divi se filmu i ZABORAVI. Otkud ti predpostvaka da je svaki stanovnik ovog svijeta imao priliku i da vidi film.
Od jednog pucnja ni zec se nije prestrasio. Vec "imamo" OSCARA, a to jeste njegovo djelo, "hajmo na spavanje". Tanovic je izuzetak jedan izmedju milion, kojeg mnogi nisu ni razumjeli. Drugo: svaki film trazi i popratni materijal. Ali zoro dok mrak svane. No o tome necemo. Udaljeni smo tisucama kilometara.
Od jednog pucnja ni zec se nije prestrasio. Vec "imamo" OSCARA, a to jeste njegovo djelo, "hajmo na spavanje". Tanovic je izuzetak jedan izmedju milion, kojeg mnogi nisu ni razumjeli. Drugo: svaki film trazi i popratni materijal. Ali zoro dok mrak svane. No o tome necemo. Udaljeni smo tisucama kilometara.
-
basta sljezove boje
Fatmira bas i mozes poruciti kod HotiCHa za samo 50 dolaraartzy wrote:Problem je sto neki nasi "mali ljudi" zele dobiti "kredit" proizvodeci komunikaciju sa ljudima koji ga imaju. Informacija o Hoticevom patriotizmu je vjerovatno tacna. Zeljko je bio moj saborac i nema njemu ni jedna pobjegulja ista pricat i provjeravat njegove izjave. Ima ljudi koji bi to mogli - ovaj ne moze. To me podsjeca na onog Fatmira koji bi sa svima nesto da raspravlja a "kredit" moze izgraditi samo medju manje pismenim dijelom stanovnistva dok u stvari nikog relevantnog ne zanima sta ima da kaze.Ja_Ja wrote:Nisam nikoga pokusao braniti vec jednostavno iznijeti cinjenice jal' ti tacne informacije. Mislim da je najlakse nekog pokusati diskreditovati netacnim informacijama i nazivanjem imenima. Mislim da Hotic i njegov status nisu tema ovog dijaloga vec izjava predsjednika Komsica u lokalnim novinama u St.Louis-u. Dali je ta izjava izasla iz pera novinara ili usta gdin-a Komsica je nesto sto se treba utvrditi a nikako okarakterisati kao nesto nedaj boze nemoguce.Area_51 wrote: Posebno onome koji se zove Ja ja, mojne gatibo braniti nekog ko je pobjegao, da ponovim da ne bi bilo zabune pobjegao, umjesto da je bio ovdje kad je trebalo. Ne pristajem i nikad necu pristat da je mene neko iz Sent Luisa branio ili iz Njemacke, Austrije, svih drugih zemalja. Samo jos treba ona cuvena recenica, kako vam je bilo tesko, da mi to ne mozemo razumjeti.

http://www.pss-news.com/
-
JahijaJilic
JahijaJilic wrote:Pa zar nije dobio Ljiljan u borbi protiv drugih Bosanaca i Hercegovaca koji su drugacije misli i radili, pa i pomoc u tenkovima, hrani i u drugim oblicima dobivali? A da su ratna tehnika, oprema i ljudstvo stizali sa obje strane i to se valjda zna.
Isto - za bijeli svijet po bijelom svijetu - kao kad ti cujes za glumca ili rezisera dobitnika iz Bolivije. Drago ti da je dobio nagradu ali niti znas sta njegov film prikazuje niti sta pokazuje, tamo negdje u Limi.Moze li jedan Danis Tanovic i Oskar u ruci i njegove rijeci. Izvini Danise majstore, moradoh te uzeti u usta, ima ovih sto i pored svjetla ne vide.