Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Skijaš

#801 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:
Skijaš wrote:
Challenger__ wrote:
Govor mržnje par excellance. Sve sreća ma mu je domet - Bogu hvala - ograničen, kao i Komšić.
Trebamo imati jasan gard prema šovinističkoj ideji velikosrpstva i bilo bi opasno da pod krinkom "kulture dijaloga" relativiziramo zlo dovodeći ga u istu ravan s plemenitim idejama i ljudskošću.
Molbica? Možemo li se dogovoriti (ti i ja, ne mi svi) da kad god pišeš u prvom licu množine, što je gotovo uvijek, da dodaš i disklajmer, nešto kao: "Kad kažem Mi, mislim Ja, u množini!"
Teško te pratiti, ne znam predstavljaš li neku interesnu grupu ili samo podvojenu ličnost u pitanju, pa ne znam kome da repliciram. Tebi, vama, svima vama, vama dvojici...
To je moj način interakcije jer pokušavam izbjeći arogantan nastup i obraćanje "s visoka". Pa ako kod nekog vidim neku pogrešnu XYZ osobinu ili praksu, reći ću "mi" umjesto "ti". Mi ne trebamo bacati smeće po ulici iako ja to ne radim, mi ne trebamo davati mito iako ga ja nikad ne dajem, itd itd. Ljepše zvuči a meni ne škodi. Nadam se da sam pojasnio.
Bosnjak333

#802 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

Banksy wrote:
Bosnjak333 wrote:
seln wrote: Sta te boli, ionako nisi glasala za njega. Pitam li ja tebe za najmanjeg princa?
Ti vjerovatno jesi pa si i jedan od krivaca zato sto BiH ima najnesposobnijeg clana predsjednistva od samostalnosti drzave.
Koga briga, to je hrvatski član, još bolje ...

Sreća naša da je naš, bošnjački član Bakir Izetbegović sposoban i okretan, pošten i pravedan, ukratko, pravi čovjek na pravom mjestu. :)
Sumnjam da je to tvoj clan predsjednistva jer ti sigurno nisi glasao za njega...
žuta

#803 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuta »

seln wrote:
žuta wrote:ta će Željko ušutio se ko ......... pa će oslije bit nisam znao
Sta te boli, ionako nisi glasala za njega. Pitam li ja tebe za najmanjeg princa?
Glasala za Željku par puta i zadnji put za Izetbegovića jer da nam je još Fahro pobjedio gdje bi nam bio kraj
I ipak srbi sa jedne ,hrvati sa druge strane a mi da glumimo budale i ostajemo bez svog identiteta
seln

#804 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Bosnjak333 wrote:
seln wrote:
Bosnjak333 wrote: Dok je Dodik u Zlaji vidi prijatelja i saradnika znas koliko je sati...
To sto je prijatelja i saradnika do sada vidio u Sulji (a prije njega Momcilo u Aliji), nije nikakav problem?
Ne izmisljaj druze.Saradnja je do sada bila zasto je tako MZ nalagala,a danas je meni se cini cista ljubav izmedju Lagumdzije i Dodika.Dodik je napokon nasao sebi ravnog cetnika.
Jah... :-)
Suljo je mor'o, al' Zlaja je izdajnik od srca...
je to taze sa SDA akademije? :D
seln

#805 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Challenger__ wrote:
Skijaš wrote: Radmanović je četnik par excellence. Uglađen je, bio je i Koljević, ali četnik je četnik. Ono što čovjeka čini čovjekom jeste njegov odnos prema pravdi, a ne kako drži viljušku.
Govor mržnje par excellance. Sve sreća ma mu je domet - Bogu hvala - ograničen, kao i Komšić.
Sto, uvrijedio ti saveznika? :wink:
žuta

#806 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuta »

mali Želja se ušutio pravo a Dodo plete li plete
seln

#807 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

žuta wrote:mali Želja se ušutio pravo a Dodo plete li plete
Mali Zelja ( to je onaj sa ljiljanom) je predao stafetnu palicu malom Bakiru (to je onaj sa trezorom), pa neka se on nagovori Dodiku.
Pod "nagovori" ne mislim na izvinjavanje.
Corto Maltese

#808 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

žuta wrote:mali Želja se ušutio pravo a Dodo plete li plete
U tome je dosljedan. Sjećaš li se da je Drugu Mići ikad išta prigovorio?
žuta

#809 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuta »

A šta misliš da je on jedini sa ljiljanom :?
seln

#810 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

žuta wrote:A šta misliš da je on jedini sa ljiljanom :?
Nije jedini, ali znam jednog koji sigurno nije. :wink:

Prvo slovo B, drugo akirIzetbegovic.
hajde, nek' on sada, u miru, kaze cetnicima sta misli o njima. Ali, bez da im se izvinjava.
žuta

#811 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuta »

pa po tebi bi nam i caco mogo bit predsjednik
i on jest sigurno dobar čovjek al nije političar
seln

#812 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

žuta wrote:pa po tebi bi nam i caco mogo bit predsjednik
i on jest sigurno dobar čovjek al nije političar
caco dobar covjek?
jeste li to ucili na akademiji? :-) :-) :-) :-) :-)
žuti

#813 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuti »

Divi teme. Ovako, Komšić je postao deplasiran nakon onog gafa sa ostavkom.
Što se mene tiče toliko se iskompromitovao da se više nikad nece vratiti na prijašnji nivo.
Last edited by žuti on 13/06/2012 15:48, edited 1 time in total.
Incub

#814 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Incub »

Zeljko Komsic mi sve vise lici na Denisa Becirovica samo se javljaju kad je godisnjica AVNOJ-a, kao da je Bosna zlatna a ovamo u drzavi propast a oni kao zive od proslosti.
Tako to dodje jer nisu nista ni promjenili.
Kako je Zeljka onaj Lagumdzija (sa svojim Damirom) izblamirao pa to ce neko doktorat da pise
žuta

#815 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by žuta »

a Denis samo što iz wc šolje ne iskoči
Incub

#816 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Incub »

Zlatko je njih "odhranio" samo sto ce ih on i unistiti.
Bio sam teski pobornik SDP ali sa ovakvim kriminalcem na vrhu mislim da nemaju vise nikakve stranke.
Medju ovim mladjima ima i dobrih momaka ali Zlatko ih sistematski unistava, dok oni skontaju da nece imati sta naslijediti dotle ce ih handriti u mozak.
Easy rider

#817 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Easy rider »

Ma gdje nam nestade Čovjek iz države ? Rekonstruiše li on šta il je na skijanju ???? na skliskoj plastičnoj podlozi ofcourse ...e moj konstituivni levatu ... :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#818 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by PipiDugaDevetka »

Ne barkajte mi Zlatnog Ljiljana Ž.K., dovoljno je to što je za prvog mandata postrojio OS BiH u Banjoj Luci.
U reveru mu bijaše značka sa ljiljanom zlatnim.
Žao mi je druže Ž.K. na lokalnim izborima daću glasove (2) Našoj Stranci.
Incub

#819 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Incub »

Zeljko je u sve ovo usao srcem, sto mu za sefa Lagumdziju nije slucaj.
Kako su ga navukli pa on isto vrtio pricu penzionerima i ostatku sirotinje da ce doci do otimanja nelegalno stecene imovine. Zeljko nije smjeo nasjesti na taj fol ili ipak "ima nesto iza brda"
A Denis druga prica samo AVNOJ, antifasizam,neke deklaracije uprazno ma pravi pionir a nasoj Bosni vrijeme istice
draganbl

#820 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by draganbl »

Prije jedno dvije godine, na Forumu je postojala tema o Željku. Tada je Komšić bio zaštićen kao sveta krava, nisi smio jednog slova napisati protiv njega, a da se na tebe ne obruši na desetine forumaša. Tema se, čim je krenulo postavljanje ozbiljnih pitanja o Komšićevoj ulozi, ubrzo i ugasila.
Komšić je već sada stvar političke prošlosti, očigledno je da oni koji su ga isturivali kao Najvećeg Sina i Bosanca nemuslimanskog imena više ne žele da im on kvari njihove kvazibosanske poslove. A i on sam, nejak kakav je oduvijek i bio, više ne zna da li bi sa onima koji ga neće, ili bez njih, sam kao zamorac u (bosanskom) kavezu. Ne zna on sam, ne može, ne zna ni da priča kako valja a kamoli nešto radi, povjerenje je dobijao od onih koji su u njemu vidjeli ideal Bosanca, ne zato što on to zaslužuje, već zato što ga je SDP takvim lažno predstavio.
Ideja multietničke Bosne zamiranjem Željka Komšića nije nestala, jer sa njim nije ni postojala. Postojala je i postoji međutim, u glavama onim koji su Željka vidjeli kao pogrešan pokušaj onoga što bi trebalo biti ispravno. Ili su ga možda smatrali ispravnim, nesvjesni toga da pokrete lutaka u pozorištu ipak kontrolišu oni koji su te lutke i proizveli.
Bosnjak333

#821 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

draganbl wrote:Prije jedno dvije godine, na Forumu je postojala tema o Željku. Tada je Komšić bio zaštićen kao sveta krava, nisi smio jednog slova napisati protiv njega, a da se na tebe ne obruši na desetine forumaša. Tema se, čim je krenulo postavljanje ozbiljnih pitanja o Komšićevoj ulozi, ubrzo i ugasila.
Komšić je već sada stvar političke prošlosti, očigledno je da oni koji su ga isturivali kao Najvećeg Sina i Bosanca nemuslimanskog imena više ne žele da im on kvari njihove kvazibosanske poslove. A i on sam, nejak kakav je oduvijek i bio, više ne zna da li bi sa onima koji ga neće, ili bez njih, sam kao zamorac u (bosanskom) kavezu. Ne zna on sam, ne može, ne zna ni da priča kako valja a kamoli nešto radi, povjerenje je dobijao od onih koji su u njemu vidjeli ideal Bosanca, ne zato što on to zaslužuje, već zato što ga je SDP takvim lažno predstavio.
Ideja multietničke Bosne zamiranjem Željka Komšića nije nestala, jer sa njim nije ni postojala. Postojala je i postoji međutim, u glavama onim koji su Željka vidjeli kao pogrešan pokušaj onoga što bi trebalo biti ispravno. Ili su ga možda smatrali ispravnim, nesvjesni toga da pokrete lutaka u pozorištu ipak kontrolišu oni koji su te lutke i proizveli.
"Najveci sin fotelje i love" se na TV-u nije pojavio od one pizdarije pred kamerama kad se zakacio sa dragim vodjom.Izgleda da su se pomirili i ne samo to nego su postali veoma bliski...Prodao je Bosnu kao i svaki politicar,jednostavno,sve za pare.
etovidis

#822 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by etovidis »

Bosnjak333 wrote:
draganbl wrote:Prije jedno dvije godine, na Forumu je postojala tema o Željku. Tada je Komšić bio zaštićen kao sveta krava, nisi smio jednog slova napisati protiv njega, a da se na tebe ne obruši na desetine forumaša. Tema se, čim je krenulo postavljanje ozbiljnih pitanja o Komšićevoj ulozi, ubrzo i ugasila.
"Najveci sin fotelje i love" se na TV-u nije pojavio od one pizdarije pred kamerama kad se zakacio sa dragim vodjom.Izgleda da su se pomirili i ne samo to nego su postali veoma bliski...Prodao je Bosnu kao i svaki politicar,jednostavno,sve za pare.
Steta je vec uradjena ali moze se barem nesto nauciti. Treba osigurati da se situacija s Komsicem ne ponovi. Nikada vise se ne smije preglasavati jedan BiH narod u ime 'dobrih namjera' jer to samo produbljuje podjele u drzavi i ne valja nikome.
v33

#823 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by v33 »

etovidis wrote:
Bosnjak333 wrote:
Steta je vec uradjena ali moze se barem nesto nauciti. Treba osigurati da se situacija s Komsicem ne ponovi. Nikada vise se ne smije preglasavati jedan BiH narod u ime 'dobrih namjera' jer to samo produbljuje podjele u drzavi i ne valja nikome.
uh pa ko ce ti ovo poklonit ako cak i po ustavu se komsic uvijek moze ponovit.
mO k3

#824 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by mO k3 »

etovidis wrote:
Bosnjak333 wrote:

jedan narod ne smije se pregasavati ,pa onda nam nije potrebna demokratija ,uvedimo diktaturu

Zasto jedan narod koji cini 15 % ima isti broj glasova kao i narod koji ima preko 55 %
5 0 5

#825 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by 5 0 5 »

Ženski Dr.Med wrote: jedan narod ne smije se pregasavati ,pa onda nam nije potrebna demokratija ,uvedimo diktaturu

Zasto jedan narod koji cini 15 % ima isti broj glasova kao i narod koji ima preko 55 %
a da ne spominjemo one koji se ne prepoznaju ni u jednom od tri "sveta" naroda. oni se moraju "prikloniti" jednom "zastitnickom" narodu za politicku zastupljenost. a takvih nije malo i najvjerovatnije je da su upravo ti i prepoznali svoju opciju u ZK.
Post Reply