Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Skijaš

#626 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

japin_mutapi wrote:Pao mi je u očima.
Totalno.
U mojim očima, Željko je izuzetno zaslužan jer će isključivo zbog njegove hrabrosti da digne frku, konačno doći do procesa ozdravljenja stranke.
Ridjobrki

#627 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Skijaš wrote:
japin_mutapi wrote:Pao mi je u očima.
Totalno.
U mojim očima, Željko je izuzetno zaslužan jer će isključivo zbog njegove hrabrosti da digne frku, konačno doći do procesa ozdravljenja stranke.
Ejs to? Ništa rastuće nezadovoljstvo baze, ništa afere Lagumdžijinih protežiranih, ništa sađenje tikava sa Fahraonom i neizbježno i skoro ponovno obijanje istih o Vođinu glavu (stvarno SDP ne uči iz grešaka - ni svojih ni tuđih), da dalje ne nabrajam?

SDP-u je izgleda suđeno da odumre do koske pa tek onda da pričamo o nekom ozdravljenju. Ovim potezom je Komšić samo narušio vlastiti kredibilitet i veće su šanse da doživi sudbinu pijevca koji kukuriče prije zore nego laste koja najavljuje proljeće.
Skijaš

#628 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Ridjobrki wrote:veće su šanse da doživi sudbinu pijevca koji kukuriče prije zore nego laste koja najavljuje proljeće.
Moguće, što samo potvrđuje da je za ovo trebalo hrabrosti.
Ridjobrki

#629 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:veće su šanse da doživi sudbinu pijevca koji kukuriče prije zore nego laste koja najavljuje proljeće.
Možda sam prezahtjevan ali ja bih radije vidio malo pameti i političke mudrosti i odgovornosti.
seln

#630 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Ridjobrki wrote:
Skijaš wrote:
Možda sam prezahtjevan ali ja bih radije vidio malo pameti i političke mudrosti i odgovornosti.
...kao sto je u BiH vec pokazao...ko?
Ridjobrki

#631 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

seln wrote: ...kao sto je u BiH vec pokazao...ko?
Ima ljudi po listama, ne radio ja nikome reklamu. Nisam nešto afiliran pa da mi to treba...
Skijaš

#632 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Ridjobrki wrote:
Skijaš wrote:
Sa Zlajom to ne pije vode. Zlaja bi na svaki pokušaj lobiranja protiv sebe brutalno odgovorio preko brutalne televizije i brutalnih novinara. Komšić je ovim manevrm okrenuo reflektore na Zlaju i sada je ta akcija diskreditiranja Komšića (kao Zlajinog odbrambenog mehanizma) manje izgledna. Sada moraju pokazati rezultate.
seln

#633 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Ridjobrki wrote:
Ima ljudi po listama, ne radio ja nikome reklamu. Nisam nešto afiliran pa da mi to treba...
Pitam ko je bio na poziciji i u situaciji da pokaze odgovornost, a da je to ucinio?
Ridjobrki

#634 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

seln wrote:
Ridjobrki wrote:
Pitam ko je bio na poziciji i u situaciji da pokaze odgovornost, a da je to ucinio?
A ja odgovaram da znam od koga sam to očekivao pa to nije učinio, može tako?
seln

#635 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Ridjobrki wrote:
seln wrote:
Ridjobrki wrote: Ima ljudi po listama, ne radio ja nikome reklamu. Nisam nešto afiliran pa da mi to treba...
A ja odgovaram da znam od koga sam to očekivao pa to nije učinio, može tako?
Ma moze sve, osim drvene furune.
Pasiflora

#636 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Pasiflora »

seln wrote:Ma moze sve, osim drvene furune.
... a i na tome se radi :!: sto bi rekao moj pok. profesor
Corto Maltese

#637 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Toliko je Kalimero zatalasao političku scenu svojom ostavkom, da se ne može do riječi doć' na ovoj temi.
Banksy

#638 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:Toliko je Kalimero zatalasao političku scenu svojom ostavkom, da se ne može do riječi doć' na ovoj temi.
:x :(
rahmanjin

#639 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:
Skijaš wrote: Moguće, što samo potvrđuje da je za ovo trebalo hrabrosti.
Sa Zlajom to ne pije vode. Zlaja bi na svaki pokušaj lobiranja protiv sebe brutalno odgovorio preko brutalne televizije i brutalnih novinara. Komšić je ovim manevrm okrenuo reflektore na Zlaju i sada je ta akcija diskreditiranja Komšića (kao Zlajinog odbrambenog mehanizma) manje izgledna. Sada moraju pokazati rezultate.
Znaci tek poslije ove smijurije koju je izveo Komsic moraju pokazati rezultate? Ma daj, pa Komsic ne zna i ne moze nista uraditi to je valjda jasno. Njegova jedina kvalteta je sto nije kriminalac, a ovo ostalo... Nema on kapaciteta da bilo sta promjeni u SDP-u.
nosara

#640 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:
Znaci tek poslije ove smijurije koju je izveo Komsic moraju pokazati rezultate? Ma daj, pa Komsic ne zna i ne moze nista uraditi to je valjda jasno. Njegova jedina kvalteta je sto nije kriminalac, a ovo ostalo... Nema on kapaciteta da bilo sta promjeni u SDP-u.
Da je barem pokusao, sigurno ne bi ostao sam... :zoka:
rahmanjin

#641 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by rahmanjin »

nosara wrote:
rahmanjin wrote:
Skijaš wrote: Sa Zlajom to ne pije vode. Zlaja bi na svaki pokušaj lobiranja protiv sebe brutalno odgovorio preko brutalne televizije i brutalnih novinara. Komšić je ovim manevrm okrenuo reflektore na Zlaju i sada je ta akcija diskreditiranja Komšića (kao Zlajinog odbrambenog mehanizma) manje izgledna. Sada moraju pokazati rezultate.
Slazem se
popajic

#642 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by popajic »

Corto Maltese wrote:Toliko je Kalimero zatalasao političku scenu svojom ostavkom, da se ne može do riječi doć' na ovoj temi.
Inace se u zadnje vrijeme na svim drugim temama vode zustre i smislene diskusije :roll:
Corto Maltese

#643 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Ova baš ugasila, dva dana niko ni mukajet, pa pomislih da bi bio red da je oživimo. Ali, čini se da je ovo već prešlo u kategoriju: "Džaba je šibat mrtvog dorata!" :(
Boom71

#644 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

zeljko komsic je mozda i jedini lik koji je mogao podici narod na noge,okupiti oko sebe one koji se nisu kompromitovali,a kvalitetni su i sad came negdje u cosku.

bez takve neke frke koja bi polucila odlucne akcije tesko cemo izaci iz ovog jada.
Corto Maltese

#645 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Boom71 wrote:zeljko komsic je mozda i jedini lik koji je mogao podici narod na noge,okupiti oko sebe one koji se nisu kompromitovali,a kvalitetni su i sad came negdje u cosku.

bez takve neke frke koja bi polucila odlucne akcije tesko cemo izaci iz ovog jada.
Da, ali samo kratkoročno. U zadnjih 4-5 godina su isplivale mnoge njegove mane, a ni jedan novi kvalitet se nije pokazao. Sve je stalo na "Po prstima i po nosu!"
A cijelo to vrijeme se bavi ceremonijalnim dužnostima. Kolike bi se tek mane pokazale kada bi dobio stvarno zaduženje, sa zadatim okovima i očekivanim rezultatima izvedbe, teško je i naslutiti.
Skijaš

#646 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

nosara wrote:
rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Uradio je što je u tom trenutku trebalo uraditi. Digao je frku, a sada nakon potopa na lokalnim izborima treba insistirati na organizovanju vanrednog kongresa i smjeni Lagumdžije. Ako do tog ne dođe, treba organizovati novu stranku kako bi imao vremena pripremiti se za vanredne izbore. To je dobar plan, a da je uradio to što si ti očekivao od njega, sigurno bi ostao sam jer je ogromna većina bila zbunjena i nije znala o čemu se radi. Sada kada imamo priznanje svih njih da stvar ne ide kako treba, Komšićevo eventualno napuštanje SDP-a ne može biti predstavljeno kao glad za foteljom i bolesna ambicija. Dobro je ovo Željko odradio, odlična priprema terena za najgori scenario raspleta.
Ridjobrki

#647 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Skijaš wrote: Uradio je što je u tom trenutku trebalo uraditi. Digao je frku, a sada nakon potopa na lokalnim izborima treba insistirati na organizovanju vanrednog kongresa i smjeni Lagumdžije. Ako do tog ne dođe, treba organizovati novu stranku kako bi imao vremena pripremiti se za vanredne izbore. To je dobar plan, a da je uradio to što si ti očekivao od njega, sigurno bi ostao sam jer je ogromna većina bila zbunjena i nije znala o čemu se radi. Sada kada imamo priznanje svih njih da stvar ne ide kako treba, Komšićevo eventualno napuštanje SDP-a ne može biti predstavljeno kao glad za foteljom i bolesna ambicija. Dobro je ovo Željko odradio, odlična priprema terena za najgori scenario raspleta.
Uz poštovanje, jel' ti stvarno vjeruješ u stvari koje pišeš? A da se malo okanemo već jednom neke logike kojoj nema mjesta u politici i SDP-u? Sve je to bajno krasno - ali ovo o SDP-u što pišeš ovdje i na drugim temama ima samo jednu sitnu manu: neće se desiti.

Shvatam ja tvoje porive i dobru vjeru i dobre želje i dobre nade - ali nema toga. Sorry, ali nema Djeda Mraza.

Volim čitati tvoje postove ali teško mi je naći neki na koji ne vrtim glavom. Ti fino izanaliziraš stvari kako bi se mogle razviti u dobrom pravcu ali zaboravljaš na činjenično stanje i na postavke u kojima se akteri koji bi to trebali iznijeti nalaze.

Prema tome, lijepo je ovo razmišljanje ali never gonna happen. Nema teorije. Ako misliš da griješim u procjeni odmah da ti kažem da ću se pozvati na historijat složenih odnosa unutar SDP-a i reći prošlost je majka budućnosti a kći majke kurve istom će kurvom biti.

Jednostavno ne shvatam otkud tolika vjera da će neko ko deset puta od deset padne na istom ispitu ovog puta položiti desetkom. SDP je takav - they never learn, što bi rekao naš narod.
Skijaš

#648 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Ridjobrki wrote:
Skijaš wrote: Uradio je što je u tom trenutku trebalo uraditi. Digao je frku, a sada nakon potopa na lokalnim izborima treba insistirati na organizovanju vanrednog kongresa i smjeni Lagumdžije. Ako do tog ne dođe, treba organizovati novu stranku kako bi imao vremena pripremiti se za vanredne izbore. To je dobar plan, a da je uradio to što si ti očekivao od njega, sigurno bi ostao sam jer je ogromna većina bila zbunjena i nije znala o čemu se radi. Sada kada imamo priznanje svih njih da stvar ne ide kako treba, Komšićevo eventualno napuštanje SDP-a ne može biti predstavljeno kao glad za foteljom i bolesna ambicija. Dobro je ovo Željko odradio, odlična priprema terena za najgori scenario raspleta.
Uz poštovanje, jel' ti stvarno vjeruješ u stvari koje pišeš? A da se malo okanemo već jednom neke logike kojoj nema mjesta u politici i SDP-u? Sve je to bajno krasno - ali ovo o SDP-u što pišeš ovdje i na drugim temama ima samo jednu sitnu manu: neće se desiti.

Shvatam ja tvoje porive i dobru vjeru i dobre želje i dobre nade - ali nema toga. Sorry, ali nema Djeda Mraza.

Volim čitati tvoje postove ali teško mi je naći neki na koji ne vrtim glavom. Ti fino izanaliziraš stvari kako bi se mogle razviti u dobrom pravcu ali zaboravljaš na činjenično stanje i na postavke u kojima se akteri koji bi to trebali iznijeti nalaze.

Prema tome, lijepo je ovo razmišljanje ali never gonna happen. Nema teorije. Ako misliš da griješim u procjeni odmah da ti kažem da ću se pozvati na historijat složenih odnosa unutar SDP-a i reći prošlost je majka budućnosti a kći majke kurve istom će kurvom biti.

Jednostavno ne shvatam otkud tolika vjera da će neko ko deset puta od deset padne na istom ispitu ovog puta položiti desetkom. SDP je takav - they never learn, što bi rekao naš narod.
Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim opštim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Ridjobrki

#649 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ridjobrki »

Skijaš wrote: Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Poštujem. Ali se ne slažem. :)

Teško da će Radončić dobiti najviše glasova, to ne treba očekivati. Ali ne treba očekivati ni da će se SDP opametiti. Neće. Prije osam godina smo imali sličnu situaciju gdje je SDP u dvije godine izgubio 100 000 glasova. Šta se desilo? Apsolutno ništa. Neće se desiti ni ovog puta iz tri razloga:

1. To je SDP a SDP ne uči na greškama. Niti tuđim, niti svojim.
2. Omirisali su malo vlasti i namirili se oni koji su trebali biti. Najčvršće poluge su čvrste.
3. Prije osam godina su i imali nešto malo ljudi koji misle svojom glavom - danas su kadrovski neuporedivo tanji.

Toliko što se tiče ozdravljenja SDP-a u dogledno vrijeme. Na našu žalost.
VjecitiStudent

#650 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote: Pa kao što sam već napisao, ako na sljedećim opštim izborima Radončić dobije najviše glasova u FBiH, ja napuštam zemlju u koju sam uložio i krv i pare i trud. I neću se okrenuti jer u takvom društvu ne želim da živim. Ta nada da će se ljudi u SDP-u opametiti i prestati nam pišati po glavi, je sve što trenutno imam.
Pocni ganjat radnu vizu koliko vec sutra.
Post Reply