@rahmanjin - zilion posto si u pravu. Ne milion , nego zilion. Ali....rahmanjin wrote:Kao prvo u prvom postu sam napisao da imaju pravo na te penzije i treba da ih dobiju jer je tako zakonski regulisano. Dalje, oni imaju primanja dakle te penzije koje im pripadaju ali im se trenutno ne isplacuju, i ne mogu da zarade za sebe da imaju da jedu? Njima ne treba stalni posao jer imaju te penzije i sad ti meni pricas kako se ne mogu snaci da zarade za hljeba? Ma daj.Hajde da vidimo koliko ih pokusalo da rade. A to sto sam studirao na tvoju zalost, mi se visestruko isplati.hrasno38 wrote:@rahmanjin
Zao mi je sto nemam Corel da ti nacrtam ovdje se radi o ljudima sa 40 godina i vise a ne o studentima. A kao studenta ce te svako zaposliti bez ikakvih obaveza prema tebi osim gole plate. Kad zaposlis covjeka od 40 godina to je sasvim druga prica. I ovi ljudi ne trebaju pare za dzeparac nego za izdrzavanje svojih porodica. I nisu sami sebe otpusli i poslani u penziju nego ih je drzava poslala. Dzaba ti svo tvoje studiranje kad tako jednostavne stvari ne mozes da skontas. I jos nesto da ti ciko kaze u ovoj drzavi rijetko ko prima radnike u zadnje vrijeme...uglavnom ih otpustaju i to u onim sto bi se mogle kao nazvati velikim firmama.
Političari nisu otvorili radna mjesta nego berze rada...
Oni nemaju posla..firme su nam male, nelikvidne i legla rada na crno jer je poslovni ambijent - nikakav. Za ovo niko ne odgovara.
Obećali su im novce i neka ih sada isplate...neka malo odgovaraju za svoje postupke.
I dvadeset stranica ode kao dokaz o nekoj ostavci/neostavci...ne forumamo o poslu nego o glupostima...(bez uvrede svim diskuntantima)...zato je sve kako jeste