Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
leo_

#51 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by leo_ »

Da nije otisao, bio bi pravi levat. Cini se kao dobar covjek, ali ko zna, i to je upitno kad se igra za velike pare. sjedio je i predugo tu i posmatrao kako kriminalci kolo vode. ne mogu da povjerujem da je tek sad prekipilo.
Ponosan

#52 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ponosan »

Zeljko je kao covjek Ok osoba,iskren,neiskvaren,posten...ali kao politicar nije sazrio,jer zivi i sada u duhu proslosti,kao da rat i dalje traje,a zavrsen je prije 17 godina... ponasa se nekad kao uvrjedjena mlada,nerezonski zna djelovati,retoricki nije jak,osim kad udara po nosu i prstima!.. Cinjenica je da u svakoj stranci ima mesetara,lopova,pa i u SDP-u,ali generalno gledajuci toj stranci treba dozvoliti da zavrsi svoj mandat u vlasti i onda podvuci crtu i vidjeti sta su uradili! Komsic zaboravlja da u ovoj drzavi zive i drugi narodi i da bez dogovora i kompromisa nista ne mozes postici,samo tavoriti u mjestu,stoga podrzavam Lagumdziju i nacin na koji obnasa svoju funkciju u MVP! ukratko,ako je Zeljko Komsic iskren neka podnese ostavku na funkciju Hrvatskog clana Predsjednistva BIH,jer ga je predlozio SDP,a izabrali Bosnjaci,ako je posten i iskren neka prvo tu podnese ostavku a onda na sve funkciej u stranci,on to ocito nece uraditi,pa sad sami prosudite koliko je iskren i posten prije svega prema Hrvatskom narodu kojeg zastupa a koji ga nije izabrao!
Mao-ce-tung

#53 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Mao-ce-tung »

Zeljko Komsic je ekvivalent Halida Beslica.Sa onom podobnom facom nije bitno sto ne zna da govori,nije bitno sto je slab politicar ,bitno je da vecina razmislja da je on dobar "coek" i svi ga vole.Ne kazem da nije dobar "coek" ali ovaj put nije u pravu,ako je razlog ostavke odlazak Lagumdzije u Beograd.Pa mora se razgovarati sa susjedima,necemo nastavljati politiku Silajdzica koja nas je unazadila 50 godina.Nije razgovarao sa Milanovicem iz dobro znanih razloga(nebi ni ja). Ako se Komsic nasao uvrijedjen sto se Damir Hdzic isturio ispred njega i sto se Komso sve manje pita u stranci tu ima moju podrsku.Damir Hadzic je pravi prototip tipicnog SDAovca koji ima tu "falinku" da mu je mater Hrvatica pa ga je kao dijete iz mijesanog braka ta cinjenica odvela u SDP.Inace faca tipicna SDA ovska a i ponasanje.Pravi kriminalac.
Canton

#54 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Canton »

Ponosan wrote:Zeljko je kao covjek Ok osoba,iskren,neiskvaren,posten...ali kao politicar nije sazrio,jer zivi i sada u duhu proslosti,kao da rat i dalje traje,a zavrsen je prije 17 godina... ponasa se nekad kao uvrjedjena mlada,nerezonski zna djelovati,retoricki nije jak,osim kad udara po nosu i prstima!.. Cinjenica je da u svakoj stranci ima mesetara,lopova,pa i u SDP-u,ali generalno gledajuci toj stranci treba dozvoliti da zavrsi svoj mandat u vlasti i onda podvuci crtu i vidjeti sta su uradili! Komsic zaboravlja da u ovoj drzavi zive i drugi narodi i da bez dogovora i kompromisa nista ne mozes postici,samo tavoriti u mjestu,stoga podrzavam Lagumdziju i nacin na koji obnasa svoju funkciju u MVP! ukratko,ako je Zeljko Komsic iskren neka podnese ostavku na funkciju Hrvatskog clana Predsjednistva BIH,jer ga je predlozio SDP,a izabrali Bosnjaci,ako je posten i iskren neka prvo tu podnese ostavku a onda na sve funkciej u stranci,on to ocito nece uraditi,pa sad sami prosudite koliko je iskren i posten prije svega prema Hrvatskom narodu kojeg zastupa a koji ga nije izabrao!

Niti zastupa taj narod niti igdje pise da ja kao Bosnjak nesmijem glasat za njega
i dosta vise s tom kamenjarskom spikom.
Država

#55 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Država »

Meni je Željko nekako pretjerano opterećen nacionalnim pitanjem. O.k, drag mi je, ali ipak treba biti flexibilniji...
Janjicar

#56 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Janjicar »

Ponosan wrote:Zeljko je kao covjek Ok osoba,iskren,neiskvaren,posten...ali kao politicar nije sazrio,jer zivi i sada u duhu proslosti,kao da rat i dalje traje,a zavrsen je prije 17 godina... ponasa se nekad kao uvrjedjena mlada,nerezonski zna djelovati,retoricki nije jak,osim kad udara po nosu i prstima!.. Cinjenica je da u svakoj stranci ima mesetara,lopova,pa i u SDP-u,ali generalno gledajuci toj stranci treba dozvoliti da zavrsi svoj mandat u vlasti i onda podvuci crtu i vidjeti sta su uradili! Komsic zaboravlja da u ovoj drzavi zive i drugi narodi i da bez dogovora i kompromisa nista ne mozes postici,samo tavoriti u mjestu,stoga podrzavam Lagumdziju i nacin na koji obnasa svoju funkciju u MVP! ukratko,ako je Zeljko Komsic iskren neka podnese ostavku na funkciju Hrvatskog clana Predsjednistva BIH,jer ga je predlozio SDP,a izabrali Bosnjaci,ako je posten i iskren neka prvo tu podnese ostavku a onda na sve funkciej u stranci,on to ocito nece uraditi,pa sad sami prosudite koliko je iskren i posten prije svega prema Hrvatskom narodu kojeg zastupa a koji ga nije izabrao!
Kada se vi okrenete Sarajevu a ne Zagrebu, onda ce i da Zeljko da ostavku na mjestu clana Predsjednistva

....
....
a do tada ko ziv ko mrtav....
zateznistub

#57 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

Canton wrote:

Niti zastupa taj narod niti igdje pise da ja kao Bosnjak nesmijem glasat za njega
bravo
Banksy

#58 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

FrankSlade wrote:Nego...je li ovo istina da je Lagumdzija podrzavao kandidaturu Jeremica??

Zlatko Lagumdžija: Tadić je naš advokat

... ocijenio je Lagumdžija da je velika stvar što u Srbiji imamo advokata, „što mnogi nisu očekivali“.

(Boris Tadić, podsjetimo i to, u januaru je odlikovan Ordenom Republike Srpske i u Banjoj Luci je proslavio Dan ovog entiteta).

Odgovarajući na pitanje da li će BiH podržati kandidaturu ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN, Lagumdžija je rekao da bi bilo dobro da se postigne konsenzus i da grupacija izađe sa jednim kandidatom za mjesto za koje se, osim Jeremića, kandidovao i predstavnik Litvanije.

"Dajmo mirnom rješenju šansu, a 'nemirno' rješenje bi bilo da se ide bez zajedničkoj stava Evrope i da onda tamo budemo lokalni pilićari kao da smo neki drugi dio planete", rekao je Lagumdžija novinarima u Beogradu nakon sastanka sa Jeremićem.

Jeremićevu kandidaturu za sada je podržala Crna Gora, dok Hrvatska još nije donijela odluku, ali je šef hravatske diplomatije Vesna Pusić krajem januara izjavila da je vjerovatno da Zagreb neće podržati kandidaturu Srbije.

A sve zbog par Lagumdžijinih procenata od Rudnapa ...

Mi tražimo od Borisa Tadića da objasni svoje veze sa energetskim tajkunima Vojinom Lazarević i Vukom Hamovićem, zato što je upravo Boris Tadić čovek koji iz senke vodi sve poslove koji se tiču energetskog sektora Srbije ...

leo_

#59 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by leo_ »

Canton wrote:

Vala bas, birali su ga G-R-A-D-J-A-N-I BIH i ako ja, koji sam glasao za njega ne trazim da on ode, sta imas ti u moje ime traziti to?

EDIT:
Trenutno korisnika/ca: _Reds_, agent_001, Alfons Kauders, Better Man, Chiefukan, Država, emir225, Entropio, IlijaLadin, iPod, jasko_ja, jastuk1, Jay Gatsby, jaza_HZSA, Kiki_Musampa, kuda, Lakat Jebić, leo karan, leo_, maximilijana, mokra_carapa, palermo, Picccolo, Ricken, Risto Kuglarić, Slo Burner, stochar, TAFKAP, trcicu trceci, Vares City, VektoR, volta dzontra, zoom66 i 122 gostiju. :D:D:D
VektoR

#60 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by VektoR »

:D
Last edited by VektoR on 19/01/2018 22:58, edited 1 time in total.
zateznistub

#61 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

VektoR wrote:
Mao-ce-tung wrote:Zeljko Komsic je ekvivalent Halida Beslica.Sa onom podobnom facom nije bitno sto ne zna da govori,nije bitno sto je slab politicar ,bitno je da vecina razmislja da je on dobar "coek" i svi ga vole.Ne kazem da nije dobar "coek" ali ovaj put nije u pravu,ako je razlog ostavke odlazak Lagumdzije u Beograd.Pa mora se razgovarati sa susjedima,necemo nastavljati politiku Silajdzica koja nas je unazadila 50 godina.Nije razgovarao sa Milanovicem iz dobro znanih razloga(nebi ni ja). Ako se Komsic nasao uvrijedjen sto se Damir Hdzic isturio ispred njega i sto se Komso sve manje pita u stranci tu ima moju podrsku.Damir Hadzic je pravi prototip tipicnog SDAovca koji ima tu "falinku" da mu je mater Hrvatica pa ga je kao dijete iz mijesanog braka ta cinjenica odvela u SDP.Inace faca tipicna SDA ovska a i ponasanje.Pravi kriminalac.
Klasican primjer lupetanja i opterecenosti sa SDA. Svidjalo se to tebi ili ne svidjalo, sadasnja SDA je bliza socijaldemokratiji i demokratiji uopste je bliza nego SDP sa Zlatkom Lagumdzijom.

Zeljko Komsic nije trebao podnositi ostavku, nego je trebao mijenjati stvari iznutra. Do sada jedino on bi mogao imati snagu i autoritet za tako nesto. Nazalost, bojim se da kao i mnogi autoriteti prije njega, za nekoliko mjeseci niko ga se nece ni sjecati, a sada ce dezurni obozavaoci lika i djela Zlatka Lagumdzije da ospu paljbu po njemu. :bih:
hehh
popajic

#62 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by popajic »

nevjerovatno da ljudi kao ti jos uvijek tvrde ovako nesto :?
NE predstavlja jedan od tri naroda nego sve nas.
Izabrali su ga LJUDI koji su glasali za njega , jer na zadnjim izborima nismo Ustavom bili prinudjeni glasati samo za "svoju sortu " :oops:
Moze bit cemo na naredim morati nositi trake na rukavima koje ce vidno govoriti o nasoj etnickoj pripadnosti , ali kad je Zeljko bio izabran te trake jos nisu bile u modi 8)
Canton

#63 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Canton »

leo_ wrote:
Canton wrote:

Vala bas, birali su ga G-R-A-D-J-A-N-I BIH i ako ja, koji sam glasao za njega ne trazim da on ode, sta imas ti u moje ime traziti to?

EDIT:
Trenutno korisnika/ca: _Reds_, agent_001, Alfons Kauders, Better Man, Chiefukan, Država, emir225, Entropio, IlijaLadin, iPod, jasko_ja, jastuk1, Jay Gatsby, jaza_HZSA, Kiki_Musampa, kuda, Lakat Jebić, leo karan, leo_, maximilijana, mokra_carapa, palermo, Picccolo, Ricken, Risto Kuglarić, Slo Burner, stochar, TAFKAP, trcicu trceci, Vares City, VektoR, volta dzontra, zoom66 i 122 gostiju. :D:D:D
A gdje sam ja trazio da on ode?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by hrasno38 »

Mao-ce-tung wrote:Zeljko Komsic je ekvivalent Halida Beslica.Sa onom podobnom facom nije bitno sto ne zna da govori,nije bitno sto je slab politicar ,bitno je da vecina razmislja da je on dobar "coek" i svi ga vole.Ne kazem da nije dobar "coek" ali ovaj put nije u pravu,ako je razlog ostavke odlazak Lagumdzije u Beograd.Pa mora se razgovarati sa susjedima,necemo nastavljati politiku Silajdzica koja nas je unazadila 50 godina.Nije razgovarao sa Milanovicem iz dobro znanih razloga(nebi ni ja). Ako se Komsic nasao uvrijedjen sto se Damir Hdzic isturio ispred njega i sto se Komso sve manje pita u stranci tu ima moju podrsku.Damir Hadzic je pravi prototip tipicnog SDAovca koji ima tu "falinku" da mu je mater Hrvatica pa ga je kao dijete iz mijesanog braka ta cinjenica odvela u SDP.Inace faca tipicna SDA ovska a i ponasanje.Pravi kriminalac.
Nije problem sto je Lagumdzija otisao u Beograd jer to je sasvim normalno ali je problem sto je dao punu podrsku Vuku Jeremicu u UN-u sto je vec drugi par carapa a Zlatko nije clan predsjednistva da on odlucuje kome treba dati ili ne dati podrsku. Komsic je covjek sa stavom i tim svojim stavom vec 20 godina na razne nacine brani dignitet svoje drzave i ne dozvoljava da se neko igra sa njom. Iskreno mi nije jasno da se ovo nije desilo i ranije jer Zeljko je covjek koji ne voli apsolute i one sto sebe stave na prvo mjesto a onda je sljedecih 100 prazno.
Colonel

#65 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Colonel »

U pojedinim mjestima u divnoj nasoj vise nece pisati "dobrodošo predsjedniče" nego "izdajniče", pogotov u onim mjestima gdje su pojedini visokorangirani clanovi pozaposljavali svu uzu i siru rodbinu te svakog clana sdp-a koji je ako nista lijepio plakate :lol:
leo_

#66 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by leo_ »

Canton wrote:
leo_ wrote:

EDIT:
A gdje sam ja trazio da on ode?
a gdje nisi? I da, rat itekako jos traje, Bosna je vise stete pretrpila u ovom tzv. miru nego u ratu, ako ne racunamo pogibije. prodalo se sve sto se moglo prodati, ukralo se sve sto se moglo ukrasti, unistilo se sve sto se moglo unistiti, nemamo puta kako treba, tramvaji su nam iz 84. godine, sve firme ugasene...zar to nije rat? Kako li se samo Obama uspjeva brinuti za tolike bijelce u Americi, da mi je samo znati, a jedan Z.K. se ne brine o Hrvatima. A vidis koliko znaci ta briga za svoj narod, SVOJ narod. pogledaj razlike samo, Bakir se brine za interese bosnjackog naroda, koji kotira jako dobro na skali zbrinutih, Radmani se jos bolje brine za interese srpskog naroda ovdje, pa oni kotiraju jos bolje od Bosnjana, a Hrvati jedini ispastaju. Ma drasticna razlika, tek kad bi dosao krsteni (ko biva Zeljka krstili Muslimani, pa nije legitiman, a i ovo mu ime vala cudno, cini mi se od Ibn-Zeljan-Al-Asad da je nastalo) Hrvat i oni bi se preporodili. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT:
**Pa nisam se tebi obracao, zar ne vidis da sam spojio dva komentara i dodao "vala bas..." na tvoj komentar. kuku lele majko. :D
Innovation

#67 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Innovation »

Ovo nije potez uvrijedjenog djeteta, ovo je potez covjeka koji i dalje ostaje u svom SDP-u, ali razmislja vlastitom glavom. Ovo je bila jedna vrlo teska i hrabra odluka. Zeljko svaka cast na dosljednosti. :thumbup:
em11r

#68 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by em11r »

Davno je SDP prestao biti stranka za normalnu raju, a mnogi ce vidjeti sada nakon sto je formirana ova nova vlast kojim licemjerima su dali svoje glasove. Grlit ce Zlaja Dodu krmka ko da mu je brat.
Zeljko :thumbup:
TalkTalkTalk

#69 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by TalkTalkTalk »

Svako ko napusti SDP zasluzuje cestitke, ali Zeljko zasluzuje milion eura
Canton

#70 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Canton »

TalkTalkTalk wrote:Svako ko napusti SDP zasluzuje cestitke, ali Zeljko zasluzuje milion eura
A ko daje novce?

I gdje nakon SDPa?
Ripicipi

#71 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ripicipi »

Nasim ljudima je bitnije da je predsjednik raja nego politicar.
Zato smo i gdje smo...

Zeljko kao covjek je :thumbup: , ali kao politicar vala tanak...
TalkTalkTalk

#72 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by TalkTalkTalk »

Canton wrote:
TalkTalkTalk wrote:Svako ko napusti SDP zasluzuje cestitke, ali Zeljko zasluzuje milion eura
A ko daje novce?

I gdje nakon SDPa?

Neka ide gdje mu je volja, siguran sam da ce dobiti poziv od svake stranke u BiH, ali ne znam koliko mu je to jos
u interesu.. bar u blizoj buducnosti.. nadamo se da ce nam reci njegove ambicije jos u ovoj sedmici.
pravaistina

#73 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by pravaistina »

Poruka Zeljku Komsicu
Sasvim razumna odluka jednog mladog politicara koji je jedini donjeo pobjedu SDPu na ovim izborima.Ocigledno je
Zlatkova oholost i opijenost vlascu presla sve granice. Zlatko je zaglibio u kriminal od reketa,Radoncica pa do Telekoma Elektroprivrede i na kraju nece dobro zavrsiti.Ceka ga Sanaderova sudbina i to javno govore mnogi clanovi ove stranke .Zeljko je ipak posten politicar i ne zeli da snosi odgovornost za brojne greske i kriminal nekolicine baraba u SDPu .Prica oko Vuka je djecija prica koja je samo vrh ledenog brijega.
Zeljko treba traziti sazivanje vanrednog kongresa ,stati na celo svoje stranke i SDP ce biti najjaca stranka narednih 10 godina .Sretno :thumbup: :bih:
TalkTalkTalk

#74 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by TalkTalkTalk »

pravaistina wrote:Poruka Zeljku Komsicu
Sasvim razumna odluka jednog mladog politicara koji je jedini donjeo pobjedu SDPu na ovim izborima.Ocigledno je
Zlatkova oholost i opijenost vlascu presla sve granice. Zlatko je zaglibio u kriminal od reketa,Radoncica pa do Telekoma Elektroprivrede i na kraju nece dobro zavrsiti.Ceka ga Sanaderova sudbina i to javno govore mnogi clanovi ove stranke .Zeljko je ipak posten politicar i ne zeli da snosi odgovornost za brojne greske i kriminal nekolicine baraba u SDPu .Prica oko Vuka je djecija prica koja je samo vrh ledenog brijega.
Zeljko treba traziti sazivanje vanrednog kongresa ,stati na celo svoje stranke i SDP ce biti najjaca stranka narednih 10 godina .Sretno :thumbup: :bih:

Dobar :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#75 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by -LIBERO- »

pravaistina wrote: Zeljko treba traziti sazivanje vanrednog kongresa ,stati na celo svoje stranke SDP
To je skoro pa neostvarljivo u trenutnom rasporedu poslusnika u vrhu te stranke.
Post Reply