Corto Maltese wrote:
Pokušavam da shvatim poentu njegovog silaska među štrajkače po populističkoj matrici Huana Dominga Perona:
-Da im se pridruži u štrajku?
-Da im objasni da on nije nadležan, ali da jeste svega bi bilo?
-Da se zajedno isplaču?
-Da njima bude lakše?
-Da njemu bude lakše?
-Da sve to kamere snime?
Malo ga je jebao hladan vjetar, jer da je još skinuo sako i zavrnuo rukave košulje, Drug Che mu ne bi bio ravan.
BH paradoks: Inflacija sve pojede, cijene skaču do neba, a političari nikad jeftiniji!?
Malo pretjeruješ. Gest izgleda jeftino, ali je vrlo važan. Poslušaj ženu na kraju koja kaže: ''Ja vjerujem samo vama, nikom više''. To je ogroman kapital kojeg možda ni sam nije svjestan.
Dobro je da je ovo uradio, što je otišao među njih, neka je, vrijeme je da se trgne.
Sad, flašu prekrižit' zauvijek, skije složit' u podrum, pozdravit' se s rajom, oko vrata kravatu il' na noge gumenjake, pa u svijet, među ljude, koliko može, u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta i naprijed u svoju ličnu kampanju.
''Savjetnike'' dušmane odmah nabiti nogom, ili ih bar staviti na ignore ako ih se ne može i formalno riješiti, naći kvalitetne i pametne ljude za pr i poduku, to je vrlo važno i važno je odakle dolaze i ko ih šalje, i najzad početi raditi na sebi.
Mislim da smo malo pogrešno procijenili njegovo ponašanje zadnjih dana.
Nakon ove javne šamarčine Lagumdžiji, promakla mi je, a vrlo je važna
- Normalno je da Predsjedništvo donosi odluke o vanjskoj politici. O glasanju za kandidaturu Jeremića odluku će donijeti Predsjedništvo a ne Zlatko Lagumdžija. Ministar vanjskih poslova i ambasador mogu da glasaju samo kako im kaže Predsjedništvo. Moj stav je poznat i ostaje isti: neću podržati Jeremića a za tu odluku je potreban konsenzus - izjavio je Komšić na konferenciji za novinare.
nakon ovoga vrh stranke će učiniti sve da ga eliminiše i primora da ode, što prije.
Nakon ovoga nema nazad. Ili će se sasvim povući i propasti, u svakom smislu, ili napraviti veliki posao. Ja mu od srca želim ovo drugo.