Kako kod koga. Komentari koje sam ja čuo su izuzetno pozitivni. Prosječnom čovjeku je drago vidjeti da postoji neko ko je spreman na ostavku kad stvari ne idu kako treba. A Željko je i u mojim očima postao vrijedniji, doveo se u jako nezgodan položaj kako bi SDP-ovci izašli iz onog dodikovoskog matriksa kako je sve fenomenalno, i u stranci i tamo gdje su oni na vlasti.Ricken wrote:![]()
Komšić je nažalost po ko zna koji put dokazao da nema kapacitete za najviše državne funkcije. Nakon ovog je i njegov personalni integritet je prilično ofucan.
Željko Komšić-član Predsjedništva
- Skijaš
#401 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
-
♥ Julianna ♥
#402 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Žalosno je što je Komšić izgubio kompas pa zaboravio da ideja socijaldemokratije nije Zlatko. Srećom na vrijeme je to skontao. Napuštajući stranku napustio bi ono za što se zalaže. Nije njega niko išibao.
Nažalost, on je čestit i pravedan čovjek, ali mu nedostaje politička visprenost, vještina i želudac da bi plivao u politici. To se moglo na njegovom licu sinoć pročitati. Čovjek će oboliti ako ostane u politici.
Nažalost, on je čestit i pravedan čovjek, ali mu nedostaje politička visprenost, vještina i želudac da bi plivao u politici. To se moglo na njegovom licu sinoć pročitati. Čovjek će oboliti ako ostane u politici.
- joint union
#403 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ako nista, ovaj postupak gosp. Komsica je doveo do toga da se (vec danas!) pocelo pricati o zakonu o nelegalno stecenoj imovini. Sto se mene tice, ako samo ovaj zakon prodje, vec je uradio vise nego bilo koji BH politicar ikad da se stvari pomjere sa mrtve tacke. Jesu li mu postupci a i ponasanje suptilni o tome bi se dalo razgovarati, no pun mi je qfer raznih "lijepih" politicara koji su kao i njihova prica uvijeni u celofan, a ovamo iza ledja otimacina. Zeljko kaze ono sto misli i za to kapa do poda!
- Skijaš
#404 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Zlaja ipak silazi s prijestolja i "donji" je u svakom slučaju. Jer čak i ako uspije umjesto sebe postaviti nekog svog čovjeka, to ne može biti dobar i karakteran lik nego mora biti rđav do kosti. Savršen kandidat koji nakon što dobije vlast nabija Lagumdžiju s noge na nogu, preko Triglava i dalje. Znači što se tiče Lagumdžije, to je apsolvirano. Sada je cilj obezbjediti da mu nasljednik bude neko kome je stalo do države. Mala je to satisfakcija da neko cipelari Lagumdžiju ako zapostavlja državu.iko123 wrote:uh sto ga je tata nasibao iza zatvorenih vrata, zamisli tek kako ce sada druga djeca tek slusati hahah joj zlaja je king sta im radi, uzeo tupoglavce dao im malo da rade i vrti pola drzave. ajd nek ga ne poslusa sad neko. imamo i mi dodika sada
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#405 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
To sto sam i ja primjetio u razgovoru sa "obicnim" svijetom (jer kao forumasi su neobican svijet
) je da je Zeljko kod vecine raje zaradio dodatne poene sa ovim istupom. Narocito sa prozivkom da je dosadasnji ucinak SDP-a nezadovoljavajuci a posebno u pozitivnom kontekstu raja spominje onaj njegov poziv da se mora radikalnije poraditi na oduzimanju bspravno stecene imovine.
Tako da ove salve napada na ovoj temi i ovom forumu ni bilzu nisu mjerodavne kada je u pitanju reakcija sireg kruga ljudi. interesantno da ovaj put misljenje na ovom forumu, barem ovo vecinsko , nikako se ne podudata sa reakcijom kod raje . Mada da se ne lazemo, znalo se i ovako nesto desavati i prije, i ne bas porijetko

Tako da ove salve napada na ovoj temi i ovom forumu ni bilzu nisu mjerodavne kada je u pitanju reakcija sireg kruga ljudi. interesantno da ovaj put misljenje na ovom forumu, barem ovo vecinsko , nikako se ne podudata sa reakcijom kod raje . Mada da se ne lazemo, znalo se i ovako nesto desavati i prije, i ne bas porijetko
-
iko123
#406 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ma samo se izofiro, ako je dao neopozivu ostavku onda ide do kraja, a ne ako se usudi kandidovati tamo nekad 2014, e to znaci ici do kraja u SDP-u... izgleeda da je lakse tenkove unistavati nego se suprostaviti zlatku.
-
grbavica37
#407 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
pa jeste, malo ko od politicara ima takvu karizmu... i to je vjerovatno glavni razlog zbog cega je i pobrao tolike glasove na prethodnim izborima.. ljudima je valjda vise pun k**** lijepe price, a ovamo propadaju stvarijoint union wrote:Ako nista, ovaj postupak gosp. Komsica je doveo do toga da se (vec danas!) pocelo pricati o zakonu o nelegalno stecenoj imovini. Sto se mene tice, ako samo ovaj zakon prodje, vec je uradio vise nego bilo koji BH politicar ikad da se stvari pomjere sa mrtve tacke. Jesu li mu postupci a i ponasanje suptilni o tome bi se dalo razgovarati, no pun mi je qfer raznih "lijepih" politicara koji su kao i njihova prica uvijeni u celofan, a ovamo iza ledja otimacina. Zeljko kaze ono sto misli i za to kapa do poda!
- Skijaš
#408 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
... ili napisati smislen komentar na forumu.iko123 wrote:ma samo se izofiro, ako je dao neopozivu ostavku onda ide do kraja, a ne ako se usudi kandidovati tamo nekad 2014, e to znaci ici do kraja u SDP-u... izgleeda da je lakse tenkove unistavati nego se suprostaviti zlatku.
- lerdi
#409 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Gdje je podnio neopozivu ostavku? Čovjek podnio ostavku na funkcije i rekao da će ostati član SDP-a? Dakle čovjek dao svoje mandate na rapolaganje što je dovelo do toga da se sve razdrma. SDP, a i Lagumdžija, nije smio dopustiti sebi da izgubi najpopularnijeg političara u BiH i tu se završava sva priča. Željko je srčan i mislim da mu to više odmaže nego što pomaže u politici, ali u ovoj situaciji mu je pomoglo i kod ljudi je dobio dodatne poene. Željko je jedino ispravno rješenje za SDP jer ono što je on uradio jučer samo govori da nije kao ostali klimoglavci u partiji.
- seln
#410 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Sve je pred nama, vidjecemo.
Ja bih se cuvao cjena, prognoza, predvidjanja, gledanja u solju...
ali kako su kod nas svi stanovnici politicki analiticari, selektori, ekonomisti, ljekar....ocekujem jos puno jazije na ovom forumu.
Ja bih se cuvao cjena, prognoza, predvidjanja, gledanja u solju...
ali kako su kod nas svi stanovnici politicki analiticari, selektori, ekonomisti, ljekar....ocekujem jos puno jazije na ovom forumu.
-
tcz
#411 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast.
Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
-
iko123
#412 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
hah ma mislio sam reci da je ispao jad i oskrnavio je zlatni ljiljan koliko je jadan jucer ispao. jel ti sad lakse skontati?Skijaš wrote:... ili napisati smislen komentar na forumu.iko123 wrote:ma samo se izofiro, ako je dao neopozivu ostavku onda ide do kraja, a ne ako se usudi kandidovati tamo nekad 2014, e to znaci ici do kraja u SDP-u... izgleeda da je lakse tenkove unistavati nego se suprostaviti zlatku.
- nosara
#413 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Da su sutra izbori zloya bi ga vec juce recikliro... Posto tomu nije tako, ide se na varijantu samoreciklaze...tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast.
- Korisnik imena
#414 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ma ljudina, nema govora
On i ahbab mu Brega........
-
iko123
#415 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
a i lice zlaja i brega, samo govore op op, a ostali pjevaju i svirajuKorisnik imena wrote:Ma ljudina, nema govora![]()
-
oridjidji
#416 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Što bi volio vidjeti mnoge forumaše na mjestu Komšića i njihovu političku bitku unutar bilo koje stranke, te kako bi oni opravdali sebe zašto nisu sproveli ono što su obečali i kako bi se oni nosili sa sopstvenom odgovornošču prema narodu, te kako bi se nosili sa silnim lopovima s kojim bi dijelili mjesto u stranci. 99,9% ovdje povampirenih i pametnih politikanata forumaša pljuvača po Komšiću bi pobjeglo glavom bez obzira od svoje stranke i svih tih lica sa kojima su sukobljeni. I Komšić je krenuo tim putem jer mu se to činio jedinim logičnim slijedom događaja umjesto da se bori za respekt unutar stranke. Nije mi bilo pravo što se vratio, ali sada kad skontam i bolje je što se vratio jer tako bi ispao još jedna kukavica koja se nije uspijela suočiti sa mrskim Zlajom. Iako mu se kredibilitet urušio unutar stranke i van nje ovim činom, mislim da je on u stanju da povuće i sebe i stranku u preispitivanje sopstvene odgovornosti, kao i to da poljulja odnose unutar stranke svaki put kada ona uhvati stranputicu.
- Lucazode
#417 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Nije on nikog i ništa uzdrmao, jednostavno su u pitanju dublji talovi Lagumdžije i Damira u kojima nema Komšića.
- Skijaš
#418 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Da je jači nego prije nekoliko dana, to je nesumnjivo.tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast. Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
-
oridjidji
#419 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bogme čim se ovolika pompa digla, a mi istrošili ovoliko riječi u par dana na ovoj temi, vidi se da je njegova ostavka uzdrmala SDP, a bogme i javnost. Ma koliko mi htijeli priznati ili ne, on je trenutno najpopularniji političar u FBIH. Vjerovatno da i nije u SDP-u narod bi mu opet ukazao povjerenje koje ima. Sada treba posmatrati razvoj situacije ili će ovo biti korak ka ujedinjavanju SDP-a ili ka njegovome pucanju i porazu socijaldemokratske ideje na ovim prostorima.Lucazode wrote:Nije on nikog i ništa uzdrmao, jednostavno su u pitanju dublji talovi Lagumdžije i Damira u kojima nema Komšića.
A Zlaja i Damir su priča za sebe... Teniseri
- nosara
#420 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jaci, a place... Valjda od navale adrenalina...?Skijaš wrote:Da je jači nego prije nekoliko dana, to je nesumnjivo.tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast. Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
- Lucazode
#421 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
"Nedodirljivi" ministrioridjidji wrote:Bogme čim se ovolika pompa digla, a mi istrošili ovoliko riječi u par dana na ovoj temi, vidi se da je njegova ostavka uzdrmala SDP, a bogme i javnost. Ma koliko mi htijeli priznati ili ne, on je trenutno najpopularniji političar u FBIH. Vjerovatno da i nije u SDP-u narod bi mu opet ukazao povjerenje koje ima. Sada treba posmatrati razvoj situacije ili će ovo biti korak ka ujedinjavanju SDP-a ili ka njegovome pucanju i porazu socijaldemokratske ideje na ovim prostorima.Lucazode wrote:Nije on nikog i ništa uzdrmao, jednostavno su u pitanju dublji talovi Lagumdžije i Damira u kojima nema Komšića.
A Zlaja i Damir su priča za sebe... Teniseri
- nosara
#422 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
komsic je izabran iz dispeta i nikakve herojske mjere, a ni neka posebna odgovornost, nisu predvidjane njegovim izborom...oridjidji wrote:Što bi volio vidjeti mnoge forumaše na mjestu Komšića i njihovu političku bitku unutar bilo koje stranke, te kako bi oni opravdali sebe zašto nisu sproveli ono što su obečali i kako bi se oni nosili sa sopstvenom odgovornošču prema narodu, te kako bi se nosili sa silnim lopovima s kojim bi dijelili mjesto u stranci. 99,9% ovdje povampirenih i pametnih politikanata forumaša pljuvača po Komšiću bi pobjeglo glavom bez obzira od svoje stranke i svih tih lica sa kojima su sukobljeni. I Komšić je krenuo tim putem jer mu se to činio jedinim logičnim slijedom događaja umjesto da se bori za respekt unutar stranke. Nije mi bilo pravo što se vratio, ali sada kad skontam i bolje je što se vratio jer tako bi ispao još jedna kukavica koja se nije uspijela suočiti sa mrskim Zlajom. Iako mu se kredibilitet urušio unutar stranke i van nje ovim činom, mislim da je on u stanju da povuće i sebe i stranku u preispitivanje sopstvene odgovornosti, kao i to da poljulja odnose unutar stranke svaki put kada ona uhvati stranputicu.
On je malo izgubio zivce, dao ostavku, ovi ga podsjetili na neke stvari, pa je progutao kaku...
Mozda mu je zloya zirant...? To zna bit faktor...
- Skijaš
#423 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Danas je dobar, a to što se ljiljanu diglo trunje u oku, samo znači da mu je stalo. Ako nisi prošao kroz to, smatraj se sretnim.nosara wrote:Jaci, a place... Valjda od navale adrenalina...?Skijaš wrote:Da je jači nego prije nekoliko dana, to je nesumnjivo.tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast. Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
-
oridjidji
#424 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
U pitanju je želja i nemoć da sam promjeni stvari koje mu smetaju u SDP-u. Čovjek je nabrojao na press konferenciji mnoge razloge što mu se nesviđa i recite mi koliko on sam može promjeniti sve sam. Pobrojao je mnoštvo stvari koje neštimaju od javnih preduzeća do vrha, a za čiji nerad danas snosi SDP-e , pokazujući koliko stvari smrde unutar SDP-a i kolika je njegova želja da SDP-e bude drugačiji.nosara wrote:Jaci, a place... Valjda od navale adrenalina...?Skijaš wrote:Da je jači nego prije nekoliko dana, to je nesumnjivo.tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast. Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
Toliko se afera stvorilo u ove 2 godine koje su vezane za SDP-e čime je prikazana neprincipijelnost SDP-a prema njegovim glasačima. Komšić je bio transparentan prema svojim glasačima pljunuo je i na sebe i na druge i pokazao da mu je stalo. Ovo je dobar korak njega i prema sebi i prema narodu jer nijedan političar kao on nije pokazao žaljenje radi nedosljednosti njegove stranke u sprovođenju obečanja datih pred izbore a bilo ih je mnogo. Mnoga ta obečanja on je izrekao pred nama, vjerujući u njih, da bi na kraju i sam bio izigran od stranačkih kolega.
Last edited by oridjidji on 22/03/2012 14:37, edited 1 time in total.
- Hemel
#425 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
...medju glasacima ali je cacno mecku u....Skijaš wrote:Da je jači nego prije nekoliko dana, to je nesumnjivo.tcz wrote:Svaka cast Zeljku, napokon je nekao smogao snage da kaze ono sto raju boli a usput prodrmao i prozvao vlast. Da su sutra izbori uduplo bi svoje glasove.
u stranci nece nikada i nista postici. jaka je to infrastruktura koju je lagumdzija instalisao. koga hoces i na koji nacin da uklone, ponize, degradiraju...sve mogu, na zalost.
pred nama je.
Last edited by Hemel on 22/03/2012 14:39, edited 1 time in total.