Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
nosara

#1851 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

webby-x wrote: BiH politika je plitka, nema tu velikih planova.
Komšić će jednostavno završiti kao politički mrtvac.
SDP je njemu dao sve, i bez SDP-a nema ni njega.
Srpsčanin wrote: Ja sam isto mišljenja da bi samostalnoj Federaciji išlo mnogo bolje.
:lol:

Ne panicite, braco...!
sibis

#1852 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sibis »

felsh wrote:Gospodine presjednice svi oni koji vole ovu zemlju,svi koji su krvarili u ovoj zemlji stoje iza vas ,iza vaseg politickog neiskustva(kako neki kazu) ,iza vasih preemotivnih reakcija,iza vaseg patriotizma.Gospodine predsjednice pozovite vi narod na jedan skup pa da pocnemo graditi drzavu BOSNU I HERCEGOVINU.
Da je gradimo neiskusno ,onako narodski ,emotivno,pa pa ako nista drugo nemoze biti gora od ove da je jebes.
Da vratimo narodu dostojanstvo.
Da nemoze svaka suga doci i psovati nam SREBRENICU.
Da napravimo spomenik palim borcima u ovom gradu.
Da nas ne jebu vise sa pravima za pse a narod crkaje.
Da se nesto izgradi i u malim gradovima.
Da nam policajac ima unifirmu kako treba.
Da nam vatrogasac ima opremu.
Da doktor ima platu.
Da nezaboravimo ko zadnja olos one rudare sto su kopali zimus da sarajevo ima struju.
Da himnu imamo i zastavu.
Da se drzimo skupa da u miru gine BOSANAC ZA BOSANCA.
Da kriminal sataremo u korjenu.
Da nam vjera bude u srcu a drzava u glavi.
Eto mozemo mi sa tobom makar ovo malo sto sa ovim sljamom necemo nikad moci.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
G@ss

#1853 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by G@ss »

felsh wrote:Gospodine presjednice svi oni koji vole ovu zemlju,svi koji su krvarili u ovoj zemlji stoje iza vas ,iza vaseg politickog neiskustva(kako neki kazu) ,iza vasih preemotivnih reakcija,iza vaseg patriotizma.Gospodine predsjednice pozovite vi narod na jedan skup pa da pocnemo graditi drzavu BOSNU I HERCEGOVINU.
Da je gradimo neiskusno ,onako narodski ,emotivno,pa pa ako nista drugo nemoze biti gora od ove da je jebes.
Da vratimo narodu dostojanstvo.
Da nemoze svaka suga doci i psovati nam SREBRENICU.
Da napravimo spomenik palim borcima u ovom gradu.
Da nas ne jebu vise sa pravima za pse a narod crkaje.
Da se nesto izgradi i u malim gradovima.
Da nam policajac ima unifirmu kako treba.
Da nam vatrogasac ima opremu.
Da doktor ima platu.
Da nezaboravimo ko zadnja olos one rudare sto su kopali zimus da sarajevo ima struju.
Da himnu imamo i zastavu.
Da se drzimo skupa da u miru gine BOSANAC ZA BOSANCA.
Da kriminal sataremo u korjenu.
Da nam vjera bude u srcu a drzava u glavi.
Eto mozemo mi sa tobom makar ovo malo sto sa ovim sljamom necemo nikad moci.
:bih:
vivaldi

#1854 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by vivaldi »

-LIBERO- wrote:Realizam na terenu?? Da, vrlo vjerovatno u najvecoj mjeri. Ali to ne opravdava progresivne snage da se odreknu svojih svejtonazora i ideala, ako bas hocete.
Ideali, moral i politika tesko da idu zajedno u istu recenicu. Druga stvar, svjetonazora se niko ne mora odricati. Danas u BiH su ljudi presretni ako dobiju bilo kakav posao, broj onih koji rade ono sto vole i za sta su se skolovali je vrlo mali. To ti je odnos ideala i realnosti.

Skijas npr smatra da je hdz poslije 20 godina odustao od eksluzivnog etnickog zastupnistva jer je ne znam ni ja, odrekao se nekakvog ministarstva. Nisam pravnik, i ne zelim nista prejudicirati, ali cini mi se da hdz tim potezom ne da nije odustao od koncepta vec je tim ministarstvom castio sdp jer ce izgleda po ovom novom dogovoru hdz i sdp etnicki koncept dobiti jos jedan novi nivo. I tako dok se prica o idealima i svjetonazorima, situacija na terenu se samo sve vise cementira..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1855 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by dr.gog »

Image
Nove snage ljevice: Vođa Komšić, supruga, Nosara, dr.gog, madner :D
Skijaš

#1856 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
-LIBERO- wrote:Realizam na terenu?? Da, vrlo vjerovatno u najvecoj mjeri. Ali to ne opravdava progresivne snage da se odreknu svojih svejtonazora i ideala, ako bas hocete.
Ideali, moral i politika tesko da idu zajedno u istu recenicu. Druga stvar, svjetonazora se niko ne mora odricati. Danas u BiH su ljudi presretni ako dobiju bilo kakav posao, broj onih koji rade ono sto vole i za sta su se skolovali je vrlo mali. To ti je odnos ideala i realnosti.
Nismo kokoši u kavezima pa da nam se par puta dnevno pred kljun stavi nešto hrane, malo vode i bog te veselio. Bez morala, bez osjećaja pravde, bez nekih ideala koji nam služe kao ograda dok prelazimo most života, šta mi to postajemo ? Živi organizmi poput palme i puža ? Nije disanje samo po sebi bitno moj @vivaldi. Ljudima treba sloboda, pravda, mir. A to se ne podrazumjeva, za to se uvijek treba boriti.
vivaldi wrote:Skijas npr smatra da je hdz poslije 20 godina odustao od eksluzivnog etnickog zastupnistva jer je ne znam ni ja, odrekao se nekakvog ministarstva. Nisam pravnik, i ne zelim nista prejudicirati, ali cini mi se da hdz tim potezom ne da nije odustao od koncepta vec je tim ministarstvom castio sdp jer ce izgleda po ovom novom dogovoru hdz i sdp etnicki koncept dobiti jos jedan novi nivo
Ne mislim da je ponuđeni sporazum toliko loš kad govorimo o rješavanju "hrvatskog pitanja" ali evo za trenutak recimo da si u pravu. Recimo da je katastrofalan. Dakle, HDZ je pristao na ulazak multietničkih stranaka u hrvatsku kvotu u zamjenu za taj loš sporazum kojeg u startu obara SDA. Odnosno, konkretan ustupak u zamjenu za ništa. I po tvom mišljenju, projekat podjela je tako ojačao ?
Banksy

#1857 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

iPod wrote:Mislim da je vec sada svima jasno da su amerikanci dali Komsicu podrsku i zeleno svjetlo, jer ostali poput Tornjaka, Tihog i Velikog vodje su isuvise korumpirani da bi im se povjerilo takvo sto. Zeljko mozda nije licno kapacitet, ali neko ovaj narod treba animirati i povuci za sobom, i tu mu trebamo svi dati punu podrsku.

Svi ostali se kriju iza laznog patriotizma i svrstavanja u torove....

Zeljko samo naprijed, izradio si nas u martu, ali sada se uzdamo u tebe!
abd ... Ima još 4 dana ...
Banksy

#1858 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

moa wrote:
Zeljko je ocigledno razocaran kriminalnim radnjama u krugovima SDPa i jednostavno covjek se nije nasao sa svojim ubjedjenjima u toj stranci jer je vidio o cemu se radi.

Mene je iznenadila Nasa stranka koja je ipak okupila solidan broj intelektulaca da je se jednostavno povukla.
Tačno. Sve što je NS uspjela napraviti za 5 godina su 2 čovjeka u SKS ...
hepekcina

#1859 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by hepekcina »

Skijaš wrote:Odbrana suživota i multietničke prirode društva je naša obaveza bez obzira na sve. Sa ili bez SDP-a, sa ili bez Komšića, sa ili bez Naše Stranke, sa ili bez _____________ (popuniti prazno polje). To je borba koja nema rok trajanja jer je sve drugo nepravedno i nema opravdanja za prihvatanje šovinizma i mržnje kao "realnosti" ili "trajne realnosti". Negativne pojave u društvu treba mijenjati, to je jedino ispravno.
Jer šta je sljedeće, legalizacija nasilja u porodici jer je to rasprostranjena pojava ? Legalizacija korupcije jer i sa tim imamo problem ?

Poziv na prihvatanje "realnosti" mržnje među narodima može doći od dobronamjerne osobe, ali jednom i zbog neinformisanosti. Svaki takav konsekventni poziv ne može više biti protumačen kao dobronamjeran nego samo i jedino kao agitacija u korist šovinističkih snaga.
:thumbup: tako je!
zateznistub

#1860 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

Imam info od covjeka u samom vrhu SDP-a da je Komsic u zadnje vrijeme cesto vidjan sa Tanovicem u drustvu.

Znaci li to da je moguc njegov prelazak u NS!?
Jay Gatsby

#1861 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Jay Gatsby »

zateznistub wrote:Imam info od covjeka u samom vrhu SDP-a da je Komsic u zadnje vrijeme cesto vidjan sa Tanovicem u drustvu.

Ništa se još ne zna. SDU mu nudi 7.000 sedmično i dugogodišnji ugovor, ali NS daje bolji auto i premije :mrgreen:
lerdi

#1862 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by lerdi »

Religious Fantastic wrote:
Jay Gatsby wrote:
zateznistub wrote:Imam info od covjeka u samom vrhu SDP-a da je Komsic u zadnje vrijeme cesto vidjan sa Tanovicem u drustvu.

Ništa se još ne zna. SDU mu nudi 7.000 sedmično i dugogodišnji ugovor, ali NS daje bolji auto i premije :mrgreen:
hahahaha ovo je :dance: :thumbup: :lol: :lol: :lol:

Da li je poznata visina odštete koju će budući poslodavac morati uplatiti ZlOOYi?
Ništa neće inkasirat. Komšo ima čiste papire. Slobodan je igrač :D
StupskaBitanga

#1863 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by StupskaBitanga »

Njegov prelazak u NS bi bio pun pogodak za tu stranku
hepekcina

#1864 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by hepekcina »

Religious Fantastic wrote:
Ništa neće inkasirat. Komšo ima čiste papire. Slobodan je igrač :D
Ne znam...mene strah da Mamić ne izroni odnekud i izvuče komad papira koji je Željkić potpisao kad je bila zadnja ORA i dok je još bio samo član SSOJ :mrgreen: (grijesi iz mladosti)

Za one mlađe:

ORA - omladinska radna akcija (ne brinite, nema opasnosti da se to desi za vaših života)
SSOJ - savez socijalističke omladine Jugoslavije
Bosman rules :!: :D

Zlaja podsjeća na Maminja...pravoooo...samo striptiz fali da slika bude potpuna
nosara

#1865 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

StupskaBitanga wrote:Njegov prelazak u NS bi bio pun pogodak za tu stranku
Ne mogu dokucit ni jedan benefit ni za Komsica, a ni za ovu drzavu... Nadam se da ce se suzdrzat... :wink:

Takve egzibicije, u ovom momentu, direktno mu smanjuju broj pristalica medju narodom... Neka ih okuplja u blok, ali neka ne pristupa nikom, inace ce puno izgubit... 8-)
StupskaBitanga

#1866 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by StupskaBitanga »

nosara wrote:
Ne mogu dokucit ni jedan benefit ni za Komsica, a ni za ovu drzavu... Nadam se da ce se suzdrzat... :wink:

Takve egzibicije, u ovom momentu, direktno mu smanjuju broj pristalica medju narodom... Neka ih okuplja u blok, ali neka ne pristupa nikom, inace ce puno izgubit... 8-)
pa dobro ima indirektno npr da podržava stavove NS a da ne bude u stranci
n mora nekako reagovati inače će postati politički mrtvac
Boom71

#1867 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

nosara wrote:

uz zeljku bi trebalo da stane sve sto misli slicno.i ns i sdu i svi vidjeniji pojedinci.ja bih volio da vidim i cujem grebu.recimo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1868 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Seawolf wrote:
tvsabina wrote: Ganić nije predstavljao "ostale" već Jugoslovene u predsjedništvu. Postojala je posebna rubrika "Ostali" (Muslimani,Srbi,Hrvati,Jugosloveni i Ostali) koja nije bila zastupljena u predsjedništvu.
@tvsabina,
Izvinite na ispravci, ali na glasačkom listiću na kojemu smo 18. novembra 1990-e, imali priliku birati jednoga od pet kandidata, koji su bili navedeni u četvrtoj koloni za člana sedmočlanoga Predsjedništva (Socijalističke) Republike BiH, tih pet kandidata jesu bili kandidati iz reda "ostalih" (u današnjem smislu), jer je među tih pet kandidata, bio i jedan koji se izjašnjavao kao Jevrej (gospodin Ivica Čerešnješ, kandidat SDS-a).
Pretpostavljam da ste tada bili premladi za aktivno biračko pravo, ali vjerujte mi da, kada bismo danas imali izborni zakon koji omogućuje kandidovanje i biranje članova Predsjedništva BiH, na način kako je to bilo definisano 1990-e, sve bi bilo puno bolje. Naravno, uz uvjet da svi birači na svim izbornim mjestima (na teritoriji cijele države), mogu birati među svim kandidatima za Predsjedništvo, kao što je bilo tada.
U vezi sa tim, možda se varam, ali mislim da je BiH jedina država na svijetu, u kojoj po važećem izbornom zakonu, ne postoji niti jedan kandidat za člana institucija na najvišem (državnom) nivou, za kojega mogu glasati birači sa cjelokupne izborne teritorije.
Zapravo, izbori u Federaciji BiH i izbori u Republici se samo održavaju isti dan, ali sem toga imaju malo šta zajedničko.
Još ako zlonamjernici iz vrha SDP-a, jednoga i drugoga HDZ-a, SBB-a i SNSD-a uspiju progurati kroz institucije države i entiteta svoju ideju o različitom načinu izbora članova Predsjedništva u svakom od entiteta, onda se niti izbori ne moraju održavati isti dan u oba entiteta.
Apsolutno se slažem s vama oko stavova za glasanje na teritoriju cijele države.
Takva diskriminacija ne postoji nigdje ali ona nije rezultat demokratskog odlučivanja već mirovnog sporazuma.
Naša zemlja kao Ustav ima mirovni sporazum i to je prva i osnovna kočnica demokratizacije.

Što se tiče vaše ispravke- Bila sam premlada da glasam i možda jeste postojala opcija Ostali- vjerujem Vam apsolutno. Ali ono što ZNAM je da je Ganić dr. Ejub izabran u Predsjedništvo BiH ispred Jugoslovena a nikako ispred Ostalih.
Srdačan pozdrav
Last edited by sabina1 on 26/07/2012 14:42, edited 1 time in total.
nosara

#1869 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

StupskaBitanga wrote:
nosara wrote:

pa dobro ima indirektno npr da podržava stavove NS a da ne bude u stranci
n mora nekako reagovati inače će postati politički mrtvac
On da podrzava njih...? :lol:

Reagovao je, oslobodio se okova, nema nikakvog razloga da hiti bilo gdje... Ne bi bilo lose da se pojavi u medijima (ne sumnjam da je interes ogroman), ali tek kad zavrsi razgovore sa buducim suradnicima, koji su, ocito, u toku...

Nema hice, nije pao secer u vodu... Ima dovoljno vremena da se pripremi za lokalne izbore... :wink:

(Pusti ti Banksy i njeno odbrojavanje... Ne more svanut prije nego sto sunce izadje... :D )
Banksy

#1870 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

nosara wrote:
Ne mogu dokucit ni jedan benefit ni za Komsica, a ni za ovu drzavu...

Nadam se da ce se suzdrzat... :wink:

tačno tako
novi.dan.nova.nafaka

#1871 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by novi.dan.nova.nafaka »

dr.gog wrote:Image
Nove snage ljevice: Vođa Komšić, supruga, Nosara, dr.gog, madner :D
Madner je onaj skroz lijevo što liči na japansku bubu iz crtića ? :D
edit: zar je nosara njihov i dalje? :shock:
Banksy

#1872 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

nosara wrote:
Reagovao je, oslobodio se okova, nema nikakvog razloga da hiti bilo gdje... Ne bi bilo lose da se pojavi u medijima (ne sumnjam da je interes ogroman), ali tek kad zavrsi razgovore sa buducim suradnicima, koji su, ocito, u toku...

Nema hice, nije pao secer u vodu... Ima dovoljno vremena da se pripremi za lokalne izbore... :wink:

(Pusti ti Banksy i njeno odbrojavanje... Ne more svanut prije nego sto sunce izadje... :D )

Mora nekako održavati temperaturu ...

Stvar je vrlo jednostavna. Ili je sve ovo dio nekog šireg plana i promišljene akcije koja slijedi, ili je, kao i obično, impulsivno odreagovao, ne razmišljajući ni par koraka unaprijed.
Ako je prvo, ima nade, a ako je drugo, možda ga i ugledaš uz Tanovića, gdje je bolje da ga odmah zauvijek zaboravimo ...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1873 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Banksy wrote: Ako je prvo, ima nade, a ako je drugo, možda ga i ugledaš uz Tanovića, gdje je bolje da ga odmah zauvijek zaboravimo ...
Ako ga i vidimo uz Tanovića , sigurno ih nećemo vidjeti u Mek Donaldsu.
Banksy

#1874 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

tvsabina wrote:
Banksy wrote: Ako je prvo, ima nade, a ako je drugo, možda ga i ugledaš uz Tanovića, gdje je bolje da ga odmah zauvijek zaboravimo ...
Ako ga i vidimo uz Tanovića , sigurno ih nećemo vidjeti u Mek Donaldsu.
Nećemo ih vidjeti nigdje ...
joint union

#1875 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by joint union »

Banksy wrote:
Mora nekako održavati temperaturu ...

Stvar je vrlo jednostavna. Ili je sve ovo dio nekog šireg plana i promišljene akcije koja slijedi, ili je, kao i obično, impulsivno odreagovao, ne razmišljajući ni par koraka unaprijed.
Ako je prvo, ima nade, a ako je drugo, možda ga i ugledaš uz Tanovića, gdje je bolje da ga odmah zauvijek zaboravimo ...
Mogu se jedino Tanovic i NS utopiti u novu Komsicevu stranku (sto je i za NS i za Komsu dobra kombinacija). Obratno bi bilo cisti nonsens bar prema broju dobijenih glasova na posljednjim izborima.
Post Reply