Željko Komšić-član Predsjedništva
-
Canton
#176 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Komsic treba ostati u SDPu i pripremati se za kongres. Moze, mora i treba oko sebe okupiti sto vise kvalitetnih ljudi a prije svega iz politicke penzije vratiti Bogica Bogicevica, jer to je covjek od koga mlade generacije politicara mogu mnogo toga nauciti.
- Hemel
#177 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ovo se podmece pod tepih godinama. proslo je mnogo izbora a stvari idu samo silaznom putanjom. ako stranka nije izgubila do sada ugled(da ne nabrajam) ne bi trebala ni sada (oni sve sto rade, misle da je dobro pa i ovo ce opravdati)Nass wrote:Nazalost, i ja sam nakon godina zamisljanja i razocarenja stvarnoscu shvatila da su takve kombinacije samo to - zamisljanje. Takve male stranke, iako sa pravim ljudima, na izborima jedva prelaze izborni prag, a glasači u većini slučajeva često ne prepoznaju i ne vrednuju takve osobe i stranke na pravi način, već glasaju za nekog od "velikih" sa razrađenom infrastrukturom na terenu, mnoštvom članova i sa svojim medijima i populistickom retorikom. Ko se vodi tim zamisljanjima u pracenju politike, onda zivi samo u idealima. Nazalost, ti ideali nisu realni, iako bih ja prva potpisala da budu. Sad preostaje u onome sto jeste realno naci nesto sto moze pokrenuti drzavu naprijed, ma kako valovito i neidealno. Ali, samo nek napokon krene naprijed. SDP je jedina velika ljevicarska partija, i ako nju unistimo, ostadosmo bez igdje icega
Bilo bi dobro kad bi Komsica nekako smirili i rijesili probleme unutar stranke. Ovo je glupo da se prave ovakvi incidenti i skandali u ovom trenutku. Kada budu izbori unutar stranke ili kad mu izadje mandat, neka slobodno radi sve ovo sto je uradio, ali ne ovako naprasno i djetinjasto da totalno unistava ugled cijele stranke i njenih koalicija u BiH, a ne samo Lagumdzije i ko zna koga tamo (i ja bih Lagumdziju rado mijenjala, ali ne ovako da se spali citava kuca). Ako Komsic misli da ce povuci druge SDP-ovce za sobom i da ce sada napraviti neki prevrat u stranci, bojim se da je naivan. A ako ima istine da je Komsic kivan sto Lagumdzija nije decidno negirao podrsku BiH za kandidaturu Jeremica, onda se Komsic dobro treba preispitati gdje zivi i sta uopce zna o politici.
-
Leftist
#178 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ko jos normalan i nepristrasan moze podrzavati Lagumdziju?
-
nihoniho
#179 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
nista ne treba mijenjati,sve je super, sve u duhu crveno-zelene popu;listicke koncepcije. taoci pseudoracionalnih frtaza o ljevici, infrastrukturi, clanstvu, naslijedje....bilo bi dobro kad bi moglo nekako da niko ne misli glavom i nema stav i dostojanstvo....Nass wrote:Nazalost, i ja sam nakon godina zamisljanja i razocarenja stvarnoscu shvatila da su takve kombinacije samo to - zamisljanje. Takve male stranke, iako sa pravim ljudima, na izborima jedva prelaze izborni prag, a glasači u većini slučajeva često ne prepoznaju i ne vrednuju takve osobe i stranke na pravi način, već glasaju za nekog od "velikih" sa razrađenom infrastrukturom na terenu, mnoštvom članova i sa svojim medijima i populistickom retorikom. Ko se vodi tim zamisljanjima u pracenju politike, onda zivi samo u idealima. Nazalost, ti ideali nisu realni, iako bih ja prva potpisala da budu. Sad preostaje u onome sto jeste realno naci nesto sto moze pokrenuti drzavu naprijed, ma kako valovito i neidealno. Ali, samo nek napokon krene naprijed. SDP je jedina velika ljevicarska partija, i ako nju unistimo, ostadosmo bez igdje icega
Bilo bi dobro kad bi Komsica nekako smirili i rijesili probleme unutar stranke. Ovo je glupo da se prave ovakvi incidenti i skandali u ovom trenutku. Kada budu izbori unutar stranke ili kad mu izadje mandat, neka slobodno radi sve ovo sto je uradio, ali ne ovako naprasno i djetinjasto da totalno unistava ugled cijele stranke i njenih koalicija u BiH, a ne samo Lagumdzije i ko zna koga tamo (i ja bih Lagumdziju rado mijenjala, ali ne ovako da se spali citava kuca). Ako Komsic misli da ce povuci druge SDP-ovce za sobom i da ce sada napraviti neki prevrat u stranci, bojim se da je naivan. A ako ima istine da je Komsic kivan sto Lagumdzija nije decidno negirao podrsku BiH za kandidaturu Jeremica, onda se Komsic dobro treba preispitati gdje zivi i sta uopce zna o politici.
- duh_sa_sjekirom
#180 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Osobito ako se zna da se upravo Vuk Jeremić svojski zalagao da Bosna i Hercegovina ne bude stalna članica Vijeća sigurnosti...Nass wrote:
Hmm, mislim da bi se i mnogi na ovom forumu trebali preispitati šta uopće znaju o politici.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#181 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jedini demokrata na ovim prostorima je bio i ostao Sirotanovic.
Svi ostali su ....eh...
Svi ostali su ....eh...
- nosara
#182 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jel' ovo neka zajebancija...? Nevjerovatno...Nass wrote:Nazalost, i ja sam nakon godina zamisljanja i razocarenja stvarnoscu shvatila da su takve kombinacije samo to - zamisljanje. Takve male stranke, iako sa pravim ljudima, na izborima jedva prelaze izborni prag, a glasači u većini slučajeva često ne prepoznaju i ne vrednuju takve osobe i stranke na pravi način, već glasaju za nekog od "velikih" sa razrađenom infrastrukturom na terenu, mnoštvom članova i sa svojim medijima i populistickom retorikom. Ko se vodi tim zamisljanjima u pracenju politike, onda zivi samo u idealima. Nazalost, ti ideali nisu realni, iako bih ja prva potpisala da budu. Sad preostaje u onome sto jeste realno naci nesto sto moze pokrenuti drzavu naprijed, ma kako valovito i neidealno. Ali, samo nek napokon krene naprijed. SDP je jedina velika ljevicarska partija, i ako nju unistimo, ostadosmo bez igdje icega
-
Bušman
#183 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jedino dobro sto se moze desiti SDP-u je da Lagumdzija da ostavku. Sve ostalo je ravno samoubojstvu stranke.
-
oridjidji
#184 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
KOMŠIĆU UPRI PRSTOM U LOPOVE! SVAKA ČAST LJUDINO ZBOG TEBE JE SDP DOBIO IZBORE, SVI SMO TEBI DALI GLAS ZATO ŠTO SI ČOVJEK! BRAVO LJUDINO NA OVOME POTEZU! 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#185 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
U svemu ovome ima i te kako i Suljagiceve ostavke i ne-podrske Lagumdzije kad su ga pritisli velike kvazi-patriote i cuvari bosnjastva.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#186 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Nekada davno je taj isti Zlatko nepravio igranku Durakovicu, covjeku koji je stvorio SDP, pa sad predpostavljam da bi ga isto moglo zadesiti.Bušman wrote:Jedino dobro sto se moze desiti SDP-u je da Lagumdzija da ostavku. Sve ostalo je ravno samoubojstvu stranke.
- kiky
#187 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
i moje mišljenje je da nije vrijeme za ovakve poteze ...
ali nemogu komšića kritikovat jer neznam, tačno o čemu se radi ...
u svakom slučaju žao mi je zbog ovakve drame koja nikome netreba ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#188 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
niko ne zna o cemu se radi, ali to nas ne smeta da podrzimo Komsicakiky wrote:i moje mišljenje je da nije vrijeme za ovakve poteze ...
svi imaju stav, cak si neki drugi politicari dali svoje misljenje
stvarno smo neozbiljni
- bambina78
#189 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Da se kladimo da ce na federlanoj biti objasnjeno kako se Zeljko povukao zbog umora i da je sve uredu i normalno u partiji.
-
VerticalHairFactor
#190 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ako izgube Željka, gube pola snage. Dobro bih promislio da li da im dam svoj glas sljedeći put. SDP mora, napokon, riješiti ovaj problem.
- plain vanilla
#191 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ako do Dnevnika FTV-a ne povuce ostavkebambina78 wrote:Da se kladimo da ce na federlanoj biti objasnjeno kako se Zeljko povukao zbog umora i da je sve uredu i normalno u partiji.
- Banksy
#192 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Da, to bi bilo korisno i moguće negdje prije ... hmmm ... 10 godina. SDP je u zadnjih recimo 5 godina uništen do temelja i tu oporavka više nema. Truo je od vrha - samog šefa, pobočnika - Hadžića i Ivaniševića, do dna - rumenih apartčika biranih voždovom rukom. Na terenu sigurno još ima dobrih i poštenih ljudi, ali mislim da je cijela stranačka kadrovska struktura danas neupotrebljiva, intelektualno limitirana, pokvarena, korumpirana, i teško da bi tu neki remont, ma koliki bio, mogao izvući stvar ...Nass wrote:
Sad preostaje u onome sto jeste realno naci nesto sto moze pokrenuti drzavu naprijed, ma kako valovito i neidealno. Ali, samo nek napokon krene naprijed. SDP je jedina velika ljevicarska partija, i ako nju unistimo, ostadosmo bez igdje icega
Bilo bi dobro kad bi Komsica nekako smirili i rijesili probleme unutar stranke. Ovo je glupo da se prave ovakvi incidenti i skandali u ovom trenutku. Kada budu izbori unutar stranke ili kad mu izadje mandat, neka slobodno radi sve ovo sto je uradio, ali ne ovako naprasno i djetinjasto da totalno unistava ugled cijele stranke i njenih koalicija u BiH, a ne samo Lagumdzije i ko zna koga tamo (i ja bih Lagumdziju rado mijenjala, ali ne ovako da se spali citava kuca).
- Banksy
#193 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
I mislim da previše očekujemo od Komšića.
Pored toga što je jasno da on nema te ambicije i kapacitete za drastične unutarstranačke promjene i prevrate, možda bi ovo zaista trebalo posmatrati isključivo kao nezadovoljstvo zaslužnog pojedinca tretmanom koji mu stranka pruža. Vjerovatno ni Komšić sam u tom smislu nije imao veće ambicije, sem tih, pojačati svoj uticaj ili dobiti ono što misli da mu zaslugama slijedi.
Pored toga što je jasno da on nema te ambicije i kapacitete za drastične unutarstranačke promjene i prevrate, možda bi ovo zaista trebalo posmatrati isključivo kao nezadovoljstvo zaslužnog pojedinca tretmanom koji mu stranka pruža. Vjerovatno ni Komšić sam u tom smislu nije imao veće ambicije, sem tih, pojačati svoj uticaj ili dobiti ono što misli da mu zaslugama slijedi.
- al_akhisari
#194 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
...slučaj suljagić, lipovača, komšić,...gdje sve ovo vodi; mislim da ovakav luksuz sdp sebi nije smio dozvoliti, pogotovo ako se zna da je 2012. godina izborna
no, kako god da se ova sapunada završi, šteta je već napravljena;
P.S. zlonamjerni bi primjetili da sdp, usprkos 10 godina provedenih u opoziciji, ipak nije sazrio za vlast
P.S. zlonamjerni bi primjetili da sdp, usprkos 10 godina provedenih u opoziciji, ipak nije sazrio za vlast
- plain vanilla
#195 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Banksy wrote:I mislim da previše očekujemo od Komšića.
promijeni ti pricu? ajd podijeli s nama informacije, onako nesluzbenoBanksy wrote:Šta predlažeš? Tenkova nema da ih opet roka, da potvrdi ''herojstvo'', možda samospaljivanje pred zgradom SDP-?
-
popajic
#196 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ZAVRŠEN SASTANAK U SDP-U
Strpljenja , strpljenja...Komšić: Molim 340 hiljada birača da se strpe do sutra
Oko 14:40 sati završen je sastanak u zgradi SDP-a u Sarajevu kojem su prisustvovali Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić. Iako su novinari nestrpljivo očekivali nove informacije, čelnici SDP-a bili su škrti na riječima, te su rekli da će sve biti poznato sutra nakon sjednice predsjedništva stranke.
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
Prvi se novinarima obratio Lagumdžija koji je rekao da svi mogu vidjeti kako su nasmijeni.
"Ovo nije konferencija za medije, izašli smo ovdje samo zato što ste se okupili. Sve će biti poznato nakon sjednice predsjedništva koja će biti održana sutra u 13 sati. Vjerovatno ćemo završiti do 14 sti kada ćemo sve objasniti", rekao je Lagumdžija.
Komšić je rekao da će se sve saznati sutra i pozvao na strpljenje. Na novinarsku opasku da je za njega glasalo 340 hiljada ljudi, Komšić je zamolio da oni budu strpljivi do sutra.
- svjezi_ustipak
#197 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
najljepse od svega sto su ljudi tek godinu i po na vlasti a ovo im se desava.al_akhisari wrote:...slučaj suljagić, lipovača, komšić,...gdje sve ovo vodi; mislim da ovakav luksuz sdp sebi nije smio dozvoliti, pogotovo ako se zna da je 2012. godina izbornano, kako god da se ova sapunada završi, šteta je već napravljena;
kako oni misle izgurati do kraja mandata i sta ce se sve jos desiti Bog sami zna.
-
dječak sa šibicama
#198 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jel ovo znaci da je ostavka samo pritisak na Lagumdziju, ustvari poruka "daj mi veci uticaj u SDP-u".
Vidjecemo sutra, dakle.
Vidjecemo sutra, dakle.
- svjezi_ustipak
#199 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ispavka uvazeni kolega: pise se vidjecemo sutra, ZNACIdječak sa šibicama wrote:Jel ovo znaci da je ostavka samo pritisak na Lagumdziju, ustvari poruka "daj mi veci uticaj u SDP-u".
Vidjecemo sutra, dakle.
- harač
#200 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
i da vođa da ostavku, bit će reis-bor... i hare se vraćao 10 puta 
mislim na zlatka, naravno
mislim na zlatka, naravno