Sta si ti, vidovit...? A da sacekamo malo...?debeljko20 wrote:samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
Željko Komšić-član Predsjedništva
- nosara
#1626 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
- Bosančina
#1627 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Želja osatje Bosanac 100 % čisto zato jer kako reče ovaj gore, razmišlja razumom i srcem, U MJEŠOVITOM JE BRAKU, i rekao je šta će sutra moje dijetedebeljko20 wrote:samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
- debeljko20
#1628 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
pita me čovjek pa da mu odgovorim.nosara wrote:Kakve to ima veze s temom, zivotom, icim...? Koja gomila nebuloza...debeljko20 wrote:govorim o "donjem delu grada"ultima_palabra wrote:![]()
Površinom najveći grad na svijetu... i jedini u kojem te međed može napastiČime to privlači Sarajlije, baš me zanima?
Da neko 2012. puši priču koju je Momčilo Krajišnik pričao 1996. je baš previšeAli kompleksi spram Sarajeva su čudo...
koji je nikao bukvalno na livadi i kasarni bez ijedne marke pomoći od strane MZ. a čime privlači? pa otiđi u tom, tuš ili tempo pa ćeš unutra vidjeti veći broj šatro sarajlija od genocidaša, otiđi vikendom kad je lijepo vrijeme u "knez" sve face iz sarajeva, naveče kad izađeš nije mali broj mladih koji se tamo opijaju, ljudi kola popravljaju kod tamošnjih majstora, neki čak i stanove kupuju.
sigurno da je veći broj genocidaša koji dolaze u grad ali rekao sam procentualno gledajući broj "sarajlija" koji tamo zalaze je puno veći.
i pogledaj ranije postove pa ćeš vidjeti inicijativu napravimo od sarajeva vankuver. to je baš onako "na temu". a od toga je sve počelo. ali dobro, lakše je vidjeti posljedicu nego uzrok.
- Prpa.ba
#1629 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Komsic nema kapaciteta ni uclaniti se u neku drugu stranku, kamoli osnovati vlastitu. Da je iole sposoban kao sto nije, imao bi svoje ljude u partiji koji bi se isclanili kada i on, a ovih par dana bi bilo bombardovanje izjavama. Ovako, sve ce se smiriti, a "Komso" ode u politicku penziju (nije da do sada nije bio penzioner...
)
- debeljko20
#1630 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ma jok, ti si vidovit.nosara wrote:Sta si ti, vidovit...? A da sacekamo malo...?debeljko20 wrote:samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
- madner
#1631 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.Prpa.ba wrote:Komsic nema kapaciteta ni uclaniti se u neku drugu stranku, kamoli osnovati vlastitu. Da je iole sposoban kao sto nije, imao bi svoje ljude u partiji koji bi se isclanili kada i on, a ovih par dana bi bilo bombardovanje izjavama. Ovako, sve ce se smiriti, a "Komso" ode u politicku penziju (nije da do sada nije bio penzioner...)
- Bosančina
#1632 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
nije ni mogao naći, niti su isotg profilaPrpa.ba wrote:Komsic nema kapaciteta ni uclaniti se u neku drugu stranku, kamoli osnovati vlastitu. Da je iole sposoban kao sto nije, imao bi svoje ljude u partiji koji bi se isclanili kada i on, a ovih par dana bi bilo bombardovanje izjavama. Ovako, sve ce se smiriti, a "Komso" ode u politicku penziju (nije da do sada nije bio penzioner...)
to smeće crvendća što je ostalo nije ni blizu po moralnim i patriotskim kvalitetima želji, a da ne govorim o samom njegovom ličnom stavu vezanim i za čisto porodično stanje mješovitog braka, ostalo crveno smeće manje više i nije u takvoj situaciji
- Prpa.ba
#1633 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
To sam i ja mislio, no jucerasnja "sjednica" SDP-a me je donekle razuvjerila. Oni koji znaju i umiju ipak vise naginju statiranju Zlaji nego kreiranju vlastite sudbine.madner wrote:Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.
- fidoremilienko
#1634 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Naginju Zlaji, zbog vlastitih interesa, a ne zbog interesa drzavePrpa.ba wrote:To sam i ja mislio, no jucerasnja "sjednica" SDP-a me je donekle razuvjerila. Oni koji znaju i umiju ipak vise naginju statiranju Zlaji nego kreiranju vlastite sudbine.madner wrote:Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.
- ultima_palabra
#1635 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
To je to... ali makar je sačuvao svoj obraz ograđujući se od ovog sranja koje je priredio SDP. Od koga je, dosta je.Prpa.ba wrote:Komsic nema kapaciteta ni uclaniti se u neku drugu stranku, kamoli osnovati vlastitu. Da je iole sposoban kao sto nije, imao bi svoje ljude u partiji koji bi se isclanili kada i on, a ovih par dana bi bilo bombardovanje izjavama. Ovako, sve ce se smiriti, a "Komso" ode u politicku penziju (nije da do sada nije bio penzioner...)
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1636 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
debeljko20 wrote: samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.
Ne samo to. Svi oni koji dosada nisu vidjeli ili željeli da vide istinski "kapacitet" člana predsjedništva ubrzo će vidjeti ili će član predsjedništva samo ćutati. Kao do sad.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1637 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
jok, jos malo pa ce pasti u zaboravnosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
valjda nece zavrsiti k'o Durakovic
- Banksy
#1638 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ima još ovu sedmicu ... Naredne je već zaboravljen.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
- Banksy
#1639 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Tipa Suljagićmadner wrote:
Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.
Ja, i gdje će onda?
- Banksy
#1640 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bojim se slijeda događaja ...
Svaki prijedlog koji SDP plasira prema Predsjedništvu, Komšić mora aminovati. U protivnom, prikazaće ga kao kočničara, inadžiju, neprijatelja države.
Bojim se da će ga namjerno gurati da emotivan, kakvim ga je bog dao, odstupi s položaja ... E onda može u špajz.
Svaki prijedlog koji SDP plasira prema Predsjedništvu, Komšić mora aminovati. U protivnom, prikazaće ga kao kočničara, inadžiju, neprijatelja države.
Bojim se da će ga namjerno gurati da emotivan, kakvim ga je bog dao, odstupi s položaja ... E onda može u špajz.
- debeljko20
#1641 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
u sreebrenicu da se registruje. to bi otprilike mogao biti slijedeći potez člana predsjedništva.Banksy wrote:Tipa Suljagićmadner wrote:
Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.![]()
Ja, i gdje će onda?
-
bumbi1
#1642 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ja znam jednog. Samo su ga smjenili, kad je dosla ova vlast. Cak u vrijeme kad je on dolazio na to mjesto, pozicija nije bila placena. Poslije se pocelo placati na mjesecnom nivou, solidna lova. Kad je dosla ova vlast, imao je dojam da ce ga ostaviti. Smjenili su ga jer je percipiran, kao Komsicev covjek. Nadodao mi je da nigdje na slicna mjesta, nisu prosli Komsicevi ljudi". Kad je Komsic prvi put davao ostavku, samo mi je ova recenica prije, zvonila u glavi.Alfons Kauders wrote: ja ovdje godinama serem o tom problemu, al et... u masi opstinskih vijeca, kantonalnih skupstina i sl. jednostavno je nemoguce naci ljude koji su ikad zivjeli mimo javnog sektora... sto nije slucajno, jer je takve najlakse vrbovati i po potrebi ucjenjivati
- nosara
#1643 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ne znam sta bi dao da se ti barem je'nom zeznes u prognozi...Banksy wrote:Ima još ovu sedmicu ... Naredne je već zaboravljen.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...
On je navalentan, nece ostat na ovom... Neko ce iskoristit njegovih pola miliona sigurnih, pazi sta ti kazem... Nadam se da to nece bit lepi, ali nije iskljuceno...
- Boom71
#1644 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
zeljko i ne mora imati neke specijalne politicke vjestine.dovoljno bi bilo da je svjestan svoga dometa.za pocetak,neka postane predvodnik nekih probih zdravih snaga,nekog pokreta i sl. neka barem zavrti situaciju,pocne...tvsabina wrote:debeljko20 wrote: samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne samo to. Svi oni koji dosada nisu vidjeli ili željeli da vide istinski "kapacitet" člana predsjedništva ubrzo će vidjeti ili će član predsjedništva samo ćutati. Kao do sad.
sta god da uradi bice bolje nego da sad cucne.
- Banksy
#1645 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Da je bogdo navalentan ... On je IMPULSIVAN, prije svega. To mu i jeste najslabija tačka ...nosara wrote:Ne znam sta bi dao da se ti barem je'nom zeznes u prognozi...Banksy wrote:Ima još ovu sedmicu ... Naredne je već zaboravljen.nosara wrote:Jel' se ovaj oglasio igdje...? Sta dalje, nemamo vremena, esdepedersku azdahu treba dotuc sad kad je u behutu...![]()
On je navalentan, nece ostat na ovom... Neko ce iskoristit njegovih pola miliona sigurnih, pazi sta ti kazem... Nadam se da to nece bit lepi, ali nije iskljuceno...
Pola miliona glasova je oooogroman kapital,
Ali, ništa Lepi, nema stranku, nema infrastrukturu. Banda mu se razbježala, to je završena priča.
SDU, NS - s konja na magarca.
Mada, da neko uvali u SDU ozbiljnu lovu, možda bi se nešto i dalo napraviti ...
Vrlo sam pesimistična ...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1646 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Koga zmija ujede i guštera se boji. Važno je imati NADU u promjene i bolje sutra. Ne želim stoga biti "gruba" u retorici. Ali ako se po jutru dan poznaje ne bih rekla no silno bih voljela da griješim, da svi ljudi koji ovdje daju podršku članu predsjedništva Komšić Željku budu u pravu i da on odistinski usliši njihove NADE i želje.Boom71 wrote:zeljko i ne mora imati neke specijalne politicke vjestine.dovoljno bi bilo da je svjestan svoga dometa.za pocetak,neka postane predvodnik nekih probih zdravih snaga,nekog pokreta i sl. neka barem zavrti situaciju,pocne...tvsabina wrote:debeljko20 wrote: samo se ti nadaj, u njega ćeš se više razočarati nego što si u sdp.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta god da uradi bice bolje nego da sad cucne.
Od srca to želim iako me zmija ujela poodavno...
Last edited by sabina1 on 25/07/2012 11:16, edited 1 time in total.
- debeljko20
#1647 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Banksy wrote:
Da je bogdo navalentan ... On je IMPULSIVAN, prije svega. To mu i jeste najslabija tačka ...
Ali, ništa Lepi, nema stranku, nema infrastrukturu. Banda mu se razbježala, to je završena priča.
Vrlo sam pesimistična ...Evo, daj bože da se ovdje zeznem ...
jok ba, on je priglup a pritom pokvaren i alav na pare. to mu je najslabija tačka.
toliko halabuke oko lika koji bi u bilo kom normalnom sistemu najviše mogao da dogura do mjesne zajednice.
- madner
#1648 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Na Komsicu je da napravi prvi potez. Odnosno partiju.Prpa.ba wrote:To sam i ja mislio, no jucerasnja "sjednica" SDP-a me je donekle razuvjerila. Oni koji znaju i umiju ipak vise naginju statiranju Zlaji nego kreiranju vlastite sudbine.madner wrote:Lakapo, mozda mu se pridruzi neko ko zna i umije.
- nosara
#1649 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Kakav god da je, jebace mnogima mater...debeljko20 wrote:Banksy wrote:
Da je bogdo navalentan ... On je IMPULSIVAN, prije svega. To mu i jeste najslabija tačka ...
Vrlo sam pesimistična ...Evo, daj bože da se ovdje zeznem ...
![]()
jok ba, on je priglup a pritom pokvaren i alav na pare. to mu je najslabija tačka.
toliko halabuke oko lika koji bi u bilo kom normalnom sistemu najviše mogao da dogura do mjesne zajednice.
- Banksy
#1650 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
On sam je ogroman kapital, ogroman, a SDP je gotov, tu više i nema ljudskog materijala za obnovu i čišćenje.
Na njihovo mjesto neko MORA doći, neka nova stranka.
Sve da ova zemlja ostane i postane sasvim etnički podijeljena, uvijek će postojati veliki broj onih lijevih, miješanih, ostalih, građana, i uvijek će postojati potreba za nekim kao što je stari SDP.
Pitanje je ko će popuniti tu rupu, ko će odriješiti kesu, pa uložiti u SDU ili NS (jer druge ne vidim) ... Sad da imam pare, igrala bih na to
Na njihovo mjesto neko MORA doći, neka nova stranka.
Sve da ova zemlja ostane i postane sasvim etnički podijeljena, uvijek će postojati veliki broj onih lijevih, miješanih, ostalih, građana, i uvijek će postojati potreba za nekim kao što je stari SDP.
Pitanje je ko će popuniti tu rupu, ko će odriješiti kesu, pa uložiti u SDU ili NS (jer druge ne vidim) ... Sad da imam pare, igrala bih na to