Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
volta dzontra

#1326 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Zeljko ovo ne radi sam. Nema on taj kapacitet. Neka frakcija ga je isturila. Sav njegov izborni rezultat izvire iz bosnjackog birackog tijela. Zlatni ljiljan, ozenio "nasu", ruga se s hrvatskim jezikom, primitivni populist a jos se Zeljko zove....:)
Sad odjednom zastupa "gradjane" sto je drugo ime za glasacku vecinu koja se ostvaruje pricajuci u izbornoj kampanji pricice ugodne bosnjackom uhu....
Vrhunac njegove grotesknosti je cinjenica da se povlaci iz stranke koja ga je kandidirala na hrvatsko mjesto u predsjednistvu zbog toga sto je njegova stranka (navodno) povecala utjecaj njegovog naroda tj. naroda kojega navodno zastupa u predsjednistvu.....ha ha ha ha.....koji besprizoran lik....

Ja Zeljko Hrvat Sam Ljut Sto Pripadnicima Naroda Koji Predstavljam Moja Stranka Uvecava Politicki Utjecaj......

Za ovakav cinizam je potrebna je inteligencija koju on nema pa je pretpostavka da je netko ukrao daljinski od Zlatka
luckylaka

#1327 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by luckylaka »

spreca wrote:
luckylaka wrote: A de ti meni boga ti reci sta je to Zeljko poslije rata uradio konkretno osim sto je prijetio(kao clan predsjednistva i stranacki lider)
A kome je to prijetio?
Komsijama preko Drine da ce dobiti po prstima :)
webby-x

#1328 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by webby-x »

vivaldi wrote:
Corto Maltese wrote:koju to ideju on trenutno zastupa.
neo Romantizam :D
Haha, prejako.
Bosanski neo-romantizam.
spreca

#1329 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by spreca »

luckylaka wrote:
spreca wrote:
luckylaka wrote: A de ti meni boga ti reci sta je to Zeljko poslije rata uradio konkretno osim sto je prijetio(kao clan predsjednistva i stranacki lider)
A kome je to prijetio?
Komsijama preko Drine da ce dobiti po prstima :)
aaaaaaaaaa sad te razumim :mrgreen:
5 0 5

#1330 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by 5 0 5 »

Kostunici. Po prstima i nosu ;)
avicena

#1331 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by avicena »

zateznistub wrote: Evo fino na FTV nabrojase ljudine koje su, zbog Cara, napustili SDP, jesu li i oni neodgovorni?
Najmoćniji je bio onaj insert kada Duraković podnosi ostavku i vrlo emotivno reče da će izbor Lagumdžije uništiti SDP.
luckylaka

#1332 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by luckylaka »

@lucky de živ bio definiši zašto je "poslije rata papak obicni"?[/quote]
A de ti meni boga ti reci sta je to Zeljko poslije rata uradio konkretno osim sto je prijetio(kao clan predsjednistva i stranacki lider)[/quote]
Daj @lucky znamo se. Je li fakat misliš da će ti proći ovaj fol da pitanjem odgovoraš na pitanje?
Fino sam pitao zašto si čovjeka ocijenio kao papka, običnog?
Nisam ulazio u raspravu šta je uradio, a šta nije.[/quote]
Valjda zato sto poslije rata nije ni qrcem mrdnuo da bi poboljsao situaciju u BiH a mogao je osim sto je proturao lazne fraze.I da se razumijemo nemam nista protiv Zeljka ne daj boze ali kazem nije ama bas nista uradio za ovu drzavu od 95.Moga si -nisi jel dosta
zateznistub

#1333 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

avicena wrote:
zateznistub wrote: Evo fino na FTV nabrojase ljudine koje su, zbog Cara, napustili SDP, jesu li i oni neodgovorni?
Najmoćniji je bio onaj insert kada Duraković podnosi ostavku i vrlo emotivno reče da će izbor Lagumdžije uništiti SDP.
I rekao istinu! Sada kad ode i Komsic, potonuce ko zeton. Nazalost.
spreca

#1334 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by spreca »

505sCrtom wrote:Kostunici. Po prstima i nosu ;)
jebiga to boli i kad Kostunicu bije
yugi

#1335 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by yugi »

Šta vele u centrali :oops:
volta dzontra

#1336 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Najveca pobjeda nakon četrdesetpete umjesto sa Zapadnom Njemackom zavrsi s raspadom drzavne i federalne vlasti na nacin da je skoro nemoguce sastaviti novu.....
Zinuli a ne mogu progutat....
poznanik

#1337 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by poznanik »

volta dzontra wrote:Zeljko ovo ne radi sam. Nema on taj kapacitet. Neka frakcija ga je isturila. Sav njegov izborni rezultat izvire iz bosnjackog birackog tijela. Zlatni ljiljan, ozenio "nasu", ruga se s hrvatskim jezikom, primitivni populist a jos se Zeljko zove....:)
Sad odjednom zastupa "gradjane" sto je drugo ime za glasacku vecinu koja se ostvaruje pricajuci u izbornoj kampanji pricice ugodne bosnjackom uhu....
Vrhunac njegove grotesknosti je cinjenica da se povlaci iz stranke koja ga je kandidirala na hrvatsko mjesto u predsjednistvu zbog toga sto je njegova stranka (navodno) povecala utjecaj njegovog naroda tj. naroda kojega navodno zastupa u predsjednistvu.....ha ha ha ha.....koji besprizoran lik....

Ja Zeljko Hrvat Sam Ljut Sto Pripadnicima Naroda Koji Predstavljam Moja Stranka Uvecava Politicki Utjecaj......

Za ovakav cinizam je potrebna je inteligencija koju on nema pa je pretpostavka da je netko ukrao daljinski od Zlatka
Koja hrpa pljuvačine i podmuklih udaraca u slabine :( :( Željko jeste politički nedovoljno formirana osoba, jeste isključiv i preemotivan u odlučivanju, jeste nedorastao "zlim vukovima" iz okruženja, ali nije populist, nije perfidan i licemjeran, već jednostavno iskren, "gradsko dijete" nenaučeno na jeftine seljačke metode i finese kojim se služe skoro svi koji se guraju u politiku, kako u bivšoj mu stranci, tako još više u ostalim, posebno novim tranzicijskim strankama, još više onim kleronacionalističkim, kojima je jedini cilj kako zajebati državu i za sebe i svoje steći što više, kako što bolje pokrasti i popljkačkati... :(
Nokija

#1338 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

Bušman wrote:
Nokija wrote:Ako ce njegov odlazak zaista oslabiti SDP onda podrzavam ostavku.
Posto sam socijal-demokrata po ubjedjenju uvijek samo za njih glasam. Posljednjih godine samo zbog Zeljka Komsica. Ali ipak, moze li mi neko ko se u to razumije reci sta su njegovi konkretni uspjesi u politici do danas?
Obicnom covjeku je simpatican iskljucivo sto se nije nigdje svrstavao. Po mom skromnom misljenju anemicni politicar, bez znacajnog profila. Ali eto, najmanje zlo.
Ako ti glasas za SDP zato sto si socijal-demokrata ili si budala ili imas neke koristi od tog glasanja. Budala ako mislis da je SDP neka socijal-demokratija :D nije nikad bio. Pogledaj program njemackog SPD-a pa da vidis sta je prava socijal-demokratija i koliko se razlikuje od naseg SDP-a.

A SDP se ne moze nazvati ozbiljnom politickom partijom. Vise je to skup ljudi koji zive od toga da je "prije rata, u onom uredjenju (socijalistickom) bilo bolje". U stvari, nemaju oni sta ponuditi jer tamo malo ko ima mozga, a i oni sto imaju samo gledaju svoj interes.
Pitanje je jasno i konkretno, i odgovor zamoljen kod ljudi koji se u to razumiju. Ako se razumijes, bujrum odgovori. Moj koeficijent inteligencije nije relevantan.
Dammme

#1339 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Dammme »

luckylaka wrote:
Dammme wrote: Daj @lucky znamo se. Je li fakat misliš da će ti proći ovaj fol da pitanjem odgovoraš na pitanje?
Fino sam pitao zašto si čovjeka ocijenio kao papka, običnog?
Nisam ulazio u raspravu šta je uradio, a šta nije.
Valjda zato sto poslije rata nije ni qrcem mrdnuo da bi poboljsao situaciju u BiH a mogao je osim sto je proturao lazne fraze.I da se razumijemo nemam nista protiv Zeljka ne daj boze ali kazem nije ama bas nista uradio za ovu drzavu od 95.Moga si -nisi jel dosta
Dakle ti si čovjeka okarakterisao kao papka zato što ništa nije učinio? Pa je.ote šta su onda oni što su "učinili nešto" i pokrali komplet državu? (poslije)Ratni zločinci?
A ne vjerujem ni da bi se stanovnici N.Sarajeva složili s ovim da ništa nije učinio poslije rata. Pa i jedan veliki dio od ovih 337.000 birača koji su mu dali glas na prošlim izborima.
Nokija

#1340 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

Glanzer wrote:
Nokija wrote:Ako ce njegov odlazak zaista oslabiti SDP onda podrzavam ostavku.
Posto sam socijal-demokrata po ubjedjenju uvijek samo za njih glasam. Posljednjih godine samo zbog Zeljka Komsica. Ali ipak, moze li mi neko ko se u to razumije reci sta su njegovi konkretni uspjesi u politici do danas?
Obicnom covjeku je simpatican iskljucivo sto se nije nigdje svrstavao. Po mom skromnom misljenju anemicni politicar, bez znacajnog profila. Ali eto, najmanje zlo.
Ovo me boldirano bode u oci,konstantno podmecete ovo pitanje za Željka,hajmo se isto zapitati za Zlatka,Damira i ostale,koji su njihovi uspjesi,znam samo za neuspjesan reket.

Zato sto je to pitanje kod sve i jednog BH politicara izlisno. A ZK je bio opcija u koju su se polagala (velika) ocekivanja, iako je bilo jasno da je on tanak. Mozda i nije toliko tanak koliko je sa svojim (navodnim) stavovima usamljena figura na policickoj sceni.
debeljko20

#1341 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

Kako nije ništa učinio? Ko je tajkunima po Novom Sarajevu dijelio dozvole da grade i kupuju polsovne prostore?

Da nije Damir Hadžić? :wink:

I ko je s istim Damirom Hadžićem i Zlatkom Lagumdžijom ljeta provodio porodično sve u 16?

Gdje je bio Komšić kad su streljali Bogićevića, Durakovića, Lazovića i druge?

"Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas. I što je najgore glupi narod mi vjeruje". :D
Corto Maltese

#1342 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

debeljko20 wrote: "Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas. I što je najgore glupi narod mi vjeruje". :D
Sve manje i manje. Nije da se narod, u međuvremenu, opametio, nego je postalo preofirno.
Nokija

#1343 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

debeljko20 wrote:Kako nije ništa učinio? Ko je tajkunima po Novom Sarajevu dijelio dozvole da grade i kupuju polsovne prostore?

I ko je s istim Damirom Hadžićem i Zlatkom Lagumdžijom ljeta provodio porodično sve u 16?

"Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas. I što je najgore glupi narod mi vjeruje". :D

Tesko mi je da priznam, ali mislim da si u pravu.
kiky

#1344 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kiky »

iz sdp-a su dosad izašli oni što su napravili sdu, a potom i ns ...
pošto su to uradili iz ljubavi prema državi,a protiv lagumđije, logično bi bilo da su oformili nešto zajedničko i nastupili, bez nekih ličnih ambicija, zajednički u interesu te iste države ...
međutim ...
ko god istupi iz sdp-a osnuje sebi stranku, gdje je on neko i nešto i nema ni pomena o zajedničkom ili širokom nastupu u interesu države ...( kako svi vole da istaknu ) ...
ovi što vode sdu čvrsto drže svoje pozicije bez obzira na to što je spala na minoru ...
ns ima šanse na lokalnim izborima ali s obzirom na to kako se odnose prema drugim manjim strankama kao i na prijedloge i pozive na koaliranje, stanje je identično sa sdu ...
praktično, to su privatne stranke njenih osnivača ...
da li to nešto govori o tim strankama i ljudima koji ih vode ...
ostaje da vidimo hoće li komšić osnovat neku svoju stranku ili će se ubacit u neku drugu ( što je vjerovatnije jer idu izbori, a i dobro uhljebljenje mu je zagarantovano ...
bit će interesantno ...
sdp je preživio i sdu i ns i vjerujem da će preživjet i komšića ...
Corto Maltese

#1345 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

A ni članarinu nije redovno plaćao :D
...on je danas platio sve zaostale članarine i zatražio od predsjednika SDP-a Novo Sarajevo Faruka Efendića da bude izbrisan iz članstva SDP-a BiH.
http://www.6yka.com/novost/26211/zeljko ... io-sdp-bih
poznanik

#1346 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by poznanik »

debeljko20 wrote:...Gdje je bio Komšić kad su streljali Bogićevića, Durakovića, Lazovića i druge? ...
Suvereno vladao Općinom Novo Sarajevo. Neprikosnoveno čak, postižući svojim radom pozitivnu poziciju i popularizaciju SDP, možda i više nego ogroman broj najužeg rukovodstva te Partije...
JThomas

#1347 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by JThomas »

debeljko20 wrote:Kako nije ništa učinio? Ko je tajkunima po Novom Sarajevu dijelio dozvole da grade i kupuju polsovne prostore?

nažalost surovo istinito.

a opet se i k'o takav daleko najmanje kompromitovao, pa možeš misliti koliko je nisko ljestvica...
Corto Maltese

#1348 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

poznanik wrote:
debeljko20 wrote:...Gdje je bio Komšić kad su streljali Bogićevića, Durakovića, Lazovića i druge? ...
Suvereno vladao Općinom Novo Sarajevo. Neprikosnoveno čak, postižući svojim radom pozitivnu poziciju i popularizaciju SDP, možda i više nego ogroman broj najužeg rukovodstva te Partije...
Potrudio si se, što jest- jest, ali ipak je ovaj odgovor tačniji:
Željko Komšić wrote: "Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas.
Last edited by Corto Maltese on 23/07/2012 20:19, edited 1 time in total.
poznanik

#1349 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by poznanik »

Corto Maltese wrote:
poznanik wrote:
Potrudio si se, što jest- jest, ali ipak je ovaj odgovor tačniji:
debeljko20 wrote: "Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas.
Niko od nabrojanih nije nesposoban i retardiran, da se ne zna izboriti za svoju guzicu. I izborili su se... Kao i Željko.
Nokija

#1350 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

[quote="kiky"]iz sdp-a su dosad izašli oni što su napravili sdu, a potom i ns ...
pošto su to uradili iz ljubavi prema državi,a protiv lagumđije, logično bi bilo da su oformili nešto zajedničko i nastupili, bez nekih ličnih ambicija, zajednički u interesu te iste države ...
međutim ...
ko god istupi iz sdp-a osnuje sebi stranku, gdje je on neko i nešto i nema ni pomena o zajedničkom ili širokom nastupu u interesu države ...( kako svi vole da istaknu ) ...
ovi što vode sdu čvrsto drže svoje pozicije bez obzira na to što je spala na minoru ...
ns ima šanse na lokalnim izborima ali s obzirom na to kako se odnose prema drugim manjim strankama kao i na prijedloge i pozive na koaliranje, stanje je identično sa sdu ...
praktično, to su privatne stranke njenih osnivača ...
da li to nešto govori o tim strankama i ljudima koji ih vode ...
ostaje da vidimo hoće li komšić osnovat neku svoju stranku ili će se ubacit u neku drugu ( što je vjerovatnije jer idu izbori, a i dobro uhljebljenje mu je zagarantovano ...
bit će interesantno ...
sdp je preživio i sdu i ns i vjerujem da će preživjet i komšića ...[/quote]

Mislim si u pravu za ovo boldirano. On je ipak sebe najvise kompromitovao, digo sidro i ode.
Iako to do sad nisam mislila, sad mi je ipak jasno da je to udbasko leglo, prezivjece oni.
Post Reply