Željini veterani u BG

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jezd

#1 Željini veterani u BG

Post by jezd »

Image
PLAVA RAJA

Bivši asovi sarajevskog Željezničara koji žive u Beogradu svake nedelje igraju mali fudbal i sećaju se "onih" vremena na Grbavici

Fudbalski veterani sarajevskog Željezničara koji su danas nastanjeni u Beogradu okupljaju se jednom nedeljno i podsećaju na zajedničke dane na Grbavici. Mesto sastanka je klub Foot, nedaleko od stadiona Crvene zvezde, gde nekadašnji Željini asovi prvo odigraju jednu partiju malog fudbala, a zatim uz kaficu i neko piće popričaju o "dobrim starim vremenima".

Image
(sleva) Krunić, Čapljić, Bogdanović, Jovanović, Đorđević, Škoro i Matković

Minulog petka Vlado Čapljić, Rade Bogdanović, Simo Krunić, Dragan Matković, Perica Đorđević i Predrag Jovančić (nedostajao samo Radmilo Mihajlović) imali su specijalnog gosta, pošto je iz Švajcarske, gde živi, u naš glavni grad stigao Haris Škoro.

- Često smo se čuli telefonom, ali sada smo se prvi put videli posle 15 godina. Ima nekoliko kilograma više, kosa mu je malo pobelela, ali je i dalje pravi virtuoz sa loptom - priča Vlado Čapljić, trenutno trener Radničkog iz Obrenovca.

Protivnik veteranima Želje bila je ekipa za koju su, između ostalih, igrali i nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Miloš Bursać i Bratislav Živković. Sarajlije su ostvarile pobedu, a utisak novinara Kurira je da bi za Harisa Škoru i Radeta Bogdanovića, koji su pokazali izuzetan golgeterski učinak, još uvek bilo mesta na našoj prvoligaškoj sceni.

Image
Haris Škoro i dalje je veliki majstor

I dok se Bogdanović, koji je svojevremeno igrao u madridskom Atletiku sa Kristijanom Vijerijem, a zatim u Verderu i Arminiji, često odmarao, Škoro je bez problema istrčao svih 40 minuta (igralo se dva puta po dvadeset).

- Bio sam i pre pet godina, ali nakratko. Sada sam došao na Pericin poziv (Perica Đorđević je vlasnik kluba Foot) da se vidim sa prijateljima i provedem nekoliko dana sa tastom Vojom. Siguran sam da malo ljudi zna da je moja supruga Antonela Beograđanka. Imamo dve ćerke (Irma i Luna), koje su trenutno sa mamom u Cirihu - objašnjava Škoro.

Nekadašnji reprezentativac, koji je posle Željezničara igrao za zagrebački Dinamo, zatim za Torino, a karijeru završio u Cirihu, kaže da je donedavno u tom švajcarskom gradu imao školu fudbala i da trenutno pravi neke ozbiljne planove.

- Najviše vremena provedem na putovanjima. Majka i brat žive u Vogošći (deo Sarajeva), bar dva puta godišnje odlazim u Torino, a imam i dosta prijatelja u Zagrebu. U Švajcarskoj se najviše družim sa Mirsadom Baljićem (bivši levi bek Željezničara i reprezentativac SFRJ), koji živi u Sionu, a kada sam u Sarajevu, popijem piće sa Refikom Šabanadžovićem - kaže Škoro, i dodaje da u granicama mogućnosti prati fudbalska dešavanja u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Olimpijac Čapljić

Vlado Čapljić, bivši štoper Željezničara, Partizana i zagrebačkog Dinama, jedinstven je među "plavim veteranima" pošto ima olimpijsku medalju. Čapljić je bio član reprezentacije SFRJ koja je u Los Anđelesu 1984. godine osvojila bronzanu medalju.

- Bilo je sjajno. Pobedili smo Nemce u četvrtfinalu, a zatim smo u polufinalu posle produžetaka izgubili od Francuza. U borbi za treće mesto i medalju dobili smo Italijane - priseća se Čapljić.

Vlado Čapljić je kasnije, u vreme dok je selektor bio Ivica Osim, igrao i za A selekciju, isto kao i Haris Škoro, dok je Rade Bogdanović dva puta bio reprezentativac SRJ.

(Ž. V.)
Last edited by jezd on 11/05/2005 17:28, edited 2 times in total.
Skoro

Post by Skoro »

strumfovi su sudbinski uvijek bili vezani ili za zagreb ili za beograd. Sta ces tako je to :sad:
Brando

Post by Brando »

sta treba, da su vezani za cevabdzinicu na carsiji ko neki :oops: jel :? :lol: :lol: :lol:
senkaca

Post by senkaca »

Pitari su mentalno vezani za svoga prijeratnog hecima, najtrazenijeg ratnog zlocinca.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

senkaca wrote:Pitari su mentalno vezani za svoga prijeratnog hecima, najtrazenijeg ratnog zlocinca.
MA BRAVOOOOOOOOOOO. OVO JE BILO U 90-TKU. MOZES MISLITI KAKVI SU BILI NAKON TERAPIJA A CINI MI SE DA JE DAVAO TERAPIJE I SKORI I HZSA. OVAKO SAMO ON PRICA I NIKO VISE. ON VICE SRBI, SRBI I SAMO SRBI A OVA DVOJCA HZ, HZ I SAMO HZ. STA IM JE ZAJEDNICKO????
PAMET:)))
hrasno38

Post by hrasno38 »

Ama znate sta je meni najtuznije u svemu tome. Sto je najjaca cevabdzinica na Carsiji "ZELJJOOOOOOOOO". Pa deremo vas i na Carsiji. Ostao vam samo Jagomir ali tamo vam prepustamo inicijativu jer znamo kako je dugo 5 godina.
edu

Post by edu »

hrasno38 wrote:Ama znate sta je meni najtuznije u svemu tome. Sto je najjaca cevabdzinica na Carsiji "ZELJJOOOOOOOOO". Pa deremo vas i na Carsiji. Ostao vam samo Jagomir ali tamo vam prepustamo inicijativu jer znamo kako je dugo 5 godina.
ukusi hrasno..ukusi...
Taurus

Post by Taurus »

Pitari i Nedo Zec - Citajte u novom broju "Bordo krvi" sa podnaslovom "Dugo je dugo, brate moj"
hrasno38

Post by hrasno38 »

edu wrote:
hrasno38 wrote:Ama znate sta je meni najtuznije u svemu tome. Sto je najjaca cevabdzinica na Carsiji "ZELJJOOOOOOOOO". Pa deremo vas i na Carsiji. Ostao vam samo Jagomir ali tamo vam prepustamo inicijativu jer znamo kako je dugo 5 godina.
ukusi hrasno..ukusi...
Edu vecina mojih recenica se zaista ne odnosi na normalne navijace Bordo tima. Mozemo se zajebavati do nemilosti i stvarno mi to ne smeta ako to ne prelazi u bezobrazluk i vrijedjanje. Ako si nekih srednjih godina ti se dobro sjecas kakve su zajebancije bile po Sarajevu prije i poslije derbija. Ali nije bilo danasnjeg huliganstva. Zato svim normalnim Pitarima unaprijed se izvinjavam ako pretjeram.
Skoro

Post by Skoro »

Ma pusti Hrasno, i on i nosati usli u klimaks :( Bas ih zalim! nemaju gdje sv... pa moraju ovdje
A veze nemaju o fudbalu, ne znaju sto otjerase Osima, ko i zasto je otjerao Odovica, ne znaju gdje su pare od stadiona (koji je država izgradila a njima poklonjen), od nastupa u pretkolima..... ima toga
sta ces dosli mali :( BIJEDNICI na svoje, nigdje ih nije bilo prije rata, pa ni do 2001. sad se nesto digli...
A prije rata je u Sarajevu vise ljudi navijalo za Partizan, Zvezdu ili Hajduk nego za selju - on to zna ali nece da kaze
Nece da kaze da i danas vise 'dosljaka' navija za ZELJA nego rodjenih Sarajlija..... :lol:
Post Reply