Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam gdje da stavim ovu temu .
Zaintrigirala me ova mapa.
Da li postoji neki projekt o povezivanju Varesa i Banovica prugom, time bi Sa i Tuzlanski bazen se znatno bolje i brze povezao ? .
Za nase uslove naucna fantastika. Uzmi topografsku kartu pa ces vidjet' zasto. Kad bi se taj Sa-Tz bazen vez'o prugom, mislim da bi to islo preko Olova.
Sve je moguće kada se ima : para, interesa i isplativosti.
Kada se ovo dvoje sastavi dobiješ bilo kakav projekt ili u ovom slučaju prugu , ja koliko vidim ŽFBiH imaju u prioritetu rekonstrukciju sadašnje mreže a o novim prugama , nekad tamo.
Ovaj kraj Vares, Banovici bi zivnuo i rasteretio dolinu Bosne.
Tu ima max 50 km pruge da se izgradi (20km vazdusne linije), najkraci je put preko Ribnice. Da svake godine naprave 10km za 5 godina bi to bilo gotovo.
Brisbane wrote:Ne znam gdje da stavim ovu temu .
Zaintrigirala me ova mapa.
Da li postoji neki projekt o povezivanju Varesa i Banovica prugom, time bi Sa i Tuzlanski bazen se znatno bolje i brze povezao ? .
ni za 50 godina, ako se situacija ne promijeni
sto ?
jednostavno, zeljeznice se primarno grade zbog privrede, a posto kod nas privrede nema ni za lijeka, nema nista ni od zeljeznice, kako teretne tako i putnicke
zeleznice su u cabru na prostoru cele bivse SFRJ. Decenijama nije ulagano u infrastrukturu i vozove, imovina je unistena u ratovim aili opljackana te sada imamo suludu situaciju evo vam samo 1 primer
Da su vozovi u Srbiji u 21. veku sporiji nego što su bili i u 19. veku, pokazuje i red vožnje na relaciji Beograd-Niš.
Naime, 1. maja 1884. godine, kada je počeo saobraćaj na toj liniji, voz je od Beograda do Niša putovao pet sati i 35 minuta, pri brzini od 45,5 kilometara na čas.
bez jake ekonomije i privrede nema ni zeleznice , ne mislim samo na privredu BiH ili Srbije vec na sve privrede u regionu. Pravo je cudo i sreca da nema vise nesreca s obzirom da je infrastruktura u q, cigani pokradose signalizaciju ,znakove , direktori rasprodase sve i razjurise radnike i ostaje nam samo da igramo http://www.openttd.org/en/http://www.openttd.org/en/download-stable i mastamo o pravoj zeleznici