Moderator: anex
Hvala na informaciji.mirzasut wrote:Prethodne slike su stare... datiraju iz 2010.g. otprilike!
Znam po tome što je dizel na slici 661-312 sada van saobraćaja čeka reviziju i farbanje, znači da je trčao bar 7-8 godina, dalje elektra 441-308 je prošle godine dobila novu boju gdje joj na boku stoji veliki skraćeni natpis ŽFBH, isto tako i 52505 lok. Za vjerovati je da su te lok trčale mnogo godina prije rev i farbanja.So What! wrote:Hvala na informaciji.mirzasut wrote:Prethodne slike su stare... datiraju iz 2010.g. otprilike!
Nisam znao da su depoi u Rajlovcu izgledali ovako moderno 2010. godine, jer sjećam se da je fasada na njima urađena prije par godina.
Radionice u Rajlovcu su obnovljene u periodu 2007-2009 od kredita kojim su kupljene i talgo garnitureSo What! wrote:Hvala na informaciji.mirzasut wrote:Prethodne slike su stare... datiraju iz 2010.g. otprilike!
Nisam znao da su depoi u Rajlovcu izgledali ovako moderno 2010. godine, jer sjećam se da je fasada na njima urađena prije par godina.
I mene to zanima , ali ima veze s tim sto ne prelaze veliku kilometrazu pa se ne habaju puno. Iako i vrijeme cini svojeNaslovnica wrote:Kako se uopšte održavaju ove Kenedijevke što se tiče rezervnih dijelova?
Fakat je fantastično da rade toliko decenija i još uvijek ne posustaju.
Kako se održava njihovom diesel motor, karike i šta li već sve ne na njima?
Skoro k'o Golf 2.TDK-90 wrote:I mene to zanima , ali ima veze s tim sto ne prelaze veliku kilometrazu pa se ne habaju puno. Iako i vrijeme cini svojeNaslovnica wrote:Kako se uopšte održavaju ove Kenedijevke što se tiče rezervnih dijelova?
Fakat je fantastično da rade toliko decenija i još uvijek ne posustaju.
Kako se održava njihovom diesel motor, karike i šta li već sve ne na njima?ali su vrlo vrlo robusno pravljene i sva ona dugmad prekidaci poluge i sl. vrlo robusno napravljeno da traje. Pretpostavljam i da je podvozje takodjer robusno.
Sto se tice motora 16 cilindricni 2 taktni dizel , radi bez problema radnih 150 .000 h bez zahvata na njemu
1 god = 8760 h znaci cca 20 god da radi bez da se ugasi je cca radnih 150.000 h
Šta je po zanimanju?victom wrote:Hoću da kupim sinu radno mjesto u ŽFBiH. Da li neko zna neku kontakt osobu ? moze na pm.
Jimmy McNulty wrote:Šta je po zanimanju?victom wrote:Hoću da kupim sinu radno mjesto u ŽFBiH. Da li neko zna neku kontakt osobu ? moze na pm.
Zadnji put neko u ŽFBH je zaposlen u oktobru 2014, a kako sam čuo neće bit ništa do najmanje 2020.
Ima ovdje par željezničara, nek potvrde.
Nije bitno sta je po zanimanju. Ako mu otac kupuje radno mjesto, moze mu kupiti i diplomu koja bude potrebna.Jimmy McNulty wrote: Šta je po zanimanju?![]()
Ja sam završio ŽIŠ, 4 godine, tehničar želj. saobraćaja, pa nema šanse da se zaposlim, a ako momak nema diplomu da je bravar, mašinovođa, otpravnik, manevrista ili šta ti ja znam, stvarno ne vidim kako mu može kupit radno mjesto. Pogotovo što izgleda da mu ni otac nije uposlenik nit zna nekog, ako na to dodaš neodgovarajuće zanimanje džaba ti sve pare svijeta.DrugaGimnazija wrote: Nije bitno sta je po zanimanju. Ako mu otac kupuje radno mjesto, moze mu kupiti i diplomu koja bude potrebna.
P.S. Kazu da je ove sedmice u Kiseljaku akcija -30% na diplomirane pravnike.
Biznis.ba
Brој prеvеzеnih putnikа žеlјеznicоm u Bosni i Hercegovini u periodu januar-septembar 2018. godine veći је zа 21,8 posto u odnosu na isti period godinu ranije.
Bh. željeznice su, prema podacima Agencije za statistiku BiH, tokom tri kvartala prošle godine prevezle ukupno 413.000 putnika, nakon što su u u istom periodu 2017. zabilježile 339.000 putnika.
U teretnom željezničkom saobraćaju u periodu januar-septembar 2018. prevezeno je više od 9,9 miliona tona robe.
U ukupnom prijevozu putnika u trećem kvartalu prošle godine željeznice u BiH učestvuju sa svega tri posto, dok su u teretnom saobraćaju dominantne sa učešćem od 59,19 posto, ostvarajući veći promet nego cestovni saobraćaj koji učestvuje sa 40,80 posto.
Vazdušni saobraćaj, kada je riječ o prijevozu putnika u BiH, ima udio od 11 posto, dok se glavnina prometa od 86 posto odnosi na cestovni saobraćaj.
Isti onaj Lasic koji vrsi pritisak na Nadzorni odbor ZFBiH i na generalnog direktora da imenuju nezakonitu Upravu koja bi zatim istog direktora smijenila i kargo saobracaj privatizovala hrvatskom privatniku, a putnicki koji biljezi gubitke bi ostavila vladi Federacije.Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da se u ovogodišnjem Budžetu FBiH za JP Željeznice FBiH nije moglo izdvojiti više od 22 miliona KM. Smatra da to nije dovoljno za sve ono što Željeznice FBiH čine za ekonomiju FBiH.
- Ministarstvo bez obzira na traženje i stvarne potrebe ovog preduzeća nije uspjelo više. Svi se mi krećemo u finansijskim limitima i stav Vlade FBiH je da nismo ovu stavku mogli povećati za 2019. godinu – rekao je Lasić za Fenu.

Ne ukida se talgo voz, mozda je bio neki sitan kvar pa nije mogla kompozicija krenuti na vrijeme pa je uletio Madjar.TESLA_EDISON wrote:Zna li neko šta se dešava?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/putnike ... ook+status
https://www.klix.ba/vijesti/bih/putnici ... /190302053
Ovo je drugi put da ide "Mađar" umjesto Talgo voza.
Da li ovo polahko ukidaju Talgo voz i vraćaju nam ove stare vozove?
Imaju 9 kompozicija. Nemoguće je da je kvar. Ako je na jednoj nije na drugoj.kakaljin wrote:Ne ukida se talgo voz, mozda je bio neki sitan kvar pa nije mogla kompozicija krenuti na vrijeme pa je uletio Madjar.TESLA_EDISON wrote:Zna li neko šta se dešava?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/putnike ... ook+status
https://www.klix.ba/vijesti/bih/putnici ... /190302053
Ovo je drugi put da ide "Mađar" umjesto Talgo voza.
Da li ovo polahko ukidaju Talgo voz i vraćaju nam ove stare vozove?
Uvođenjem talgo garnitura “Željeznice Federacije BiH” bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim relacijama u FBiH, što je više za 16,38 posto.
Koliko ja znam ima vise setova vagona nego lokomotiva koje ih mogu vuci...thekupus wrote:Pa nisu sve talgo kompozicije u upotrebi, čini mi se da se tri koriste samo, ostale parkirane
Na srecu ima, ali ne moze svaka na Talgo zbog nekog pristroja koji mora imati da bi vukla Talgo...Jimmy McNulty wrote:Mislim da ŽFBH ipak ima vise od 9 lokomotiva.