Željezna ograda

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sarajevski

#1 Željezna ograda

Post by Sarajevski »

Pozdrav svima

ima li neko od cijenjenih forumaša iskustva sa postavljanjem željezne ograde oko posjeda? Potrebna mi je obična ograda, znači ništa napucano poput kovane ili tako slično, nego obična željezna ograda visine metar i po kojom mogu ograditi plac. Zna li ko kolika je cijena metra, može li preporuka za kakvog bravara...
Sva mišljenja su dobrodošla
Hvala :)
misterbin

#2 Re: Željezna ograda

Post by misterbin »

061 221 033 dobar majstor
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3 Re: Željezna ograda

Post by Toto »

Sarajevski wrote:Pozdrav svima

ima li neko od cijenjenih forumaša iskustva sa postavljanjem željezne ograde oko posjeda? Potrebna mi je obična ograda, znači ništa napucano poput kovane ili tako slično, nego obična željezna ograda visine metar i po kojom mogu ograditi plac. Zna li ko kolika je cijena metra, može li preporuka za kakvog bravara...
Sva mišljenja su dobrodošla
Hvala :)
ako ces zivjeti na tom imanju razmisli o drvetu. pokusaj iskalkulisati troskove farbanja i odrzavnja i metala i drveta. Drvo ne hrdja, ne treba ga smirglati kad se farba itd. Malko sadolona i nista vise. Drvo mozes i sam montirati. Jedna busilica stolarski metar malko preciznosti.... umjesto varenja razmotri spajanje drveta nekim rastavljivim vezama. Masinac sam po struci -ali ne podnosim metal oko kuce.
Sarajevski

#4 Re: Željezna ograda

Post by Sarajevski »

dal ima neka kalkulacija, koliko kosta metar ograde? drvo svakako dolazi u obzir, i o njemu sam razmisljao
Post Reply