Zelim SDP u buducoj koaliciji...
-
Pikaso
#76 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Trenutno po svemu sto radi SDP je najbliza SDS-u te bi taj savez bio prirodan. Jos ako puste Jadovana na slobodu, kao sto su pustili Plavsicku, imali bi i zajednickog predsjednika.
- Chisum
#77 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDA, tj. velikosrpsko zamorce, kojeg je, jednog davnog jutra, oprasio ideolog vecine cetniskih zlocina - Dobrica Cosic, je, po pitanju unistavanja Bosne, Dodikov najblizi saradnik.Alfa Kentaur wrote:Nije zajebancija momak.chuchumbamayumbe wrote:Sta je ovo, ja kliknuh na SNSD, cisto zajebancije radi, jer je i tema zajebancija, kad ono vecina za koaliciju sa SNSD-om.
Ovdje se skidaju maske.
Vidim da je vecini "socijal demokrata" ipak drazi cetnik Dodik i njegovo razbijanje BiH, nego SDA(ma kakva go da je ona).
Ta je primitivna stoka, u zadnjih skoro 20 godina, uspjela unistiti sve sto ima veze sa gradjanskom drzavom i dejom o Bosni, direktno cineci uslugu cetnicima poput Dodika.
Medjutim, to Bosnjake danas ne treba da interesuje... jer imaju veci problem... Svicarsku i zabranju gradnje munara....
Last edited by Chisum on 05/12/2009 22:17, edited 1 time in total.
- addem
#78 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Tako je ti si pametan narod je glup.nosara wrote:Narod ima vlast kakvu zasluzuje...al_akhisari wrote:udrch wrote:Većina tema u grupi "politika" je veličanje stare komunističke iliti titoističke vlasti i veličanje SDP-a kao jedinog spasioca ove napaćene države..
A kao što ti sam reče, govno ko govno, svi smrde..kavi su nam socijaldemokrati i liberali o desničarima i nacionalistima ne treba ni pričati..
Ko god dođe nama hajra nema..bar ne još nekoliko godina..
Nema sumnje u humanost i kvalitet ideje socijaldemokratije ( jos jednom to isticem ), i po mom skromnom sudu tesdko je pronaci humaniju...
Medjutim, kod nas, sdp, koji bastini ideju sociojaldemokratije, tesko ce ili nikada doci na vlast...Razlog je, izmedju ostalih, vrhovni i neprikosnoveni vozd i tu se slazem sa onima koji su prepoznali navedeno...
Ako cemo ici u krajnost, a sdp-ovci to cesato vole raditi, mozemo postaviti stvari i ovako:
- govorimo o snazi, kapacitetu, perspektivnosti sdp-a, a u isto vrijeme taj isti sdp, neokrunjeni vodja opzicije, nije u stanju dobiti izbore u zemlji u kojoj je nezaposlenost oko 40 %, u kojoj je skoro pola stanovnistva na rubu siromastva, u kojoj banda lopovska iz sda, sbih, hdz pokrase sve zivo i mrtvo....
Sposobni....nema sta...![]()
Rezultate izbora diktira kler, a SDP nije omiljen medju hodzama i popovima, tako da je tu tesko promijenit bilo sta...Tamo gdje se te nehljebovice dolmi sakom i kapom (Bihac) situacija se rapidno mijenja...
- Mahalac
#79 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Zelim SDP drugaciju od ove danasnje vlasti tj da na danasnjem vaktu ne daje 1milion maraka za osnivanje jos po ko zna koje gradske televizije...i ko zna koliko jos dugova preuzima.
Ako zeli da dovede stvari u red onda treba da igra posteno a ne prljavo kao danasnja bagra, a sto najvise boli u ovom socijalnom momentu.
Ovo je veliki autogol SDP-a....svakom normalnom.
Ako zeli da dovede stvari u red onda treba da igra posteno a ne prljavo kao danasnja bagra, a sto najvise boli u ovom socijalnom momentu.
-
udrch
#80 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Pa nemoj tako..moraju se dugovi da vrate..pa nije Adil džaba davao titule akademikaMahalac wrote:Zelim SDP drugaciju od ove danasnje vlasti tj da na danasnjem vaktu ne daje 1milion maraka za osnivanje jos po ko zna koje gradske televizije...i ko zna koliko jos dugova preuzima.
- Bosanski_kralj
#81 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Nagledao sam se ja u SDPu socijaldemokratije, koja sa socijaldemokratijom nema veze. Ipak to ne znači da im napokon ne treba dati priliku, kad su neki te prilike dobijali 20 godina. Više bi mi odgovaralo da i ovakav SDP dođe na vlast, nego da se tu zadrže trenutno vladajući.
-
udrch
#82 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Nema najboljeg, sve je ovo isto..
Zajebano skroz, ali štaš..
Zajebano skroz, ali štaš..
- zvornicanin
#83 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ni sa kim!!!
U ovakvoj garnituri najbolje je da nestane jer ionako svojim nesposobnostima rastura biracko tijelo.A usput jos se ni nezna hoceli Lagumdzija odgovarati za slanje drzavljana BiH u Gvatanamo krseci zakone o ekstradiciji.
Sa bilo kim!!!
Samo u slucaju da Zeljko Komsic dokazani pro-BiH politicar stane na celo SDP-koji je i ovako rasuta i razvaljena stranka.E tu bi bio jako veliki odziv i biraca i novih/starih clanova kako SDP samog tako i ostalih stranaka u kojima su clanovi-obicni smrtnici skontali ili sa na putu da skontaju da su prevareni i sluze samo da bi se par ljudi moglo obogatiti i opljackati i ovako osiromasen narod.
U biti ako nisu u stanju da donesu narodu nista novo,i to dramaticno novo,mislim da nebi se trebali ni pojavljivati na politickoj pozornici,jerbo stari klisei i presipanje iz supljeg u prazno,prodavanjem muda za bubrege ne donosi nista dobro narodu.I sa ovom prepostavkom dosta naroda gleda ne samo na SDP nego na sve stranke.U Bosni vec godinama postoji jedna velika politicka anomalija,a to je da se je izvrnut politicki sistem.Samo u Bosni se narod boji stranki,a stranke se ne boje naroda.A trebalo bi biti obrnuto.

U ovakvoj garnituri najbolje je da nestane jer ionako svojim nesposobnostima rastura biracko tijelo.A usput jos se ni nezna hoceli Lagumdzija odgovarati za slanje drzavljana BiH u Gvatanamo krseci zakone o ekstradiciji.
Sa bilo kim!!!
Samo u slucaju da Zeljko Komsic dokazani pro-BiH politicar stane na celo SDP-koji je i ovako rasuta i razvaljena stranka.E tu bi bio jako veliki odziv i biraca i novih/starih clanova kako SDP samog tako i ostalih stranaka u kojima su clanovi-obicni smrtnici skontali ili sa na putu da skontaju da su prevareni i sluze samo da bi se par ljudi moglo obogatiti i opljackati i ovako osiromasen narod.
U biti ako nisu u stanju da donesu narodu nista novo,i to dramaticno novo,mislim da nebi se trebali ni pojavljivati na politickoj pozornici,jerbo stari klisei i presipanje iz supljeg u prazno,prodavanjem muda za bubrege ne donosi nista dobro narodu.I sa ovom prepostavkom dosta naroda gleda ne samo na SDP nego na sve stranke.U Bosni vec godinama postoji jedna velika politicka anomalija,a to je da se je izvrnut politicki sistem.Samo u Bosni se narod boji stranki,a stranke se ne boje naroda.A trebalo bi biti obrnuto.
- Socijalista
#84 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
I za koga ces ti glasati?zvornicanin wrote:Ni sa kim!!!
Sa bilo kim!!!
U biti ako nisu u stanju da donesu narodu nista novo,i to dramaticno novo,mislim da nebi se trebali ni pojavljivati na politickoj pozornici,jerbo stari klisei i presipanje iz supljeg u prazno,prodavanjem muda za bubrege ne donosi nista dobro narodu.I sa ovom prepostavkom dosta naroda gleda ne samo na SDP nego na sve stranke.U Bosni vec godinama postoji jedna velika politicka anomalija,a to je da se je izvrnut politicki sistem.Samo u Bosni se narod boji stranki,a stranke se ne boje naroda.A trebalo bi biti obrnuto.![]()
-
frozen flame
#85 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Pikaso wrote:Trenutno po svemu sto radi SDP je najbliza SDS-u te bi taj savez bio prirodan. Jos ako puste Jadovana na slobodu, kao sto su pustili Plavsicku, imali bi i zajednickog predsjednika.
Svaka ti dala, podrzavam! Ha SDP ha ravnogorski cetnicki pokret isto je, zato bosnjaci nikad vise nece dati svog glasa licimuru Lagumdziji. Nije bitno jesu li to bile bradonje ili ko vec ako se nije ogrijesio o zakon, stvar je da danas sutra to mogu biti ja ili neko treci samo zato sto mislim drugacije nego partija nalaze
- viva_castro
#86 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Živilo! Živilo!frozen flame wrote:Pikaso wrote:Trenutno po svemu sto radi SDP je najbliza SDS-u te bi taj savez bio prirodan. Jos ako puste Jadovana na slobodu, kao sto su pustili Plavsicku, imali bi i zajednickog predsjednika.![]()
Svaka ti dala, podrzavam! Ha SDP ha ravnogorski cetnicki pokret isto je, zato bosnjaci nikad vise nece dati svog glasa licimuru Lagumdziji. Nije bitno jesu li to bile bradonje ili ko vec ako se nije ogrijesio o zakon, stvar je da danas sutra to mogu biti ja ili neko treci samo zato sto mislim drugacije nego partija nalaze
Nikad više mi Bošnjaci... Živilooo! Jer naš je lijepi... Živilooo! Živiloooo! Nikad više mi Bošnjaci nećemo... Živiloooo! I zna se šta je najbitnije nama... Živiloooo! Živilooo! A jest ćemo Bošnjaštvo kad ovo malo hljeba nestane... Živiloooooo! Živiloooo! Il kolače na kraju krajeva... Živilooooooooo! Živiloooooooooo! Živiloooooooo!
- zvornicanin
#87 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
-
mostarac
#88 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
e nek si nam rekoPikaso wrote:Trenutno po svemu sto radi SDP je najbliza SDS-u te bi taj savez bio prirodan. Jos ako puste Jadovana na slobodu, kao sto su pustili Plavsicku, imali bi i zajednickog predsjednika.
-
dario_džamoja
#89 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ja samo znam da je dobri i mudri dedo Alija 91. bio s njima u koaliciji, i da nije htio 96. da se ukine sds, sa onom poznatom recenicom neka, znam ja s njima.Pikaso wrote:Trenutno po svemu sto radi SDP je najbliza SDS-u te bi taj savez bio prirodan. Jos ako puste Jadovana na slobodu, kao sto su pustili Plavsicku, imali bi i zajednickog predsjednika.
-
dario_džamoja
#90 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ako mi dozvolis ja bi ti predlozio. Glasaj za sda jer oni su nasi, nemoj slucajno za nekog cafira ili islamofoba, jer bi onda oni kicmu naseg bosnjastva olicenu u Bakiru I., Fahrudinu R., senadu S. poslali na robiju, i time unistili nas bosnjacki narod.zvornicanin wrote:Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
-
Pikaso
#91 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Bolje je glasati i za SDS od SDA. Od SDS se mozes odbraniti jer znas sta ti smjeraju, a od SDA ne mozes jer rade istu stvar kao SDS ali ti prethodno vezu ruke.dario_džamoja wrote:Ako mi dozvolis ja bi ti predlozio. Glasaj za sda jer oni su nasi, nemoj slucajno za nekog cafira ili islamofoba, jer bi onda oni kicmu naseg bosnjastva olicenu u Bakiru I., Fahrudinu R., senadu S. poslali na robiju, i time unistili nas bosnjacki narod.zvornicanin wrote:Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
- zvornicanin
#92 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Wow, pa ovo se zove demokratija!!dario_džamoja wrote:Ako mi dozvolis ja bi ti predlozio. Glasaj za sda jer oni su nasi, nemoj slucajno za nekog cafira ili islamofoba, jer bi onda oni kicmu naseg bosnjastva olicenu u Bakiru I., Fahrudinu R., senadu S. poslali na robiju, i time unistili nas bosnjacki narod.zvornicanin wrote:Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
Zamisli toliki sarkazam,a covjek nemoze ni da mi kaze bar zasto,izuzevsi par vec otrcani fraza kako Tihi,junior i grupa poslusnika predstavlja i brani Bosnjacki narod.Ma daj molim te,pa pogledaj oko sebe malo!!!!
Pobogu covjece,toliko ljudi koji su puskom branili bosnjacki narod i dokazali rizikujuci svoje zivote,gdje se nalaze??
Pogledaj ljude po ulicama,nigdje radosti,samo borba za goli opstanak.Pogledaj fabrike,radnike koji ocekuju mjesecima platu kako bi platili struju,vodu,nahranili djecu nadajuci se boljem sutra.Pametnom dosta.
I cime bi ti pohvalio te hairlije i patriote???Sa maznutim milionima koji su trebali da daju volje i nade narodu u bolje sutra!
Oni ce cim zaskripi malo jace probati podmazati gdje skripi i ako ni to neide odose oni.A narod ce platiti ceh njihovog senlucenja.Cime su dokazali da se bore za ovaj narod koji ih je izabrao da bi mozda ako ne sutra onda prekosutra bilo bolje???
Nemoj mi samo patriotizma 92-95 jer ni jedan od njih nije bio na liniji i nezna sta znaci makaroni,riza,i prazan stomak.
Cast izuzetcima,poput Komsica,ali i on je trenutno u situaciji krho lud zbunjenog.
Nema se sta reci niti dodati vrijeme je pokazalo evo vec skoro 15 godina koliko su se borili za narod.
IMAS li koji drugi prijedlog??
-
udrch
#93 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ako ti rekne kakvu pametnu, javi Bogati i meni da i ja glasam na sledećim izborimazvornicanin wrote:Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
- Socijalista
#94 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Pametnu? Ne glasaj za danasnju vlastudrch wrote:Ako ti rekne kakvu pametnu, javi Bogati i meni da i ja glasam na sledećim izborimazvornicanin wrote:Vjeruj to je pitanje koje i sam sebe pitam...Hajde eto da cujem neku pametnu od tebe????Socijalista wrote: I za koga ces ti glasati?
-
udrch
#95 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Hvala u svakom slučaju..
Isuviše je lahko naći za koga ne glasati, pitanje je za koga glasati..
Isuviše je lahko naći za koga ne glasati, pitanje je za koga glasati..
-
planinar01
#96 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Nebi bilo smisla niti kakve koristi stranci i narodu sa udruživanjem SDP-a sa bilo kim od navedenih straneka.
Koncepcije su im različite i udruživanje bez principa bi nanijelo štetu SDP-u a agonija naroda bi se produžila.
Bolje bitzi časna opozicija no vlast sa nacionalistima.
Koalicija SDP-a sa Strakom za boljitak, liberalima, Našom strankom i drugim nenacionalistima DA, ali opet sa oprezom.
Koncepcije su im različite i udruživanje bez principa bi nanijelo štetu SDP-u a agonija naroda bi se produžila.
Bolje bitzi časna opozicija no vlast sa nacionalistima.
Koalicija SDP-a sa Strakom za boljitak, liberalima, Našom strankom i drugim nenacionalistima DA, ali opet sa oprezom.
-
joseph_stalin
#97 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Dok god Cetvrtaste i rumene glave paradiraju Sarajevom tesko da ce SDP pod Lagumdzijom da dobije neki bolji rezultat.Jednostavno Seljaci,malogradjani i ostali sljam ne mogu da podnesu da ih vodi neko BOLJI OD NJIH SAMIH!I neko ko vrijedi vise.
Ograniceni Bosnjaci glasaju po sistemu slican se slicnome raduje,npr Alija Izetbegovic je bio tipican primjer Bosnjackog licemjesrtva,fini dedo,starac,musliman veliki,ne krade znate on nego oni oko njega!
Ili druga izjava papcina i licemjerja-SDP bi i bio dobar samo da onaj Lagumdfzija nije na celu!drugim rijecima SDP bi po njima bio dobar da ima vrh poput Vrha SDA ILI STRANKE ZA BIH! I pitam se sta bi takav SDP predstavljao,znaci treba seljacinama SDP koji ce se takodjer oglusivati na kriminal i nemoral u drzavi.Naravno Lagumdzijina aristokratska faca im govori,Seljacine vraticu pravdu u ovu drzavu,zabranicu vam da slusate javno Sinana Sakica i da se bodete nozevima po lokalnim kafancurinama po Sarajevu i drugim dijelovima Federacije,na kraju krajeva gledacu da se ispostuje anex 7 dejtonskog sporazuma pa cete morati da se vratite na selo odakle ste dosli i necete vise moci sa jedne strane da kukate kako Srbi imaju apsolutnu vecinu u R srpskoj a sa druge strane da vam ne pada napamet da se vratite tamo jer su vam SDA I sTRANKA ZA BIH dali polozaje,novac naravno za vase glasove koje im dajete.
Ili ona vrsta licemjerja Lagumdzija nikada ali Komsic nije los?Za bremede balijama sto je Komsic kao Hrvat stao na njihovu stranu pa mu klicu a zna se da Komsic otvoreno kaze da zapadni balkan nema Jaceg politicara,govornika od Lagumdzije.Toga je svjestan i Dodik jer pred Zlatkom jedino suti.
Jebiga Zlatko imas evropsku facu,nije ti glava cetvrtasta,nisi pokvarenjak tako da tesko mozes da dobijes glasove od licemjernih i kvarnih Bosnjaka.Mozda samo od onog gradskog i urbanog sloja gradjana.
Karadzicu samo nikada necu oprostiti sto mi je doveo cetvrtaste glave u Sarajevo i one sto Bajrame slave slusajuci Daru,Janu,Cecu, SAKA I DADA
ali kada dodju izbori onda su veliki Muslimani i glasaju naravno za svoje nacional-kriminalce.
Ograniceni Bosnjaci glasaju po sistemu slican se slicnome raduje,npr Alija Izetbegovic je bio tipican primjer Bosnjackog licemjesrtva,fini dedo,starac,musliman veliki,ne krade znate on nego oni oko njega!
Ili druga izjava papcina i licemjerja-SDP bi i bio dobar samo da onaj Lagumdfzija nije na celu!drugim rijecima SDP bi po njima bio dobar da ima vrh poput Vrha SDA ILI STRANKE ZA BIH! I pitam se sta bi takav SDP predstavljao,znaci treba seljacinama SDP koji ce se takodjer oglusivati na kriminal i nemoral u drzavi.Naravno Lagumdzijina aristokratska faca im govori,Seljacine vraticu pravdu u ovu drzavu,zabranicu vam da slusate javno Sinana Sakica i da se bodete nozevima po lokalnim kafancurinama po Sarajevu i drugim dijelovima Federacije,na kraju krajeva gledacu da se ispostuje anex 7 dejtonskog sporazuma pa cete morati da se vratite na selo odakle ste dosli i necete vise moci sa jedne strane da kukate kako Srbi imaju apsolutnu vecinu u R srpskoj a sa druge strane da vam ne pada napamet da se vratite tamo jer su vam SDA I sTRANKA ZA BIH dali polozaje,novac naravno za vase glasove koje im dajete.
Ili ona vrsta licemjerja Lagumdzija nikada ali Komsic nije los?Za bremede balijama sto je Komsic kao Hrvat stao na njihovu stranu pa mu klicu a zna se da Komsic otvoreno kaze da zapadni balkan nema Jaceg politicara,govornika od Lagumdzije.Toga je svjestan i Dodik jer pred Zlatkom jedino suti.
Jebiga Zlatko imas evropsku facu,nije ti glava cetvrtasta,nisi pokvarenjak tako da tesko mozes da dobijes glasove od licemjernih i kvarnih Bosnjaka.Mozda samo od onog gradskog i urbanog sloja gradjana.
Karadzicu samo nikada necu oprostiti sto mi je doveo cetvrtaste glave u Sarajevo i one sto Bajrame slave slusajuci Daru,Janu,Cecu, SAKA I DADA
-
joseph_stalin
#99 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Do duse jeste ono bio na vlasti onu ogromnu godinu i pol zajedno sa SNSD,STRANKOM ZA BIH,NHI,BPS,GDS i jos par stranaka u tkz Alijansi.Mada ovi papcici kazu kako je i SDP sam IMAO VLAST!A NISTA NISU URADILI!Mislim tako kazu cetvrtaste glave.Tores wrote:On nam je potreban kao ikebana. A nekada stvarno pomogne kad treba hvatati mudžahedine. I dok je bio na vlasti izašao nam je u susret kada smo tražili entitesko glasanje.zagazaga wrote:šta će vam lagumdžija....možete vi to samiTores wrote:Lagumdžija je stvarno divna i razumna osoba, pravi političar sa kojim ni Dodik ni Ivanić neće imati nikakvih problema. Ja glasam za snažnu koaliciju SNSD, PDP, SDS, SDP. On bi itekako pomogao u tranziciji proglašenja nezavisnosti RS i ukidanju BH vještaćke tvorevine.![]()
Jos je cak i Minisar Inostranih Poslova bio pa je kao takav naravno odgovoran za hapsenje i isporuku Mudzahedina u USA
Evo sada opet Lagumdzija napravi pogresan korak,obruka nam Dodika gdje stize pa ce vjerovatno Mileta iz Laktasa da izbace i iz Svjetske Internacionale.Poslije toga ubrzo hapsenje,pa zatim presuda Radovanu Karadzicu i na kraju naravno ukidanje R srpske.
Kada se tome doda da je nas Zlaja rodjen 26.12 isti dan kao jedan od najvecih komunista i diktatora 20 vijeka Mao CE tUNG
-
profesordoktor
#100 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
i skim ga udjoste na kraju u koaliciju?