Zelim SDP u buducoj koaliciji...
-
Alfa Kentaur
#1 Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP ce na sledecim izborima vjerovatno popraviti svoj rejting.
Ako zele u vlast, morat ce uci u koaliciju sa nekom od jacih stranaka. Ako to ne urade, sigurno ce opet biti samo dosadna opozicija.
Sa kime?
Ako zele u vlast, morat ce uci u koaliciju sa nekom od jacih stranaka. Ako to ne urade, sigurno ce opet biti samo dosadna opozicija.
Sa kime?
-
Klodovik
#2 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP ne želi u vlast.
-
Alfa Kentaur
#3 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Znas sta, ima istine u tome sto si rekao.Klodovik wrote:SDP ne želi u vlast.
Oni znaju da u vlasti nece moci postici nista dobro za BiH i bice izlozeni pljuvanju za lose stanje u zemlji. Bolje je ovako iz sjene pametovati, krasti, reketariti...
- Socijalista
#4 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Nije dobro objasnjeno u pitanju, na kojoj razini, pretpostavljam da se ovdje radi o drzavnoj vladi. Ako je tako onda bi bilo najbolje da SNSD i SDP cine vlast, jer u RS nema nikakve sanse da u skorije neko drugi dodje na vlast, ali opet je tesko da ce SDP osvojiti u FBiH 30% glasova, ma da bi trebali - da smo mi normalni. 
-
Banja Luka
#5 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Demokratska partija, Krsmanoviceva socijalisticka partija, NSRzB, NS,NHI-HSS, a ako bas bude knap, moze i PDP

Dijagnoza je tu, jos samo terapija nedostaje... Ali lijeka nemaSocijalista wrote:Nije dobro objasnjeno u pitanju, na kojoj razini, pretpostavljam da se ovdje radi o drzavnoj vladi. Ako je tako onda bi bilo najbolje da SNSD i SDP cine vlast, jer u RS nema nikakve sanse da u skorije neko drugi dodje na vlast, ali opet je tesko da ce SDP osvojiti u FBiH 30% glasova, ma da bi trebali - da smo mi normalni.
- Socijalista
#6 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Moj drug Krsmanovic jedino moze nesto i pokrenuti u RSBanja Luka wrote:Demokratska partija, Krsmanoviceva socijalisticka partija, NSRzB, NS,NHI-HSS, a ako bas bude knap, moze i PDP![]()
Dijagnoza je tu, jos samo terapija nedostaje... Ali lijeka nemaSocijalista wrote:Nije dobro objasnjeno u pitanju, na kojoj razini, pretpostavljam da se ovdje radi o drzavnoj vladi. Ako je tako onda bi bilo najbolje da SNSD i SDP cine vlast, jer u RS nema nikakve sanse da u skorije neko drugi dodje na vlast, ali opet je tesko da ce SDP osvojiti u FBiH 30% glasova, ma da bi trebali - da smo mi normalni.
- iz dna duše
#7 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Od ponuđenih opcija, ja ni jednu ne odabrah...
Dosta mi bolan više istih faca, od '90-tih sve isti, samo se rotiraju...
Dosta mi bolan više istih faca, od '90-tih sve isti, samo se rotiraju...
-
Eborg
#8 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Koalicije su kod nas nužno zlo. Bojim se da će to biti SDA i SBiH koje će servilno ponuditi saradnju jer te dvije stranke "ne smiju ne biti na vlasti".
Međutim, sumnjam da će SDP dobiti izbore kada im se 99% strategije zasniva na stavu:"Nismo kao oni i to je to, eto glasajte sad za nas."
Međutim, sumnjam da će SDP dobiti izbore kada im se 99% strategije zasniva na stavu:"Nismo kao oni i to je to, eto glasajte sad za nas."
-
Banja Luka
#9 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
I to sto je najzalosnije, ako se to desi, desice se u istocnom dijelu RS, tradicionalnom uporistu SDS-a. Inace, sa nestrpljenjem cekam tu partiju.Socijalista wrote:Moj drug Krsmanovic jedino moze nesto i pokrenuti u RSBanja Luka wrote:Demokratska partija, Krsmanoviceva socijalisticka partija, NSRzB, NS,NHI-HSS, a ako bas bude knap, moze i PDP
Last edited by Banja Luka on 29/11/2009 20:17, edited 1 time in total.
- grany-smith
#10 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.
-
Alfa Kentaur
#11 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
A ja mislio da je SDP napravio otklon od KPJ-a.grany-smith wrote:SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.
...bio sam u krivu.
- Socijalista
#12 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Da drzg, u cemu je problem, drug ne smijes reci u socijaldemokratiji, ako mislis tako onda pogledaj u Njemacku, Spaniju, Portugal, Austriju itd.Alfa Kentaur wrote:A ja mislio da je SDP napravio otklon od KPJ-a.grany-smith wrote:SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.![]()
![]()
...bio sam u krivu.
-
Alfa Kentaur
#13 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Kada bi se to desilo, strategija SDP-a bi se morala zasnivati na"mir mir-svi su krivi". Jer nema drugog nacina da bi dobili ista glasova u RS-u. A takva strategija bi uhakala SDP u federaciji jer se zna da nismo svi krivi, da su neki bili agresori a neki zrtve.grany-smith wrote:SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.
-
Alfa Kentaur
#14 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Milosevic je na Gazimestanu vikao -drugovi i drugarice. Ratka Mladica su zvali -druze generale...Socijalista wrote:Da drzg, u cemu je problem, drug ne smijes reci u socijaldemokratiji, ako mislis tako onda pogledaj u Njemacku, Spaniju, Portugal, Austriju itd.Alfa Kentaur wrote:A ja mislio da je SDP napravio otklon od KPJ-a.grany-smith wrote:SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.![]()
![]()
...bio sam u krivu.
manite se necega sto je davno propalo... kako mozete ocekivati da vam partija pobijedi kad se jos niste otrijeznili od budalastinje...
Last edited by Alfa Kentaur on 29/11/2009 20:29, edited 1 time in total.
- vee-jay
#15 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
ne zelim ali bit ce sa SNSDom svakako...
- chuchumbamayumbe
#16 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Sta je ovo, ja kliknuh na SNSD, cisto zajebancije radi, jer je i tema zajebancija, kad ono vecina za koaliciju sa SNSD-om.
Da to ne postajem polako jedan od konstitutivnih.
We are BORG...
Da to ne postajem polako jedan od konstitutivnih.
We are BORG...
-
Alfa Kentaur
#17 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Nije zajebancija momak.chuchumbamayumbe wrote:Sta je ovo, ja kliknuh na SNSD, cisto zajebancije radi, jer je i tema zajebancija, kad ono vecina za koaliciju sa SNSD-om.
Ovdje se skidaju maske.
Vidim da je vecini "socijal demokrata" ipak drazi cetnik Dodik i njegovo razbijanje BiH, nego SDA(ma kakva go da je ona).
-
Eborg
#18 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ako i u fudbalu ima dream-teamova i slično, šta misliš koji bi to bio the ultimate dream-team u BiH za SDP?grany-smith wrote:SDP prije svega mora se vratiti izvornim načelima socijaldemokratije,napraviti drastične personalne promjene i sa drugom Krsmanovićem napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.
Ako uzmemo Zlatka Lagumdžiju, Željka Komšića te Jasmina Imamovića kao trenutno tri najpopularnije face (oko prvog se da diskutovati no dobro) mislim da bi imali mnooogo veće šanse ako bi im se pridodali Bojan Bajić (neiskusan ali čini se dosta realan) te Zdravko Krsmanović (dosta racionalan čovjek koji kao i Bajić poznaje problematiku mjesta koja su danas postala pripizdine).
- chuchumbamayumbe
#19 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Eh, dobro onda, spremte se spremteee...Alfa Kentaur wrote:Nije zajebancija momak.chuchumbamayumbe wrote:Sta je ovo, ja kliknuh na SNSD, cisto zajebancije radi, jer je i tema zajebancija, kad ono vecina za koaliciju sa SNSD-om.
Ovdje se skidaju maske.
Vidim da je vecini "socijal demokrata" ipak drazi cetnik Dodik i njegovo razbijanje BiH, nego SDA(ma kakva go da je ona).
smajlikojipovraca
- addem
#20 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Na osnovu cega ocekujes da ce SDP popraviti svoj rejting?Alfa Kentaur wrote:SDP ce na sledecim izborima vjerovatno popraviti svoj rejting.
Sa kime?
Koalicije ovise o strankama koje ce dobiti izbore, a na njima je da odluce hoce li sa SDP-om ili bez njega. SDP i kad bi usao u vlast morao bi da koalira sa SNSD-om (Mickom iz Laktasa) jer ce oni opet glatko pobijediti na sljedecim izborima, i isto tako sa HDZBiH jer ce i oni da pobijede. Postavlja se pitanje koje ce dvije stranke sa podrucja teritorija koje je kontrolirala Armija BiH uci u vlast? E tu moze biti izbora oko ove druge dvije stranke svaki izbor je presmijesan.
- grany-smith
#21 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Milošević i njegovi drugovi će završiti tamo gdje im je mjesto,a moji drugovi znaju svoj put.Alfa Kentaur wrote:
Milosevic je na Gazimestanu vikao -drugovi i drugarice. Ratka Mladica su zvali -druze generale...![]()
manite se necega sto je davno propalo... kako mozete ocekivati da vam partija pobijedi kad se jos niste otrijeznili od budalastinje...
-
The Silent Man
#22 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
sdp nikada nece biti na vlasti,jer bi nakon boravka na vlasti nestali i morali se rasformirati...
to je jedna grupa diplomiranih antifasista okupljena i interesno vezana oko kavijar socijaliste Reisa Lagumdzije...
najvisi domet je vlast u nekoj opcini i prikupljanje "donacija" od gradjevinskih dozvola do mercedesa i stanova...
i naravno medijska paljba,uticajem na vec postojece medije ,pa i formiranje novih sto da ne...
dovoljno da ovi vrlo posebni likovi imaju svoj sopstveni tor i iluziju o "boljoj" alternativi...
i dovoljno da ovi na vlasti fejkaju demokratiju... tako sto im daju koscica za glabanje...
to je jedna grupa diplomiranih antifasista okupljena i interesno vezana oko kavijar socijaliste Reisa Lagumdzije...
najvisi domet je vlast u nekoj opcini i prikupljanje "donacija" od gradjevinskih dozvola do mercedesa i stanova...
i naravno medijska paljba,uticajem na vec postojece medije ,pa i formiranje novih sto da ne...
dovoljno da ovi vrlo posebni likovi imaju svoj sopstveni tor i iluziju o "boljoj" alternativi...
i dovoljno da ovi na vlasti fejkaju demokratiju... tako sto im daju koscica za glabanje...
-
Alfa Kentaur
#23 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP je blizi SNSD nego SDA. 
- Control panel
#24 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
meni niko ne odgovara od ovih gore.
a da SDP sa nekim napravi koaliciju mora ostvariti dobar izborni rezultat i da sa zinteresovanim partnerima koji takodje imaju dobar izborni rezultat nadje zajednicki jezik oko vizije BiH i programa kako to uraditi. od gore navedenih ja takvu opciju ne vidim.
treba dodati nove stranke ili otvoriti novu temu sa drugim strankama bez ovih gore. doduse postavlja se pitanje dali te druge stranke mogu ostvariti izborni rezultat koje zajedno sa SDP-om mogu formirati vecinu.
a da SDP sa nekim napravi koaliciju mora ostvariti dobar izborni rezultat i da sa zinteresovanim partnerima koji takodje imaju dobar izborni rezultat nadje zajednicki jezik oko vizije BiH i programa kako to uraditi. od gore navedenih ja takvu opciju ne vidim.
treba dodati nove stranke ili otvoriti novu temu sa drugim strankama bez ovih gore. doduse postavlja se pitanje dali te druge stranke mogu ostvariti izborni rezultat koje zajedno sa SDP-om mogu formirati vecinu.
-
Alfa Kentaur
#25 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Stvarno je zanimljivo, ali i ocekivano, vidjeti da je SDP-u blizi SNSD nego SDA.
Maske su spale.
Maske su spale.