Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Zelim SDP u koaliciji sa:

SDA
14
27%
SBiH
11
21%
SNSD
14
27%
SDS
8
15%
HDZ
5
10%

Total votes: 52

buzzer

#51 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by buzzer »

iz dna duše wrote:Aaaa, dođosmo i do Bogićevića...."drznik" jedan, samo zbog sebe znači onda on ne stade uz svoju "braću" Srbe, kako je to tada bilo pravilo (zbili se redovi, svako sa svojim), a ne zato što nije htio da izda svoje sugrađane, ma koje vjere bili...Ja sve ove godine bila u zabludi i smatrala ga velikim čovjekom, a ono, on to uradio zbog svog ega! Što ti je forum, prosvijetli čovjeka nakon tolikih godina zablude....

Da podsjetim mlađe o čemu se radilo:
Citat iz Wikipedie:
Sudionik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanje u SFRJ. Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te srušiti republička rukovodstva u Makedoniji i BiH.
Na iznenađenje srpskih članova Predsjedništva, iako i sam Srbin, Bogićevićev glasa protiv, spriječio je vojnu intervenciju JNA. Iz tog perioda datira njegova izjava:
Citat „Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...“
citanjem protiv zabluda :D
addem

#52 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by addem »

nosara wrote:
udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
Bez Lagumdžije bila bi to ozbiljna stranka..
Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...? :lol:

Inace, tebi i slicnima... Zlatko ostaje na celu SDP-a upravo zbog vas... :lol:
Neka Zlatka jos dugo na celu SDP-a. A mulci kao Komsic i Imamovic neka sute. Kako bi se nekom drugom suprotstavili kad ni Zlaji ne smiju.
nosara

#53 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

udrch wrote:
nosara wrote:
udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
Bez Lagumdžije bila bi to ozbiljna stranka..
Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...? :lol:

Inace, tebi i slicnima... Zlatko ostaje na celu SDP-a upravo zbog vas... :lol:
Za Lagumdžiju nikad..zato što je islamofob i komunjara i ne zaslužuje da vodi najperspektivniju stranku u BiH..
To što tebi smetaju moji postovi u kojima branim vjerska prava nedaje ti za pravo da me svrstavaš u bilo koju političku opciju..
Za SDP glasam godinama i zamisli svaki put SDP pobijedi..iako zbog posla ne živim drago mi je da su Bešlagić i Imamović promijenili lice moga grada..
Na državnom nivou nikad neću glasati za listu u kojoj je on nosilac i oni koji ga godinama održavaju na čelu..
Ali zato hoću uvijek za Komšića i bilo kojeg drugog poštenog Bosanca i Hercegovca..

P.S. naporan si i težak..dosadio si svakom normalnom insanu na ovom forumu..preispitaj svoje stavove..nije lijepo da sa takvim razmišljanjem odgajaš svoju djecu sutra..mržnja i arogancija ti neće ništa dobro donijeti..suživot i tolerancija su budućnost tvoje djece..RAZMISLI!!!
Ja svoje stavove ne namecem nikom... dok je budala, bice i samara... :D

A djecu mi ne diraj jer ces otic u 3pm... Jel' jasno...? :D
nosara

#54 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

buzzer wrote:
nosara wrote:Sta si poduzeo konkretno...? Dosad si jedno 50 puta ponovio slican trac, i...?

Imas 100 stranaka, glasaj za koga hoces, ali promijeni plocu, dosadan si...
znas koliko me sekira sto sam tebi dosadan?
apropo prvog pitanja, poduzeo sam to sto sam istupio iz s(n)dp-a davne 2002, kad je zl predao vlast nacionalistima i kada mi je postalo jasno da su lagumdzijaneri u talu sa alijinim i dabicevim.
Super... Rijesio si sve svoje probleme onog momenta kad si principijelno zdusio... :D
senjor

#55 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by senjor »

Moje politicko ubjedjenje je socijalnog karaktera sto bi nek'o mogao reci naginjem ka crvendacima... :D medjutim otopr prema SDP-u je ogroman iz vise razloga;
SDP ima nesumljivo kvalitetnih ljudi ali svi oni su pod teretom totalirizma,svi oni moraju balansirati izmedju tri naroda u BiH A TO JE UVJEK NA USTRP Bosnjaka.
SDP politika nikada nece uspjeteti postati naka gigant institucija bas zbog bliske proslosti,kalkulacija kojom se sluzi SDP unistice ovu stranku u skoroj buducnosti.
SDP dakle ne zelim vidjeti u nekom novom sazivu BiH PALAMERTA KAO NI SDA sa onim Tihicem i ostalim skorojevicima.
nosara

#56 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

senjor wrote:Moje politicko ubjedjenje je socijalnog karaktera sto bi nek'o mogao reci naginjem ka crvendacima... :D medjutim otopr prema SDP-u je ogroman iz vise razloga;
SDP ima nesumljivo kvalitetnih ljudi ali svi oni su pod teretom totalirizma,svi oni moraju balansirati izmedju tri naroda u BiH A TO JE UVJEK NA USTRP Bosnjaka.
SDP politika nikada nece uspjeteti postati naka gigant institucija bas zbog bliske proslosti,kalkulacija kojom se sluzi SDP unistice ovu stranku u skoroj buducnosti.
SDP dakle ne zelim vidjeti u nekom novom sazivu BiH PALAMERTA KAO NI SDA sa onim Tihicem i ostalim skorojevicima.
buzzer, evo ti jarana... :D
buzzer

#57 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by buzzer »

nosara wrote:
buzzer wrote:
nosara wrote:Sta si poduzeo konkretno...? Dosad si jedno 50 puta ponovio slican trac, i...?

Imas 100 stranaka, glasaj za koga hoces, ali promijeni plocu, dosadan si...
znas koliko me sekira sto sam tebi dosadan?
apropo prvog pitanja, poduzeo sam to sto sam istupio iz s(n)dp-a davne 2002, kad je zl predao vlast nacionalistima i kada mi je postalo jasno da su lagumdzijaneri u talu sa alijinim i dabicevim.
Super... Rijesio si sve svoje probleme onog momenta kad si principijelno zdusio... :D
bolje principijelno zdusiti, nego neprincipijelno ostati kao podrska spiricu, tihicu i ostalim drugovima.
buzzer

#58 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by buzzer »

nosara wrote:
senjor wrote:Moje politicko ubjedjenje je socijalnog karaktera sto bi nek'o mogao reci naginjem ka crvendacima... :D medjutim otopr prema SDP-u je ogroman iz vise razloga;
buzzer, evo ti jarana... :D
tvoj brat po kritickoj misli. ubio se za zlajinog topovskog mesa. excusa senjor, halali. :D
nosara

#59 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

buzzer wrote:
nosara wrote:
bolje principijelno zdusiti, nego neprincipijelno ostati kao podrska spiricu, tihicu i ostalim drugovima.
Moze se i principijelno ostati, pa se borit za promjene... Ali nije to za svakog... :D
Lista onih sto su odustali je impozantna, a njihovi politicki dosezi mizerni, sto sve govori... :-)

A kako to SDP pobrojanim bitangama daje podrsku...? Ti si u svom svijetu...
buzzer

#60 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by buzzer »

nosara wrote:
buzzer wrote:
nosara wrote:
Moze se i principijelno ostati, pa se borit za promjene... Ali nije to za svakog... :D
Lista onih sto su odustali je impozantna, a njihovi politicki dosezi mizerni, sto sve govori... :-)

boriti se za promjene volje i namjera svakog ko se usudi pomisliti na promjene na vrhu? :D
a i lista kaznjenih, usutkanih i protjeranih iz clanstva rapidno raste. samo krema ostaje. :run:
podrska je pocela predajom vlasti 2002, nastavila sprijecavanjem promjena, tj ocuvanjem statusa quo. mogla bi zavrsiti tragicno.
ja nisam u svom svijetu, ja sam u tudjem svijetu.
zahvaljujuci koaliciji ciji je sdp dio.
nosara

#61 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

buzzer wrote:
nosara wrote: Moze se i principijelno ostati, pa se borit za promjene... Ali nije to za svakog... :D

boriti se za promjene volje i namjera svakog ko se usudi pomisliti na promjene na vrhu? :D
a i lista kaznjenih, usutkanih i protjeranih iz clanstva rapidno raste. samo krema ostaje. :run:
podrska je pocela predajom vlasti 2002, nastavila sprijecavanjem promjena, tj ocuvanjem statusa quo. mogla bi zavrsiti tragicno.
Prica ti je suplja, bez osnova, a zasniva se na istim bljuvotinama koje plasira ova kriminalna klero-nacisticka vlast u BiH koja se uvijek slozi oko jedne stvari, a to je da se SDP, po bilo koju cijenu ne priblizi vlasti...

Vala, nek' si bivsi...
udrch

#62 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by udrch »

Moj Nosara baš ti dolikuje nick koji si sam sebi izabro..
Da nije smiješno bilo bi žalosno..ne vidiš dalje od svog nosa..svi su krivi što su živi, jedino si ti pametan..moraš se spustiti na zemlju zajedno sa svojim pajdašima, da im ne spominjem ime..broj postova koji imaš na forumu nije kooficijent inteligencije, tako nemoj da te to zavarava..
Djecu ti nisam spominjo ni u čemu negativnom, nedo mi Bog..samo sam te molio da za budućnost naše djece malo otvoriš oči..ovo gdje spominješ 3 pi.. materine nje ti fer, a pogotovo nije smiješno..za takve stvari se inače dobiva put u Banoviće, ali valjda tebi moderator ne zamjeri takve stvari, zna i on da ti nije lahko..
Jugonostalgičari su nacija koja izumire..oni koji još uvijek žive sa idejama komunizma, jednoumlja, nametanja riješenja su prošlost i svakog dana ih je sve manje..mi ostali koje nazivaš kleronacionalistima, extremistima i čime sve ne, bar imamo budućnost..kad nacionalizma nestane ovdje u BiH, primiće nas naša braća nacionalisti i desničari u Švicarskoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Rusiji, Poljskoj, Austriji, Islandu, Italiji :D ..

SDP će valjda nekad doći na vlast u ovoj zemlji i valjda će uspjeti u svom naumu i cilju da bude stranka sva tri naroda u ovoj zemlji..
Doći će vrijeme kad će tvoj idol i šef Lagumdžija završi na smetljištu historije u kojoj nije ostavio nikakav trag, jer historija brzo zaboravlja dvorske lude..
Kad dođe to vrijeme i ti ćeš biti očišćen iz opštinskog odbora SDP-a u kojem sjediš i po vazdan tipkaš po programu svog Zlatka, kao dio nečega čega će se svi normalni socijaldemokrati dugo vremena stiditi..
buzzer

#63 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by buzzer »

nosara wrote:
buzzer wrote:
nosara wrote: Moze se i principijelno ostati, pa se borit za promjene... Ali nije to za svakog... :D

Prica ti je suplja, bez osnova, a zasniva se na istim bljuvotinama koje plasira ova kriminalna klero-nacisticka vlast u BiH koja se uvijek slozi oko jedne stvari, a to je da se SDP, po bilo koju cijenu ne priblizi vlasti...

Vala, nek' si bivsi...
priblizio se u sarajevu, a bogami i zasjeo, i....
ljepota jedna. covjek i ne vidi koliko se dramaticno zivot poboljsao.
sreca, uskoro ce moci vidjeti na GRATSA-i.

vala bash, nek sam vam bivsi...
nosara

#64 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

udrch wrote:Moj Nosara baš ti dolikuje nick koji si sam sebi izabro..
Da nije smiješno bilo bi žalosno..ne vidiš dalje od svog nosa..svi su krivi što su živi, jedino si ti pametan..moraš se spustiti na zemlju zajedno sa svojim pajdašima, da im ne spominjem ime..broj postova koji imaš na forumu nije kooficijent inteligencije, tako nemoj da te to zavarava..
Djecu ti nisam spominjo ni u čemu negativnom, nedo mi Bog..samo sam te molio da za budućnost naše djece malo otvoriš oči..ovo gdje spominješ 3 pi.. materine nje ti fer, a pogotovo nije smiješno..za takve stvari se inače dobiva put u Banoviće, ali valjda tebi moderator ne zamjeri takve stvari, zna i on da ti nije lahko..
Jugonostalgičari su nacija koja izumire..oni koji još uvijek žive sa idejama komunizma, jednoumlja, nametanja riješenja su prošlost i svakog dana ih je sve manje..mi ostali koje nazivaš kleronacionalistima, extremistima i čime sve ne, bar imamo budućnost..kad nacionalizma nestane ovdje u BiH, primiće nas naša braća nacionalisti i desničari u Švicarskoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Rusiji, Poljskoj, Austriji, Islandu, Italiji :D ..

SDP će valjda nekad doći na vlast u ovoj zemlji i valjda će uspjeti u svom naumu i cilju da bude stranka sva tri naroda u ovoj zemlji..
Doći će vrijeme kad će tvoj idol i šef Lagumdžija završi na smetljištu historije u kojoj nije ostavio nikakav trag, jer historija brzo zaboravlja dvorske lude..
Kad dođe to vrijeme i ti ćeš biti očišćen iz opštinskog odbora SDP-a u kojem sjediš i po vazdan tipkaš po programu svog Zlatka, kao dio nečega čega će se svi normalni socijaldemokrati dugo vremena stiditi..
Samo ti FOFF od mene i moje djece i bice sve udure :D
Vragolan

#65 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by Vragolan »

Alfa Kentaur wrote:SDP ce na sledecim izborima vjerovatno popraviti svoj rejting.
Ako zele u vlast, morat ce uci u koaliciju sa nekom od jacih stranaka. Ako to ne urade, sigurno ce opet biti samo dosadna opozicija.

Sa kime?
po mom misljenju za socijaldemokratiju i ideju socijaldemokratije najboje bi bilo da ne koaliraju sa nacionalnim strankama, u anketi su sve nacionalne stranke, mada ce neke tvrditi da to nisu, jer to su dvije suprotnosti + i -, za SDP bi najbolje bilo da skupi manje stranke centra ili u najgorem slucaju one koje vise naginju desno i prema centru

no medjutim posto je vlast slatka ne bi zacudile ne prirodne koalcije
Vragolan

#66 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by Vragolan »

zaletio sam se pa sam gornji post pisao ozbiljno razmisljajuci, nije mi bila skola da ovjde svaka tema vodi na prepucavanje bosnjacke mladezi i SKOJevaca

tako i je i postavljac teme, namjerno u anketu stavio stranke sa kojima socijaldemokratija nema dodirnih tacaka, sa kojima bi koaliranje bilo neprirodno stanje i ne bi bilo nekog velikog napretka

postavljac teme relevantnim smatra glasanje na anekti, evo ja cu sad namjerno tebi iz inata, zbog komentara koje postavljas (tipa komunjare hoce da koaliraju sa cetnickim SNSD-om, a ne sa SDA, meni govno smrdi, a tebi izgleda SDA-ovsko govno mirise a dodikovo smrdi, a na kraju govno je govno) namjerno cu kliknuti SNSD samo da bi ti mogao svrsavati i tako svima na forumu govoriti kako si t najpametniji i kako ti sve znas

get a fucking life, guzi sta u zivotu
udrch

#67 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by udrch »

Većina tema u grupi "politika" je veličanje stare komunističke iliti titoističke vlasti i veličanje SDP-a kao jedinog spasioca ove napaćene države..
A kao što ti sam reče, govno ko govno, svi smrde..kavi su nam socijaldemokrati i liberali o desničarima i nacionalistima ne treba ni pričati..
Ko god dođe nama hajra nema..bar ne još nekoliko godina..
al_akhisari

#68 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by al_akhisari »

udrch wrote:Većina tema u grupi "politika" je veličanje stare komunističke iliti titoističke vlasti i veličanje SDP-a kao jedinog spasioca ove napaćene države..
A kao što ti sam reče, govno ko govno, svi smrde..kavi su nam socijaldemokrati i liberali o desničarima i nacionalistima ne treba ni pričati..

Nema sumnje u humanost i kvalitet ideje socijaldemokratije ( jos jednom to isticem ), i po mom skromnom sudu tesdko je pronaci humaniju...

Medjutim, kod nas, sdp, koji bastini ideju sociojaldemokratije, tesko ce ili nikada doci na vlast...Razlog je, izmedju ostalih, vrhovni i neprikosnoveni vozd i tu se slazem sa onima koji su prepoznali navedeno...

Ako cemo ici u krajnost, a sdp-ovci to cesato vole raditi, mozemo postaviti stvari i ovako:

- govorimo o snazi, kapacitetu, perspektivnosti sdp-a, a u isto vrijeme taj isti sdp, neokrunjeni vodja opzicije, nije u stanju dobiti izbore u zemlji u kojoj je nezaposlenost oko 40 %, u kojoj je skoro pola stanovnistva na rubu siromastva, u kojoj banda lopovska iz sda, sbih, hdz pokrase sve zivo i mrtvo....

Sposobni....nema sta...
nosara

#69 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

al_akhisari wrote:
udrch wrote:Većina tema u grupi "politika" je veličanje stare komunističke iliti titoističke vlasti i veličanje SDP-a kao jedinog spasioca ove napaćene države..

Nema sumnje u humanost i kvalitet ideje socijaldemokratije ( jos jednom to isticem ), i po mom skromnom sudu tesdko je pronaci humaniju...

Medjutim, kod nas, sdp, koji bastini ideju sociojaldemokratije, tesko ce ili nikada doci na vlast...Razlog je, izmedju ostalih, vrhovni i neprikosnoveni vozd i tu se slazem sa onima koji su prepoznali navedeno...

Ako cemo ici u krajnost, a sdp-ovci to cesato vole raditi, mozemo postaviti stvari i ovako:

- govorimo o snazi, kapacitetu, perspektivnosti sdp-a, a u isto vrijeme taj isti sdp, neokrunjeni vodja opzicije, nije u stanju dobiti izbore u zemlji u kojoj je nezaposlenost oko 40 %, u kojoj je skoro pola stanovnistva na rubu siromastva, u kojoj banda lopovska iz sda, sbih, hdz pokrase sve zivo i mrtvo....

Sposobni....nema sta...
Narod ima vlast kakvu zasluzuje... :D

Rezultate izbora diktira kler, a SDP nije omiljen medju hodzama i popovima, tako da je tu tesko promijenit bilo sta... :D Tamo gdje se te nehljebovice dolmi sakom i kapom (Bihac) situacija se rapidno mijenja...
al_akhisari

#70 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by al_akhisari »

nosara wrote:
al_akhisari wrote:

Sposobni....nema sta...
Rezultate izbora diktira kler, a SDP nije omiljen medju hodzama i popovima, tako da je tu tesko promijenit bilo sta... :D Tamo gdje se te nehljebovice dolmi sakom i kapom (Bihac) situacija se rapidno mijenja...
Poenta je upravo na ovom...
frozen flame

#71 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by frozen flame »

SDP je svoje otprdio u Bosni za sva vremena, imali su svoje vrijeme vladavine i ne ponovilo se nikad vise ako Bog da.
Nadam se da ce jos oni dupelizci europskim kvazi demokratama koji su nam toliko pomogli da opstanemo i ostanemo na tlu BiH svirati klavir za ljude koje su hapsili i isporucivali bez ikakvih valjanih dokaza da trunu u najnelegalnijem zatvoru koji postoji ni krivi ni duzni.
Prosto nisam ni za jednu stranku ali je SDP definitivno najgora kombinacija koja postoji, cak je i snsd bolja opcija u federaciji od SDPa
viva_castro

#72 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by viva_castro »

frozen flame wrote:SDP je svoje otprdio u Bosni za sva vremena, imali su svoje vrijeme vladavine i ne ponovilo se nikad vise ako Bog da.
Nadam se da ce jos oni dupelizci europskim kvazi demokratama koji su nam toliko pomogli da opstanemo i ostanemo na tlu BiH svirati klavir za ljude koje su hapsili i isporucivali bez ikakvih valjanih dokaza da trunu u najnelegalnijem zatvoru koji postoji ni krivi ni duzni.
Prosto nisam ni za jednu stranku ali je SDP definitivno najgora kombinacija koja postoji, cak je i snsd bolja opcija u federaciji od SDPa
To sto nisi u toku i sto ne znaš sabrat 2 i 2 ću ti halalit.

Al što kog k*rca komentarišeš uopšte, naručito na taj način, ako već priznaješ da si jedan od najvećih krivaca za jad i bijedu u kojoj živimo tj. da nisi glasač.

Što se SNSD-a tiče, pa za to se odavno zna, ko ne zna glup je... kad bi i mi glasali za SNSD Mile bi postao Veliki Bošnjak i izradio planove za pripajanje Srbije i Hrvatske Bosni. Najsmješniji dio je taj što je to zapravo tačno :D
nosara

#73 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by nosara »

frozen flame wrote:SDP je svoje otprdio u Bosni za sva vremena, imali su svoje vrijeme vladavine i ne ponovilo se nikad vise ako Bog da.
:lol:
portal01

#74 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by portal01 »

Pa za takve poput tebe SNSD i jeste bolja opcija .. jer ostavljas dojam bas kakav ostavlja i sef te stranke..

Znaci SDP ne zasluzuje drugu sansku jer su isporucili par bradonja koji s tobom i samnom nemaju nikakve veze
a stranka poput SDA koja je suodgovorna za pljackasku privatizaciju, propast aneksa 7, ubijanja hiljada ljudi i pljackanja donatorskih sredtsva zasluzuje drugu sansu ...

aferim
udrch

#75 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...

Post by udrch »

nosara wrote:
al_akhisari wrote:

Sposobni....nema sta...

Dok god su drugi krivi za loše rezultate SDP-a, nema u njima hljeba..kao što neko reče, Lagumdžija nakon svakih izbora proglasi nekakvu pobjedu, a apsolutno se ni za šta ne pita..
Ovo za hodže prenesi šefu u centralu, on jedini to ne konta..pa neka zamoli Bakira da popusti malo reisa ako SDP misli ikad doći na vlast :D ..
Post Reply