Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Trial

#1 Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by Trial »

:? Dolazim iz Lukavca i upravo sam završio 2. razred gimnazije sa odličnim uspjehom!Roditelji su mi ovog proljeća opremili stan u Sarajevu,pa bi se prije faksa želio preseliti u Sarajevo i tamo se upisati drugu gimnaziju!Međutim,zbog velike udaljenosti nisam u stanju se raspitati o osnovnoj stvari-da li se može naknadno prebaciti u 2.gimnaziju i da li ima mjesta za odličnog učenika gimnazije u generaciji 2008/2012?Pošto mi je gotovo nemoguće doći do ove informacije na neki drugi način-bio bih vam neopisivo puno zahvalan za bilo koju informaciju!Ovo će puno poslužiti i drugima koji budu imali iste namjere,pa možete pored dva navedena pitanja pisati i vaše komentare o drugim stvarima vezanim za drugu gimnaziju-da je što bolje opišemo usput!!!I jeli tačno ta je to opšta gimnazija ili matematičko-informatička gimnazija?
Optimist

#2 Re: Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by Optimist »

Ja sam zavrsio drugu gimnaziju. :)

Mislim da ti oko prebacivanja ne bi trebalo biti bilo kakvih problema. Trebas nazvati skolu dok im jos nije raspust poceo i sve se dogovoriti.

Ima vise smjerova a to su: matematicko-informaticki, prirodni, jezicki, drustveni i IB (nadam se da nisam neki zaboravio).
Chairman

#3 Re: Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by Chairman »

Pa brate dragi nazovi informacije nek ti daju broj skole i sam se raspitaj. Ionako jos uvijek profesori rade, bar do 1 Jula.

Hoces da zivis sam sa nepunih 17 godina a problem broj telefona naci.
Trial

#4 Re: Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by Trial »

Optimist wrote:Ja sam zavrsio drugu gimnaziju. :)

Mislim da ti oko prebacivanja ne bi trebalo biti bilo kakvih problema. Trebas nazvati skolu dok im jos nije raspust poceo i sve se dogovoriti.

Ima vise smjerova a to su: matematicko-informaticki, prirodni, jezicki, drustveni i IB (nadam se da nisam neki zaboravio).
Dobro al je to opšta gimnazija i ima smjerove te koje si nabrojao,na koje se odlučujemo u trećem(za 3. i 4.),a ja sam pitao za vrstu gimnazije(opšta,matematičko-informatička,filološka,itd.)!Jel da?
Trial

#5 Re: Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by Trial »

Chairman wrote:Pa brate dragi nazovi informacije nek ti daju broj skole i sam se raspitaj. Ionako jos uvijek profesori rade, bar do 1 Jula.

Hoces da zivis sam sa nepunih 17 godina a problem broj telefona naci.
Pa čekaj malo,pitam za neke osnove stvari i da te informacije uzmem u razmatranje!!!
zlaataan

#6 Re: Želim naknadno upisati drugu gimnaziju,ali kako!?

Post by zlaataan »

Možeš upisati treći razred u kojoj god školi hoćeš, pa samim tim i u Drugoj gimnaziji.
Pa vidi, Druga gimnazija se smatra matematičko-informatičkom gimnazijom, ako na to misliš. :mrgreen:
Ti biraš između gore nabrojanih smjerova. Koji namjeravaš upisati?
Sad je već raspust tamo, pa recimo da si zakasnio, ali upis učenika se obavlja u septembru, pa tako se još možeš upisati. :mrgreen:
Post Reply