Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post Reply
Tijana_NS

#676 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

Toto wrote:
Tijana_NS wrote:
Duhovit ? Obavesti me unapred, da se nasmejem kad sledeci put budes imao ovakav upad. Makar da lupim neki smajli, cisto da ti podignem ego.

Radi se o investiciji vrednoj skoro 2 milijarde evra, koja ce zaposliti nekoliko hiljada ljudi, i to bas u kraju Srbije, koji je i najsiromasniji. Ko god dodje da ulozi toliki novac, ovde je dobrodosao.
Titulu duhovitosto si ti ponijela. Na postavljeno pitanje: zeli li Turska biti maticna zemlja Bosnjaka" ti saljes demanti sa primjerom kako Turska ulzae silne milijarde u Srbiju.

Sto se tice obavjestavanja: jel ferman da saljema na tursku ambasadu u Beogradi ili Sarajevu
Samo se nadovezujem na ton postova, koji se vec provlaci na nekoliko poslednjih stranica. A da ima veze sa temom - ima i te kako. Vecina tog novca ce biti ulozena u Tutin, gde vecinu stanovnistva cine Bosnjaci :-)

Eto, a fascinira me da si se ti nadovezao replikom na moj post, iako si uvideo da fulam na siroko :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#677 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Toto »

Tijana_NS wrote:
Toto wrote:
Tijana_NS wrote:
Duhovit ? Obavesti me unapred, da se nasmejem kad sledeci put budes imao ovakav upad. Makar da lupim neki smajli, cisto da ti podignem ego.

Radi se o investiciji vrednoj skoro 2 milijarde evra, koja ce zaposliti nekoliko hiljada ljudi, i to bas u kraju Srbije, koji je i najsiromasniji. Ko god dodje da ulozi toliki novac, ovde je dobrodosao.
Titulu duhovitosto si ti ponijela. Na postavljeno pitanje: zeli li Turska biti maticna zemlja Bosnjaka" ti saljes demanti sa primjerom kako Turska ulzae silne milijarde u Srbiju.

Sto se tice obavjestavanja: jel ferman da saljema na tursku ambasadu u Beogradi ili Sarajevu
Samo se nadovezujem na ton postova, koji se vec provlaci na nekoliko poslednjih stranica. A da ima veze sa temom - ima i te kako. Vecina tog novca ce biti ulozena u Tutin, gde vecinu stanovnistva cine Bosnjaci :-)

Eto, a fascinira me da si se ti nadovezao replikom na moj post, iako si uvideo da fulam na siroko :D
E dobro si se nadovezala. Tonalitet je udarale neka pravnica @Justine :D koja nije mogla da se sjeti je li studirala lingvistiku ili joj je to bio hobi uz heklanje...

Znajuci Turke i Srbe ovih 1,7 milijardi evra ce se zavrsti tako sto ce dodati jos nesto nula - ali ispred, pa ce to ispast 0.017 milijardi. Ista prdimahovina ko i sa Rusima-koja je srbima maticna zemlja. Obecali rusi poklonit srbima 2 milijarde evra a na kraju ispalo da srbi trebaju rusima da plate stotine miliona evra..Isto ko oni nigerijski scamovi. :lol: :lol:
Bogati FIAT jedva skucko 800 miliona evra da napravi fabriku automobila u Nisu. a naivna srbadija misli da ce da prevare Turke za 1.7 milijardi za fabriku stakla. :lol: :lol: :lol:

Turci nisu naivni Kinezi. Dok su se srajlije zajebavali kao su prodavali vijecnicu bogatim amerima, srbi stvarno nasli neke naivne kineze i prodavali im nevidljive njive po Vojvodina. Kinezi iskesirali lovu i kad su dosli sa masinama i Tadicem da pokrenu gradnju fabrike: nigdje njiva.
Umal kineski ambasador nije harakiri isvrsio ispred Konja. Place cojek ko godina. Evo sto su ameri bombardovali kinezima ambasadu u sred Beograda, ali ne moze cojek da skonta sto ih Srbi prave budalama u sred liderske Srbije.
Tadic odmah okrivio svog zemljaka mafijasa Sarica.. i sad: dok Kinezi porobe Crnu Goru ima dva puta da pregaze Srbiju.

Tako da ova srpska podvala: da ce Turci da plate Srbij 1.7 milijardi evra, da bi Srbi dozvolili da Turska postane Dodiku maticna zemlja moze samo proci kod pirocanaca, koji bi za evro prodali i Beograd. Zukorlic je isporucio racun od 100 miliona evra Tadicu i to legalno - preko srpskog suda, a onda ce to da prebaci u maticu preko Drine.
Justina

#678 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Justina »

[quote="fakat
Ovo ko da nije ona ista Justina? Sta bi? Drago mi je da odskaces od prostackog nacinalistickog primitivizma, mada je ovo povrsna ocjena, jer nije mi se dalo detaljno citati zadnjih par stranica a znam te sa nekih drugih tema, ali ako se ovako nastavi mozda i ja napisem kako volim EKV, Danila Kisa, Nikolu Teslu, beogradski new wave i film, itd...Ali jebi ga, govor mrznje uvijek nadjaca... a posebno govor haubica i snajpera. Gledam neki dan slike sa Antalije i vidim da na restoranima pise krupnim slovima Corbe! Kontam se , e moj Borislave, a bas si se bio nafurao....[/quote]

Ja sam kroz Tursku putovala, 4 nedelje, i to tako da sam skoro svaki dan bila u drugom gradu jer
me Antalije ne zanimaju. Zanima me istorija, u Turskoj u prvoj liniji istorija jer ima mnogo veze
i sa mojom. Islam sam razumela,nekako i fascinantno osetila u gradu Konja.

Nisam dosla na ovaj forum da bih se inatila,prebrojavala zlocine,izvinjavala se, za to ima dovoljno
drugih foruma,ali na tim drugim besne nacionalisti i sovinisti ( sa iznimkom b92) tako da se nadam
da cu ovde imati i sta da kazem, a jos vise i sta da citam.

Uostalom, nedostajalai ste mi i jos uvek nedostajete :)

Danilo Kis i nema mnogo veze sa Srbijom,on je univerzalan,a i napustio je Jugoslaviju tako
da se moze smatrati nekim srednjeevropskim genijem. Slicno kao i Milan Kundera.
psydelija

#679 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

Tijana_NS wrote:
psydelija wrote: Dve milijarde, cega?! :D
Lira, lira, nisi valjda pomislio na evre :D

Jer, kad neko napise citko 1.7 mlrd evra, pa to jos i podeblja, on sigurno misli na lire :D
:-D
I Lira je Tijana puno, puno-i previse.., ali da Bog da 1/10 od ovoga stima bice super za Srbiju i Sandzak.

@Justina, U Konji si Islam dozivela posebnim verovatno sto je tamo centar sufizma.
Justina

#680 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Justina »

psydelija wrote:
Tijana_NS wrote:
psydelija wrote: Dve milijarde, cega?! :D
Lira, lira, nisi valjda pomislio na evre :D

Jer, kad neko napise citko 1.7 mlrd evra, pa to jos i podeblja, on sigurno misli na lire :D
:-D
I Lira je Tijana puno, puno-i previse.., ali da Bog da 1/10 od ovoga stima bice super za Srbiju i Sandzak.

@Justina, U Konji si Islam dozivela posebnim izmverovatno sto je tamo centar sufa.
Da,bas tako, sufizam bas zna da opije sva cula :)

Veliki sufi pesnici pominju slatko vino koje donosi trenutnu opijenost,kod nekih i trajnu. :)
Tijana_NS

#681 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

@Toto

ja samo kopi/pejstujem ono sto je potpisano, a ti gatas i presipas iz supljeg u prazno. Zivi bili, pa videli.

@Psydelija

isti odgovor.

Ukoliko Turska zeli da siri svoj uticaj Balkanom, ovo joj je jedini nacin da isti taj uticaj prosiri. Ja drugi nacin ne vidim ...
zavrzlama

#682 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by zavrzlama »

srbijansko kurvanje sa turcima se moze prevesti ovako...

" nismo uspjeli vojno poraziti BIH ,hajmo sad pomocu turske pokusati politickim ,marifetlucima i ekonmoskim smicalicama,ostvariti iste ciljeve,ulazuci kao zalog ono isto sto i sami bosnjaci u BIH i Sandzaku mogu ponuditi turcima" :D...kicenje tudjim perjem :D

turska je srbiji jedini preostali adut da pomocu istih privoli bosnjake u BIH da se odreknu cjelovitosti BIH i pristanu na nekakav bosnjikisatn kao tursku provinciju,koju ce turska kao cuvati u slucaju ponovnog povampirenja velikosrpstva...

ne hvala ,polomili smo mi zube velikosrbima i bez turske prosli put :wink: ..

turska nije niti treba biti maticna drzava bosnjacima,ALI je dobar saveznik ako dodje do biranja izmedju velikosrpskog noza i masovne grobnice i podanosti turskoj.....
nekoeko

#683 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by nekoeko »

Turska naravno nije i nikad neće biti matična zemlja Bošnjaka, ali jeste naša bratska zemlja i kojoj je trenutno stalo do cjelovite BiH. Eh sad, što Srbi imaju fobiju od Turaka i strahuju da uskoro slijedi ukidanje RS-a sa sve većim utjecajem Turske to je već druga priča.

Sinoć je bila zanimljiva emisija na RTS o Turskoj i Balkanu...
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/R ... da+Ne.html

I sinoć na TRT-u, državnoj turskoj televizi više od sat vremena emisija o BiH i predstojećim izborima. ;-)
Toto

#684 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Toto »

Tijana_NS wrote:@Toto

ja samo kopi/pejstujem ono sto je potpisano, a ti gatas i presipas iz supljeg u prazno. Zivi bili, pa videli.

@Psydelija

isti odgovor.

Ukoliko Turska zeli da siri svoj uticaj Balkanom, ovo joj je jedini nacin da isti taj uticaj prosiri. Ja drugi nacin ne vidim ...
Nema gatanja
Medevedev je u sred Belgrada potpiso da ce dati milijarde srbima ima ciganska godina. Mozes li copy/pastirat kad su dosle te pare u Srbiju i gdje su utrosene..
Jel Medvedev obecavo milijerde srbima da bi rusi postali matica srbiji ili je placo srbima da ne ulaze u EU.
Posto nema ruskih para u Srbiji, Tadic prosi ulazak i pusta turcima da mu vrsljaju po Srbiji pa se moze zakljuciti da ce Turska prije postat matica Srbiji vec BiH.

Afera sa kinezima puni srpske medije i izgleda da ce se i kinezi povuci iz Srbije kao i njemci....

Dolazk turskog kapitala u Srbiju ne znaci da Turska tezi da postane matica Srbiji ili BiH. Ovo samo znaci da ce Srbija radikalno mjenjati svoju politiklu prema BiH i Tadic mase ovim turskim parama da bi zavaro svoje protivnike u Srbiji.
Tijana_NS

#685 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

Toto wrote:
Tijana_NS wrote:@Toto

@Psydelija

isti odgovor.

Nema gatanja
Medevedev je u sred Belgrada potpiso da ce dati milijarde srbima ima ciganska godina. Mozes li copy/pastirat kad su dosle te pare u Srbiju i gdje su utrosene..
Jel Medvedev obecavo milijerde srbima da bi rusi postali matica srbiji ili je placo srbima da ne ulaze u EU.
Posto nema ruskih para u Srbiji, Tadic prosi ulazak i pusta turcima da mu vrsljaju po Srbiji pa se moze zakljuciti da ce Turska prije postat matica Srbiji vec BiH.

Afera sa kinezima puni srpske medije i izgleda da ce se i kinezi povuci iz Srbije kao i njemci....

Dolazk turskog kapitala u Srbiju ne znaci da Turska tezi da postane matica Srbiji ili BiH. Ovo samo znaci da ce Srbija radikalno mjenjati svoju politiklu prema BiH i Tadic mase ovim turskim parama da bi zavaro svoje protivnike u Srbiji.
Dolazak Turskih para u Srbiju, tj. Turska investicija u regionu je samo znak da ce Srbija promeniti svoju spoljnu politiku prema nekome ? To si napisao ?

Da, to si napisao !!! :mrgreen:
psydelija

#686 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

@zavrzlama,
Lose stojis sa istorijom, a i geopoliticke prilike u svetu ne poznajes. Mrsko mi da ti pisem detaljno zasto je dobro/treba/mora Turska Bosnjacima biti matica (ne okupator). Vidi (ako hoces) str. 25 moj komentar.

Bas si prava zavrzlama.., koja konstrukcija zavera svih protiv Bosnjaka i Bosne, i Srbi bi ti na tome pozavidili. :-)

@ Tijana NS
Da, ali to se radi sve u dogovoru sa Amerima, Rusijom i EU (dele kolace). Turska kao i mi nikada necemo uci u EU. Zato se TR kao vojno-politicka i ekonomska sila danasnjice, ali i zbog istorije namece kroz ekonomsku okupaciju resenjem zapadnog Balkana.

@Justina,
Upravo tako, i zato se veliki deo sufijskih druzina smatra sektom u Islamu.
Tijana_NS

#687 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

psydelija wrote:@zavrzlama,
Lose stojis sa istorijom, a i geopoliticke prilike u svetu ne poznajes. Mrsko mi da ti pisem detaljno zasto je dobro/treba/mora Turska Bosnjacima biti matica (ne okupator). Vidi (ako hoces) str. 25 moj komentar.

Bas si prava zavrzlama.., koja konstrukcija zavera svih protiv Bosnjaka i Bosne, i Srbi bi ti na tome pozavidili. :-)

@ Tijana NS
Da, ali to se radi sve u dogovoru sa Amerima, Rusijom i EU (dele kolace). Turska kao i mi nikada necemo uci u EU. Zato se TR kao vojno-politicka i ekonomska sila danasnjice, ali i zbog istorije namece kroz ekonomsku okupaciju resenjem zapadnog Balkana.

@Justina,
Bosna puna baba Vangi ... Opet vizije :-) ?

Ko to " mi " nikada nece u EU ?

Sta je to " ekonomska okupacija " ?
psydelija

#688 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

Tijana_NS wrote: Bosna puna baba Vangi ... Opet vizije :-) ?

Ko to " mi " nikada nece u EU ?

Sta je to " ekonomska okupacija " ?
:D

Mi deo bifse Yu (MK, KS,AL,SRB,BiH...mozda i HR i naravno Turska sa severnim Kiprom). A ko si ti :?

Ekonomska okupacija je finansijska sprica sirem podrucju Balkana.

Jedan primer, malo ljudi zna da je silne km autoputa kroz lipu HR vecim delom gradio Turski novac. U AL su sa amerima napravili neverovatano dobre kvalitete autoput. Na Kosovu ga od ove godine grade od Vrbnice do Podujeva. Malo ljudi isto zna da je pre 4 meseca Erdogan grckom premijeru Papandreuu dao ogromne novce za prezivljavanje. Eeeeh, sada ako uzmemo podatak da ce u Sandzaku uci (obecanih) 2 milijarde :-D , a u uzoj Srbiji verovatno jos 20 milijardi eura.., u BiH su jedino u defanzivi, razlog nestabilnost iste.

Da dodam jednu doskocicu koju je jedan Nemacki komicar izgovorio pa mu se kao demokratska Evropa zamerila...

Kada su Grckom harali najveci nemiri i kada se Nemacka kolebala hoce li dati malo crkavice ili ne, on rece: " sto cemo im mi davati kada nemamo neke vajde od njih.., to je svakako Turska teritorija, neka im oni pomognu." :-)

U sali uvek ima puno zbilje.
zavrzlama

#689 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by zavrzlama »

psydelija wrote:@zavrzlama,

@ Tijana NS

@Justina,
neka nek ti poznajes i istoriju i geopolitiku

gdje sam ja napisao zavjera svih protiv bosnjaka i BIH...ja sam lijepo napisao "velikosrpska politika" i nema zavjere protiv BIH od strane srbije ,nego je to gola istina i cinjenica....

a turska ne treba da bude matica bosnjacima..bosnjacima je drzava i matica BIH,svi koji naturaju bosnjacima tursku za maticu su automatski neprijatelji i BIH i bosnjka...

ps. jaki ti argumenti" slabo poznajes istoriju,neznas geopolitiuku" malo vise respekta za sagovornika nije na odmet :wink:
Toto

#690 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Toto »

Tijana_NS wrote:
Dolazak Turskih para u Srbiju, tj. Turska investicija u regionu je samo znak da ce Srbija promeniti svoju spoljnu politiku prema nekome ? To si napisao ?

Brezbeli. :D :D
Vezivanje Srbije za Tursku je za Tadice veliki riziko na domacem planu i samo ga je velika nevolja natjerala da se sa Turcima u kolo ufati. Pare su samo alibi i pethodnica onoga sto slijedi. Srbija je sa 5 balkanskih zemalja u jako losim odnosima i dobro ce se iskilavit dok to popravi, jer bez toga nejma u EU. Rusija se povlaci iz Srbije i mjesto preuzima USA, a da bi srbi laske prebolili ovu rak ranu ubacena je Turska kao USA trojanac.
AKo Srbija bude htjela jos turskih dukata morat ce stabilizirati situaciju u BiH, jer je Srbija jedini faktor nestabilnosti na Balakanu.
Tijana_NS

#691 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

psydelija wrote:

Mi deo bifse Yu (MK, KS,AL,SRB,BiH...mozda i HR i naravno Turska sa severnim Kiprom). A ko si ti :?

Jedan primer, malo ljudi zna da je silne km autoputa kroz lipu HR vecim delom gradio Turski novac. U AL su sa amerima napravili neverovatano dobre kvalitete autoput. Na Kosovu ga od ove godine grade od Vrbnice do Podujeva. Malo ljudi isto zna da je pre 4 meseca Erdogan grckom premijeru Papandreuu dao ogromne novce za prezivljavanje. Eeeeh, sada ako uzmemo podatak da ce u Sandzaku uci (obecanih) 2 milijarde :-D , a u uzoj Srbiji verovatno jos 20 milijardi eura.., u BiH su jedino u defanzivi, razlog nestabilnost iste.

Da dodam jednu doskocicu koju je jedan Nemacki komicar izgovorio pa mu se kao demokratska Evropa zamerila...

Kada su Grckom harali najveci nemiri i kada se Nemacka kolebala hoce li dati malo crkavice ili ne, on rece: " sto cemo im mi davati kada nemamo neke vajde od njih.., to je svakako Turska teritorija, neka im oni pomognu." :-)

Smuti pa prospi argumenti ... bez redosleda, bez logike, svakako i bez ljutnje na ovakvoj oceni, sa tvoje strane.

Ta " crkavica " koju je Grcka iskamcila od Nemacke je sve, samo ne crkavica. U pitanju je ogroman novac. A izjava nemackog komicara je sve, samo ne komicna, ali problem je u srpskom smislu za humor, ne nemackom ( daleko bilo ) , Nemci su jako duhovit narod.
Dalje, Grcka nije Turska, Grcka je clanica EU, a Turska to verovatno nikada nece biti, u holu je vise od 20 godina, a nikako da je prozovu.

Ja bih tebe zamolila, da kopi/pejstujes ocenu nekog relevantnog ekonomskog analiticara, koji ovaj ulog Turske u Srbiju naziva " porobljavanjem " na ovaj ili onaj nacin. Dodine i Seseljeve predizborne ekonomske analize nisu nikakav parametar.
Argumenti " Znam, pricala mi prija na tarabi " ... ne drze vodu.

Nisi mi odgovorio na pitanje, ko to " MI " nikada necemo uci u EU ?
Tijana_NS

#692 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

Toto wrote:
Tijana_NS wrote:

Vezivanje Srbije za Tursku je za Tadice veliki riziko na domacem planu i samo ga je velika nevolja natjerala da se sa Turcima u kolo ufati. Pare su samo alibi i pethodnica onoga sto slijedi. Srbija je sa 5 balkanskih zemalja u jako losim odnosima i dobro ce se iskilavit dok to popravi, jer bez toga nejma u EU. Rusija se povlaci iz Srbije i mjesto preuzima USA, a da bi srbi laske prebolili ovu rak ranu ubacena je Turska kao USA trojanac.
AKo Srbija bude htjela jos turskih dukata morat ce stabilizirati situaciju u BiH, jer je Srbija jedini faktor nestabilnosti na Balakanu.
Znam, pricala mi prija na tarabi ... eto, to su tvoji argumenti ... Reko hodza, pa to mora biti tako ...
psydelija

#693 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

zavrzlama wrote:srbijansko kurvanje sa turcima se moze prevesti ovako...

" nismo uspjeli vojno poraziti BIH ,hajmo sad pomocu turske pokusati politickim ,marifetlucima i ekonmoskim smicalicama,ostvariti iste ciljeve,ulazuci kao zalog ono isto sto i sami bosnjaci u BIH i Sandzaku mogu ponuditi turcima" :D...kicenje tudjim perjem :D

turska je srbiji jedini preostali adut da pomocu istih privoli bosnjake u BIH da se odreknu cjelovitosti BIH i pristanu na nekakav bosnjikisatn kao tursku provinciju,koju ce turska kao cuvati u slucaju ponovnog povampirenja velikosrpstva...

turska nije niti treba biti maticna drzava bosnjacima,ALI je dobar saveznik ako dodje do biranja izmedju velikosrpskog noza i masovne grobnice i podanosti turskoj.....
Da li ti vidis sta si napisao? Konstrukcija zavre ala Srbija (nato, vatikan, eu, nasa, zetra...). :-D

Ako sam ti odgovorio na taj nacin, ne znaci da nemam respekta prema sagovorniku, naprotiv, bez vredjanja sam ti ukazao na neke nebuloze.
zavrzlama

#694 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by zavrzlama »

psydelija wrote:

Da li ti vidis sta si napisao? Konstrukcija zavre ala Srbija (nato, vatikan, eu, nasa, zetra...). :-D

Ako sam ti odgovorio na taj nacin, ne znaci da nemam respekta prema sagovorniku, naprotiv, bez vredjanja sam ti ukazao na neke nebuloze.
opet ti..ko spominje vatikan,nato,eu i zetru u mom postu....ti si taj koji meni turas u usta nesto sto nisam napisao..ja govorim i pisem o srbijanskoj politici koja pokusava preko turske da ostvari svoje ciljeve u BIH,a ti navalio sa podmetanjerm neceg sto nisam napisao :-)

nebuloze su to sto ti prebacujes sagovorniku nesto sto sagovornik nije uopste napisao....haj sad ponovo :D
psydelija

#695 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

Tijana_NS wrote:
psydelija wrote:

Ja bih tebe zamolila, da kopi/pejstujes ocenu nekog relevantnog ekonomskog analiticara, koji ovaj ulog Turske u Srbiju naziva " porobljavanjem " na ovaj ili onaj nacin. Dodine i Seseljeve predizborne ekonomske analize nisu nikakav parametar.
Argumenti " Znam, pricala mi prija na tarabi " ... ne drze vodu.

Nisi mi odgovorio na pitanje, ko to " MI " nikada necemo uci u EU ?
Previse emotivno dozivljavas sve ovo i zato nevidis deo odgovora.
Ko nece uci u EU sam ti odgovorio na pocetku/vrh mog posta.

Sta si se uhvatila Grcke ko pijan plota? Grcka je nebitna u mom odgovoru. Istu ili slicnu crkavicu koju je Grcka dobila od EU (Nemacke), ispod stola je dobila i od Turske.
Ekonomskom okupacijom sam se metaforicki posluzio i tu nema ni truncice zla!
luckypot

#696 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by luckypot »

psydelija wrote:

MIslim da nisi razumjeo sta se htjelo reci prvim postom. Ko god proglasava Tursku 'maticom Bosnjaka' (a Turska niti je kad bila niti ce kad biti, jer da su to Bosnjaci htjeli imali su 500godina da nauce da govore samo turski a nisu to uradili, znaci da nisu zeljeli) proglasava Bosnjake dijasporom u sopstvenoj zemlji, sto ti je otprilike ono sto se dogodilo Srbima i Hrvatima u BiH, razumijes? Ako si dijaspora u sopstvenoj zemlji, onda te lako rastjerivati i natjerati da sluzis tudjim interesima i razmjenjivati te ko stoku s teritorijom, jer sluzis tudjim a ne svojim interesima (vidi pod 'humana preseljenja Milosevic-Tudjman', obojica su dozivljavali srbe i hrvate u BIH kao produzene kablove za maticne drzave, a kablovi se mogu i potrositi i baciti kad ti ne trebaju)>

Uzgred, Bosnjaci nisu Srbi koje mozes prepasti kad neki Milorad zagalami s malo policije oko sebe. Bosnjaci smiju i Tursku protjerati iz BiH (vec su se jednom zakacili s Turskom u toku rata kad su joj okrenuli ledja i otisli da kupe i pare i oruzje po arapskom svijetu). Bosnjaci to mogu ako hoce jer imaju pred sobom tanjir da biraju ko ce im pomagati iz muslimanskog svijeta, da li Turska da li arapske zemlje, da li Indonezija i Malezija , sve zavisi od rasporeda snaga. Danas je to Turska. A da tu ima nekog prijateljstva, to naravno nije istina, sve je to goli interes. Bitniji su ti oni s kojima zivis u istoj zemlji.
psydelija

#697 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

zavrzlama wrote: Da li ti vidis sta si napisao? Konstrukcija zavre ala Srbija (nato, vatikan, eu, nasa, zetra...). :-D

opet ti..ko spominje vatikan,nato,eu i zetru u mom postu....ti si taj koji meni turas u usta nesto sto nisam napisao..ja govorim i pisem o srbijanskoj politici koja pokusava preko turske da ostvari svoje ciljeve u BIH,a ti navalio sa podmetanjerm neceg sto nisam napisao :-)

nebuloze su to sto ti prebacujes sagovorniku nesto sto sagovornik nije uopste napisao....haj sad ponovo :D[/quote]

tvoj post zvuci kao da ga je neko iz beograda pisao...:D inace, u srbiji su misljenja da je citav svet protiv srba... da im vatikan zeli zlo, pa nato, pa usa, pa alija hoce zetru da napravi...

"...srbija preko turske hoce svoje ciljeve u bih da ostvari!?" o ovoj teoriji zavere ti citavo vreme pisem. sta hoces reci sa ovim?

ja tebi nista ne poturam, sam to pises.
Tijana_NS

#698 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Tijana_NS »

psydelija wrote:
Previse emotivno dozivljavas sve ovo i zato nevidis deo odgovora.
Ko nece uci u EU sam ti odgovorio na pocetku/vrh mog posta.

Sta si se uhvatila Grcke ko pijan plota? Grcka je nebitna u mom odgovoru. Istu ili slicnu crkavicu koju je Grcka dobila od EU (Nemacke), ispod stola je dobila i od Turske.
Ekonomskom okupacijom sam se metaforicki posluzio i tu nema ni truncice zla!
:D :D :D :D
psydelija

#699 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by psydelija »

@luckypot,
on jasno i nedvosmisleno pise (ukratko) :da srbija preko turske hoce/zeli da slomi bih...tu nema sec. istine!

mozemo mi do sutra diskutovato da li treba ili ne, da turska bude bosnjacima matica, i sve ce to na fikcijama ostati.

i jos nesto, niste vi samovoljno odbili uciti turski ("...da su to Bosnjaci htjeli imali su 500godina da nauce da govore samo turski a nisu to uradili, znaci da nisu zeljeli).."), vec turska nije silom nametala svoj jezik, obicaje, religiju.

npr: srbija i bih su pod osmalijama imali veci stepen (autonomije) slobode nego sto ga danas kao nezavisne drzave imaju.

kome se i kako bih okretala, to je vec pitanje za politicki vrh i ja i ti nikako necemo znati pravu istinu. istina je da je bosni u ratu (vojno) najvise pomogao iran!

ps. turska je nezvanicno 1994/5 dobila odobrenje nato-a i aminovanje bugarske za koristenje njihove teritorije za vazdusno/pesadijski napad na srbiju. napad se nije desio zahvaljujuci visoj diplomatiji..., od tada je rat u bih dobio drugu dimenziju?!
Last edited by psydelija on 25/09/2010 20:03, edited 1 time in total.
Toto

#700 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Toto »

Tijana_NS wrote:
Toto wrote:
Tijana_NS wrote:

Znam, pricala mi prija na tarabi ... eto, to su tvoji argumenti ... Reko hodza, pa to mora biti tako ...
ne vidim da si i ti makla dalje od tarabica
ovo je forum gdje iznosimo svoja razmiljanje za koji ne trebaju argumenti ... pa tako i ja na tarabi tarabim sta su tarabici zapisali Srbiji..
ta nismo srpska akadenija nauka pa da moramo citirat srpske umetnike filipa visnjica i cecu raznjatovic
ako si se ti ufurala da je politika naucna disciplina imat ces probkem i na tarabi, a bogme i na soru i skeli ....

kad smo kod arguneta:
ako ja serendam po srbij bez argumenata: sto se ti srbiju ne branis znanstvenim argumentima, pa fino ne udaris copy/ paste kojima ces dokazati u sta je rusija ulozila obecanih milijardu evra iz anamo onog ugovora...od prije dvije godine..

to sto nemas spisak ruskih potrosenih para po srbiji znanstveno :D dokzuje da su i tebi gace na ruskim tarabama ostale

PS
i de nam usput -al znastveno- objasni sto rusi hrvatima plin naplacuju po 250 evra a srbima po 350 evra
jel ovo znaci da ce ruski juzni tok da prave braca srbi od onog danka od 100 evra sto rusi pokradu srbima ili ce preko Srbije proci turski Nabucco, pa ce turci da bucaju srbe ....
Post Reply